בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/7/2007 11:13 לינק ישיר 

שהרבי מליובאביטש הוא "משה רבנו שבדור",

הכוונה למשה הזה שהתעלמה ממנו ההלכה?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 12:01 לינק ישיר 

אראלסגל:

כן.

לשיטתם, כל מי שאינו כפוף לאדמור מחב"ד, יונק מבחינת אחוריים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 12:15 לינק ישיר 

ב"ה.

chouteng,

לשיטתי: כל מי שמבין (ומפרש) כך את שיטתם, חשוד אצלי ביניקה מבחינת אחוריים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 12:48 לינק ישיר 

הלבן,
אם המציאות קיימת רק מבחינתנו, אז גם אנחנו קיימים רק מבחינתנו. אבל אם אנחנו אל באמת קיימים, אז מבחינת מי אנחנו כן קיימים? הרי צריכה להיות זווית קיימת ממש שמצויה באשלייה. אשלייה נמצאת אצל מישהו (=המושלה).
חלמיש, לעניין 'נורא עלילה' אני לא מכיר שם, אבל ראה בספר 'כללי לשם שבו ואחלמה' פרק על נושא זה אצל בעל ה'לשם'.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 13:40 לינק ישיר 

מיכי, את הנושא הזה תמצא בספר התניא בחלק של שער היחוד והאמונה בפרקים 1-4.

ניסיתי לתת הסברה לכל זה באשכול הזה:
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2219611&whichpage=1#R_5

הלינק הוא לינק ישיר להסבר של פרק ג
אך כדאי לקרוא גם את ההסבר של 2 הפרקים הראשונים.

כמובן שמן הראוי לקרוא את שער היחוד בעצמו.
וכמובן שאשמח מאד לתגובות ( ואשמח מאד גם לתגובות שם באשכול חדש).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/7/2007 14:25 לינק ישיר 

אראלסגל

המקור לדברים האלו הוא בפרק ב' של ספר התניא ששם מוסבר שההשפעה לעולם עוברת דרך צדיק הדור, "והפושעים והמורדים בתלמידי חכמים יניקת נפש רוח ונשמה שלהם הוא מבחינת אחוריים של נפש רוח ונשמת תלמיד חכם" ציטוט מספר התניא.

בתורת החסידות ממשיכים ומבארים זאת בהרחבת הביאור: שזה מושתת על מה שכתוב על משה רבנו "עומד ביניכם ובין אלוקיכם" ועוד ועל מאמר הזהר "התפשטותא דמושה בכל דרא ודרא", שישנו בכל דור אחד שבגופו מתלבשת נשמת משה, שתפקידה בעולם הוא – לתת חיות לכל העולם רוחנית וגשמית.

כמו רועה נאמן (משה – רבי) שדואג לכל אחד מהצאן (כל אחד מאנשי הדור).

מי שמורד או פושע כדברי התניא הוא מקבל מבחינת אחוריים (כמאן דשדי לשונאו אחר כתפו שלא ברצונו), אבל אין מצב שיש מציאות בעולם שלא מקבלת את חיותה ממושה - הרבי- נשיא הדור.

ירוחםשמ

הכוונה לאותו משה שנתעלמה ממנו הלכה שהוא עבד השם שביקש שיתנו עליו קורבן חטאת (בראש חודש) על חטאו שמעט את הלבנה...

חלמישצור

אני לא רוצה לעצבן את הלבן אבל בפורום של מחשבה הרגשות לא אמורות להפריע להעלות גם דעות אחרות בחב"ד נראה לי.

שאלה ששאלת לפני חודש, תרשה לי לחלוק על הלבן אבל בכלל לא כל החסידים נוהגים מנהגי היארצייט.

הרבה מהם לא קיבלו עליה ולא למדו את אותיות השם, וישנם הרבה מחשבות על זה, אני אצטט לך כמה כיווני מחשבה ששמעתי, ישנם שמרגישים שאנשים ברמתם לא ראויים לעשות מעשים לעילוי נשמה של... (למה על הרבי הקודם הם כן עושים?(

ישנם שמאמינים שהרבי ממשיך להיות הרבי עם כל הכלול בזה (צדיק יסוד עולם,  נשיא הדור, ממוצע המחבר, וחי בגוף.) ולכן אין מקום לדעתם לנהוג מנהגי יאהרצייט.

בכלל ב770 משתדלים לחיות לפי ההוראות של הרבי להתכונן לגאולה והתגלות המשיח בכל רגע, ולכן כל זמן קבוע שהרבי קבע שבו הוא היה נראה בציבור משתדלים להתכונן להתגלות המשיח ברגע זה והתגלותו במקום ההוא, כן הוא גם בנוגע להתוועדויות והתפילות נוהגים ב770 להתכונן לביאת הרבי (ע"י הכנת הכסה והסטענדר ) לביאתו של הרבי לתפילות וההתוועדויות.

לסיכום אתה מוזמן לבקר אצל הרבי בבית (בית רבינו שבבל, ומקום המקדש גופו דלעתיד, כל זה מדברי הרבי עצמו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 15:50 לינק ישיר 

בן של

איך אתה יכול בכלל ולהדמות את הרבי למשה?? הרי משה מת  -והרבי לא מת?!

ועודהבדל גדול. אצל משה לא ידעו היכן הוא קבור,       ואצל הרבי   לא יודעים איפה הוא חי?

האם אתה לא מרגיש שאתם עובדי עבודה זרה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 15:57 לינק ישיר 

דומני ששם הספר שהזכרתי הוא 'פתחי לשם' או 'שערי לשם', ויתקנוני מי שהספר תחת ידם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2007 23:59 לינק ישיר 

ירוחם, ע"ז זה החטא הקטן כאן. החטא הגדול זה הרס פניה של היהדות בעיני הציבור החילוני וחבלה קשה בסיכוי של רבים להתקרב אליה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2007 10:50 לינק ישיר 

הלבן:

לפי שיטת חב"ד, האם אדמו"ר מחב"ד יכול לטעות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2007 12:46 לינק ישיר 

תמיד היה רגיל לחזור בו ולומר שטעה.
אם תשאל על דעת החסידים בזה, כמובן כל אחד יענה לך כפי שנראה לו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/7/2007 13:53 לינק ישיר 

הלבן:

אני מניח לפי התשובה שלך שאין שיטה או גישה רשמית בחב"ד בקשר לשאלת חסיד מן השורה, האם רבי יכול לטעות. האם הבנתי נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2007 14:41 לינק ישיר 

בן_של: "והפושעים והמורדים בתלמידי חכמים יניקת נפש רוח ונשמה שלהם הוא מבחינת אחוריים של נפש רוח ונשמת תלמיד חכם" - מה דינם של אנשים שאינם "פושעים ומורדים בתלמידי חכמים", אלא שהם תלמידי חכמים בעצמם, ויש להם חצרות או ישיבות עם תלמידים ותלמידי תלמידים, והם גם מתייחסים בכבוד לרבי מליובאביטש, אבל אינם חושבים שהוא ה"משה רבנו שבדור"? האם גם הם נחשבים, לדעתך, ל"פושעים ומורדים"?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/7/2007 20:47 לינק ישיר 

שלמה

קבל ציטוט של מימוני

כוונתנו להעניק במה לדיונים פתוחים בנושאים העומדים ברומו של עולם המחשבה היהודי, אך בדרך כלל, מתוך חשש וזהירות יתר, נדחקים הצידה. בעינינו, אין סתירה בין יראת שמים ליושר אינטלקטואלי. אנו מצהירים כי אנו מחוייבים לשניהם כאחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2007 21:05 לינק ישיר 

chouteng

נראה לי שיש הסתכלות טועה בנוגע למושג רשמיות בחב"ד, אני אנסה על פי דעתי בתור חסיד חב"ד לכתוב קצת ממה שאני יודע, בחב"ד ישנם כמה דברים שאין עליהם עוררין ראש וראשון זה דברי הרבי עצמם, ואם הרבי לא התייחס לענין כל שהו, בשיחה או מאמר, מענה פרטי או כללי, אין זה דבר רישמי.

ישנם גם דברים שנקראים "דרכי החסידים" שזה עובר מדור לדור בהתוועדויות וכדומה, ואלו דברים שמי שקיבל קיבל ומי שלא שמע לא קיבל ולא....

חסידים בכל הדורות מאמינים שרבי לא יכול לטעות.

וכל השאלות שהיו על זה כמו פליטת הקולמוס הסבירו ע"י "כל האומר ..... חטא אינו אלא טועה" וכמו משה רבינו וכו' וכן צדיקים דומים לבוראם מה שהבאתי קודם -  הביאו עלי קורבן חטאת שמעטתי את הירח.

תמיד היו ""חכמים"" שלא קיבלו את האמונה הפשוטה של החסידים, אלו בדרך כלל לא ישבו בהתוועדויות חסידיות וקיבלו את ה"קבלה" מדור לדור של "דרכי החסידים".

אראלסגל

דעתי פה ממש לא נוגעת, השאלה איך אני מבין בדברי התורה של אדמו"רי חב"ד את הענין, מעצמי לא הייתי אומר את זה.

להבנתי זה כמו משה עם נשיאי השבטים שזה שהם מקבלים את ההשפעה הרוחנית דרכו מהקב"ה זה לא מותנה בידיעתם, אלא רק שלא יפריעו "כמו הפושעים והמורדים".

אבל לא ראיתי כתובעל זה מפורש לכן זה רק לפי הבנתי .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 53 54 55 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.