|
|
| נשלח ב-6/3/2005 05:01 |
|
| |
בס"ד
למה חב"ד המשחיסטים אומרים שהרבי לא נפטר ושהוא המשיח
בן דוד הרי זה דיעה של נצרות כמ"ש הרמב"ן זת"ל במאמר הויכוח והרמ"ד ואלי תלמיד הרמח"ל זת"ל שזה דיעה של נצרות
לומר שהמשיח בן דוד מהמתים ושיש"ו היה משיח בן יוסף ונפל.
הצ'' שי בוארון
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2005 15:48 |
|
| |
הלבן וחביריו
מה זה הנוהג לכתוב בהזמנה לשמחות 'בשעה החמישית וכו'?
אתה יכול להסביר כל סממן אלילי בנפרד עם איזו חריגה, אבל נדמה שישנם מדי הרבה כאלה. נראה שהכל נובע מתחושת העליונות של בלעדיות על האמת (כמו נשיא הדור וכדומה).
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2005 20:08 |
|
| |
בוגי, אני לא מבין למה תחושת העליונות מפריעה לך יש הרבה זרמים ביהדות שאינם אהודים עלי וכל סממן אלילי שיש להם אינו מפריע לי
למה 'בשעה החמישית' מפריע לך כ"כ שאתה מוכן לגרום לעצמך לביטול תורה בשביל לדון בזה
I am quite sure now that often, very often, in matters concerning religion and politics a man's reasoning powers are not above the monkey's.
- Mark Twain
תוקן על ידי - hamilton - 08/06/2005 20:11:31
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2005 00:12 |
|
| |
האמת שאיני יודע הסיבה, אבל מה הקשר לעליונות?
השאלה היא על חתונת הרבי עצמה, שהתוכנית היתה מתחלה לעשותה בלילה, ולמרות זאת כתבו בשעה החמישית.
כפי הנראה גם הרבי עצמו לא ידע הטעם, שכך סיפר בשיחת שבת י"ד כסלו תשי"ד, במלאת 25 שנים לחתונתו:
בנוסח ההזמנה של החתונה - נוסח ההזמנה לחתונתו של הרבי, ובמילא כן הוא גם בנוסח ההזמנה ששלח הרבי לחתונת בנותיו ("זיינע קינדער'ס חתונה") - הי' כתוב זמן החופה בשעה החמישית בערב.
הן כשהיתה החתונה בחורף והן כשהיתה החתונה בקיץ - כתבו תמיד זמן החופה בשעה החמישית בערב. החופה עצמה נערכה אמנם בלילה. בחתונתי נערכה החופה בשעה מאוחרת ביותר ("גאר שפעט"), בגלל טעם חיצוני -
אבל ה"קבלת פנים" - דייקו שתתחיל בשעה החמישית.
תוקן על ידי - הלבן - 09/06/2005 0:25:05
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2005 00:45 |
|
| |
הלבן
אם הבנתי את מה שכתבת ואת הנושא, יש כאן תופעה שבעיני היא מוקשה בשני היבטים לפחות.
נתונים:
חתונה תערך בערב, לאחר השקיעה, ובכל זאת השעה שנכתבת בהזמנה היא שעה בלתי נכונה בעליל, שעה מוקדמת (ואין זה דומה לשעות שנכתבות בהזמנות שלנו, שהרי אצלנו גם כן מאחרים תמיד, אבל השעה הנכתבת אינה קבועה, ובכלל אצלנו זה לא נחשב למצוה, אלא לצורך חברתי עגום).
בחירת השעה נעשית בגלל שכך נעשה פעם, וכך ייעשה גם להבא.
זאת למרות שאיש, כולל האדמור עצמו, אינו יודע את הטעם לדבר.
אבל גם אם אין יודעים את הטעם, אין משנים.
התמיהות:
א. אם אין יודעים מדוע, אז האם אסור לשנות?
ב. מדוע השעה שנכתבת בחתונה היא חשובה מספיק כדי להפוך ל"מנהג"?
גם אם אני יכול להבין את הנקודה הראשונה, שבוודאי מנוגדת לגישתי האישית אך בוודאי מאפיינת את החסידות וגם, במידה מסויימת, את ההלכה ואת עם ישראל, עדיין קשה בעיני להבין את הנקודה השניה.
האמנם כל תנועה וכל מעשה הם נושא לחיקוי? אולי גם זה יסוד בחסידות? סוף סוף, אם אנו מניחים שהצדיק, בעל התפקיד המיוחד שמוטל עליו משמים, עושה מעשה מסויים בצורה מסויימת, בוודאי יש מאחורי זה טעמים מופלאים. ואולי יש להוסיף על זה את הטעם שראוי לכל אחד ללכת בעקבותיו עד כמה שזה אפשרי.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2005 01:35 |
|
| |
בהחלט איני מבין זאת, ובהחלט אף אחד לא היה מחקה זאת, אמנם הרבי אמר שהרבי הקודם חיקה זאת בחתונתו בתו (עם הרבי) מחתונתו שלו, ולכן גם החסידים מחקים זאת, מבלי להבין, והאדמו"ר סיים, שבשעה החמישית רגילים להחתיל את קבלת הפנים, שממנה הולכים לחופה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2005 02:16 |
|
| |
הלבן
כתבת: חתונת הרבי עצמה, שהתוכנית היתה מתחלה לעשותה בלילה.
הא מנין לך?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2005 02:41 |
|
| |
האמת שאיני בטוח, אבל בודאי כך היה בחתונה של האחות שהתקיימה בקיץ, כנזכר בשיחת הרבי הנ"ל.
ובקשר לחתונת הרבי, עכ"פ כך נראה ממה שאמר הרבי שדייקו שהקבלת פנים תתחיל בשעה החמישית.
תוקן על ידי - הלבן - 09/06/2005 2:41:57
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2005 10:31 |
|
| |
המילטון והלבן
כנראה שלא הובנתי. הרבה שאלות הצעתי באשכול הזה ולא על מנת לקנטר אלא להבין את הלך הרוח בחב"ד.
בהודעה הקודמת הדגשתי שגם אם יימצא הסבר נפרד לכל תופעה מוזרה, סביר יותר לקבל הסבר אחד המסביר את כולן. הסבר זה הוא כאמור שיש בחב"ד אוירה של פולחן אישיות המשרה אוירה של אליליות. לא שיש לי בעיה עם זה ואני אפילו יכול לקבל שלהרבה בני אדם זה טוב. מה שאני מנסה 'לשמוע' הוא חבדניק אחד שיהיה מסוגל לומר: 'נכון, יש אצלנו אליליות ובכל זאת נוח לי בכך!'.
(המילטון, אין לי גם את הבעיה של 'ביטאאל תוירע'!)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2005 13:18 |
|
| |
הרב מיימוני,
אומרים, שאי-אפשר לחקות רעבע.
אם תלבש בגדים של גנרל, ותתנהג כמו גנרל - אתה מחקה גנרל
אם תלבש בגדים של רופא, ותתנהג כמו רופא - אתה מחקה רופא
אם תלבש בגדים של כבאי, ותתנהג כמו כבאי - אתה מחקה כבאי
אבל,
אם תלבש בגדים של רעבע, ותתנהג כמו רעבע - אז אתה ממש רעבע!!
אוי לשכן ואוי לשכנו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2005 13:49 |
|
| |
שכן
על הרבי של חב"ד אף אחד עדיין לא אמר בדיחה זו, שהרי אין בה כל תוכן.
הכל מודים ויודעים שהרבי היה יחיד ומיוחד בתורה בתורה ויראה והנהגת העם.
במה נחלקו, אם הערצה זו היא פולחן אישי או הערצת מנהיג מורם מעם.
המענה הוא, שלא אצל כל החסידים שוה הדבר, יש הנוטים לראשון יותר ויש הנוטים לאחרון יותר.
אמנם יש נושא נוסף, והוא מנהגים שנשרשו על סמך כיון דנפיק מפומיה דרב. ונושא זה אינו קשור לחב"ד דוקא, או לחסידים דוקא, או לאשכנזים דוקא, בכל מקום ומקום יש לו את מנהגיו המושרשים, לפעמים יודעים את טעמם, ולפעמים לא יודעים בדיוק, עד שבא פלוני אלמוני וחוקר ורושם ומציע הכל בספר "טעמי המנהגים" וכיו"ב.
יש הטוענים מנהג עוקר הלכה, ויש (ראה אשכולו של מיימוני, בקשר לראש ישיבה ותלמידיו, איך נוצר מנהג כביכול) המלעיגים על מנהגים לא מבוססים די צרכם.
הנושא השני אינו קשור כלל לנושא הראשון. וזהו שעניתי לך בוגי, שעירבת שני נושאים שאינם קשורים זה לזה.
ואסיים בנימה אישית: מודה אני לפניך שכתיבתך לאורך כל הדרך לא נראית להיות על מנת לקנטר, ולכן מתייחס אני בחיוב לכל דבריך. ויתירה מזו אוסיף, שאיני מוצא בדבריך אלה את אותה ציניות של תקופה קודמת יותר, או של אותם נושאים אחרים שאינם קשורים לחב"ד. וכל זה נותן לי תקוה, שדבריי שבאשכול הזה, במענה לשאלותיך, יובנו כראוי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2005 14:30 |
|
| |
הלבן, תודה
אחד הכותבים הנחמדים שלח לי לינק לאתר חדשות של חב"ד:
http://www.col.org.il/show_single_news.asp?12082
למרות שכבר ידעתי מזמן שיש משוגעיסטים ושפויים. בעקבות האתר המביא את חילוקי הדעות בתוך חב"ד זה בולט יותר ומעורר בי תמיהה 'למה שלא תחלקו לשני מחנות' לטובתכם?
נ.ב. אני נזהר כאן מה'ציניות' כי חוששני שיבינו אותי כעוד אחד מלועגי חב"ד (יש כבר מספיק וגם איני רוצה להיות מסווג עמם).
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2005 18:58 |
|
| |
את התשובה ביחס לאנטגוניזם שמעוררת חב"ד יש לחפש לא באמת המוחלטת זו ישנה גם במרכז הרב או למען האמת בכל קבוצה חרדית אחרת. את התשובה יש לחפש בדומיננטיות שלה בחו"ל שנתפסת בעיני אחרים כהשתלטות
זו לא שאלה של אידיאות אלא של מוקדי כח
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2005 20:04 |
|
| |
יותר מאשר לחפש זאת במוקדי כח והשתלטות, יש לחפש זאת בצבא השלוחים שמונה כ4000 משפחות, שעל פי הדרכתו של הרבי הם הלכו מארצם וממולדתם ומבית אביהם אל המקום אשר אראך, ושם הסתדרו למשך כל החיים עם כל בני המשפחה, מבלי להתחשב בכל הקשיים שיש בזה לבני הבית והחנוך, ועוסקים יומם ולילה בהפצת היהדות.
דומיננטיות? מוקד כח? השתלטות?
אולי גם זה יש.
|
|
|
|
|