בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/8/2004 17:42 לינק ישיר 

יום ההילולא שלו אינו היום, כי אם מחרתיים ביום השבת קודש.
הרב הגאון והמקובל רבי לוי יצחק שניאורסאהן, הוא נכדו של אדמו"ר הצמח צדק, ורבה של יקטרינוסלב (כיום נקראת דניפרופטרובסק).
נדפסו כמה ספרים שכתב בגלות, ביאורי הזהר ועוד, בשם תורת לוי יצחק, ולקוטי לוי יצחק.
היה מראשי העוסקים ברוסיה הסובייטית לחיזוק הדת במסירות נפש. בשלהי חורף תרצ"ט נאסר בשל כך ונשלח לארץ גזירה לחמש שנים. כפר פרימיטיבי בקזחסטן, שכל יום היה צריך לרשום עצמו במשטרה, כדי שלא יוכל לצאת משם.
זוגתו הצדקנית הרבנית חנה, אמו של הרבי, נסעה להיות אתו עמו בגלות, ועזרה בקיום החיים, והוא ישב כל היום ולמד.
מחוסר נייר ודיו באיזורים אלו בתקופת המלחמה, היתה זוגתו הרבנית מכינה לו דיו מהעשב, והוא היה רושם את ביאוריו העמוקים והקצרים על גליון הספרים שהביאה לו.
אחרי שסיים את גלותו נסע לאלמא-אטא (עיר הבירה בקזחסטן), ושם החזיר את נשמתו בכ' מנחם אב תש"ד.
כל חיבוריו והכתבים שהיו בביתו נלקחו בעת מאסרו ונאבדו.
לפני כחודשיים נמצאה חבילה קטנה של מכתבים ונגאלה והוחזרה לספריית חב"ד. שם הוכנו המכתבים לדפוס בקובץ מיוחד, שהתפרסם היום. בקובץ זה יש מכתבים שכתב אליו האדמו"ר הרביעי לבית חב"ד, אדמו"ר מוהרש"ב נ"ע, מכתבים שכתבו לו אחיו, ובנו (הרבי) וכלתו (הרבנית) ועוד.
אפשר להוריד את כל הקובץ מהאינטרנט באתר הספריה:
http://www.chabad-library.org/levi-yitschok.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/8/2004 21:13 לינק ישיר 

הלבן
הוזכר בתחילת האשכול על מכתב הבעל התניא באגרתו מתקנ"ז "בודאי אין לך מצוה גדולה מזו לעשות שלום בישראל אך מה לנו לעשות ולא עשינו,והרבה מאד טרחנו בזה ולא עלתה בידינו ...הנה מראשית זאת הודענו והלכנו אל הגאון החסיד וכו'"
היכן נדפס מכתב זה וכיו"ב? באגו"ק שלו?

פגשתי לאחרונה אברך בן תורה אירופאי המתגורר בירושלים האברך במוצאו חסידי, אך גדל בישיבות ליטאיות
הנ"ל אמר לי 2 דברים:
1 ש"יש מכתב" מהבעל התניא בנושא טענות הגר"א נגדו, ובמכתב כתוב שכל דבריו בתניא הם "לא כפי פשוטו כלל" ובנוסח אחר: שכל דבריו בעניין הצמצום הם "לא כפי פשוטו כלל"

הנ"ל לא ידע לצטט את מקור המכתב, אך מקור שמועתו הוא מהרב לאפיאן מלונדון בנו של הרב אלי' לאפיאן
לי זכור שיש מכתב המסביר את טעותו וטענתו של הגר"א אך איני זוכר היכן הוא נדפס?

2 אמר האברך כי כל שיטת הבעש"ט על השגח"פ היא נגד הראשונים, רמב"ן ספורנו חינוך ועוד והוסיף שגם הרבי מליובאביץ עוסק בזה,והסיק האברך שגם עניין ההשגח"פ הוא "שיטת התניא בלבד"! ולא שיטת הבעש"ט

אבקשך לציין לי היכן מובאת שיטת ההשגח"פ ברור בשם הבעש"ט דווקא והאם בכל ספרי תלמידי הבעש"ט מובא שיטתו בעניין השגחה פרטית דווקא?

יישר כח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2004 21:55 לינק ישיר 

מוחרקה

האגרת שאתה כותב אודותה נדפסה בספר אגרות קודש שלו אגרת לד. ושם משיב על טענות הגר"א, שלדעתנו ענין ממלא כל עלמין ולית אתר פנוי מיניה, המובא בקבלה, אינו כפשוטו. ואילו בספרי הבעש"ט מבואר שהוא כפשוטו. ולכן ציוה הגר"א לשרוף את ספרי הבעש"ט (קודם ביעור חמץ תקנ"ו).

וכותב בעל התניא באותו מכתב (אשר שיטת הגר"א היא):
בפירוש מאמרים הנזכרים יש להם דרך נסתרה ונפלאה, ומלא כל הארץ כבודו היינו השגחה וכו'. ומי יתן ידעתיו ואנחהו ואערכה לפניו משפטינו, להסיר מעלינו כל תלונותיו וטענותיו הפילוסופיות אשר הלך בעקבותיהם, לפי דברי תלמידיו הנ"ל, לחקור אלקות בשכל אנושי, וכאשר קבלתי מרבותי נ"ע תשובה נצחה על כל דבריו. ואם יקשה בעיניו לחזור מדרכו אשר גדל בה מנעוריו, ולא יתקבלו דברי בעיני כבודו אז במקום גדולתו תהיה ענותנותו לבאר היטב כל טענותיו עלינו בנידון אמונה זו, חרות על הלוחות בכתב ע"י חד מן קמייא דקיימין קדמוהי, ויבוא על החתום בכבודו ובעצמו, ואני אבוא אחריו ומלאתי את דבריו להשיב על כל טענותיו, ג"כ כתוב וחתום בחתימת ידי, ושני המכתבים יודפסו וישלחו לכל חכמי ישראל הקרובים והרחוקים שיחוו דעתם בזה.

ומה שאמר לך אותו אברך, שלפי שיטת החסידות אין זה כפשוטו, ההיפך הוא האמת, שהגר"א מפרש שממלא כל עלמין ולית אתר פנוי מיניה אינם כפשוטו, ולכן מפרש את ענין הצמצום שהוא כפשוטו, ואילו החסידות מבארת שממלא כל עלמין ולית אתר פנוי מיניה הם כפשוטו, ולכן ענין הצמצום אינו כפשוטו.
ויארכו הדברים לבארם אל נכון, וכבר נתבארו באגרת של הרבי (אגרות קודש שלו ח"א אגרת יא). וגם כאן היה כבר אשכול בנושא הזה.

לינקזעצער?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/8/2004 22:36 לינק ישיר 

הלבן

יישר כוחך
1 אודה לך אם תציין באיזה אשכול סמוך דנו בזה??
2 האם היום רוב תפוצות ישראל כולל הליטאיים מקבלים את שיטת ההשגח"פ כפשוטו ?
3 יש בר סמכא כלשהוא בימינו שחולק על כך??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2004 23:01 לינק ישיר 

נכונים הדברים שרבים מן הראשונים סוברים שהשגחה פרטית היא רק על כללות המין, או רק על הצדיקים וכיו"ב.

גם בנושא השגחה פרטית היה כאן אשכול, ואיני יודע לחפש. זו מומחיותו של לינקזעצער.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/8/2004 23:06 לינק ישיר 

חסידות וקבלה - בין מוניזם לדואליזם
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=455031

"מכתב מאליהו" ב"היכל הבעש"ט"
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=373951

השגחה פרטית
http://hydepark.co.il/hydepark/Topic.asp?whichpage=4&topic_id=331519 הודעה מה 19/5/2003 15:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2004 00:32 לינק ישיר 

לקעלעמער
לממללא וידידיהם

לאחינו הליטאיים

לפעמים אני נתקל במכרים ליטאיים, בני תורה שאין להם כל מושג קלוש בשיטת החסידות בכלל ובמשנת חב"ד בפרט,
חוסר ידיעה זה בשילוב עם הבעת דעה על חב"ד הוא עם הארצות מובהקת, כיצד זה שבחוגים הליטאיים השכלתניים והידעניים ישנה "עם הארצות" ??
לכאורה לפחות לצורך "השכלה כללית היה על בחור ליטאי לדעת מהי משנת החסידות ומהי משנת חב"ד לפני שיביע דעה כלשהיא על חב"ד?

חושבני שגם בין משתתפי אשכול זה שאינם חב"דיים אין מישהו שלמד עכ"פ למיגרס את משנת חב"ד בכלל ותורת רבינו בפרט טרם שהביע את דעתו על חב"ד בכלל ועל רבינו בפרט

האם יהיה זה נכון להניח שביססתם את דעתכם על סמך עיתונות כזו או אחרת? או על התרשמות מבחור כלשהו שחולצתו מחוץ למכנסיו, ואולי אף נשא שלט כלשהוא וכיו"ב
ובזה "עמדתם על טיבה של שיטת חב"ד"???
ואם אכן כן, האם לדעתכם זה "מקצועי"

אשמח לדעת את דעתכם על "משנת חבד" בכלל החל מספר התניא

לפעמים אני מתרשם כי מגבלה חברתית חיצונית מונעת מהם מלעיין בספרי חסידות בכלל (חסידישע ספרים- ווערטלאך "
חבל על הזמן") וספרי חב"ד בפרט שכאן זה כבר ("חב"דסקע ספרים")

ולפעמים זהו סתם חוסר מידע ודיסאינפורמציה

האם זה נורמלי שבחור בישיבת פוניביץ יעיין באולם הלימודים בספר התניא? או בנועם אלימלך וכיו"ב?
מה יהיה דינו במקרה כזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2004 00:54 לינק ישיר 

האם ב770 יושבים ומעיינים במכתב מאליהו כל היום? למה אתה חושב שמישהו אמור בכלל להתענין במשנה אזוטרית של איזה תנועה שאין לו כל שייכות אליה?

(ובהערת אגב, אני מתרשם שספר התניא הוא דוקא ספר שנלמד בחוגים רחבים, אפילו ליטוואקיים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2004 02:24 לינק ישיר 

מציץ ונפגע

תודה על תשובתך (אלא שהשבת בשאלה...)

ובכן אם אשב עם מכתב מאליהו, או עם נפש החיים ב 770 לא יאונה לי כל רע, וספק רב אם מישהו יעיר לי בכלל, ובוודאי ובוודאי שזה לא יפגע במעמדי החברתי ועוד עד כדי סילוקי מהישיבה.

שאלתי מה יקרה לבחור בישיבה ליטאית מובהקת שיישב עם ספר תניא או ספר חסידות חב"די אחר בישיבה?
יסולק?
ייפגע מעמדו החברתי?
שום כלום, ניטראלי?
האם יש ישיבות שאין מתירים שם להחזיק בספרים כנ"ל???

האם ידוע לך על בתיכ"נ שאם יוכנס אליהם ספר תניא או ביאורים בתניא
הוא י י ע ל ם ???

האם יש "פחד" כלשהוא מהתניא? שו"ע הרב יש באלפי בתיכ"נ, תניא לאו דווקא, האם זה נכון?

לא קיבלתי תשובה ברורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2004 02:38 לינק ישיר 

למציץ ונפגע

בהמשך לתגובתי הקודמת, אני חייב לשאול:
האם בחוגים אליהם אתה משתייך "מכתב מאליהו" הוא הדוגמה הקלאסית לספר שמופרך כי יילמד ב 770???
אם אכן כך מקובל אצלכם, הרי שזו עוד הטעייה ודיסאינפורמציה

ברצוני לציין כי הרב דסלר עסק בתורת חב"ד ואף העיר פעם לחתנו על כך שהתניא שלו אינו מקומט דיו מרוב שימוש...
ואף התכתב עם הרבי הריי"ץ ועם רבינו.
(הידעת זאת?)

אך תגובתי הקודמת בעינה עומדת אף לגבי נפש החיים וכיו"ב
שבחב"ד לא "מפחדים" כפשוטו מספרים כלשהם
(למעט מספרים חיצוניים כמובן) אף שעוסקים ולומדים שם בעיקר ספרי חב"ד כמובן, ואין שם שיעורים כלליים בנפש החיים, אך אין את הפחד לעיין בכל ספר שהוא אם מחברו היה יר"ש כמובן,

משא"כ כנ"ל שלדעתי יש פחד מסויים בחוגים מסויימים ללמוד תניא, ותקן אותי אם אני טועה

תוקן על ידי - מוחרקה - 06/08/2004 2:48:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2004 02:53 לינק ישיר 

מוחרקה.

מענין שאתה כללת אותי. אני לידיעתך מאנ"ש. וספרי חב"ד נהירים לי כמו שאר ספרי היהדות.
הכונה שאני לא ממש בקי בשניהם.

אבל בודאי שלמדתי לא רק את התניא אלא אפילו רכשתי בקיאות לא מועטה באגרות הרב"י.

ולסיום האם אתה יודע למי פותח הרבי[האחרון] את מכתביו ב"שלום וברכה" ולמי "בברכה ושלום"? ולמה?.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2004 03:12 לינק ישיר 

לקעלמער

כווננתך היא שעלי לפנות אליך בברכה ושלום? כפי שפונים לנשמה דב"נ?
זה אינו רלבנטי.
כמו"כ הערתך בעניין השפנים, לא רלבנטית, (ולא מכובדת) דנים כאן בעניין רציני.

מציץ ונפגע

אשמח לקבל את תגובתך העניינית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2004 03:41 לינק ישיר 

מוחרקה

החתימה שלי על השפנים אינה נוגעת לך אישית.

אני מפנה אותך לאשכול המסביר את החתימה .
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1038251

באשר לשאלה. ניכר שאתה אינך חבדניק. לו היית כזה, היית מבין את שאלתי . [היא אינה מתיחסת אליך או אלי.]

רק רציתי להראות לך שאני לא מבקר את חב"ד מתוך חוסר ידיעה. ולענין זה הרי שאיני ליטוואק כלל וכלל.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2004 10:56 לינק ישיר 

מציץ ונפגע

???

שבתא טבא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2004 12:56 לינק ישיר 

מוחרקה
אולי תסביר לי את התועלת של הסגנון האגרסיבי שלך, המבקש עימותים!?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.