| נשלח ב-27/2/2006 11:36 |
|
| |
באבא תור זהו מנהג כללי, שמובא כבר בט"ז, לפני קרוב ל400 שנה, כמנהג פשוט בכל מקום. וכך כותב ביו"ד סי' קעט ס"ק ה: שנוהגין ברקיקה קודם ואנחנו כורעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2006 11:41 |
|
| |
הלבן
מה פשר המנהג ? בגלל הרמז ב "להבל וריק" ? אם כן, למה לא יורקים ב"להבל וריק" ?
ולמה דווקא בחב"ד נשמר המנהג הזה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2006 15:42 |
|
| |
שאלתי היא לא לשם השאלה אלא לשם הדמע ועא"פ שהחודש אשר נהפך מאבל לשימחה ויום טוב וכ"ו וכ"ו. אמש היתי בחתונה מאנ"ש חב"ד לויבביטש החופה היתה מעותרת בשוליה ביחי אדינינו וכ"ו באותיות של זהב. כמה בחורים נפנפו בדגלים צהובים כאשר כתר אדום מצויר בו. החתן ושאר המקרובים ענדו על דשי בגדיהם סמל כעין אותו שבדגל. לפני החופה הקראיו מכתב הרבי זי"ע שגם הוא תמוה מצד עצמו אלא שהגדיל הבעל קורא וחתם בשליט"א. ומיד בתום החופה פרצו בשירת היחי ולא כמקובל בחצרות ישראל סבא. הרי על פניו ההינו ללעג וקלס. ולא עוד אלא שעניני חתונה הינם מסורת מקודשת מדור דור כנאמר אצל רבקה אימנו ע"ה אם מה' יצא הדבר שכל עניני חתונה הם קודש וידוע מהדברי חיים שלא היה מגביה את עיניו בחופה מגודל השכינה ששרתה שם וכן ידוע מענה כ"ק אדמו"ר זי"ע לאחת שהתמהמה בתשובה לרגל הזמנת הרבי לחופה וכאשר ברגע האחרון הודיע לרבי שרצונה שהוא יסדר החופ"ק ענה שבודאי אינה מתכוונת עליו בלבד אלא למה שמביא איתו ולכך זה כבר מאוחר מפני ההכנה. מכאן גודל קדושתו של מעמד החופ"ק והנה לעשות כל זאת בנפנוף דגלים ? כענין במשחקי כדור?! לא זו אף זו ידוע כמה הרבי זי"ע התנגד לכל ענין של שינוי אפילו בעניני מנהג ולא רק עניני מנהג אלא גם שלא לתנהג שלא בדרך מובנת ומקובלת כמו שנתפרש באגרת ב' תרע"ה כ"א אייר תשי"ד לגבי ענין הוצאת ספר שכתב פלוני אלמוני :
"ומובן ג"כ שאם לא יושמטו מהדפוס מה שלפי דעתי יכול להביא למכשול הרי אין רשות גם להזכיר שראיתי הכתב יד בכדי שלא יתפרש הדבר שגם לי חלק ממכשול"
ובין הערות:
א. יש להשמיט כל "העינינים שלפי הבנת איש הפשוט יעוררו אצלו רגש של זלזול בעינינים דתורה ומצוות. ב.יש לברר התבן מן הבר הינו שלא לערב ענינים חילונים. עמוד ע' "בענין נטיעת עצים בט"ו בשבט אין לערב זה במנגי שו"ע ויש להשמיטם"
הנה מבהיל כמה הקפיד רבינו זי"ע שלא לשנות ח"ו ממנהג לפי השו"ע והנה ראה זה חדש בניפנוף דגלים וכ"ו דברים המבהילים "הגם לכבוש המלכה עימי בבית"
ויה"ר שיתהפך כל זה לימי משתה ושימחה ומאבל ליו"ט בגאולה האמיתית והשלמה ערש"ק זכור שבת שלום.
*:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /> *:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2006 15:53 |
|
| |
חלמיש
הם נתלים בזה שהרבי הניח להם לנפנף ולשיר. תירצו שהיה חלש ושמקושיה לא מתים, אבל קשה ל'טהר' את הרבי מכל וכל מנתינת יד לתופעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2006 16:13 |
|
| |
בוגיעלון אימתי הרבי הניח בכגון דא? בשו"ט.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2006 19:49 |
|
| |
כשם שהשתדלתי להשיב לשאלות, כשידעתי מה להשיב, כן אקבל שכר על הפרישה, כשהקושיה היא חזקה, ואיני יודע מה להשיב עליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2006 22:02 |
|
| |
חלמיש: * גם אצל המונקטשער היה בחופתו [נ"ל בזיווג שני] דגל עם כמה צבעים וכו' ע"פ קבלה ... * מבלי להביע דיעה וליטול צד בנושא המורכב הזה, משום מה נראה שהרגש של "ונהי בעינינו כחגבים", מפעפע בקרב הצד האחד, והוא דווקא הגורם יותר מכל ל-"וכן היינו בעיניהם"... [עד כדי שפל בו כביכול הרבי צריך "טיהור" ח"ו מיושבי פורום זה] וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2006 02:41 |
|
| |
ערבות שיהי' ברור, שדברי האחרונים לא נאמרו לשאלתו של בוגי (שעל כך השבתי פעם אחר פעם), כי אם לשאלתו של חלמיש, על ההנהגה הקיצונית של הקיצונים שבהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2006 09:38 |
|
| |
הלבן:
אתמול בערב נפגשתי עם בחורה חבדניקית. המשפחה הם חב"ד לכמה דורות, אולם הם לא מרוסיה אלא מעדה אחרת. (אני לא מפרט יותר מדי, כי אני לא רוצה לחשוף אותה.) אביה של הבחורה משרת כרב קהילה. רציתי ללכת למסעדה לאכול, אולם הבחורה סיפרה לי שהיא לא יכולה כיון שהיא מקפידה על שחיטת חב"ד. הבחורה גם סיפרה לי שיש לה טלויזיה בבית, ושהיא הצביעה איחוד לאומי-מפד"ל בהמלצת אביה. איך מסתדר רב קהילה והקפדה על כשרות מהודרת עם טלויזיה ומפד"ל-איחוד לאומי? (ד"א, זו לא הבחורה החבדניקית הראשונה שאני נפגש אתה שאביה משרת ככלי קודש ובבית יש טלויזיה.)
צרף לזה הנתונים של הקלפיות בכפר-חב"ד שהם: איחוד-לאומי-מפד"ל - 599, מרזל - 526, ש"ס - 208, יהדות-התורה - 196, ליכוד - 119, ישראל ביתנו - 34, גמלאים - 3, עבודה - 2. המפלגות הבאות: מרצ, ירוקים, קדימה ובל"ד - 1.
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1860108
אשמח אם תפרש תופעות אלו (הטלויזיה וזהותו הפוליטית של חב"ד) מבחינה חברתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2006 11:43 |
|
| |
א) 99% מהעדה החב"דית האמתית, מופרכת אצלה לחלוטין הנהגה כזו, של טלויזיה בבית וכל מרעין בישין. אמנם אם יחליט מישהו להכניס טלויזיה בבית, אין לאף אחד את הכלים למנוע זאת. מה גם שיש כיום המון אוהדים המכונים בשם חב"ד. גם פיני גרשון צועק חב"ד - מישהו יכול לומר לו משהו. יש כיום כתה תמהונית די גדולה שצועקת שהיא חב"ד האמיתית, ולחב"ד אין את הכלים הנכונים למנוע מהם זאת. ואם תשאל אותי: איך זה שחב"ד נוהגת בצורה כה תמהונית? אשיב לך: איני יודע.
ב) מצב הבחירות כיום הוא מאד עגום, יש אכזבה עמוקה, בכל החוגים, מהמפלגות הרשמיות. ההוראה הרשמית של רבני חב"ד מורה לבחור עבור מפלגה חרדית, שמתנגדת להחזרת שטחים. הבעיה היא שאין כיום מפלגה שכזו, שיהי' לה גם סיכוי לעבור את אחוז החסימה. כל אחד בחר לפי מצפונו - את הרע במיעוטו. יש כאלו שבחרו במרזל, כי שהוא אולי היחיד שעומד בקריטוריונים, אף שהיה ברור שלא יעבור את אחוז החסימה. יש כאלו שבחרו בש"ס, כי לדעתם היא הכי קרובה לקריטוריונים, אף שלא ממש. יש כאלו שבחרו מאותה סיבה באיחוד לאומי - מפד"ל, ויש כאלו שבחרו מאותה סיבה באגודת ישראל. אף אחד לא היה שלם עם עצמו בזה, אבל זה מה יש.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2006 11:58 |
|
| |
אולי טוב שחב"ד אינה מזוהה עם מפלגה פוליטית מסוימת. היו ימים, וחבל שעברו, שבחצרות חסידיות היו חסידים שהצביעו לכל מיני מפלגות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2006 12:23 |
|
| |
הלבן:
יש להבחין בין שתי התופעות. יש קבוצה שחושבים שהם חב"ד באמת וכל השאר הם לא חב"ד. ויש עוד קבוצה עם דעות אחרות שחושבים שהם חב"ד באמת, וכל השאר הם לא חב"ד. כל צד יש לו סברא קרובה או רחוקה על מה להתבסס. תמיד היו מחלוקות כאלו. לי יש דיעה ברורה בנושא, אבל אף אחד לא מבקש את דעתי.
אני מדבר על תופעה אחרת. והוא, שמצד אחד אדם מקפיד על מנהגי והליכות חב"ד, ומצד שני, עובר במודע על דבר שהוא יודע בבירור שהרבי מתנגד אליו. אני מניח שאין צד בעולם שהרבי תמך בהכנסת טלויזיה לבית. וזה תופעה שאני מתרשם שהיא רחבה בחב"ד, דהיינו משפחות חב"ד מיוחסות שמכניסות טלויזיה אל הבית. האם ההתרשמות נכונה? ואם כן, למה זה?
מה שכתבת בענין זהותם הפוליטית של חב"ד, יכול להיות שזה נכון. אתה בטח יודע יותר טוב ממני. האם ידוע על נוהגי הצבעה בכפר חב"ד בתקופות קדומות יותר? ועוד, הרי למפלגה פוליטית יש מצע. למה שלימות הארץ זכה למעמד יותר חשוב משמירת תורה ומצוות? איך שרק נסתכל על זה הרי שהאיחוד הלאומי ומפד"ל אינם מקפידים ואינם שואפים להקפיד על שמירת תומ"צ כמו מרזל, ש"ס או יהדות התורה. וא"כ הא תינח אולי שהאיחוד הלאומי והמפד"ל יתנגדו לנסיגה נוספת, אבל הרי הם גם יתמכו בכל מיני פשרות אחרות הנוגעות לעיקרי הדת. וא"כ מאי עדיף האי מהאי?
 |
|
|
|
|
|