|
|
| נשלח ב-29/3/2006 13:43 |
|
| |
<תופעה שאני מתרשם שהיא רחבה בחב"ד, דהיינו משפחות חב"ד מיוחסות שמכניסות טלויזיה אל הבית.>
ברור שזו התרשמות שגויה. כי אם בצורה שהוסברה לעיל, שגם רבים שאפשר לכנותם בשם "אוהדי חב"ד", מכונים בשם "חב"ד".
<למה שלימות הארץ זכה למעמד יותר חשוב משמירת תורה ומצוות? איך שרק נסתכל על זה הרי שהאיחוד הלאומי ומפד"ל אינם מקפידים ואינם שואפים להקפיד על שמירת תומ"צ כמו מרזל, ש"ס או יהדות התורה.>
הבעיה היא, שלדעת אלו שבחרו באיחוד לאומי, גם המפלגות החרדיות אינם שואפים לשפר את החוקים הקשורים ליהדות, כי אם לשפר את התקציבים. ואילו בקשר לשמירת בטחון הארץ, שזה תלוי באי החזרת השטחים, האיחוד הלאומי הוא לדעתם הרע במיעוטו.
אמנם לאו דוקא שזו היא העמדה הרשמית של חב"ד, שהרי כתב ועד רבני חב"ד בארה"ק, לבחור במפלגה חרדית. וכל אחד יחליט בעצמו איזו מפלגה היא החרדית לדבר ה'.
על שאלתך אודות הבחירות הקודמות. עד תשמ"ט היתה תמיד הוראת הרבי לבחור במפלגה החרדית. כמעט כולם בחרו בפאג"י או אגו"י. בתשמ"ט הורה הרבי לבחור באגו"י (למעט דגל, שלחמו בחב"ד ובעדה החסידית), וכך בחרו כמעט כולם. בבחירות האחרונות בחרו כמעט כולם מרזל, ולא עבר את אחוז החסימה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2006 20:51 |
|
| |
chauteng האם זה טלויזיה או רק vcr לצפיה בוידיאו (של הרבי כמובן)?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2006 22:16 |
|
| |
סאניטש:
בפירוש טלויזיה. אני חושב שכל בחורה חבדניק שאני נפגשתי אתה היה לה בבית טלויזיה. אני נפגשתי עם בחורות חבדניקיות ממשפחות מיוחסות בחב"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2006 22:20 |
|
| |
צ'וטונג, בחורה חבדי"ת שהסכימה להפגש אתך, ברור שאינה מייצגת את חב"ד האמיתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2006 22:32 |
|
| |
שוטנג,
מבלי להכנס לויכוח המיותר הזה,מדהים אותי כל פעם מחדש איך אתה בונה תאוריות. מפגישה עם כמה בחורות חבדיות- עם כמה נפגשת? 1? 2? 750? יש תור של מעריצות מבית חנה ליד ביתך ?- אתה קובע על קהילה שמונה אלפים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2006 23:59 |
|
| |
מרבררבאשי:
גם בחורה חרדית שתסכים ליפגש אתי לא תייצג חרדית אמיתית, וגם בחורה דתייה שתסכים ליפגש אתי לא תייצג דתייה אמיתית. ובכל זאת זה לא ימנע ממני ללמוד דרך הפגישות האלו על הציבור החרדי ועל הציבור הדתי.
קעלעמר:
אין פה ויכוח. נתקלתי בתופעה, בקשתי התייחסות הלבן, והוא ברוב אדיבותו הגיב. ברור לי שאחרי דברי הלבן אני מבין את התופעה בצורה יותר שקולה. הערב דברתי שוב עם בחורה חבדיניקית ושוב העליתי נושא זה, והיא גם הסבירה את זה בצורה דומה כמו הלבן.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2006 17:22 |
|
| |
בג"ץ יקבע: האם חב"ד היא חלק מהיהדות האורתודוכסית
החסידים עתרו לבג"ץ בעקבות סירוב המועצה הדתית המקומית לאפשר להם לבנות מקווה עם שני בורות טבילה; לטענתם מדובר בנסיון לגרום לעזיבתם את המקום. במועצה מסבירים: הם אינם חלק מהדת האורתודוקסית
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3256384,00.html
בברכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2006 03:10 |
|
| |
יש כאן אשכול סמוך: דיון במאפייני התנועה. ואני חשבתי לתומי, על משקל דברי איוב (ב"ב טז, א): נתחלף להם בין לבין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2006 06:18 |
|
| |
הלבן,
אני מתפלאה עליך - הגם אתה ב"יחיאב-נגריות" ("הי! אל תכעסו עלי! אני מהטובים! גם לי יש שנאה יהודית בריאה לרפורמים...")?! או, במילים אחרות - מה דעליך סני וגו'....
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2006 13:30 |
|
| |
אמא אני מתפלא עליך: האומנם יש משהו בדבריי נגד מישו או משו? הנושא הי' "אורטוקסיה", וע"ז כתבתי מה שכתבתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2006 17:45 |
|
| |
הלבן,
כיוונתי דברי להערה בסיפא. הנושא לא היה האורתודוכסיה, אלא שנאת פלג לפלג והכרזה עליו כי אין לו חלק בנהר...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2006 20:05 |
|
| |
ח"ו, באמת לא התכוונתי לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2006 20:09 |
|
| |
אם כך, אני מתנצלת (ומתפללת שלא אלקה בגופי...).
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2006 12:58 |
|
| |
בהשגחה פרטית הגעתי בשבוע שעבר אל הפורום והאשכול הזה. איני יודע אם מותר לי להעלות כאן שאלות או לא, כי לא הכרתי עד כה את הפורום. אם אין לי רשות - הרי שהמנהלים יכולים לעשות כטוב בעיניהם.
שאלתי אל הלבן היא: מה דעתו של הרבי על לימוד תשב"ר בשיטת זילברמן (מצו"ב לינק מעיתון 'בשבע' האחרון, שקצת טורח להסביר.) האם יש ללכת בדרך המקובלת והמסורתית בה לומדים בתלמודי התורה בכל העולם, או שמא שיטת זילברמן היא-היא הדרך המסורתית? האם יש התייחסות של הרבי לכך?
http://www.inn.co.il/newspaper.php?id=5850
|
|
|
|
|