בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/1/2006 00:15 לינק ישיר 

ב"ה.

באבא_תור,

לילה טוב!

חשוב, חשוב מאד, לברר היטב את הדברים ולא להסיק מסקנות:

"מעובד ע"י צ' לבנוני", אינו חייב להיות צבי (יכול להיות צדוק, למשל), אינו חייב להיות הרב (יכול להיות גם בעל תפקיד אחר), ואינו חייב להיות מעבד (יכולה להיות גם מעבדת)...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2006 09:16 לינק ישיר 

פגשתי באתר http://rebbegod.blogspot.com/
מה אומר ומה אדבר, לא האמנתי למראה עיני...

כמובן, שבשום אופן אין לחשוד בזה רוב רובם המכריע של חב"ד כולל המשיחיסטים, ואף מתנגד לחב"ד יודה שזה מקרה חריג.

אמנם, מדוע לא נשמע קול צעקה ומחאה על זה?
ולמעשה בר-נש ההוא בעל אותו אתר מבסס דבריו המבוהלים על דברי האדמור ז"ל, ולדעתי הענייה חייבים חסידי חב"ד להבהיר אותה שיחה שיכולה להטעות ולבלבל עיקרי אמונה אצל רבים.

אשמח לשמוע תגובת הלבן.

תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2006 11:04 לינק ישיר 

מלמד,

נכנסתי, קראתי, ולא הבנתי על מה המהומה.

גם עיוור יכול לראות שלא מדובר באתר של חב"ד, אלא של משועמם חולה, שלרוע מזלנו יש לו גישה לאינטרנט (אתה יודע מה, אולי זה לטוב-המזל. בלי האינטרנט שמחזיק אותו קרוב למחשב, אולי הוא היה מסתובב ברחובות).

אודה ואתוודה, שלא קראתי עד הסוף, כי בשביל "להחזיק ראש" בסיפורים שלו, צריך חומרים יותר חזקים מאלה שאני נוטל בדרך כלל.

ואם כבר סיפורי ניסים ונפלאות, סיימתי שלשום את הארי פוטר השישי. הרבה יותר מוצלח.

נוהל שכן
זה כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/1/2006 11:40 לינק ישיר 

השכן
גם אותם שגרמו לחורבן בית המיקדש והכוונה ליהודים אפשר אולי להגדיר כ"חולים" אך בפועל קרה חורבן.
צריך לזכור שאותם שנטו אחרי אותו האיש היו יהודים שעל פניו ניראו "כשרים" וכן ש"צ וסיעתו.
אילולא נתנו מקום לסברה הכי הפכית ביהדות לא היה יוצא ה"עגל" הזה וד"ל.
ועל זה מקונן ירמיהו איכה תתגלגלנה אבני קודש בראש כל חוצות.
הכותב בצער.
ערב שבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2006 11:47 לינק ישיר 

<מדוע לא נשמע קול צעקה ומחאה על זה?>

כמה שיש בכח אנוש, כבר היה הרבה יותר מאשר קול צעקה ומחאה.

ולא זו בלבד, אלא שאותו ברנס מצפת ניסה פעמיים להרוג את הרב ביסטריצקי ע"ה, ובפעם השניה דרס אותו במכוניתו, וכעבור כמה חדשים נפטר.
והכל בגלל שהרב ביסטריצקי מחה נגד שגעונותיו.
ומה עשו לו, הכניסו אותו למשך זמן לבית משוגעים. ואח"כ שיחרורוהו, וכעת הוא ממשיך להסתובב ולהרעים בנושא הרבי ואלקות. וממשיך לאיים על חיי אנשים. וממשיך להדפיס מודעות של עמודים שלמים בעתונות, בנושא הרבי ואלקות.
ומדובר באיש שאינו עובד ואין לו שום הכנסה.
וכבר מחו נגדו בכל תחנות המשטרה ובתי המשפט, ואין שוב התייחסות.
וכבר מאז ומתמיד טוענים בחב"ד שמדובר בשותפו של השמפניה, וכי השב"כ מממן את המודעות בעתונים ואת פעילותו האגרסיבית.

הנה עוד דיווח:
http://www.col.org.il/show_news.asp?14093

ומה אתה מציע בדיוק עוד לעשות?

תוקן על ידי - הלבן - 13/01/2006 11:53:16

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/1/2006 13:11 לינק ישיר 

הלבן:

הטענה היא שהקיצונים מגלים אפה הממוצעים נמצאים.

הקיצונים אכן משוגעים לכל דבר ופטורים מכל המצוות האמורות בתורה, אבל הם לא היו מגיעים לדעות שלהם לולא שהממוצע נמצא קשור באיזה שהיא צורה לעמדתם.

ולכן, וזה מה שחשוב, אנחנו באמת לא שומעים כאלו מחאות נגד כל המשוגעים האלו, המשיחיסטים ודומיהם, כי המתנגדים שלהם נמצאים בקירבת מה לעמדתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2006 20:34 לינק ישיר 

מה אני מציע? באמת? אני מציע שיכתירו נשיא-אדמור לחב"ד, או עכ"פ להתחיל הדיבור בנושא, כך שה"אלהות" של האדמור יפוג במקצת.

אמנם אני מבין שזה לא מעשי, אם כי מחמת סיבות בלתי נכונות.

מה שאני באמת מציע, שרבני וחשובי חב"ד יחתמו על כתב "הבהרה", לבהר ולבאר (אולי גם לבער...) משפט קשה הנז' של האדמור ז"ל, לסייג אותו כמו שצריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2006 20:06 לינק ישיר 

צ'אוטנג כתב:

הטענה היא שהקיצונים מגלים אפה הממוצעים נמצאים.

הקיצונים אכן משוגעים לכל דבר ופטורים מכל המצוות האמורות בתורה, אבל הם לא היו מגיעים לדעות שלהם לולא שהממוצע נמצא קשור באיזה שהיא צורה לעמדתם.

על פניה, זו טענה מאד מקוממת שמפקירה את תדמיתם של הממוצעים בידי הקיצונים.
האם אתה יכול להסביר את הרציונל מאחורי הקביעה הזו? כיצד מגבילה הדעה הממוצעת, את הטרוף של כמה יחידים מן העדה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2006 20:30 לינק ישיר 

יבוסי:

אני חושב שתמיד אנחנו יכולים לבדוק מצב החברה לפי ביטויי הקיצוניות שבו.

למשל, אוהד ביתר ירושלים קיצוני מסוגל להרביץ לשחקן הפועל סכנין. מעשה כזה, לא יעלה על הדעת של בחור פונוביז' קיצוני. בחור פונוביז' קיצוני יפזר פשקווילים בגנות ר' בערל פוברסקי, אוהד ביתר ירושלים, לא ידע אפילו מה זה פונוביז'.

בקיצור, הקיצונים של כל קבוצה שואבים את ההשראה שלהם מתוך ערכי הקבוצה בו הם נמצאים.

אם בחב"ד היו מנדים את המשיחיסטים לחלוטין, אני מאמין שתופעות כאלו לא היו קיימים. הבעיה היא, שבחב"ד הממוצע איך שהוא רואה שהאדמור היה/עדיין משיח ואשר על כן הקיצוניים צומחים מתוך האסכולה הממוצעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2006 21:26 לינק ישיר 

הלבן

ראיתי השבת עלון של המשיחיסטים בחב"ד " שיחת הגאולה"

בעמוד 3 תחת הכותרת " רואים משיח ", מסופר כי בבית הכנסת המרכזי ב-770 , 10 דקות לפני פתיחת התפילה שרים "יחי וכו' " ואז עושים שורה למעבר הרבי מחדרו למקומו הקבוע בבית המדרש , וכל אחד מבקש אז מהרבי את בקשותיו ,

וכל זה כיום , כאשר הרבי קבור בבית החיים .

איני טוען שהחבדניקי"ם עובדי ע"ז . אני מוכן לקבל כי החבדניקים השפויים לא מאמינים שהרבי שלהם הוא אלוקות , זוהי הרי הנצרות וזוהי ע"ז גמורה .

אבל אם הזרם המרכזי השפוי מתנהג בצורה כזו הרי , או שאינם שפויים או שהם ....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2006 23:58 לינק ישיר 

סיפרו לי שהגר"ד פוברסקי ז"ל כאשר סיפרו לגנות חב"ד שמחזיקים את הרבי למשיח, הוא טען: "אולי באמת".

לגבי המנהג שהביא תלמיד, לו היו רק עושים את השורה בלי לבקש בקשות בתקווה שתתקיימנה, לא היה בזה פגם כי יש בזה שחזור מצב העבר להם מתגעגעים וזה מעורר מעין ההתעוררות של כל מצטופף בצל אדמורו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2006 00:06 לינק ישיר 

תלמיד, במה שונה ההתנהגות שתארת, מזו של אנשים שמתפללים על קברות צדיקים?

צ'אוטנג, יש הבדל גדול בין הקביעה שלך:
אני חושב שתמיד אנחנו יכולים לבדוק מצב החברה לפי ביטויי הקיצוניות שבו.
לבין טענתך הקודמת, שמניחה קשר בין הלך הרוח של הקיצוניים לבין זה של הזרם המרכזי.

בוודאי ש"מצב החברה" יכול מושפע מהתנהגות הקיצוניים. למשל, אם אלה האחרונים מרעילים את מי השתיה של המדינה, אזי המצב של רוב הפרטים ישתנה.
(ברוח הגילויים החדשים בפורום, כמובן שמדובר על שינוי רק בספירת הפרצוף הראשון שמבחינת מידתו הממוצעת לא נמשך אל הניצוץ הקיצוני בתאג"ד).

קודם כל, כדי למפות את השטח - את התיזה הזו אפשר למצוא בשיח של לאומנים קיצונים. בוודאי מוכרים לך הציבורים שבהם רווחות טענות מסוג "כל XXX הוא YYY בפוטנציה" (הקורא הזריז יכול לשלב מלים כמו "מחבל", "יהודי", "ערבי" או "חייל כיבוש" בתוך התבנית).

מבחינה פסיכולוגית, הטענה שהמטורפים צריכים לגדול על איזו קרקע פוריה בחלק השפוי, טעונה הוכחה יותר מאשר הטענה הנגדית. גרעין מטורף יכול להתגבש מתוך דינמיקה פרטית, בלי קשר למה שקורה בזרם המרכזי. כאוהד בית"ר ירושלים, אני יכול לספר לך על התסכול של הזרם המרכזי, כאשר פלג צדדי מתחיל לפתח איזו תורה תמהונית על מהות הבית"ריות. הם, ביומרתם להיות נציגים אותנטיים של המנורה, גונבים מבחינה ציבורית את הקבוצה. אולי כך הרגישו האורתודוכסים כאשר החלה הרפורמה ביהדות.

מבחינה פרקטית, הטענה שהזרם המרכזי מעניק איזושהי לגיטימציה לשוליים המטורפים, היא חלק מבסיס רעיון העוועים של ענישה קולקטיבית. בפועל, אם להמשיך עם הדוגמא שהבאת מבית"ר, לרוב השפוי אין שום נכונות להכנס לעימות עם השוליים האלימים, בגלל החשש מאלימות.

אגב, עולה בדעתי שאם המודל שלך היה נכון, אזי אם כמה חוליגנים קיצוניים בבית"ר היו מעידים על הטיית הרוב, היה נובע מכך שחברי ואני הפכנו להיות קיצונים בצד השני, מה שמחייב חישוב מחדש של עמדת הזרם המרכזי לאור הקיצוניות שלנו. וחוזר חלילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2006 01:33 לינק ישיר 

תלמיד
במקום לענות, תרשה לי לספר:
את מנהג השביל התחילו כמה קיצונים לפני כשנתיים.
הגבאים ורבים מהמתפללים ניסו לעצור זאת. רב הקהלה הרב אוזדובא הצהיר שאם לא יפסיקו, הוא יפסיק לבוא להתפלל בביהכ"נ.
אמנם אף אחד לא הצליח לעצור את הקבוצה הקיצונית והאלימה הזאת ממעשיהם.
סך הכל זה הסתכם במה שרב הקהלה, ועוד רבים, משתדלים לא להתפלל במנין הזה.

מה פירוש שביל? איפה שביל. ס"ה מדובר בקבוצה של בחורים, שכמה מהם נעמדים מצד זה של כעין שביל, וכמה מהם נעמדים מעבר השני של כעין שביל, ושרים יחי בקולות גבוהים, ומגביהים את הרעש עוד יותר במחיים כפים שלהם.

כן, זה נכון, זה קורה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/1/2006 06:05 לינק ישיר 

הלבן

אני לא קונה את ההסבר כי המדובר בכמה ( מאות) קיצונים ביריונים שהשתלטו על בית המדרש המרכזי של מרכז חבד העולמי .

לחב"ד יש ארגון חזק , יש מזכירות המטפלת ומארגנת עסקים גדולים חובקי עולם , אילו לא היתה האמונה ברבי כמשיח , כאיש שמעל הטבע , מצויה אי שם בליבם של חסידי חבד , אמונה שחלקם מסתיר מחמת הבושה או מחמת חוסר הרצון להצטייר בציבור ככאלה . לא היו מאפשרים את התופעה .

כנראה שהדעה הכללית בחבד היא כדברי הכתוב " ואביו שמר את הדבר" וכפרשנותו שלי רש"י : מצפה לראות מתי יתגשמו החלומות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2006 07:16 לינק ישיר 

יבוסי

< תלמיד, במה שונה ההתנהגות שתארת, מזו של אנשים שמתפללים על קברות צדיקים?>

יש כמובן הבדל בין תפילה על קברי צדיקים , לבין התייחסות לרבי כאילו הוא חי בפועל ופותחים לו מעבר לעבר מקומו בבית המדרש .

הדבר מזכיר לי את האדמור מללוב בבני ברק שהיה קורא לעלית שישי אצלו בבית הכנסת - לאביו ז"ל . הוא היה עונה אמן וקורא את הפרשה . והיו מתלוצצים עליו " שינסה לכבד את אביו ב-הגבה ".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 33 34 35 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext