בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/12/2006 16:13 לינק ישיר 

הסבר לדברי מהוריי"צ מותנים בחויה מוקדמת (או בלשון המורגל כאן: סאציאלאגיע ולא אידעאלאגיע).
כיון שכך, אין מה להשיב את נפשך, ובממה נפשך:
אם היית חווה את החיים השלמים המתוארים כאן בקצרה, דהיינו, היה לך רבי שהערצת דמותו היתה לחם חוקיך, הנסיעה אליו והשהייה במחיצתו היו משאת נפשך ותשוקתך העמוקה ביותר והגנוזה במעמקי לבך, כתוצאה מכך היו חבריך הקרובים כאלה הראויים לאיצטלע של 'חסידישע חברים' ואת חגיך היית חוגג יחד איתם ב'חסידישן פאַרברענגען' וכו' וכו' - לו היית חווה את כל זה באופן אמיתי ופנימי, לא היית זקוק למענה.
ואם לאו - במה איפוא יוכלו להשיב לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2006 17:29 לינק ישיר 

להלבן
כד הוי טליא למדתי בישיבה ליטאית מובהקת -חברון- בכ"ז נסעתי מפעם לפעם לת"ת בכפר חב"ד לשבתות ויומי דפגרא והיו שם תמימים שהאריכו מאוד בתפילה בהתבוננות וכו'
בפעם הראשונה שהיתי אצל הרבי בתשד"מ הפליא אותי מאוד המהירות בה סיים הרבי את
תפילתו.
כן זכורני דבר שלע"ע לא מצאתי לו ביאור אשר בשבתות של ימי החורף הרבי קידש על היין ולא נטל ידו לסעודה ואחר ההתועדות התפללו מיד מנחה ומעריב אף שהרבי הדגיש אז לערוך סעודות מלווה מלכה בכול אופן כך נראה לכאורה הרבי לא נטל ידיים לסעודה בשבת.
בשו"ט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2006 18:47 לינק ישיר 

בתקופת תשד"מ היו פעמים מרובות שהרבי היה עושה קידוש ונוטל ידיו לסעודה ומברך בהמ"ז לפני הירידה להתוועדות.
וכדי שלא לעורר שינוי ותמהון היה מתחיל את ההתוועדות בשתיית כוס יין ומיני מזונות.
חדי העין הבחינו מיד מתי הוא עושה קידוש ומתי לא.

בקשר לקיום סעודת שבת על מזונות בלבד, יש בזה פסק הדין בשו"ע הרב (סי' קפח ס"י), והגהת מהרי"ל שם: שמעתי ממנו בסוף ימיו שחזר בו ולא הצריך לאכול כשיעור קביעות סעודה, שהרי גם בברכת מעין ג' יש בה הזכרה של קדושת היום.
והדיונים בזה בכמה ספרים, צויינו שם במהדורה החדשה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/12/2006 09:14 לינק ישיר 

שלום רב הלבן.

לשנה טובה בלימוד החסידות ובדרכי החסידות תכתבו ותחתמו.

1) התוכל לומר לי אם אדמו"ר הזקן נחקר גם על הכספים שנאספו לבית רבי [ היינו, לא הכספים שנשלחו לארץ הקודש]?

אם כן, מה היתה תשובתו?

*) כנראה שראיתי בחטף איפושהו [ ויתכן שאני טועה] שהחוקרים השתכנעו שהכספים מיועדים לעניינים שיש להם קשר ישיר למשיח.   [ היש משהו בדברי?]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/12/2006 11:55 לינק ישיר 

המענה הארוך והמפורט שכתב אדמו"ר הזקן בכתב ידו הקדושה, ותורגמה לרוסית, ונתגלתה לאחרונה במסמכי רוסיה, והתפרסמה בתצלום כתב ידו הקדושה,
תוכל לקרוא בעצמך בספר אגרות קודש שלו ח"ב ע' כב ואילך. ותצלום כתי"ק - שם ע' קלג ואילך.

על השאלות שהזכרת הוא עונה שעיקר הפרנסה שלו היא מעבודת אשתו הרבנית. וכי התמיכה ששולחים החסידים היא א) לצורך החזקת החסידים הבאים לשהות אצל הרב. ב) לתמיכת עדת החסידים שעלתה לארה"ק. ובלשון הרב:
כל הנכנסין אלי ג"כ אינני מקבל מהם שום מעות ולא שום חפצים בעולם ... ועיקר פרנסתי מקופעצסטווע שאני משלם גילדא בסורעז ואשתי סוחרת בכל מיני תבואה בשוק שבעיר ... וגם יש לי הכנסה קבועה מקופת הקהל דלאזניע ... וכל הנ"ל מספיק לי על הוצאות קבועות ... וגם במלבושים איני חפץ מלבושי כבוד בטבעי ...
אך אעפי"כ לפעמים שולחים לי גם משאר עיירות לצורך הוצאות המתחדשות לפעמים או שאין ריוח רב לפעמים במשא ומתן של אשתי ... ושולחים לי נדבתם כרצונם בלי שום בקשתי מהם ... רק ה' יודע וכל יודעי ומכירי מנעורי יעידו עלי שאין חפצי ומגמתי לקבץ מעות ח"ו רק מה שמוכרח לחיי האדם ולא מותרות כלל וכלל...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/12/2006 12:32 לינק ישיר 

הלבן,
בעקבות האשכול הסמוך, תוכל אולי לתת קצת רקע על ר"י כהן שליט"א? (ואולי כבר יש איפשהו ואני עוד לא נולדתי כשזה נכתב? ),

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2006 12:57 לינק ישיר 

רשמים מהתוועדות י"ט כסליו
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2104469

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2006 14:14 לינק ישיר 

גוונא
איני יודע אם כאן המקום, ואולי אשכול נפרד (דומה לזה של ר' גדלי'), אולם על קצה המזלג:
בצעירותו למד בישיבת חב"ד בתל אביב, בחברותא עם הרב שלמה ברמן.
אח"כ עבר הרב שלמה ברמן לפונוביטש והוא נסע לרבי.
פעם סיפרה לי אמו:
לפני נסיעתו לרבי שאלתי אותו, אומרים עליך שלפי הגאונות שלך, אם תלך גם אתה לפונוביטש, ותלמד שם 5 שנים, תהי' ראש הישיבה הבא של פונוביטש.
והוא ענה לי: אומרים שגם לך יש ראש טוב, תלכי את, תלמדי בפונוביטש 10 שנים, ותהיי את ראש ישיבה שם. אני נוסע לרבי.
בשעה שהיה על הים, בנסיעתו לרבי, אירעה הסתלקותו של הרבי כ"ק אדמו"ר מוהריי"צ נ"ע.
כשהגיע לנ.י. אמר לו הרבי זי"ע, כיון שהגעת כאן בהוראת הרבי, תישאר כאן.
מיד כשהגיע לרבי זי"ע התקשר אליו במאד, ונהיה ה"חוזר" שלו, שאחרי כל התוועדות היה חוזר ורושם את דברי הרבי ומוציאם לאור עם ציונים ומראי מקומות.
אחרי נישואיו התמנה להיות משפיע בישיבה, שהיה אומר שיעורים בחסידות, שהיה מבאר יסודות החסידות בעמקות נפלאה.
אח"כ הורה עליו הרבי להתחיל לערוך אנציקלופדיה לחסידות. השם "אנציקלופדיה" לא ערב לרבי, וניתן השם "ספר הערכים - חב"ד". יצאו לאור כמה כרכים, אבל מעולם לא נגמר.
יש לו גם ידע רחב ועמוק בהלכה ופלפול, אבל עיקר עיסוקו היא בתורת החסידות ובהשקפת החסידות.
בשיחותיו והתוועדויותיו מבאר את יסודות החסידות, ומהם נערכו כמה ספרים: סדרת מחשבת החסידות, ועוד.
בשנים האחרונות ביקר כמה פעמים בארץ, לסבב התוועדויות.
האחרון שבהם היה בי"ט כסלו זה, שבמהלכו התוועד בחברון, בירושלים ובכפר חב"ד.

תוקן על ידי הלבן ב- 12/12/2006 14:21:06

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/12/2006 15:54 לינק ישיר 

מה יחסו לציונות?
מה יחסו לדתיים לאומיים?
מה יחסו להשכלה כללית?
מה יחסו למשיחיות ונספחיה?
מה יחסו לליטוואקעס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2006 16:01 לינק ישיר 

הלבן ,

זכיתי פעמיים לשיחה אישית לילית של שעות אחדות עם ר"י . בין השאר סיפר שבפעם הראשונה שראה את הרבי בזמן אמירת מאמר , קצת התפלא ואפילו היה מאוכזב שלא ראה אצלו שום תנועה חיצונית או שינוי בפניו , אבל כיוון שישב קרוב הבחין בנחילי דמעות  והבין שהרבי כולו פנימיות . עוד הוסיף שכבר בהתחלה הבחין שלמרות שהרבי מנתח כל עניין ומשתדל להגדיר ולבאר , הרי שמבחינת אמונה פשוטה בדברי ובלשון חז"ל היה תמים כמו סבתא חסודה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2006 17:04 לינק ישיר 

אשיב לשאלה אודות יחסו למשיחיות ונספחיה:
בתקופה שלפני ג' תמוז, היה בין התומכים ברעיון זה.
אחרי ג' תמוז כתב מאמר שתוכנו: טעינו בהבנתינו.
אמנם יצאו נגדו אז כמה קיצוניים: מי הוא זה ר' יואל לקבוע לנו שטעינו.
ומאז היינו לשני מחנות. והתוצאות ידועות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/12/2006 17:56 לינק ישיר 
מה היה סדר הדלקת נרות של הרבי עצמו

כידוע הרבי הדגיש את ענין פירסום הנס של חנוכה בצורה הכי גדולה וכן היתה ההדלקה ב770 מעמד מרטיט ומרשים.
ברם מה היה סדר הדלקת הנרות של הרבי עצמו איזה זמירות אמר אחר ההדלקה האם אמר קפיטלאך מתהילים?
מי היה נוכח בהדלקה וכו'
בשו"ט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2006 19:29 לינק ישיר 

אף אחד לא היה נוכח בהדלקת הנרות של הרבי, חוץ מהרבנית והמשב"ק. ואיני יודע מה היה שם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/12/2006 03:03 לינק ישיר 

הלבן,

שאלתי פעם בן של אחד הרבנים החשובים בא"י בעניין הדלקת נרות חנוכה במקומות ציבוריים בברכה, והוא השיב לי שמצד הדין 'נר איש וביתו' ואולם יש סומכים על הוראת הרבי הרמ"מ מחב"ד להדליק בברכה וזהו פרסומי ניסא לעילא ולעילא.

האם אכן מדובר בחידוש של הרבי או שיש לכך מקור קדום בפוסקים או באדמו"רי חב"ד?

האם הרבי התייחס לעניין ולדין הרווח במקור כתוב כלשהו?

א פרעייליכן חנוכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2006 12:22 לינק ישיר 

לפי הכלל של איש וביתו, הרי גם בבית הכנסת אין להדליק בברכה. ומ"מ נהגו להדליק בברכה (מזמן הראשונים) מטעם פרסומא ניסא, אף שאין יוצאים בהדלקה זו. ובזמנינו - פרסומא דניסא הוא ברחובה של עיר, שרוב בני ישראל באים לשם ולא לביהכנ"ס.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 46 47 48 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.