בית פורומים עצור כאן חושבים

קידוש ה' או חילול ה' ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/6/2004 10:32 לינק ישיר 

האם הדתיים הנחמדים - דוס מחמד בלשונו של אורי אורבך - הצליחו יותר?
לדוגמא, האם הדתיים הנחמדים ששרתו בצה"ל קבלו עמדה קואליציונית יותר טובה מאשר אלו שלא שרתו?

הרי שפיכת דם והלבנת פנים הם לחם חוקם של אמצעי התקשורת הכלליים, ומדוע עלינו דווקא נגזר להיות נחמדים, מה שאולי הופך אותנו לאנמיים?
וצע"ג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2004 11:48 לינק ישיר 

אריק,
מאותה סיבה שלא נפרסם מודעות עם דוגמניות עירומות למחצה שיקראו לשמירת מצוות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2004 15:01 לינק ישיר 

ממללא,
למרות חילוקי הדעות שלי עם הרב בצרי, אני חושבת שזכותי וחובתי להתדיין איתו במגרש הדתי וההלכתי.
למרות חיבתי הרבה (והחשיבות שאני נותנת) לניתוחים פסיכולוגיים, אני חשה שבמקרה זה, דרכך היא דרך שיש בה פטרוניות כלפי עמדתו - אם אינך מסכים איתו, אדרבה התדיין עם טיעוניו והצג טיעונים דתיים נגדיים, ואל תטריח עצמך בביקורת על מבנה האישיות שלו. אם אינך עושה זאת הרי שאתה פוסל את הדיון על הסף ולמעשה טוען "אין עם מי לדבר".
לטעמי, גם בדיון על ההומוסקסואליוּת ועל ההומוסקסואלים, צריך וכדאי להעלות נימוקים דתיים, למרות שקל (אולי) הרבה יותר לעסוק בניתוחים נפשיים ופוליטיים של העמדות השונות. שיטה זו נתפסת (למראית עין, לפחות) כהסתכלות מן הצד, ואולי אפילו כסוג של בריחה מהתמודדות, ומשווה לדובריה סוג מסוים של "אובייקטיביות" ואפילו התנשאות.
לצערי/לשמחתי איני אובייקטיבית בעניינים אלה (ובנושאים אחרים, בהם יש לי וויכוח עם הרב בצרי), ולכן אני מבקשת לערוך עימו (או לפחות עם שיטתו) דיון רציני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2004 15:31 לינק ישיר 

אממ...אולי נדבר עם המנהלים שיזמינו אותו לעימות ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2006 01:10 לינק ישיר 

האם 'מלך העדר' הוא בהכרח החכם והצדיק?
דיון על שהמנהיג משקף את המונהגים
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=143660

נאום "השפנים"
http://www.shofar.net/products/video/misc/ravshach/shach128k.wmv
בדקה 28

בברכה. תוקן על ידי - לינקזעצער - 09/02/2006 1:49:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2006 03:20 לינק ישיר 

קטונתי מלהכניס ראשי בין גדולי וותיקי הפורום, ובכ"ז אני הקטן הייתי אומר:
מחובתו של רב להזהיר ולמנוע מבני קהילתו ככל שעולה ע"פ דעתו - ואני מדגיש זאת כיון שניתן לחלוק על דעתו, אבל אכ"מ לדון בענין זה - אלא שכאן הייתי אומר שהוא יכול להתבטאות בחריפות אבל זה צריך להיות באינטלגנטיות (אם אייתי את זה נכון) [הייתי מביא בתור דוגמא פוליטיקאים] זאת אומרת לענ"ד אפי' בתוך קהלתו כדאי להעביר את המסר בעדינות ובתקיפות.
אמנם, ישנם מקרים הדורשים קיצוניות ואכ"מ.
ולסיום הייתי מוסיף - שאף בזה אנני מבין את הרב בצרי שהרי חריפות בתוך קהילתו בנוגע לענין זה מה מקומה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2006 22:38 לינק ישיר 

תמהני על ההנהלה שלא מונעת מלינקי להתערב בצורה בוטה במערכת הבחירות לתפקיד זקן המקובלים, שנפתחה לאחרונה בפורום השכן.

פוליטיקה + קבלה בחדא מחתא? מינוס ומינוס = פלוס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2022 14:54 לינק ישיר 

ביטוי דעת תורה הוא קידוש השם, קידוש השם אין פירושו מציאת חן בעיני ההמון

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קידוש ה' או חילול ה' ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.