בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/7/2007 11:51 לינק ישיר 

בן_של: לפי הבנתך, מה דינם של אדמו"רים וראשי ישיבות שנחשבים לגדולי תורה, שמכבדים את הרבי מליובאביטש אך אינם רואים בו את הפוסק היחיד, ולכן פוסקים, בתחומים מסויימים, בניגוד לדעתו? האם הם נחשבים "מורדים ופושעים", או שזו מחלוקת לגיטימית?

ומה דינם של יהודים פשוטים, שטוענים שהתואר "גדול הדור" או "משה רבנו שבדור" וכד' שייך לרב אחר? האם לפי הבנתך הם "מורדים ופושעים"?

תוקן על ידי אראלסגל ב- 11/07/2007 11:59:02

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/7/2007 12:35 לינק ישיר 

אראל
גם אתה מזכיר אותו בנוכח?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2007 13:00 לינק ישיר 

בן_של:

בנוסף לשאלות של אראלסגל יצ"ו, רציתי לשאול עוד.

כתבת:

תמיד היו ""חכמים"" שלא קיבלו את האמונה הפשוטה של החסידים, אלו בדרך כל לא ישבו בהתוועדויות חסידיות וקיבלו את ה"קבלה"...

אני מניח שהתכוונת לכתוב... ולא קיבלו את ה"קבלה"... האם אני צודק בהשערתי זה?

עוד יש לי לשאול, בהמשך לדבריך שרבי אינו יכול לטעות, האם מקבלים את דברי הרבי כפשוטם או שאפשר לפרש אותם בדרך הרמז והדרוש.

למשל, אם הרבי היה אומר, ש 4 כפול 2 יוצא 10, האם חסיד אמור לקבל את דבריו כפשוטם או שאפשר לפרש שארבע הכוונה לארבע ללא הנקודה המרכזית שאז יוצא חמש, ו 5 כפול 2 אכן יוצא עשר.

ובקיצור, האם דברי הרבי כפופים למציאות או שהמציאות כפופה לדברי הרבי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2007 15:02 לינק ישיר 

"האם מקבלים את דברי הרבי כפשוטם או שאפשר לפרש אותם בדרך הרמז והדרוש." - כמובן אינני  מוסמך לענות בשם חסידי חב"ד, אבל נראה לי שהתשובה תהיה שאפשר, שהרי הרבי הוא "משה רבנו שבדור", ודבריו של משה רבנו פעמים רבות מתפרשים בדרך הרמז והדרוש ולא כפשוטם, למשל "ולא תחוס עינך עין בעין" וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2007 07:05 לינק ישיר 

אראלסגל

איך שאני הבנתי את הדברים כמה שלמדתי על זה, העניין הזה שמשה רבנו הוא "ממוצע המחבר בין הבורא לנבראים" יהיו מי שיהיו, לא ניתן לבחירה, וכל יהודי עצם נשמתו היא חלק מנשמה כללית נשמת משה שבכל דור, במילים של קבלה וחסידות – יחידה שבנפש היא חלק מהיחידה הכללית.

אני לא יודע למה אתה מתכוון לחלוק עליו, הרבי עצמו בדרך כלל לא פוסק הלכות ושולח לרבנים, ומקבל את זה שיש רבנים עם דעות שונות, (ולפעמים אומר שיש שמקבלים כסף לישיבות ולכן דעתם מתיישרת לפי זה).

דוגמה לעניין הלכתי מהרבי שעלה לי לראש עכשיו, כשהרב מרדכי אליהו ביקר אצל הרבי, הרבי שואל את הרב אליהו מה הוא הולך לעשות בנוגע ל"ותן טל" שהוא עכשיו בחו"ל, והרבי מתוך הדברים נראה שמנסה להוביל לכיוון זה שהרב אליהו יפסוק שהוא גם צריך להמשיך לאומר "ותן ברכה", ובכ"ז הרב אליהו עומד על שלו, שהוא צריך לנהוג כבני ארץ הקודש.

בנוגע לשלמות הארץ למשל שהרבי מתאר את הדברים שאלו שלא מתייחסים להלכה בהלכות שבת בנושא, הם צריכים לבקש את סליחת הבית יוסף, והיו פעמים שהרבי אמר גם שמקבלים כסף למוסדות תורה שלהם לכן התורה ספוגה בדם יהודי והפסקי הלכה ספוגים בדם יהודי, אבל בדרך כלל אין דברים כאלו שהרבי פוסק בהלכה.

ויש את המקרים הקיצוניים שלא ימלט שקורח חוזר בלבושים שונים.

אני בתור חסיד חונכתי ע"י הרבי לכבד כל אדם בפרט אם הוא רב, (מנהיג הרפורמים באמריקה ביקר בהתוועדות אצל הרבי... בתקופת מלחמה גדולה של שלוחים בערי אמריקה ברפורמים,) ומחסידים חונכתי לראות את הדברים - כמו שריש גלותא לא יכלו לחלוק עליו או "באתרא דרב הלכתא כרב" וכו', ומילה של הרבי כל שהיא זה מילה אחרונה.

יהודים פשוטים שלא יודעים מה הפירוש "משה שבדור" או "צדיק יסוד עולם" ומחלקים אותו לכל אחד שנראה בענייהם כמיוחד בידע שלו או בעבודת השם שלו, הם לא מורדים ולא פושעם, הם פשוט לא יודעים, (זה חל גם על כל אחד שקורא לכל ילד וכל בחור שגמר ש"ס "צדיק" זה מגיע מזה שלא יודע משמעות של "צדיק").

Chouteng

קבלה לא התכוונתי לתורת הקבלה אלא לקבלה איש מפי איש חסיד מפי חסיד, דברים שלא נכתבו ולא נדפסו, שנאמרו לאחרי עבודה עצמית של חסידים אמיתיים.

אני אנסה לבאר את דברי חב"ד כוללת: תורת החסידות דרכי החסידות ודרכי החסידים, דרכי החסידות במשך הדורות עברו מחסיד לחסיד ממשפיע למושפע מאב לבנו מרב לתלמידו בהתוועדויות, זכינו שהרבי הקודם הריי"ץ כתב וגילה זאת בכתבים שלו וברשימותיו, ובפרט הרבי הרחיב וביאר את דרכי החסידות, ישנם גם דרכי החסידים, השקפה חסידית על העולם על רבי על חסידים על חיי יהדות וחיי תורה, (ואם הם הגדולים לא כתבו את זה אני בטח לא יצליח לכתוב את זה) שזה עובר בהתוועדויות חסידיות, בסיפורי חסידים גם תוכן הסיפור וגם איך שמספרים את הסיפור, ומכל סיפור לומדים הוראות בעבודת ה', וזה הרבה משפיע בדרך כלל ע"י הדוגמה האישית של המשפיע המספר, ואופן הסיפור והרקע מסביב כמו ניגונים לחיים ועוד. (נגמרו לי המילים להסביר)

חסידים שהרגישו "חכמים בענייהם" תמיד לא ישבו בהתוועדויות כאלו אלא אם חבריהם ה"חכמים" באופן שמי יאמר לי מה... ו"מפרקסות זו את זו תלמדי חכמים לא ק"ש", ולא יגעו את עצמם להקשיב לחינוך והדרכה מחסידים, פעם היו קוראים לזה חסידים משכילים וחסידים עוברים, ואילו לא סבלו את אלו.

כל דברי הרבי הם כמו כל דבר אחר בתורה, אבל הרבי התבטא כמה פעמים לאנשים שניסו להבין דברים בדרך אחרת מהפשט "מה שאני מתכוון אני אומר" או (פה אני לא מדייק) כל אחת מהשיחות וההערות הם בשביל כל אחד ואחד, הרבי כתב את השיחות ובפרט השיחות שעברו הגהה מהרבי כמה פעמים, הרבי נתן אותם כדי שילכו לדפוס בעיתונים, שזה שייך לדעת רבים, ובפרט שמכל עניין ישנו הוראה למעשה בפועל ממש, שזה ללא רמז דרוש וסוד.

ראה קודם על החסידים ה"חכמים" שגם בדרנו מצאו תמיד איך הדברים לא כפשוטם, כמו שהרבי דיבר על שלימות הארץ היו אחדים שאמרו שכן ניתן לוותר על חלקים מארץ ישראל, ועוד מקרים רבים.

האם דברי הרבי כפופים למציאות או שהמציאות כפופה לדברי הרבי?

זה שאלה לא רק בדברי הרבי אלא על כל דבר שהתורה נראה שסותרת את העולם, חינוך חסידי מלמד שאם לא מצאת פיתרון תמשיך לחיות עם השאלה אבל על העולם ולא על דברי התורה והרבי.

שיחות והמכתבים של הרבי מיועדים לכל חסיד והרבי לא סידר בירוקרטיה איך ללמוד את התורה שלו, (כמובן שיש את מה שכתוב כבר בהקדמת ספר בתניא תורה שבכתב של חסידות: "ומי שדעתו קצרה להבין דבר עצה מתוך .... ילך לזקני עירו והם יבוננוהו") אבל בטוח לא עורכי השיחות לפני ההגהה של הרבי ולא גאונים אחרים לא נתנו מעולם דעות בדבר פשוטם של כתובים.

דוגמה לזה הרבי אומר בצורה שלא יכולה להשתמע לשתי פנים שיהיו לו חיים נצחיים בתור מלך המשיח והעולם מראה להפך, בתור חסיד שחונך אצל חסידים האמת היא בדברי הרבי שהוא חי בחיים נצחיים כמו קודם, והסימן שאלה הוא על העולם, זה שאלה שאני נתקל בה כל יום כמה פעמים ביום (אם הייתי חסיד כמו שצריך הייתי נתקל בה כל הזמן), מסקנה התורה היא אמת ודברי הרבי הם אמת והמציאות האמיתית, אפילו שזה לא נראה ואני לא יודע להסביר את המציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2007 13:31 לינק ישיר 

למה הרבי זי"ע לא "פוסק" ולא "אומר" בלשון הווה ואילו הרב מרדכי אליהו שליט"א "ביקר" בלשון עבר?

אם אתה חונכת על ידי הרבי זי"ע, כפי שאתה מנסה לטעון, לא היית מדבר דברים מגוכחים שכאלה - כאילו שהרבי חי ושאלה על העולם. אולי יש שאלה איך אתה הבנת את הדברים? אולי יש שאלה אם אתה קיים? (והשאלה אם הרבי היה קיים? ואם הרב מרדכי אליהו ביקר אצלו?) אולי השאלה היא אם הוא אמר את הדברים? ואולי השאלה אם נשתנו העתים? אולי השאלה אם החטא גורם?

מה שברור הוא שיש שאלה גדולה אם "הרבי" חינך אותך - ואם אתה טוען שכן - השאלה על המחנך לדברי שקר, העמדת פנים וגניבת דעת היא כפולה ומכופלת, רחמנה ליצלן. בכל אופן ניכרים הדברים שבעת שהרבי נלב"ע אתה עדיין היית ילד.

"קבלה חסיד מפי חסיד" ועד לאיפה? עד לשיכור מפאתי סלוצק? מה זה השטויות הללו?! תפסיק לבלבל את המוח ולנסות לעורר אצל אנשים אחרים (ואצלך) חזיונות שווא כאילו שיש פה איזה מסורת נעלמת. אין דבר כזה, לא היה דבר כזה ולא יהיה. חלומות באספמיא על איזו פנטזיה קוואסי-רוחנית.

אני חבדניק זה למעלה מעשר דורות וברור כי התופעה המשיחית הזו היא בושה גדולה, הלוואי שלא היתה כי דרכם מובילה להתדרדות אל מחוץ לתחומי ההלכה והמחשבה היהודית. - ואין דרך להתמודד אתה. חוץ מאם יקומו כמה אנשים בעלי קומה ויחרימו אותם ואת ספריהם ואת כתביהם מלבוא בקהל.

כולל בקהל הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2007 14:41 לינק ישיר 

צמחיוסיפון

אני עדיין לא בטוח שצריך לענות ללעג שלך וההתלהמות והזלזול שלך, אבל השעמום נצח.

אולי בבקשה תכתוב רק דברים הגיוניים ושכליים ולא דברי התלהמות שבאים משנאה.

שכתבתי את הדברים לא חשבתי שמשהו יבין שכל ה"משכילים" לדעתם יסכימו לקבל את דברי, כתבתי גם שזה הדדי האי יכולת לקבל אחד את השני, המשכילים והעובדים.

ההתועדויות הם לא מסורת נעלמת כל אחד יכול לבוא לכל ריכוז חב"די בכל יומא דפגרא ולהשתתף בהתוועדות ולשמוע מה החסידים מדברים ואיך הם מדברים.

משפחתי הגיע לחב"ד בדיוק מתי שמשפחתך הגיע לחב"ד (משפחתי הם עוד מחסידי אדמו"ר הזקן), ומשום מה משפחתך תמיד הרגישו יותר חכמים ממשפחתי... ותופעת של הכחשה קיימת עוד מזמן הרבי הראשון, (חסידי סטראשלער  בני הצ"צ ועוד ועוד) והם כולם הרגישו יותר חכמים ממאמינים...

פה זה הבמה לכתוב כל מה שכתבת סיסמאות נבובות הכחשה ושנאה, אני פה מוכן לכתוב בצורה אינטלקטואלית על כל דבר בנושא הזה, ופה זה הפורום המתאים לדבר על דברים עדינים ורגישים בצורה שכלית, צמחיוסיפון אם יש לך לכתוב לעניין אני מחכה.

תוקן על ידי בן_של ב- 12/07/2007 14:40:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2007 14:59 לינק ישיר 

הבן של
 ופה זה הפורום המתאים לדבר על דברים עדינים ורגישים בצורה שכלית

אתה מתכון ברצינות שאתה מדבר בצורה שכלית?
זה שכלי שהרבי חי?
כל הסיפרים שמתאימים להתועדות שלכם זה שכלי בעיינך?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2007 17:09 לינק ישיר 

ירוחמשם:

אני בהחלט חושב ש בן_של מדבר בצורה שכלית. יכול להיות שהדברים שלו לא הגיוניים, אבל גם האמונה שלנו בביאת המשיח לא בהכרח הגיונית, אפילו אם היא שכלית.

בן_של:

כתבת: חינוך חסידי מלמד שאם לא מצאת פיתרון תמשיך לחיות עם השאלה אבל על העולם ולא על דברי התורה והרבי.

אני רוצה לשאול עד היכן הדברים מגיעים. הרבי אמר כידוע, שדורינו הוא דור אחרון לגלות ודור ראשון לגאולה, בינתיים לא נגאלנו. מה יהיה אם לא נגאל בעוד כמאה שנה? הרי ברור הוא שמילת "דור" כפשוטו הוא בסך הכל עד חמשים שנה. והא ראיה שהרי דורינו הוא הדור השביעי, ומכיון שהאדמור הזקן חי מלפני 250 שנה, הרי שאורך שנות דור הוא בערך 40-50 שנה לכל היותר. וא"כ אם בעוד מאה שנה לא ניגאל האם תאמר שהגאולה אכן הגיע רק אנחנו לא מודעים אליו או מה?

צמחיוסיפון והלבן:

הנה לכם בן_של חסיד חב"ד מקורי אולי אפילו פנימי ועובד שסובר שהרבי חי וקיים והוא מלך המשיח. לשיטתכם ברור הוא ש בן_של טעה טעות חמורה בהבנת דברי הרבי. אבל אני רוצה לשאול מה גרם לו לטעות כך? האם הרבי עצמו אינו אשם ולו במקצת על טעויות חסידיו? הרי כתוב "חכמים הזהרו בדבריכם שמא תחובו חובת גלות ותגלו למקום מים הרעים וישתו התלמידים הבאים אחריכם וימותו ונמצא שם שמים מתחלל." והנה הרבי גלה (הסתלק) ואכן נמצא שם שמים מתחלל. האם לא היה עדיף לרבי לא להתבטאות באופן שניתן לפרש דבריו בצורה מגוחכת? ובקיצור, האם מנהיג אחראי לטעויות חסידיו או שלא?

אין להשיב מהא דאמרינן במדרש גבי נעשה אדם, שנותן פתחון פה למינים, כתוב והרוצה לטעות יטעה, ששם לא היה אפשר לומר דבר זה באופן אחר, כיון שהקב"ה רצה ללמד לבני אדם פרק בידיעת השי"ת, וכמו שפירש בעיקרים מ"א פי"א בטוטו"ד. אבל הכא לאיזה תועלת דיבר הרבי כך ומה יצא לו מזה? אדרבה מחובת המנהיג לפרש דבריו באופן שלא ניתן לטעות בדבריו כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2007 17:31 לינק ישיר 

ברור שמדובר כאן בבן של נשמה טועה, ולואי שהיה יודע לומר, כפי שאמר דוד המלך: תעיתי כשה אובד, ולא יחיד הוא בדבר, רבים הם ההולכים בדרכיו.
ואין האשם אלא באותם מנהיגי הקבוצה הזו, שהחליטו לנצל את התמימות של העדר הזה, ולהבנות ממנה.
ויש להאריך בזה, אבל לא כאן המקום ולא כעת הוא הזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2007 18:45 לינק ישיר 

הלבן:

לא ענית על השאלה שלי. והוא, האם הרבי עצמו אשם, ולו במעט, על הטעות הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2007 19:13 לינק ישיר 

ברור, שלדעתי כל האמונה הטפלה הזאת מנוגדת לחלוטין את כל מה שהוא לימד אותנו. וכבר הארכתי בזה במקומות אחרים עד אין קץ.
ברור, שגם הקבוצה הזאת מודה בפה מלא, שעד שלהי ניסן תנש"א, שלל הרבי כל רמז ורמז דרמז של כל הסילופים האלו, בצורה הכי חריפה שיכולה להיות במציאות.
וברור שכל מה שמייסדי הכתה הזו המציאו בנוי רק על דברים אי ברורים שאמר הרבי ב10 החדשים האחרונים (כ"ח ניסן תנש"א - כ"ז אדר תשנ"ב). וגם בזה מתעלמים מחלק גדול מדברי הרבי, שדיבר בחריפות נוראה נגד הרעיונות המשיחיים האלו.
וכבר השבתי, שלא נראה לי שכאן הוא המקום ולא נראה לי שכעת הוא הזמן לדון בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2007 20:40 לינק ישיר 

גם מהיהדות יצאה נצרות, להבדיל, והתבססו הרבה על היהדות, ואין זה אומר מאומה על היהדות עצמה.

פעם רבי הילל מפאריטש זצ"ל (שהיה מגדולי חסידי אדמו"ר הצמח צדק זצ"ל מחב"ד) פירש בדרך כלשהי את דברי ה"מאמר של הצמח צדק אחרי אמירת המאמר, ואילו הצמח צדק פירש זאת באופן אחר. ואמר רבי הילל מפאריטש, אחרי שהרבי אמר את המאמר, הרשות נתונה לפרשם.

מבלי לפגוע בבן של, אך המרחק בינו ובדוגמתו (וביני ודוגמתי) לרבי הילל - הוא עצום. לכן זכותו של כל אחד לפרש את דברי הרבי כרצונו, השאלה היא כמובן איך מפרשים אותם.

לדוגמא, לא מזמן פרופ' באואר טען שלשיטת הרבי השואה הייתה ניתוח שהסיר את החלקים הרוקבים של העם היהודי. ודבריו נבעו מטעות מוחלטת, כפי שהוכיחו אחר במישרים מעל גב אותה בימה, בהבנת דברי הרבי. הרבי הביא דוגמא מניתוח, שמי שלא רואה את כל התהליך זה נראה כמו משהו אכזרי, ולכן אנו כבני אדם מוגבלים, לא יכולים להבין את מלוא הכוונה של הבורא האין סופי, וכבני האדם שאלת התרחשות השואה היא שאה ללא פתרון, זעקה ללא מענה.

בן של, לצעיר, מייצג אסכולה מסוימת בין חסידי חב"ד. למיטב הבנתי, וכל מי שמסתכל על תורת הרבי בספקטרום רחב ובהקשרם הכולל יודע כי ימינם של אלו ימין שקר והבנתם הבנה טועה.

כחסיד חב"ד אני בוכה ומצטער יותר מכל אחד, שדווקא לרבי, שכל כך דאג לכל אחד, ושדאג לכולם כבניו ממש, ושדבריו היו ברורים ורחבים ועמוקים מיני ים, מלאים חכמה ותבונה, להבת אש קודש, דווקא "חסידיו" מאסכולה מאוד מסויימת מתייחסים אליו ואל תורתו ביבזיון ממש. עשו ממנו ומתורתו תורה מוזרה ביותר. צחוק ולעג המה למו.

ר' יואל כהן לשיט"א אמר פעם, שאף בן לא היה מבזה את אביו - גם לא בעקבות אמתלאות שהם ממצאים - כפי שהם עושים לרבי.

שמעתי מעדות ראשונה, מאחותו של הגאון רבי זעליג פלדמן זצ"ל, שהיה מגדולי חסידי חבד, ומראי ישיבת תומכי תמימים בכפר חב"ד (הרבנית זלדה זקס), אשר יממה לפני שנפטר (זה היה ביום רביעי), הוא ביקר אצלה ובכה בכי תמרורים, זלגו מעיניו דמעות, על מה שקורה מעדה זו בחב"ד, ואמר "דאס איז נישט חב"ד". היא שאלה אותו: עד מתי תיקח כל זה ללב, ואמר לה: עד יום מותי. ויממה לאחר מיכן נפטר (ביום שישי) מדום לב.

ולא הייתי מאריך בכהנ"ל, אלא בשביל להודיע בשער בת רבים, כי הגם שרבים הם הלומדים שטויות והבלים ותלי תילים של דיוקי סרק בתורת הרבי, הרי להווי ידוע שחסידים שאכפת להם מהרבי, ושאוהבים אותו, מתנערים מכל זה התנערות גמורה.

בשנותיו האחרונות הרבי דיבר בעמקות גדולה אך בקיצור מאוד יחסית (ובהקשר זה יש לזכור את גילו המופלג, שבגלל זה קיצר בשיחותיו, אך "דחס, את כל התוכן בזמן יותר מצומצם בהרבה). לא פלא, שאנשים שמאיזה סיבות ומעשה שטן, מדייקים בדברים העמוקים והמאוד מורכבים הללו, תילי תילים של דיוקי הבל ורעות רוח. 

ומסיימים בטוב שכולם יראי שמים ב"ה, ומדייקים במצוות, וב"ה השקפתם הטעותית בענין מסויים אינו פוגע בכך שהם לומדי תורה ושמורי מצווה ב"ה כדבעי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2007 08:07 לינק ישיר 

Chouteng

אם השאלה שלך היא עד כמה נעמוד במבחן נסיון האמונה (כמה שנים), אני מתפלל שאני תמיד אמשיך להאמין, ולא משנה כמה זמן זה יקח, אבל אלו דברי כפירה, היות ש:

זה שאנחנו דור הגאולה ואנו בזמן הגאולה (ולא רק זמן המסוגל לגאולה), דבר ראשון בגלל שבדורנו נתנה נבואה שזה זמן הגאולה "הנה זה משיח בא", הכלל בנבואה (רמב"ם הלכות יסודי התורה) שנבואה טובה לא יכולה להשתנות, והרבי אמר לפרסם לכל אנשי הדור: שישנו נביא בדור שנותן הוראות ועצות ועד הנבואה העיקרית שלו ש"הנה זה משיח בא".

ועוד שלפי דברי הרבי אנו כבר באמצע התהליך של ימות המשיח, תהליך שכולל את הסכמי צמצום הנשק (התחלה של וכיתתו חרבותם לאיתים), ונפילת הקמוניזם (כהתחלת קיבוץ גלויות), ועוד ועוד, ז"א שאנחנו כבר שנים בתוך התהליך הזה שקורה בעולם, (כמו שנעמוד בבית המקדש השלישי שיבנה בקרוב ע"י משיח והקב"ה ושם נתפלל "ותחזנה עניינו בשובך לציון", אנחנו בתהליך של אל חזור של תקופת המשיח וממש לפני גאולה, ש"אינו מובן כלל וכלל למה לא באה כבר עד עכשיו" כדברי הרבי.

לפי הסברי הרבי הדור הוא לפי הרבי נשיא הדור, דור שביעי לאדמו"ר הזקן כי ישנם שבעה אדמו"רים, ימי נשיאותם של האדמו"רים הוא לא שווה ל40-50 שנה, ונשיאותו של הרבי השביעי שייכת לדור השביעי שהוא "הדור האחרון לגלות והדור הראשון לגאולה". (באמת אולי הלבן וצמחיוסיפון יסבירו לדעתם איך הרבי הוא נשיא דורנו ואנחנו דור השביעי, ואיך זה מסתדר עם דברי הרבי שנשיא דור חייב להיות חי בגוף, ומיד בפטירת נשיא דור ישנו נשיא דור חדש, ואם גם זה ברוחניות אולי גם כל הענין של רבי זה רק רוחניות, וגם הברכות שהם קבלו מהרבי זה היה רוחני...), וכל עוד לא נגאלנו לפי דברי הרבי שעם ישראל כולו בארצו ובית המקדש נבנה ע"י משיח והקב"ה וכו', יהודים מאמינים ובפרט אנשים שמאמינים בדברי הרבי הנביא נמשיך להאמין ולחכות ולצפות.

אני מאוד נהנה לקרא את דברי הלבן שנותנים לי הרגשה של סבא זקן שרואה את נכדו שסרח עם ליטוף על הזקן הלבן מבכה את המצב, אבל הלבן עצמו עד ג' בתמוז אמר כמוני הוא ורוב חבריו (חוץ מקצת "החכמים בעיניהם" שגם אז לא האמינו...), ואולי יוכל הלבן וצמחיוסיפון בבקשה שיסבירו קודם למה לפני ג' תמוז תשנ"ד הם האמינו ופרסמו את אמונתם ושרו לפני הרבי "יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד", ואחר כך שיסבירו מה השתנה לדעתם אחרי ג' תמוז, אבל קודם שיסבירו בטוב טעם למה הם חשבו כך לפני ג' תמוז.

הלבן

אל תקרא לזה אמונה טפלה בזמן שאתה והילדים שלך מאמינים שמשיח מגיע כל רגע וזה יהיה הרבי (אם תאמר לי שאתה מתכוון לאמונה שהרבי ממשיך לחיות כמו קודם, אז אל תגיד שעל זה הרבי דיבר בחריפות), בבקשה אל תעשה סלט, אתה מאמין כמו כל חסידי חב"ד שהרבי הוא המשיח היחידי בדור, והוא יבוא לגאול אותנו תכף ומיד ממש, בעניין חייו של נשיא הדור נראה לך אחרת פה זה המקום להסביר, אני מחכה לראות הסבר לעניין בצורה אחרת.

לא ענית ל Choutengלעניין הוא שאל היות והרבי האדם הכי אחראי בעולם שאני מכיר, ונותן לחסידים להבין מדבריו שהוא המשיח, וימשיך לחיות בחיים נצחיים, ולא רק משנת תשנ"א אלא מתחילת נשיאותו, בדבר הפרסום של זה אכן הוא לא נתן לפרסם, עד שנת תשנ"א, ואז הוא נתן אישור ואתה וחבריך פרסמתם זאת, אם זאת האחריות... כנראה שהוא רוצה את זה, ועוד  שאלה שלי: למה הרבי לא כתב באף צוואה ממשיך רוחני? לא כספי.

למה פה זה לא המקום אולי תספר לי איפה זה המקום? ואיפה הארכת במקומות אחרים? ולמה המענות קודש שכתב הרבי בחודשים האחרונים לפני כ"ז אדר נקרא אצלך אי ברורים? אפשר להעלות לכאן את כל המענות, כבר נאספו כל המענות למקום אחד, ולדון אם זה ברור או לא ברור, אדם נורמאלי מקבל שהפירוש "גרם נחת רוח רב" זה תשובה חיובית שאין לה הסברים רוחניים, ועוד ועוד.

יינן

ראה איך הרבי עצמו מסביר את הפתגם של ר' הילל מפאריטש בליקוטי שיחות, וזה לא שייך לעניינינו.

אין לי כוח לכתוב לך על כל דבר לא ענייני שכתבת, אני אכתוב בכללות, דבר ראשון זה שכל חסיד חב"ד מאמין שהרבי הוא המלך המשיח ויגאל אותנו הוא ולא אחר, זה מגיע מדברי הרבי עצמו מהתחלת נשיאותו בשנת תש"י.

האם לפרסם את זה מחוץ לחב"ד הרבי אסר שנים רבות והיו התבטאויות חריפות מאוד מהרבי על זה, וגם אז אף פעם לא בערק'ה וואלף שהיה דובר חב"ד אז, לא אמר אף פעם שזה לא נכון, ושהרבי לא אמר את זה, שהבינו מהרבי שלא לפרסם, הבינו להתחמק כמו "יש לך משהו יותר טוב?" או "לא יודע, אבל אם יש כזה? היחידי שמתאים זה הוא" ועוד, ורק אחרי ג' תמוז, התחילו להגיד בחוץ שזה לא נכון ממש, וזה שקר כי רובם ככולם של חסידי חב"ד מאמינים בזה, אותך אני דווקה לא מכיר אבל את הלבן וצמחיוסיפון ועוד אני מכיר אישית, והם כולם מאמינים - שהגאולה תבוא בקרוב ממש ע"י הרבי דווקא.

בנוגע לפרסום אמר ר' יואל כהן את ביטוייו, אחרי שהוא היה הראש וראשון לפני ג' תמוז לפרסם שהרבי המשיח.

בנוגע לנצחיות חייו של הרבי זה ישנם כאלו שאומרים שיש להם הבנות אחרות, וזה הבה ונשמע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2007 10:41 לינק ישיר 

בן (סורר),

שאלו אותך שאלה פשוטה: אם ייתכן שדבר שרואים במציאות אינו אמיתי - איך אתה יודע שזו ההסתלקות? אולי השיחה שאתה מבין ממנה שלא תהיה הסתלקות אינה אמיתית? אולי באמת כתוב שם משהו אחר ורק לעיני בשר נראה לך שזה מה שנאמר בה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 54 55 56 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.