בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/4/2007 19:14 לינק ישיר 

אנסאזי

מכתב הרבי בנוגע לשאלתך מאגרות קודש חלק י"ב מכתב ג'תתכג מאתר ספרית חב"ד http://chabadlibrary.org/books/

במענה על מכתבו משילהי אלול, בו שואל מדוע נמנעים אנ"ש שי' מלומר בכל יום הי"ג עיקרים, וגם לא הוזכר אודותם בסידורו של רבנו הזקן.

א) והנה שאלה הראשונה מתורצת בשאלתו השני', שכיון שלא הוזכר בסידורו של רבינו הזקן, לכן אין אומרים העיקרים.

ב) הטעם שלא הביא זה רבינו בסידורו, לא קבלתי בזה דבר מפורש, ואפ"ל, רק בדרך השערה, כמה טעמים על אי האמירה בתפלה, והם:

א) התפלה ענינה - וכמבואר בש"ס - סידור שבחיו של מקום ובקשת צרכיו של אדם, ואמירת אני מאמין, אינו משני סוגים הנ"ל.

ב) בכלל בעניני תפלה, הנה כל הוספה על מה שתיקנו אנשי כנסת הגדולה ומובא בראשונים, צריכה להביא ראי' לקבלתה, במילות אחרות כל המתקן תפילה בנוסח ואמירה לרבים, עליו להביא ראיה ברורה ויסוד לזה, ולא על הנמנע מלקבל ההוספה, והרי ידוע עד כמה הקפידו על כל התיבות ואותיות שבנוסח התפלה וכמה רמזים בזה, ואף שאפי' האומרים הי"ג עיקרים אומרים זה לאחר התפלה גם זה צריך ראי' וכבר ידוע הראי' בזה מרבינו האריז"ל הובא בע"ח שער א' בתחלתו וז"ל: לא הי' חפץ בשום פזמון או פיוט מאלו שחברו האחרונים, רק מאלו שחיברו הראשונים כו' שניתקנו ע"ד האמת.

אך אלו האחרונים שלא ידעו דרך קבלה אינם יודעים מה שהם אומרים וטועים בסדר דיבורם בלא ידיעה כלל וכו', אשר לכן כנ"ל יש להזהר בהוספה, ומקרא מלא דיבר הכתוב (קהלת ה, א) כי האלקים בשמים ואתה על הארץ על כן יהיו דבריך מעטים, ועיין שם בפירוש האבן עזרא. ואם רוצה האדם להרבות בתפלות ותחנונים הרי יוכל להרבות באמירת תהלים וכו' דנעים זמירות ישראל.

ג) והנה כל הנ"ל - לבד סעיף א' - בהנוגע להוספה בתפלה בכלל, ובהנוגע להי"ג עיקרים בפרט, הנה לא הובאו בסידור האריז"ל - ובכמה סידורי תפלה מהראשונים, וצריך עיון למצוא הראשון אשר יסד לאמרו בכ"י, ועוד זאת, אשר ידוע שכמה גדולי ישראל, שלא היתה דעתם נוחה לקבוע אשר חלק מהמצות נקראים עיקרים משא"כ השאר, וגם במנין העיקרים, לא הכל מסכימים עם דעת רמב"ם שהם י"ג במספר והדברים ידועים.

ד) והנה לא נעלם ממני המובא בס' משמרת שלום בשם הרה"צ הר"פ מקוריץ, אשר סגולה לפרנסה לאמר בכל יום פרשת המן וי"ג עיקרים בהשכמה. ופשוט שעניני סגולה הנאמרים במקום פלוני וזמן פלוני, אינם ענין לנוסח תפלה של כלל ישראל וגם לא תמיד הוראה זו ענינה בכל המקומות ובכל הזמנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2007 01:38 לינק ישיר 
חלמישצור: בודאי שכאן מתבקשת תגבותו של הלבן

https://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=864677&contrassID=2&subContrassID=2&sbSubContrassID=0

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2007 11:39 לינק ישיר 

כנראה שכל קשקוש יהיה קביל בעטיפה אקדמאית ו"מחקרית".

אתייחס לנקודה אחת ואידך זיל גמור:

נכון ששניאורסון התחתנו עם שניאורסון (בבחינת "ולקחת אשה לבני ממשפחתי ומבית אבי") אבל, שני הסיפורים הידועים: של ר' משה בן בעל התניא ושל ר' דובער הי"ד אחי הרבי אינם נובעים מכך כלל. דוקא בשני המקרים הללו לא היתה קירבת משפחה בין ההורים. (ברוכוביץ' - סגל ו שניאורסון - ינובסקי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2007 12:56 לינק ישיר 

תגובה של תמהני מח"ח
מראשית הכתבה, כבר ניתן לראות בבירור מס' דברים בלתי מדוייקים (בלשון המעטה), ומכך ניתן להעיד על הכתבה וכנראה על המחקר כולו.

אף פעם לא התעלמו משני אחים אלו של הרבי, אפשר לראות בספר "ימי מלך" (ועוד) פרטים רבים אודותם.
כמו כן בשום מקום (רציני עכ"פ) לא הציגו את אחיו של הרבי כ"צדיק גדול", אולי כאדם מיוחד, כשרוני וכיו"ב מעלות כאלו ואחרות. האם כבוד החוקר (או הכתב) יוכל להראות ציטוטים בו מוזכר אחיו הנ"ל כצדיק גדול? [בתוארים שהרבי כתב עליו אין את התוארים שהרבי כותב על רבנים וכיו"ב, אלא בדומה לתוארים שהרבי כתב על שז"ר וכדומה].
אלא שהיות והוא נפטר לפני שנים רבות, והציבור בארץ לא מכיר אותו (הוא היה בארץ בסוף שנות הצ' ובתחילת שנות הש' ולאחר מכן נסע לאנגליה), על כן אפשר היום לבוא לספר עליו סיפורים לכאן ולכאן ולומר שחב"ד שכתבו את ההסטוריה.
וכן בנוגע לאח הצעיר יותר, אף פעם לא התעלמו ממנו, אלא שהפרטים על שניו האחרונות אינם ידועים כל כך, ועל כן בכל פעם כתבו פרטים מועטים ביותר, וגם ב"מחקר" של הפרופ' הנ"ל כנראה אין פרטים רבים. - כך שלבוא ולומר שהתעלמו ממנו - היא טענה שקרית וזדונית.

[אלא שכמו כל אדם אינו מדגיש את הנקודות שכואבות לו, כך גם בהנ"ל אין ענין לבוא ולהדגיש ולכתוב. אבל מכאן עד לטענת התעלמות הדרך ארוכה].

ומכל הנ"ל אפשר גם להסיק בנוגע לצורת המחקר שלו בנוגע לדברים האחרים המובאים בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2007 14:59 לינק ישיר 

לא שאני בר סמכא בתחום, ולא שאין מה לחקור לשאול ולתמוה מאוד על פרטים כאלה ואחרים בחב"ד, אבל גם לי הכתבה והמחקר נראים עם איזו נימה לא 'נקייה' , משהו שמרגיש כמו מריחה של עובדות שידועות  לכל ילד ערבובם עם עוד בליל שמועה ופרשנות מגוחכת המוטה בגסות לצד מסוים שהוא מעבר למחקר ולאובייקטיביות [שימו לב לכותרת הדוחה של הכתבה 'אח אחד התפקר, אח שני חולה נפש'... 'הוא חיטט בין ארכיוני אוניברסיטאות בפאריס ובברלין ...חיפוש שהביא למידע שונה מאוד על "מלך המשיח" מזה שפירסמו חסידיו']...

בנוסף למה שכתבו השניים לפניי:

* הרי כל העת אחת הטענות הייתה נגד הרבי שלמד באוניברסיטאות ולא למד תחת זאת תורה לשמה ספון בחדרו, ותקופה ארוכה טענה כבירה יותר הייתה נגד התנועה שניסתה כל העת להחביא ולהסתיר זאת,  והנה עתה מתברר שלמד רק סמסטר וחצי מתוך שש שנים פה, ועוד קורס זניח לפרנסתו שם, אז מה עכשיו הטענה?  למה הודיתם לבסוף בחצי פה שלמד בברלין ובסורבון, והרי לא למד שם כלל ?

* הוא עצמו מודה שכל הרבנים והראשי ישיבות הליטאיים ברחו על נפשם עם קום השלטון הקומוניסטי, והיחיד שנותר בודד במערכה היה הרבי הקודם, ותחת לקחת זאת לצד הכי חיובי של מסירות נפש על היהדות, בכוח ראה את השלילי ביותר, שחיפש שלטון יחיד של היהדות הדוממת והמדממת ואת קריסת מוסדות הדת שם ו'כשלונו' האישי במלחמתו מול סטאלין, הסביר בלאלתר לתשובה לאלתר לגאולה...

* שמירה על כבודם הפרטי של משפחת הרבי שנפגעו אם ממחלה קשה או מסיבה אחרת של עזיבת חיי הדת, ואי הפרסום של הפרטים הללו בראש כל חוצות, למרות שכל ילד בחצר כשפשפש מצא זאת - פירש החוקר בתור קופת שרצים שתלויה בצוואר המנהיג, בעוד שאין זאת אלא מעלה. מה הוא רצה שלכל אחד שמניחים תפילין בדוכן יספרו לו בשם הגילוי הנאות שאח אחד של הרבי היה מאושפז בטרם ירו בו הנאצים למוות ואח השני לא היה דתי?...
זה שבהוראת הרבי העלו את עצמות אחיו מחו"ל לקבורה בבית העלמין בצפת, לא הפכה אותו בעיני אף אחד לקדוש, ואדרבה זהו צעד שסותר את הרצון ל'העלימו', ובכלל אם היה רצון להעלימו כיצד בדיוק הפכוהו ...

*  הבדיחה הגדולה ביותר שישנה שם היא הפרשנות המלומדת שהרבי עצמו חשש להביא ילדים לעולם בשל "התקדים" של אחיו הלוקה בנפשו.. אני לא מכיר אדם שבגלל היסטוריה משפחתית של מקרה בודד, עם סיכויים דיי אפסיים שמקרה דומה יחזור על עצמו דווקא אצלו,  גורם לעצמו ולרעייתו סבל כה גדול ומונע עצמו מלהביא ולו צאצא אחד לעולם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2007 17:18 לינק ישיר 

איש ערבות

איקון ירוק על הדברים ועל הנשמה שבהם. (אם כי אפשר לדון על חלקם וזה תלוי בעובדות שאין לי).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2007 18:58 לינק ישיר 

הואיל ואני "אשם" בשו"ת הזה האחרון והואיל והיה לי בזה איזה דו"ד עם ההנהלה ברצוני להבהיר כמים הפונים לפנים אשר אני מקושר בכל נימי נפשי לרבי (אף כי איניני נימנה על חסדי חב"ד או איזו חסידות אחרת)
הבאתי את הקישור משום שסברתי ואני נוכח שבצדק כי כאן בפורום עצכ"ח תהיה תגובה הולמת לכתבה הנ"ל כי זאת הואיל וכאן שלא כמו בפורום פופלרי שכן מתיחסים לדברים מתוך כובד ראש ולא מתוך איזה יצר נרקיסיסטי.
אני שמח על התגובות במיוחד של איש_ערבות ישכ"ח.ואני מקווה שיפעלו את פעולתם.
בשורות טובות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2007 21:26 לינק ישיר 

פעמים רבות שמעתי וקראתי טענות של חסידי חב"ד, שבתקופה הראשונה לפעילותו של הרבי מליובאביטש, הוא היה היחיד שעסק בקירוב רחוקים, בעוד שהרבנים מהזרמים האחרים (במיוחד הליטאים). האם יש ראיה כלשהי לכך שרבנים חשובים אכן התנגדו לקירוב רחוקים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/6/2007 09:02 לינק ישיר 

אראל

אם אבוא ואמר לך כעדות אישית שבתקופת לימודי בפונביז ,שמעתי על ההתנגדות מפי משגיחי הישיבה בשם ראשי הישיבה האם זו הוכחה מספקת ?

כמו כן שמעתי באחד משיעורי בחומרש"י הקבועים של האדמו"ר מצאנז בהיותו בירושלים שאמר במפורש שהדרך היא , של ו"הדליקו נרות בחצרות קדשיך" ולא בחוץ , ורק האור שמאירים בפנים יאיר בראש חוצות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2007 10:08 לינק ישיר 

השאלה היא למה בדיוק התנגדו - האם התנגדו לכל הרעיון של קירוב רחוקים, או רק טענו שבחורי ישיבות לא צריכים לעסוק בזה על-חשבון לימודם?

קשה להסיק מסקנות משיחות שנאמרו לקבוצה מצומצמת.
---

בנושא אחר: ידוע שהרבי מליובאביטש היה מקורב לממשל בארה"ב, ואף זכה להשפיע עליהם בכמה עניינים. האם הוא ניסה לפעול למען שחרור יונתן פולארד?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/6/2007 12:10 לינק ישיר 

אראל:
עד שיבוא הלבן אעיר מהסוף להתחלה:

* הממשל האמריקאי מן הסתם אינו מתנהל כשטיבל ירושלמי שניתן להשפיע עליו בלחישה סמוייה על האוזן. לפחות לא השפעה קריטית משמעותית. ומה שממשלת ישראל לא יכלה לעשות עם כל האינטרסים המשותפים, וודאי לא יכל הרבי לפעול בדרך הטבע, עד כמה שקשריו שם היו גדולים והם לא היו לענ"ד כאלה, מלבד קשרי הערכה והערצה מצד אנשי מפתח בממשלים כאלה ואחרים, למרות יוזמות כמו יום החינוך ורגע של שתיקה עליהם חתם הנשיא וכו' 

* כמעט לכל 'מבצעי' הרבי וגישתו לקירוב רחוקים הייתה התנגדות עזה בתחילה. ההתנגדות נבעה הן מצד זה שהיה בכך חידוש גדול ופריצת דרך שלא הייתה מקובלת כלל באותה תקופה, והן מצד טענות ענייניות לחלוטין, כמו שאלות הלכתיות על מבצע נרות שבת קודש לילדות מגיל 3 כמו כל מבצעי הפרהסיה ובעיות הצניעות וכו' וכו'

הימים האלה נזכרים ונעשים - 40 שנה למלחמת ששת הימים.
הם גם 40 שנה למבצע תפילין, שגם עליו כמה התנגדות קשה באותם ימים, מה שהיום נראה מגוחך עת דוכנים להנחת תפילין קמים כבר מטעם חוגים רבים...

שים לב לקטע משיחת הרבי [שבת פרשת בראשית תשכ"ח] כחצי שנה לאחר המלחמה ותחילת מבצע תפילין. במהלך השיחה הרבי מעלה ונותן ביטוי לכל השאלות שעלו מקרב כל החוגים שהתנגדו למבצע במהלך אותה חצי שנה אחרונה. שים לב לטענות וראה שכמה מהם נוגעות לכל עניין קירוב רחוקים ולאו דווקא למבצע תפילין:

הנושא עלה שוב ושוב לאחר מכן ושים לב לדוגמא לחלק משיחה בין הרבי לאדמו"ר מסדיגורא בשנת תשמ"ב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2007 13:23 לינק ישיר 

זה היום חזרתי משמחת נישואי בני שי' באירופה, וראיתי מה שכתבו באשכול הזה, ויפה השיב איש ערבות, עד שכמעט אין לי מה להוסיף.
ולכן אסתפק בפן אישי:
מנחם פרידמן זה היה העד הראשי של הצד שנגדינו, במשפט הספרים תשמ"ה-ו. בשעה שאני הייתי העד המומחה מצד חב"ד.
התפלאתי אז על רמתו ההשכלתית בכל טיעוניו, וגם רמת הבעת הסבריו, לנסות להוכיח שכל בניית הספריה של חב"ד על ידי הרבי הקודם הוא לצורך התעשרות המשפחה, ואשר לכן תרמו כל החסידים ספרים לספריה.
בעת אחת ההפסקות שאל אותו אחד מחב"ד, מדוע הוא עושה זאת? אך במקום להשיב, רץ לעו"ד בצעקה שכאילו מאיימים עליו. והעו"ד רצו לשופט לטעון נגד לחצים על עדים. בזה ראיתי לפני אדם מוזר מכוסה מעיל של פרופסור.
אחרי המשפט, ופסק נצחון הספרים, שהספריה שייכת לחב"ד ואינה רכוש פרטי של הנכד שרצה למכור את הספרים. הנכד היה מאד מאוכזב, ורקם קשר עם מנחם פרידמן לנסות לכתוב ספר מדעי כביכול, להראות את חסרונותיו של הרבי. ואילו הנכד מצדו יספק לו ידיעות במה להשמיץ.
איני יודע זאת בבטחון, אלא שכך סיפרו לי אז.
באחד הימים מופיע במשרדי מנחם פרידמן ואשתו, ומבקשני להראות לו מסמכים הקשורים לשנותיו הראשונות של הרבי.
על כך עניתי לו: אתה עוסק כעת בנסיון שכתוב ההסטוריה על מנת להשמיץ את הרבי, ואתה מבקש את עזרתי לכך?
דברנו שעה ארוכה בנעימות, אבל הוא לא קיבל ממני שום עזרה.
אח"כ שמעתי שהוא נובר בארכיוני האוניברסיטאות, והעלה חרס בידיו. ולכן נדחתה עריכת ופרסום הספר שנים רבות.
בזה אסתפק בתיאור השתלשלות המארעות שהביאו לספר הזה. ואת הפרטים שבו, אשאיר לאלו שכבר הגיבו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/6/2007 08:01 לינק ישיר 

לגבי פולארד: אני מתפלא על התשובה. תירוצים בסגנון "אם ממשלת ישראל לא הצליחה אז מה הסיכוי שאני אצליח", או "לא ניסיתי כי לא חשבתי שיש סיכוי" ממש לא מתאימים לדרכו של הרבי, שפעל גם בתחומים שממשלת ישראל לא רצתה או לא יכלה לפעול, ושסיכויי ההצלחה בהם היו הרבה יותר קטנים.

לגבי תפילין: יפה מאד, תודה על הבאת הדברים.

גם אני, הקטן, מנסה, מדי פעם, לארגן מבצעים שונים הקשורים למצוות, ונתקל בתגובות צוננות מכל הכיוונים, ולכן שמחתי מאד לקרוא את דבריו של הרבי, שמתאימים, ברובם, כפי שכתבת, לכל מצוה ולא רק למצוות תפילין.

מתוך הדברים אפשר להבין שהיו אנשים שהעלו טענות שונות נגד מבצע תפילין (כמו שיש אנשים שמעלים טענות, אולם אי אפשר להבין מי היו אותם אנשים - האם הם היו רבנים גדולים או פשוטים? האם הם היו רוב או מיעוט? (מדברי האדמו"ר מסדיגורא נראה שהוא דווקא תמך במבצע)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/6/2007 10:49 לינק ישיר 

הלבן: מז"ט מז"ט
ירוו נחת יהודי חסידי אמיתי ובלשון הרבי בשימחה וטוב לבב.
ביום שלישי כ"ו בסיון תשס"ז מתקיים  יום עיון לכבודו של פרופ' פרידמן בבר אילן על הנושא חברת הלומדים החרדית מקורות מגמות והליכים.
בין המרצים פרופ' שמואל הילמן מאוניברסיטת ניו יורק שירצה ו"פרצת" השינוי ביחסי הגומלין בין שלוחי חב"ד לבין מטה החסידות בקראון היטס לאחר מותו של הרבי (הציטוט מדף התוכנית)
אתה מכיר אותו ? ומה יש בנושא שזה מענין פרופ' באונברסיטת נ"י ?!
בשורות טובות.
ערב שבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2007 12:54 לינק ישיר 

תודה על האיחולים, אכי"ר.
משום מה איני מתמצא כ"כ בהכרת הפרופסורים, ומעולם לא שמעתי אודות שמואל הילמן. ודאי שיש יחסי גומלין, אבל קשה לי להבין לאיזה פרט בדיוק כוונתו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 50 51 52 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.