בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/12/2005 01:51 לינק ישיר 

הלבן, לא ראיתי למעלה. סליחה.

נאך, מנין לך? (או שזו בדיחה?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2005 23:29 לינק ישיר 

למה בדיחה? שאל את הלבן הוא יביא לך את המקורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2005 11:02 לינק ישיר 

זכורה לי פעם אחת שהרבי דיבר בהתוועדות, בצער רב, אודות התפרצויות הגראמ"ש נגד חב"ד ועל הכרזתו כי: "אלפים שנה היינו בלי הגולן, נוכל לישאר עוד אלפים שנה בלעדו".

ואז אמר הרבי:
מה גורם ליהודי שידבר כך? אלא בודאי יש פסול בתפילין שלו, והוא הגורם לדיבורים אלו, וברור לי שאם יבדוק את התפילין שלו ימצא שהן פסולות.

אולי לזה כוונתך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2005 11:13 לינק ישיר 

ומה באמת גורם ליהודי לדבר כך?! [אני רק מעלה השערה] יכול להיות שבן אדם צריך להיות מחובר למציאות ולא רק לתפילין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2005 20:16 לינק ישיר 

riv כנראה החמצת את הפואנטה, החלחלה שהיתה אז ברחוב הדתי לשמע הדברים היתה לאור העובדה שיהודי מאמין ובן תורה (האמור לדעת שרמת הגון היא חלק מהארץ המובטחת לעתיד לבא) אומר בשאט נפש ובקלות דעת שאינו מאמין או מצפה לביאת המשיח, וזאת ל2000 השנה הבאות ר"ל!

פליטת פה שכזו לא מצויה אצל יהודי מאמין ממוצע, המאמין בי"ג עיקרים, המזכיר האמונה והצפיה לביאת המשיח 86 פעם ביום בתפילותיו,ויודע ששאלת בי"ד של מעלה לאחר מעו"ש היא "הציפית לישועה?" אלא אם כן יש פסול או פגם כלשהו בו, ואם רוצים ללמד עליו זכות תולים את הפסול בתפיליו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2005 20:44 לינק ישיר 

הענין הוא שלא לזה התכוונתי. ואני תוהה האם נעלם ממך ,הלבן, (לאור כשרונך המופגן כאן, קשה לומר) שהרבי דיבר הרבה יותר קשה על הרב שך, בין היתר במילים ס"מ.
או אולי אינך רוצה להביא זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2005 22:30 לינק ישיר 

לא זכור לי כדבר הזה, ואין זה סגנונו של הרבי.

נאך א מאל נישט!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2005 23:37 לינק ישיר 

אתה מאלץ אותי לחפש....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2005 23:43 לינק ישיר 

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=4&topic_id=125821

16:53 נשלח ב 4/8/2004 ווטו1
בשם ממללא

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2005 00:00 לינק ישיר 

מה היה הרקע לסכסוך בין ר"א מקאליסק לאדמו"ר הזקן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2005 01:47 לינק ישיר 

הדפסת ספר התניא, שהר"א מקאליסק דגל בתורת החסידות הכללית, אימרות, ולא חב"ד. ומאז הפילוג (תקס"ב), נקרא חסידות בעל התניא בשם "חב"ד".

ומזה נסתעף גם לעניני ניהול קופת מעות ארה"ק, שעד אז הי' בעל התניא הממונה הכללי על גביית ומשלוח מעות התמיכה לארה"ק, בעל רוסיה ופולין (ע"י שלוחיו וגבאים שהי' שולח). ואחרי הפילוג, המשיכו בעל התניא ומחותנו הרה"ק רבי לוי יצחק מבארדיטשוב לשלוח לאנשיהם בארה"ק, ואילו הרה"ק מוהר"א מקאליסק מינה את הרה"ק רבי מרדכי מלעכוויטש, לגבות ולשלוח מעות ארה"ק לאנשי הרה"ק מקאליסק שבארה"ק.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2005 01:02 לינק ישיר 

וכיצד קשור הסכסוך לרבי ברוך ממזיבוז?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2005 02:09 לינק ישיר 

אתה בטוח שהגולשים כאן מעוניינים ללמוד פרק בתולדות חב"ד?
איני בטוח אם זוהי מטרת האשכול.
אם יש לך שאלה ספציפית, תשאל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2005 02:22 לינק ישיר 

הלבן, איני יודע מהי מטרת האשכול , אבל ברור שהגולשים כאן שמחים לדעת וללמוד פרק בתולדות חב"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2005 03:01 לינק ישיר 

הלבן, כתבת: < הדפסת ספר התניא, שהר"א מקאליסק דגל בתורת החסידות הכללית, אימרות, ולא חב"ד. ומאז הפילוג (תקס"ב), נקרא חסידות בעל התניא בשם "חב"ד".>

האם התניא נדפס בשנת תקס"ב?! ואם הדפסת ספר התניא היא הרקע למחלוקת בין הר"א מקאליסק ובעל התניא, מה היו דעותיו של הר"א מקליסק? האם התנגד לתוכן הדברים שבתניא, או רק לפירסומם בצבור. האם מכתביו של הר":א מקליסק יש די חומר כדי להבין את שורשי המחלוקת וטענותיו שלו?

האם אתה מוכן להרחיב את הגדרתך 'תורת החסידות הכללית, אימרות', מה כוונתך?

אם את/ה לא חלק מהפתרון, את/ה חלק מהבעיה !!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 27 28 29 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.