בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/1/2006 01:11 לינק ישיר 

אם הכוונה היתה כדבריך, אז יכול להיות שאתה צודק, ולא הבנתי כראוי. למרות שעדיין התשובה לא מספקת כראוי.

בקשר להערה שלך - אני לא קורא / שואל / מעיין מלכתחילה בשביל להתריס כמו שאתה מנסה לטעון, לא אחת הרושם שלי מהדברים הוא "לא טוב", אבל בכל מקרה אני משתדל לגשת באוביקטיביות, מה שגם שאין לי "שנאה" לחב"ד, ואדרבא להיפך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2006 22:00 לינק ישיר 

"למרות שעדיין התשובה לא מספקת כראוי". סתם ולא פירש. נשמח אם יואיל מר להצמיד נימוק כלשהו לקביעה מלומדת זו. כדי שאפשר יהיה לדון בה בכלים אינטלקטואליים מקובלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2006 21:18 לינק ישיר 

בגלל שהבעל תשובה עשה פעם אחת מעשה "איכותי" גדול הוא עולה על כל המעשים ה"איכותיים" שעשה אי פעם הצדיק הגמור ?
וכי לצדיק גמור לא היו אף פעם ניסיונות ?

תוקן על ידי - הבאבא_תור - 23/01/2006 21:18:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2006 22:24 לינק ישיר 

ברור שאין להשוות שום נסיון - אל החלטה לשנות לגמרי אורח חיים, מה שנקרא "פניה".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/1/2006 22:36 לינק ישיר 

הרעיון פשוט. יש גדלות מיוחדת במי שהצליח לחזור בתשובה למרות שהורגל בעבירות. אי אפשר להגיע למדרגה זו בלי לעבור עבירות תחילה. לכן הצדיק אינו שייך למדרגה כזו. ומבחינתו, בסך הכל, טוב שכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 18:09 לינק ישיר 

הלוייתנים המתאבדים וחב"ד
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1809549

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 19:38 לינק ישיר 

הלבן:

בחב"ד בשבת מנחה אחרי הגבהה אומרים מיד קדיש ולא אומרים יהללו ולדוד מזמור כנהוג בשאר קהילות. למה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 19:52 לינק ישיר 

לדוד מזמור אף פעם לא אומרים בחב"ד בהכנסת ספר תורה.
יהללו אין אוממרים בשבת במנחה כדי להצמיד את הקדיש כמה שאפשר לקריאת התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 19:54 לינק ישיר 

יהללו אומרים, לדוד מזמור - לא נמצא בסדור אדמו"ר הזקן.
החידש שהרבי הנהיג הוא, שהש"ץ יתחיל את הקדיש לפני סיום הגלילה, וימשיך בה עד הכנסת הס"ת להיכל.
והטעם לזה, כי בד"כ אומרים קדיש מיד אחרי קריאת התורה, ובד"כ אומרים קדיש לפני התחלת תפלת מנחה בצבור. וכאן מסתפקים בקדיש אחד לשניהם, וא"כ צריך להתחיל מה שיותר סמוך לקריאת התורה ומה שיותר סמוך לתפלה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/2/2006 16:22 לינק ישיר 

'ז_ד_חבריא' פתח אשכול:"למאבקו של רבנו זי"ע מליובאוויטש במשיחיזם"

שלום רב,

במענה לדבריו הבאים של בר-בי-רב:

"חברייא והלבן,

מה לעשות, ודבריו של כוכבי נראים לי יותר חבדיים אוטנטיים מאשר דבריכם.
(אין כוונתי לאזהרות איומים וכו' אלא לאופן הבנת דברי הרבי זצ"ל),

ואף אם דבריכם נכונים והוא אכן מחה וכו', האיך לא לקח בחשבון את קטני הדעת המתלהבים והמתלהמים שודאי יתלו בוקי סרוקי בדבריו כפי שאכן קרה.

לא היו צריכים אז להיות נביא הדור בשביל להבין שכל מה שקרה אכן עלול לקרות, שהרי חכם עדיף מנביא ".

- מדוע להטיל ספק במה שאחרון המשיחיסטים יודה - רבנו זי"ע מחה בכל עוז במשחיסטים וכשראה שדבריו נופלים על אוזניים ערלות גם הגדירם כלוחמים בו ובתנועת החסידות כולה והדברים המדהימים בחריפותם ובכאב הרב שמאחוריהם נדפסו בספר ההתוועדויות לשנת תשמ"ה (שבת בראשית) והועלו לא אחת בהייד פארק.

זו דוגמא אחת מני רבות. ישנם גם ביטויים כמו "הם קורעים ממני חתיכת בשר" וחריפים יותר.

אמור מעתה לא זו בלבד שלקח בחשבון אלא עוד זאת שעשה כל שביכולתו לנסות ולמגר את התופעה, אלא שלמרבה הצער נתוני המאבק היו מלכתחילה לרעתו, מובילי המרד היו צעירים ממנו בדור, שניים או שלוש וכיום הוא נהנה מזיו השכינה בישיבה של מעלה והם חוגגים על גוייתו באין מפריע. 

ברור לי שגם המאבק שלנו - חב"ד האמתית - בחבורת הברנשים המתחזה נועד לכישלון משום שהם לוקחים אותנו בהליכה בדמגוגיות ובזריעת דיס-אינפורמציה. אין כמעט מי שלא ייקנה דברים בגנותה של חב"ד מפי מי שמציג עצמו כחסיד חב"ד. חסיד חב"ד שינסה להזים את הדברים ייתפס כמי שמנסה להציג מצג שווא -נח יותר.

במצב זה אין לנו אלא להניח לנושא ולייחל לביאת המשיח ולתחיית המתים ובהם רבנו זצוק"ל שאז יתבררו ויתלבנו הדברים (ראה מפרשים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 16:27 לינק ישיר 

הדברים של ז_ד_מחבריא מופנים לדברי בר_בי_רב באשכול  ובדף הזה:

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=10&topic_id=1809549

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 16:39 לינק ישיר 

בכלל, הביטוי "חבדיים אוטנטיים" מקובע בהכרתם של רבים בצורה מעוותת לחלוטין.
ניתן לחשוב שמי שלוקח בצורה הכי קיצונית את הרעיונות של חב"ד הוא האוטנטי יותר, אולם מעיון קל בשיחה שהוזכרה משבת בראשית תשמ"ה עולה שדווקא אלו שמחפשים להיות "שפיץ חב"ד" הם לא רק נושאים את שם חב"ד לשקר אלא גם הלוחמים הגדולים בחב"ד ובנשיאיה זצוקללה"ה.
הסיבה לכך פשוטה, חב"ד התייסדה על עקרונות החכמה בינה ודעת ואף נקראה על שמם. היסוד המרכזי בחב"ד הוא ההתבוננות הפנימית, ההעמקה ודחיית השטחיות וההתלהבות החיצונית.
חבדניק אוטנטי הוא מי שמצדיק בהתנהגותו ולפחות בכוונתו את ראשי התיבות של חב"ד לא מי שמפר אותם בעצם הווייתו ובכל מעשיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 17:22 לינק ישיר 

זד"ח,

אשאלה אך הפעם אם כי הלבן כמעט סיפק אותי לגמרי למעלה באשכול. אם כדבריך שההתעמקות הפנימית היא עיקר בחב"ד והחיצוניות אך משרתת אותה (כפי שמעידה תורת הרבי ז"ל), איך לא חזה את התוצאות הנוראיות מההשתוללות המשיחית שראה ואף עודד בנפנוף ידו בשירת "יחי". האם לא היה לו לעשות מבצע חזק ותקיף שיפסיקו לשייך אותו לדמות המשיח? את מה שרצה להנהיג הרי יכל הרבי בהשפעתו על חסידיו להביא לידי קיום (ראה כל המבצעים וההנהגות אולי ללא יוצא מן הכלל חוץ מזה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 17:30 לינק ישיר 

ואני אוסיף ,שלא ע"מ לקנטר, "איר האט זאך עס כשר פארדינט" וד"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 17:34 לינק ישיר 

טרם נפילתו למשכב בעווה"ר, לחם גם לחם. לאח"מ נוצל מצבו הבריאותי באופן ציני בידי קומץ מטורפים, שלאחר שמזימתם הרעה צלחה, הפילו ברשתם רבים וטובים מבני חב"ד האמתית. ולא אגע עוד במוגלה כואבת זו ברשותכם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 36 37 38 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.