בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/6/2005 00:57 לינק ישיר 

להבהרת ההודעה הקודמת:
http://www.chabadnik.com/item.asp?id=13166
ואקוה שאיני עובר על חוקי הפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2005 16:30 לינק ישיר 

הלבן

לא ענית לי וזו אולי עבירה על חוקי הפורום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2005 22:29 לינק ישיר 

מסתמא שהלבן לא יגיב במשך השבוע הקרוב שכן, אביו ז"ל נפטר.

ברוך דיין האמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2005 09:14 לינק ישיר 

הלבן
אמנם יש שאלה אם יוצאים מצוות ביקור חולים וניחום אבלים בטלפון או בשאר אמצעים חדישים, אבל הכי שאני, כי מעבר לים אין דרך אחרת. אמנם קצת ספק, אם מותר בשבעה להסתכל על הקופסה הכחולה [או בטעם האישי] המהבהבת, המשמשת כידוע גם לכמה דברים אחרים, מלבד דברי תורה, וצ"ע. גם דברי תורה אסורים לפי שהם משמחי לב ונפש.

מכל מקום, המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושלים.

וכלפי המנחמים, חברינו, אשאל, היש יודע מה מקור נוסח ניחום אבלים זה, שנהוג אצל האשכנזים (אצל הספרדים הניחום הוא כלשון המקורות: מן השמים תנוחמו)?

ומאימתי נוהגים בו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2005 19:32 לינק ישיר 

דגים, הוא יושב שבעה בכפר חב"ד. אתה ב***** כבר?

נמחק שם המקום כדי למנוע אאוטינג - מיימוני.

תוקן על ידי - עצכח - 21/06/2005 20:21:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2005 12:34 לינק ישיר 

בקשר לניחום, ראה כאן:
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1430471
ושם גם קצת אודות מסירות הנפש לתורה, שמלמדים בחב"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/6/2005 15:37 לינק ישיר 

ובאשר לשאלת בוגי, שחזר עליה כמה פעמים, אודות המחנות בחב"ד והפילוג:

אין שתי מחנות בחב"ד, כי אם קשת רחבה של אנשים, קיצונים לצד זה וקיצונים לצד זה, ואנשים מהאמצע שמאמינים בתום לב בחזרת הרבי בתור משיח, ושאין מאמינים בזה. אנשים התומכים במימסד החב"די, ואנשים הלוחמים בו.
בכל המחנות יש מאנשי חב"ד הותיקים, ואנשי גזע חב"ד, וגם מהחדשים שנצטרפו לחב"ד בשנים האחרונות.
כך שהשאלה הזאת אינה כ"כ מעשית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/7/2005 16:46 לינק ישיר 

באשכול הברכות ל"קשרי שידוכין" של בן הלבן,
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1487297&whichpage=2
החל מו"מ בין אור_נערב לבינו והוא מועתק לכאן. נא להמשיך את הדיון כאן.

אור_נערב

מדוע החתונות אך ורק בתוך הקהילה? ואיך זה מסתדר עם הנימה הסובלנית שאתה משדר בתגובות שלך בד"כ? האין בזה כיתתיות מדאיגה?

ובהקשר של האשכולות שדנים באספקטים של חב"ד, האין בזה בעצם הצהרה מעשית שכל האהבת ישראל כלפי "כל אחד" היא בעצם חיצונית ובסופו של דבר האמת היא שיש אנ"ש ויש השאר.

חבר שלי התחתן עם בת למשפחה חב"דניקית, ונאלץ - למען שלום בית - להתחפש לחב"דניק עם כל התפאורה. ובביקורים בבית החם הוא מתחפש גם. למרות שכל קשר בינו לבין התפיסה החב"דניקית רחוק כרחוק המורה נבוכים מליקוטי מוהר"ן. ואני מסתכל בזה וצר לי.

ומתי יבוא היום בו יותרו "השבטים" זה בזה?

מקווה שלא פגמתי בשמחה ואשמח לשמוע אם יש לך מה לומר על זה.

אור נערב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 16:47 לינק ישיר 

הלבן:

השבטים מותרים לבוא זה בזה, אמנם למען האושר של המשפחה, מתאים הרבה שהרקע תואם והמבט על העולם ועל השליחות תואם והיחס להוראות הרבי תואם.
לא כך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 16:48 לינק ישיר 

אור_נערב:

אני חושב שכאדם נשוי תסכים איתי שגם היחס לבעלי חיים בבית חשוב; וגם סוג המוזיקה המועדפת; וגם סוג החברים; וגם צורת הדיבור;

הדוגמאות לא מספיק מוצלחות, אבל רצוני לומר שיש הרבה נושאים שמקל על חיי זוג שהם באותו ראש. וכללית אפשר לחלק את זה ל"אידאולוגי" ול"אנושי". אז אמנם ברור שיש נושאים אידאולוגים שקשה מאד עד בלתי אפשרי לחיות כזוג עם סתירה. נניח שאחד רוצה לגור בחו"ל כדי לא להיות חלק מהציוניסטן והשני רוצה לגור בהתנחלות דת"לית. אבל עדיין יש לשאול מה היחבס בין אי הסכמה אידאולוגית לבין אי הסכמה אנושית.

ואני למדתי מנסיוני ומאחרים, שחילוקי דעות וחילוקי מזגים הם (א) יכולים להיות קשים פי כמה וכמה בחיי היום יום מאשר חילוקי אידאולוגיה. ו(ב) הם בלתי נמנעים.

ויש צד שאדם מתחתן עם אשה שמוצאת חן בעיניו. בגלל האופי שלה. המדות. ואפילו איך שהיא נראית. והם מסכימים על כמה נושאים מרכזיים אבל גם מסוגלים להכיל חילוקי דעות משמעותיים ולמצוא נוסחאות פשרה לחיים משותפים.

אהבה...

וענייננו אם הבעל חב"דניק והאשה לא אז יתכן שתהיה בעיה בחיים בשליחות באנטרטיקה. מצד שנייכול להיות שלא, כי היא אוהבת פינגוינים...

בסופו של דבר השאלה ששאלתי היא עד כמה בעצם אדם נשפט על פי היותו חלק מאנ"ש האמיתיים (להבדיל מאנ"ש בתת ההכרה של הנפש או הנשמה שלהם וד"ל טיפונת ציניות.., או על פי מה שהוא להוציא השאלה של הרבי.
ואין הכי נמי שיש אנשים שבשבילם זה שווה ערך לשאלה האם אדם הוא יהודי או נוצרי. שזה "כאילו" שאלה אחת אבל זה בעצם "הכל". וזה אומר שמבחינתם החיים היודיים שלם, הזהות הדתית וכו' היא שוות ערך לזהות שלהם בזרם והשיטה המסויימת בתוך היהדות שהם בחרו. ואני מרגיש בזה תחושה קשה של כת על כל המשמעויות העולות מזה.

מצד שני שיקולים חברתיים הם רע הכרחי לעתים. ויש חב"דניקים שמתחתנים עם לא-חב"דניקים גם.

וכל זה בעצם שאלה לא על חב"ד על הצורה של נישואין בעולם החרדי בכלל. ועל אלה אני בוכיה.

ושוב אשמח לשמוע, אבל בשורה התחתונה שיהיה לך הרבה נחת מהם. ואני מאחל להם שימצאו את האמת שלהם, ושיזכו לצאצאים פנימיים שלא יהיו כפופים לאמת חברתית אלא לאמת הפנימית שלהם ויהיו בני חורין באמת.

אור נערב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 17:15 לינק ישיר 

רבים ורבות התקרבו לרוח חב"ד ושם נישאו בשעטומו"צ.
אתה שואל למה צריך זאת, הרי גם כשהחתן דוגל בשליחות לאיזה אי מתחת להרי החושך, והכלה אינה מבינה מה זה בכלל, גם אז יכול השידוך להיות מוצלח.
וע"ז דומני שאפשר להשיב בקוצר אמרים, שגם כאשר החתן סומא והכלה חגרת יכול להיות השידוך מוצלח.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/7/2005 17:54 לינק ישיר 

הלבן

במילים אחרות, יש מספיק על מה לגשר בחיי הנישואים, כך שלא צריך לגרות אתגרים נוספים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2005 10:56 לינק ישיר 

בוגי,

<"למרות שכבר ידעתי מזמן שיש משוגעיסטים ושפויים. בעקבות האתר המביא את חילוקי הדעות בתוך חב"ד זה בולט יותר ומעורר בי תמיהה 'למה שלא תחלקו לשני מחנות' לטובתכם?">

נרצה או לא נרצה (ואני רוצה*),
החלוקה קיימת בשטח ובאופן ברור.
המשיחיסטים פתחו מוסדות, ארגונים, עיתונים, אתרים, אירועים, הוצאות לאור וכו' משלהם, מקבילים לאלו של חב"ד.

גם בישיבות יש בדרך כלל אורינטציה ברורה כמו: צפת-משיחיסטים, כפר חב"ד - חבדניקים.

בקהילות עצמן - לא מעשי להפריד.
רובא דרובא לא יעזבו את ביתם ויעתיקו מגוריהם בגלל שחלק משכניהם שוגים בדמיונות הבל או לחילופין משום שאינם שוגים בדמיונות הבל.

______
* כמובן שמבחינת ה'רצוי' הייתי מעדיף שהקב"ה יערה עליהם רוח ממרומים וישיבם לדרך חב"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2005 14:50 לינק ישיר 

שאלות ששאלתי את הלבן ומה שהשיב לי [בסדר הפוך]

החסידים הכתירו. וכמובן שגם הבן רצה בכך, שהרי הצמח צדק הי' מורם מעם וכתר הנשיאות הולמתו.

אם תרצה, תוכל להעתיק את הדיון הזה לאשכול המתאים:
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=965071&whichpage=22
ושם אשתדל להשיב לשאר שאלותיך בנושא.
עד אז נקראו אנשים ברוסיה רק על שם האב. וגם עד כעת הוא כך, אלא שמאז הגזרה נוסף גם שם המשפחה לכל אחד.
את שם המשפחה שניאורסאהן קיבלו על עצמם נכדי בעל התניא.

לבעל התניא היו שלשה בנים. לאחד מהם היו רק בנות, ולשנים - גם בנים, ולהם בנים ובני בנים, אלא שמטה נשיאות התנועה לא עברה אליהם.
[שניאור סון +בני שניאור זלמן מילאדי?]
דהיינו שאנם בן אחר בן מבעל התניא?

האם יש צאצאים ישירים בן אחר בן ממנו?
כיצד התפתח השם שניאורסון ,מי הראשון שנקרא בו?

השני - בנו של הראשון.
השלישי (הצמח צדק) - בן בתו של הראשון וחתנו של השני.
הרביעי והחמישי והשישי - בן אחר בן מהשלישי.
השביעי - בן אחר בן מהשלישי וחתנו של השישי.

מייסד שושלת חב"ד הוא הרב הקדוש רבי שניאור זלמן בעל התניא והשלחן ערוך, מתלמידי המגיד ממעזריטש.
ומי הוא אבי משפחת שניאורסון הראשון הידוע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2005 11:09 לינק ישיר 

בספר הצאצאים של אדמו"ר הזקן בעל התניא והשו"ע, שחיבר הרב שמואל הלפרין, שבו נרשמו אלפים מצאצאי אדמו"ר הזקן, נשמט (במקרה ? ? ?) שמו של אחד הצאצאים בדורנו שהוא צאצא ישיר לאדמו"ר הצמח צדק, וממילא כשתישאל השאלה האם יש מישהו מצאצאי השושלת שיש לו את הייחוס להיעשות אדמו"ר, חסר העיקר מן הספר?

1981

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 21 22 23 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.