בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/1/2006 11:22 לינק ישיר 

<לחב"ד יש ארגון חזק , יש מזכירות המטפלת ומארגנת עסקים גדולים חובקי עולם>

אולי אינך יודע, שכבר יותר משנה נמשכים תהליכי המשפט של "מזכירות המטפלת" של חב"ד, נגד קבוצה אלימה זו, מאז הם הרסו את אבן השיש שעל קידמת בנין 770, וקבעו במקומו אבן עם כל תארי "מלך המשיח שליט"א".

הנה לפניך הפרטים:
http://www.col.org.il/show_news.asp?7935

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/1/2006 12:53 לינק ישיר 

הלבן

זה נראה מזעזע. אולם אני חוזר ואומר . יש לחב"ד מוסדות חזקים . מוסד השלוחים . צעירי חב"ד ומוסדות ישיבות ומרכזי הסברה שיש להם ודאי הנהלה מרכזית .

לא יתכן שאנשים יעשו בבית המדרש המרכזי ככל העולה על רוחם , אילו לא היתה אמונה מתחת לפני השטח בתמיכה שקטה באותם משיחיסטים . היה הקהל מעיף אותם החוצה כאשר הם פותחים שורה ושרים "יחי" .

הקריאות "יחי" מהדהדות בבתי הכנסת של חב"ד ברחבי העולם ונראה כי אתה מעמיד פנים בטענה כי המדובר בכמה בריונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2006 13:08 לינק ישיר 

תלמיד
לא כתבתי זאת על הכרזת יחי.
חלק גדול מאנ"ש מהדהדים בקריאה זו. והלואי שיפיסיקו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/1/2006 22:53 לינק ישיר 

בנושא "יחי אדמו"ר וכו'" יש להעיר שרבים מהמכריזים כל כוונתם בזה היא להביע געגועים ורגש של "עוד אבינו חי" בבחינת "מה זרעו בחיים אף הוא בחיים", בסגנון "צדיקים במיתתם קרויים חיים" ויתר על כן ברוח הזהר הקדוש "יתיר מבחייהו", לאמר - משנת הרבי ודרכו חי'ה וקיימת ואף פורחת ומשגשגת ובזה גם רוחו חי'ה וקיימת עימנו ובנו.

לדעתי אם לכך הכוונה והדברים מובעים מתוך רגש ספונטני ולא בהצהרה יבשה ומלאכותית עם פרושים זרים ומוזרים, הרי שיש בזה הרבה חן חסידי וטעם יהודי בריא וטוב.

הדבר מזכיר לי את המובא בכתובים על חסידי רבי שלום מפרדוביטש בן רבי אברהם הקדוש בנו של רבי בער ממעזריטש, והלא הוא אבי רבי ישראל מרוז'ין, שנהגו לאחר הסתלקות רבם לזעוק בעת עטיפת הטלית קודם הברכה שלשה פעמים " איי רבי...איי רבי...איי רבי" מרוב געגועיהם ואהבתם אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2006 00:02 לינק ישיר 

בס"ד

תלמיד -

ליובאוויטש לא רוצה להראות כמו סאטמער ולכן יש הבלגה מסוימת למעשיהם של המוקצנים שכן אם יהיה כסח זה יהיה בגדול ואת זה ודאי שהרבי לא רוצה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/1/2006 00:41 לינק ישיר 

למבקרים את ההכרזה יחי המלך המשיח וכו' צריך להזכיר את:דוד מלך ישראל חי וקיים !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2006 10:25 לינק ישיר 

הלבן

בפורום בחדרי חרדים הועלת הטענה כי הרבי מחב"ד התנגד ללימוד הדף היומי . האם זה נכון ? ומדוע ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2006 12:27 לינק ישיר 

מעולם לא שמעתי.
הדבר היחיד שאני יודע, שפתח סדר לימוד יומי ברמב"ם, והסביר את המעלה שבו בכמה שיחות.
וכיון שבעל עסק רגיל קשה לו להספיק הן שיעור הרמב"ם והן שיעור דף היומי, יש לשער שהרבי העדיף את סדר לימוד הרמב"ם על סדר לימוד דף היומי.
אבל יותר מזו לא שמעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/1/2006 13:17 לינק ישיר 

יבוסי:

אני לא טוען שהאמצע מטפח את הקיצוני. אני טוען שהקיצוני שואב השראה מהאמצע. הבטוי של הקיצונים של כל קבוצה הוא בטוי מוקצן של הדעה הממוצעת. בגלל הקשר הקיים בין עמדותיהם של הממוצע והמוקצן, הרי שהממוצע ממעט לצאת נגד המוקצן.

ולנידון דידן, בחב"ד הרוב המוחלט האמינו איך שהוא ומתי שהוא שהרבי הוא המשיח. לפיכך הקיצוני מאמין שהרבי עדיין משיח. הרוב המוחלט האמין איך שהוא ומתי שהוא שהרבי הוא עצמות ומהות מלובש בגוף, לפיכך הבטוי הקיצוני הוא שהרבי הוא הכביכול בעצמו. כיון שיש קירבה כל שהוא בין העמדות הרי שממעטים לצאת אחד כנגד השני. כמובן שיש קיצוניים לצד ההפוך, ואלו מוחים בכל עוז כנגד התופעות הנ"ל, אבל הם בהחלט המיעוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2006 13:23 לינק ישיר 

הלבן

מפורום בחדרי חרדים :

ציטוט משיחת ש"פ שלח תשמ"ח.
חבל שאני לא מצליח להעלות את המקור.
וכאן המקום בנוגע למה שמדובר בשבת העברה בנוגע חלשה דעתו, כשרואה שמשתתפים בדבר טוב, והוא לא השתתף צריך אנרירן עם- ולכאורה הרי יש דף היומי, ואעפ"כ אין משתתפים בזה- שעניינו הוא שלומדים תורה לפרקים- ולומדים זה לסיים בזמן מסויים ובתוך רבים מישראל?
והביאור בזה שבהנוגע חנוכת המזבח היו כל הנשיאים וי"ב שבטים ביחד, והיינו שכל ישראל השתתפו בזה ביחד ולכן הוא הוראה בהנוגע אהרן הכהן, כנ"ל- משא"כ כאן הרי בשעתו היו גדולי ישראל שלא הסכימו עם זה, ועד שגם כ"ק מו"ח אדמו"ר לא ציוה להתל' התמימים שילמדו זה, וזה גופא שלא ציוה ה"ז גופא מוכיח תכלית השלילה לזה
עד כאן ציטוט תג בתג משיחה הנ"ל. אח"כ יש נימוקים נוספים לשלול את לימוד דף היומי, ולחלק בין זה לתקנת לימוד הרמב"ם שכידוע התקבל בכל תפוצות ישראל....

עוד מרשימות של יחידות:

פרץ מוצקין נכנס ליחידות וכתב בפ"נ שיש לו קביעות בדף היומי, הרבי אמר לא ראינו אצל השווער וממילא שיכניס אח"כ פ"נ חדש !!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2006 13:42 לינק ישיר 

לא היתה זכורה לי שיחה זו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/1/2006 13:52 לינק ישיר 

המסקנה מדברי תלמיד:
חב"ד הם כלל ישראל.
שאר כלל ישראל אינו נחשב.

כמיטב ידיעתי - תודעת ה'ופרצת' התחילה רק אצל אדמו"רי חב"ד המאוחרים. ניתן לעיין בספר 'חיים גראביצר' בסופו (מחברו, פישל שניאורסון היה נכד של ר' שמריה נח מבוברויסק וידע היטב על מה הוא מדבר).

תוקן על ידי - בעלבעמיו - 16/01/2006 13:52:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2006 14:14 לינק ישיר 

הוא לא היה נכד אדמו"ר מוהרש"נ מבאברויסק.
אמנם איזה פרט בדיוק אתה מתכוין מאותו ספר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/1/2006 14:32 לינק ישיר 

לפי המידע המשפחתי שבידי הוא אכן היה. ניתן לבדוק את המצבה שלו בבית העלמין בנחלת יצחק, יתכן והוא היה בנו.

אני מתכוון לפיסקה שחיים גראביצר מתפרץ באולם הגדול בלובוויטש וצועק שבמקום לדבר על עולם האצילות שם שילכו להפיץ אץ האור בקרב הקנטוניסטים.

כמיטב ידיצי, בחב"ד הקלאסית היו עובדים ומשכילים אך איני יודע על שלוחים ומפיצים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2006 14:44 לינק ישיר 

G יקר,
יש לך מזל שנקלעת לפורום של משכילים נאורים שאמונים על ברכי הדמוקרטיה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 34 35 36 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.