|
|
| נשלח ב-14/12/2005 01:51 |
|
| |
הלבן, לא ראיתי למעלה. סליחה.
נאך, מנין לך? (או שזו בדיחה?)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2005 23:29 |
|
| |
למה בדיחה? שאל את הלבן הוא יביא לך את המקורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2005 11:02 |
|
| |
זכורה לי פעם אחת שהרבי דיבר בהתוועדות, בצער רב, אודות התפרצויות הגראמ"ש נגד חב"ד ועל הכרזתו כי: "אלפים שנה היינו בלי הגולן, נוכל לישאר עוד אלפים שנה בלעדו".
ואז אמר הרבי:
מה גורם ליהודי שידבר כך? אלא בודאי יש פסול בתפילין שלו, והוא הגורם לדיבורים אלו, וברור לי שאם יבדוק את התפילין שלו ימצא שהן פסולות.
אולי לזה כוונתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2005 11:13 |
|
| |
ומה באמת גורם ליהודי לדבר כך?! [אני רק מעלה השערה] יכול להיות שבן אדם צריך להיות מחובר למציאות ולא רק לתפילין?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2005 20:16 |
|
| |
riv כנראה החמצת את הפואנטה, החלחלה שהיתה אז ברחוב הדתי לשמע הדברים היתה לאור העובדה שיהודי מאמין ובן תורה (האמור לדעת שרמת הגון היא חלק מהארץ המובטחת לעתיד לבא) אומר בשאט נפש ובקלות דעת שאינו מאמין או מצפה לביאת המשיח, וזאת ל2000 השנה הבאות ר"ל!
פליטת פה שכזו לא מצויה אצל יהודי מאמין ממוצע, המאמין בי"ג עיקרים, המזכיר האמונה והצפיה לביאת המשיח 86 פעם ביום בתפילותיו,ויודע ששאלת בי"ד של מעלה לאחר מעו"ש היא "הציפית לישועה?" אלא אם כן יש פסול או פגם כלשהו בו, ואם רוצים ללמד עליו זכות תולים את הפסול בתפיליו...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2005 20:44 |
|
| |
הענין הוא שלא לזה התכוונתי. ואני תוהה האם נעלם ממך ,הלבן, (לאור כשרונך המופגן כאן, קשה לומר) שהרבי דיבר הרבה יותר קשה על הרב שך, בין היתר במילים ס"מ.
או אולי אינך רוצה להביא זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2005 22:30 |
|
| |
לא זכור לי כדבר הזה, ואין זה סגנונו של הרבי.
נאך א מאל נישט!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2005 23:37 |
|
| |
אתה מאלץ אותי לחפש....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2005 00:00 |
|
| |
מה היה הרקע לסכסוך בין ר"א מקאליסק לאדמו"ר הזקן?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2005 01:47 |
|
| |
הדפסת ספר התניא, שהר"א מקאליסק דגל בתורת החסידות הכללית, אימרות, ולא חב"ד. ומאז הפילוג (תקס"ב), נקרא חסידות בעל התניא בשם "חב"ד".
ומזה נסתעף גם לעניני ניהול קופת מעות ארה"ק, שעד אז הי' בעל התניא הממונה הכללי על גביית ומשלוח מעות התמיכה לארה"ק, בעל רוסיה ופולין (ע"י שלוחיו וגבאים שהי' שולח). ואחרי הפילוג, המשיכו בעל התניא ומחותנו הרה"ק רבי לוי יצחק מבארדיטשוב לשלוח לאנשיהם בארה"ק, ואילו הרה"ק מוהר"א מקאליסק מינה את הרה"ק רבי מרדכי מלעכוויטש, לגבות ולשלוח מעות ארה"ק לאנשי הרה"ק מקאליסק שבארה"ק.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2005 01:02 |
|
| |
וכיצד קשור הסכסוך לרבי ברוך ממזיבוז?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2005 02:09 |
|
| |
אתה בטוח שהגולשים כאן מעוניינים ללמוד פרק בתולדות חב"ד?
איני בטוח אם זוהי מטרת האשכול.
אם יש לך שאלה ספציפית, תשאל.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2005 02:22 |
|
| |
הלבן, איני יודע מהי מטרת האשכול , אבל ברור שהגולשים כאן שמחים לדעת וללמוד פרק בתולדות חב"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2005 03:01 |
|
| |
הלבן, כתבת: < הדפסת ספר התניא, שהר"א מקאליסק דגל בתורת החסידות הכללית, אימרות, ולא חב"ד. ומאז הפילוג (תקס"ב), נקרא חסידות בעל התניא בשם "חב"ד".>
האם התניא נדפס בשנת תקס"ב?! ואם הדפסת ספר התניא היא הרקע למחלוקת בין הר"א מקאליסק ובעל התניא, מה היו דעותיו של הר"א מקליסק? האם התנגד לתוכן הדברים שבתניא, או רק לפירסומם בצבור. האם מכתביו של הר":א מקליסק יש די חומר כדי להבין את שורשי המחלוקת וטענותיו שלו?
האם אתה מוכן להרחיב את הגדרתך 'תורת החסידות הכללית, אימרות', מה כוונתך?
אם את/ה לא חלק מהפתרון, את/ה חלק מהבעיה !!!
|
|
|
|
|