בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/7/2006 00:55 לינק ישיר 

דומני שמסתברא והלבן מסכימים שמרגע שנפטר, הוסרה מועמדות הרבי מהיות המשיח. לא כן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2006 01:33 לינק ישיר 

ב"ה.

בר_נגר, שבוע טוב!

אף שנדמה כי אך תואנות אתה מבקש, ואינך חוסך שבט לשונך מן הרבי ומחסידיו, אבקש להתייחס בכל זאת לשורה אחת בדבריך: "אולם כמעט ולא קים בחב"ד מי שסבור כי הרבי מת כמות כל צדיקי הדורות הקודמים, הגאולה תתבצע בידי אדם אחר, והרבי לא יטול שום חלק מיוחד בגאולה העתידה."
"אולם כמעט ולא קים בחב"ד מי שסבור כי הרבי מת כמות כל צדיקי הדורות הקודמים" - קיימים בחב"ד רבים הסוברים כך, אם כי לשבחם יצויין כי אינם מתבטאים בגסות, ומעדיפים את השימוש במונח העדין - 'נפטר' והעדין יותר - 'הסתלק'.
"הגאולה תתבצע בידי אדם אחר" - זאת אין באפשרותנו לקבוע. יש תיאוריות (גם בגמרא: "ואם מן מתייא...") המתייחסות לאפשרות כזו.
"והרבי לא יטול שום חלק מיוחד בגאולה העתידה" - כל שעשה בעניין בחיי חיותו בעלמא הדין הינו חלק חשוב בגאולה העתידה.

תוקן על ידי - yirmiahu - 02/07/2006 1:36:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2006 05:13 לינק ישיר 

לא בר נגר, ההשקפה שלי אינה תואמת את דבריך הבוטים.
וכיון שהקטנרנות בולטת בהם, איני רואה צורך להגיב עליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/7/2006 02:28 לינק ישיר 

אשמח להבין מה משמעות התואר "משיחיסט"

אם הכוונה ליהודי החי את האמונה בביאת המשיח בצורה אינטנסיבית ואובססבית בכל רגע, וכל שאיפת חייו ומשאת נפשו התגלות מלך המשיח וגאולת השכינה וישראל, ובזה עסוק יומם ולילה ע"י הרבות תפילות ותחנונים, תורה ומעשים טובים, ומעורר את עם ישראל לצפי''ה ואמונה כזו, כמו שנהגו ה"ישמח משה", החוזה מלובלין , ה"מנחת אלעזר" או ה"חפץ חיים" והרבי מלובביץ'' ועוד גדולי עולם זכר צדיקים לברכה, הרי הלוואי שהייתי משיחיסט!

אם הכוונה ליהודי שכחלק מאמונתו המוחשית שמשיח יכול לבא בכל יום ממש, הוא משער איזה צדיק ראוי להיות הגואל באם יזכה הדור, הרי זאת נדרש ממאמין אמיתי כדברי הברטנורא וכמובא להלכה בשו"ת חתם סופר ח"ו, וכן נהגו הרבה מצדיקי הדורות  להצביע על המיועד להיות משיח באם אכשר דרא. ואזי  יהי חלקי עימם!

אם הכוונה ליהודי שטוען שמשיח יהי''ה "מן מתיא" ולא "מן חייא" לפי שבש"ס לא הוכרעה ההלכה, אכן יש לו על מה לסמוך כי כן הכריע האברבנאל ב"ישועות משיחו" , אך לפי שיטת הרבי מלובביץ'' ההכרעה כדעת הרמב"ם שעליו יש לסמוך כשאין פסיקה בשו"ע  והמשמעות בהלכות מלכים להרמב"ם שמשיח יהי''ה מן החיים. (אם כי יש לדון בזה היות שעפ"י הקבלה תחיית המתים של צדיקים תהי''ה לפני תחיית המתים הכללית ואזי משיח יכול להיחשב "מן חייא").

אם הכוונה בתואר "משיחיסט" לאדם הטוען שהרבי מלובביץ'' זצוק"ל עדיין חי בגוף גשמי אך לא נראה לנו, (בשונה מאמונת כל ישראל שאכן "צדיקים במיתתם קרויים חיים" אך הכוונה לחיי הנפש יתיר מבחיוהי בכולהו עלמין כמובן גם בעוה"ז) הרי שטענתו נוגדת הנראה בחוש, שלפי זה נקבעה ההלכה לקרוע קריעה ושאר דיני אבלות, וממילא טענתו נוגדת את עיקרי יסודות משנתו של הרבי מלובביץ'' כי ההלכה הנפסקת על פי מראה עיני הדיין היא היא האמת במציאות כי יסודה ב"תורת אמת" ממנה לא ניתן לזוע אף לא כחוט השערה!

אם הכוונה להמאמין בכתוב בכתבי האר"י, כי נשמת משיח תתעבר בנשמת צדיק הדור בבא זמן ראוי, ולפעמים מתעברת בנשמת צדיק אך אינה זוכה לממש תפקידה, כי אין הדור מסייע וראוי , וכך היו הרבה צדיקים נחשבים  בחזקת "משיח שבדור", ואמונתו היא שהרבי מלובביץ'' הי''ה "בחזקת משיח" וממילא לכשיבא משיח יהי''ה מי שיהי''ה הרי זו אותה נשמה ואותו רבי. זכותו האמין כך ורגשית להתייחס לזה כך, אך למאי נפקא מינא ובודאי לא לזאת התכוון הרבי כשעורר ותבע מכל יהודי להתחזק באמונה וציפי''ה והוסיף במצוות ואהבת ישראל כדי לזרז הגאולה.

לסיכום, הייתי ממליץ לכל יהודי כשר להיות "משיחיסט"  במובן של  לחיות עם התקוה והתחינה למשיח ולפעול לזירוז בואו ע"י הוספה בתורה ויר"ש בכל רגע, כמו שתבעו מורי הדור כה"חפץ חיים" והרבי מלובביץ'', שכן זו תמצית תוכנה של היהדות שהיא המקור לרעיון והיא "דת משיחית" לכל הדעות. בהטיפה שהעולם כמו שהוא עתה מלא רוע וטומאה, מחלות ומלחמות אינו מצב נורמאלי ורצוי לפני ה'' ואין להשלים עם מצב זה אלא לפעול שהעולם יגיע ליעודו - לימות המשיח בהם יהי''ה אך טוב ושלום ורוח הטומאה תעבור מן הארץ!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2006 03:27 לינק ישיר 

גם אני הקטן מצטרף לדבריך הנבונים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/7/2006 22:56 לינק ישיר 

קצת לחזור לשו"ת..

הלבן,
האם תופעה כדוגמת מתיסיהו (זמר רגאיי- חב"דניק) יכולה היתה להתקיים בחיי הרבי?

למה לי קרא, סברא הוא– בבא קמא מו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2006 23:36 לינק ישיר 

באמת זו שאלה מעניינת שאני עצמי התחבטתי בה.

מצד אחד הרבי עודד תמיד לנצל את הכשרונות של היהודי ואת המקצועיות שלו לענייני קדושה והפצת היהדות והחסידות חוצה, (כמו"כ לנצל לשם כך את הטכנולוגיה המתקדמת, אף אמר שלשם כך ישנה התפתחות הטכנולוגיה, כדי שבאמצעותה תופץ היהדות והחסידות יותר ויותר "חוצה").

וכך גם אפשר לומר בעניינו של מתיסיהו, שאכן מפיץ את היהדות דרך שירתו את היהדות לאלפי ואולי מליוני יהודים בכל רחבי תבל.

אך לאידך צ"ע אם הופעותיו אינן אסורות עפ"י הלכה מחמת העירוב בין נשים וגברים והפריצות השוררת בכל הופעה כה"ג. ובפרט שבדיוק על הענין הזה הורחק שלמה קארליבך מחצר הרבי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2006 13:11 לינק ישיר 

אנאסזי
איני יודע מה הרבי היה מגיב. הנושא מורכב.

צץ
איני בטוח עם ההשוואה לרש"ק נכונה:
א) לפי ידיעתי, מתתיהו נזהר בקלה כבחמורה, גם בעניני צניעות וגם בשאר הפרטים.
ב) בכל הופעה של מתתיהו הוא מקדש שם שמים בהנהגתו.
ג) זאת היא אומנותו, שעסק בזה לפני שהתקרב ליהדות.
ד) הופעותיו הן בעיקר - לא לפני יהודים, וגם שם מקדש שם שמים בכל הופעה.
כל זה עכ"פ לפי מה שאני שומע. ואין דברי נחרצות כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/8/2006 22:26 לינק ישיר 

הלבן

חתמתי היום הסכם עסקי עם חבדניק משיחיסט. לאחר החתימה גילה לי כי הרבי אמר לו לעשות את ההסכם (מסור לו בבקשה את תודתי). בקיצור הוא שם פתק באגרות.

אמור לי הלבן, האם גם הלא משיחיסטים נוהגים כך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2006 01:19 לינק ישיר 

יש גם כאלה, אבל רק מועטים, ובעיקר הוא אצל החוג המשיחיסטי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/8/2006 03:26 לינק ישיר 
bibliomancy

<* dir=rtl style="MARGIN-LEFT: 0px"> <* dir=rtl style="MARGIN-LEFT: 0px">

bibliomancy (BIB-lee-o-man-see) noun

Divination by interpreting a passage picked at random from a book,
   especially from a religious book such as the Bible.

[From Greek biblio- (book) + -mancy (divination).]

If you are having a hard time deciding between turning groupie and following
your favorite band around or to stay put in your accounting job, help is at
hand. Try bibliomancy. Here's the step-by-step method:

1. Pick a book you trust a lot.
2. Put it on its spine, and let it fall open.
3. With your eyes closed, trace your finger to a passage.
4. Interpret the passage as your lifemap to the future.

You could even add more randomness to the process. To do that at the macro
level, visit a library and pick a book at random from the shelves. At the
micro level, instead of interpreting a passage, pick a single word and let
it point you to your path.

Then you could try awadmancy -- divination based on words from AWAD. Focus
on the question in your mind and then click here to get a random word from
our archives: http://wordsmith.org/words/random.cgi

-Anu Garg (garg AT wordsmith.org)

"It was Margaret Drabble's new The Oxford Companion to English Literature,
   which I'd been sent, to review. I'd been picking through it idly, looking
   at this and that, seeing who was in and who was out, when, by a kind of
   obscure bibliomancy, the book fell open at page 471, and there I was,
   laid out drily between Robert Henryson, the 15th-century Scottish poet,
   and Philip Henslowe, the Elizabethan theatrical diarist."
   Philip Hensher; Brought to Book by the Literary Establishment;
   The Independent (London, UK); Sep 6, 2000.

[email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2006 03:46 לינק ישיר 

הלבן

<"הופעותיו הן בעיקר - לא לפני יהודים, וגם שם מקדש שם שמים בכל הופעה">

כיצד מתקדש שם השמים?

שמעתי שהכושים החלו ללבוש בגדים עם ארבע כנפות מצויצות. תוקן על ידי - נישטאיך - 18/08/2006 4:34:09 עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2006 10:57 לינק ישיר 

נניח שמתיסיהו מקדש שם שמים בהופעותיו,
האם לו עצמו זה לא מפריע לראות אלפי מעריצות שקופצות עליו בלהט? הוא לא מרגיש שלשיר שירי אמונה ותשובה כהלבוש שם מינימאלי?
ומעבר לכך זה קצת הרבה מגוחך לומר שהמאזינים שלו ישתנו במשהו בגלל השירים,
אני משער שהיחס אליו הוא כמו זמר מאיזשהי כת דתית שיש לו גם שירים יפים, כל ה"רגאיי" זה בעצם צורה לחיות שבתוך המסגרת הזו הם גם שרים, ואני בטוח שאף אחד מאיתנו לא ייתקרב תחת כנפיה רק בגלל שנהנינו משיריו של הגאון בוב מארלי שליט"א,
(אני לא יודע מה אבן תיבון כתב בגלל חוסר ידיעת אנגלית, אבל כבר הרב קאפח הקדימני ואמר שהתרגום שלו לצור על פי צלוחיתו הוא צריך),

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2006 12:05 לינק ישיר 

תודה הלבן

תהענק יו לאבן תיבון.

יש להבדיל בין (1) סתם גורל שכאשר אין לאדם דרך להכריע הוא עושה כל גורל שהוא זמין לו, ל(2)גורל שחושבים שאלוהים יעזור יותר בגלל שהוא מביע אמונה בתוקף האמצעי של הגורל כמו שיש עושים גורל הגרא ול(3)גורל המיחס כוחות לטקסטים ועוד כאילו אדם מת מוסר דרך טקסט שכתב בחייו מסרים לאחר מותו.

הראשון הגיוני, השני טפשי והשלישי עבודת אלילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2006 17:17 לינק ישיר 

גוונא,

"רק בגלל שנהנינו משיריו של הגאון בוב מארלי שליט"א,"

הרי זה ממש בהשגחה פרטית שבאשכול על חב"ד כותבים גם על בוב מארלי זצ"ל (כבר כמה שנים טובות..) שליט"א..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 44 45 46 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.