| נשלח ב-20/7/2008 19:54 |
|
| |
| מביךהמורים כתב: |  | | ויש אומרים, שגישה זו לכל אישי דורות התנ"ך והתלמוד אינה מחידושיו של החזון איש, אלא כך מקובל בכל קהל ישראל. |
|
התנ"ך?!?!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2008 21:11 |
|
| |
על הנחה זו בדיוק אני תוהה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2008 21:43 |
|
| |
מרחביה, יחס זה לאישי התנ"ך מצוי בתלמוד עצמו, כאשר דוד המלך עוסק בדם שפיר ושליא לטהר אשה לבעלה וכיוצא בהנה. אך בדורות מאוחרים יותר פשט המנהג בכל ישראל לתלות מריבות בין אישי התנ"ך במחלוקות של אביי ורבא או רמב"ן ובעל המאור ודומיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2008 23:36 |
|
| |
המהרי"ץ חיות במבוא לתלמוד (פרק י"ז - מובא כהקדמה בספר עין יעקב) כותב שהיו חכמים שכל עסקם באגדה. והיו חכמים שכל עסקם במעשי ניסים (באבות?...).
(כדאי לקרוא את כל ההקדמה, יש בה כמה דברים מעניינים)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2008 06:59 |
|
| |
האם החזון איש אינו מניח את המבוקש? הואיל וברור לו, וכפי שמבואר במקומות אחרים בספרו, שעיקר היהדות היה ההלכה ותלמיד חכם הוא בעל הלכה, שממילא חכמי האגדה ברור שהיו מעיקרם גם בעלי הלכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2008 07:16 |
|
| |
בעל, הוא אשר דיברתי. לא ברורה לי דעתו של מרן החזון איש על מהר"ץ חיות שלפי רפאל הלפרין היה מן המשכילים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2008 07:44 |
|
| |
מביך המושג משכיל הוא רחב למדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2008 07:58 |
|
| |
ב"צ כהנא - רבא דרביה הכוונה לגר"ח שהיה רבא דרביה של הגרי"ס.
מיכה - המהרי"צ חיות מדבר על חכמים שכל עסקם...לחזו"א זה פשיטא... אחרי שהיו חכמים בחרו בעיסוק אגדה כי לא שייך אחרת...
דברי החזו"א - דברים כדורבנות... אפשר היה להשתמש בהם לא פעם בתור מכתב שכתב רבנו וכציטטות נגד מוסרניקים ודומיהם ולא כ"מעשה פרטי"...
אולי הסיבה להשמטה כי מדובר במעשה פרטי, שלא ניתן ללמוד ממנו. החזו"א התגייס למען כבודו של ת"ח כלשהו שמבוזה ע"י קבוצת תלמידים שלא מבינים את כוונת רבם, אם כי הוא לא מדבר כנגד רבם כלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 16:57 |
|
| |
לגבי אותה רשימה של החזו"א, שהובאה לעיל.
יש למישהו מקור מוסמך, שאותה רשימה היא אכן של החזו"א?
לי זה נראה כחיקוי. על אף המילים המתאימות לחזו"א, [ואולי יותר מידי מתאימות], יש שם גם הרבה סגנון, שלא נראה לי מתאים לחזו"א.
אני יכול לפרט יותר, אבל אני מעדיף קודם לשמוע, אם יש למישהו מקור מוסמך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2009 17:13 |
|
| |
בימים אלה יצא לאור בהוצאת ידיעות ספרים בסדרת עם הספר, הספר "אמונה בזמן משבר" הכולל את ספריהם של ארבעה הוגים בני הדור האחרון, ביניהם נדפס גם אמו"ב לחזו"א לראשונה בשלמותו כולל כל ההשמטות.
תודה לספרן על המידע.
|
|
|
|
|