|
|
| נשלח ב-13/7/2007 11:07 |
|
| |
אפרים לב
אתם יודעים מה הבעיה עם הכת הזו? הבעיה זה אנחנו. מה בכלל אתם מעלים אפשרות בכלל בשאלה שהאדם נקבר באדמה ולא מת, ואם הוא לא נקבר כפי שטוענים אנשי הכת, אז איפה הוא?
והבעיה השניה שלא מוצאים אותם מכלל ישראל בנידו ושמתא, כמסיתים ומדיחים, וכופרים בעיקר
על דברים קטנים יותר, הוציאו מהכלל, ונידו והחרימו.
|
|
| נשלח ב-13/7/2007 11:37 |
|
| |
אפריםליב
כששומעים סיפור כמו שרבי יהודה הנשיא
היה מגיע אחרי פטירתו כל שבת לביתו ומקדש ומוסיף ספר חסידים שהיה מוציא את משפחתו
ידי חובת קידוש, יהודים מאמינים ובפרט חסידים מאמינים שכך אכן היה.
אם כל כך מעניין אותך אני יכול להביא את
השיחות ולא אחת להראות לך שהרבי אומר את זה בבירור ולכן כל החסידים חושבים כך,
ונמצאים בדילמות איך להסביר את זה לעצמם, ישנם שהגיעו למסקנה שהרבי חי בגופו איפה
שראו את גופו בפעם האחרונה, ובשבתות וחגים הוא נמצא ב770 ולכן גדולי ה"חכמים"
לא נוסעים לאוהל בחוה"מ ולשבתות וחגים.
ירוחםשמ
באמת חבל שאתה מגיב באשכול הזה, היה
עדיף שלא תענה ותשאיר אותנו ברמת ההיגיון, לפני שאתה ממהר לנדות ולהחרים לפני
חקירה ודרישה היטב .
אם בזמן הבעל שם טוב קראו לכל החסידים
כת ואחר כך בעיקר לחסידי חב"ד ועכשיו קוראים כך למאמינים, אשרי ואשרי חלקי
בזה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2007 12:05 |
|
| |
בן של
היה יהודי לפני אלפיים שנה שהוא היה גם בן של, גם הוא קם לתחיה והגיע לתלמידם שלו וגם ראו אותו, מיליוני אנשים מאמינים בזה,
אתה מכנה את ההזיות שלך במילה הגיון?
אתה מכנה את עצמך חסיד חב"ד? בושה אתה מביא על החסידות.
את הדרישה שלך לחקור היטב. כבר כתבו בתורה
דברים פרק יז
ד) וְהֻגּד לְךָ וְשׁמָעְתָּ וְדָרַשׁתָּ הֵיטֵב וְהִנּה אֱמֶת נָכוֹן הַדּבָר נֶעֶשׂתָה הַתּוֹעֵבָה הַזּאת בּיִשׂרָאֵל:
|
|
| נשלח ב-13/7/2007 12:43 |
|
| |
אם היתה קמה מחאה חריפה בקרב רבנים וגדולי ישראל, ובה היתה מוזכרת הערכה לרבי זי"ע, למורשתו ולחסידיו השפויים, ומנגד נידוי למשיחיים - אזי רבים מחסידי חב"ד היו מצטרפים לנידוי הזה.
כל עוד המחאה רק נשמעת ממתנגדי ושונאי חב"ד גם מי שאינם מהמשיחיים לא יצטרף אליה מחשש שבמחאה מוסווית גם התנגדות לרבי זי"ע עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2007 14:15 |
|
| |
מי שטועה לומר הרבי זצ"ל "חי" במובן היומיומי של המילה, הוא קודם כל טיפש, מטומטם, עיוור, ואחר כך חי בהכחשה.
אינני חושב שיש צורך להאריך להוכיח זאת. יכול הרי אדם לבוא ולומר אין עולם, ואנחנו חיים בחלום, ומדובר בדמיון, ולא תוכל לשכנע אותו.
אבל העובדה שאינך כול לשכנע אותו שהעולם הוא כן מציאות ממשית, לא עושה לצודק, אלא מזקיקה אותו לאישפוז דחוף.
אני לא טוען מדובר בשיגעון אישי, מדובר בשיגעון קבוצתי. כמו לשדעתי, המון חלקים באיסלאם זה ממש שיגעון. נכון, הם מונעים "דת", אבל הפרשנות שלהם היא משוגעת!
צר לי שאני כותב כך, אבל לומר עוד ש"הרבי אמר את זה", זה לא רק טימטום בפני עצמו, אלא רשעות להכני לבן אדם גדול לפה שטויות והבלים כאלה.
הרבי ידע שבסופו של דבר הוא יסתלק מן העולם כדרך כל הארץ, והרבי התכונן למצב הזה, ושלא סתם הוא כתב צוואה, ולא לחינם הוא "חישב חשובונו של עולם על מצב שאחרי מאה ועשרים", ונתן הוראות מדוייקות כיצד לנהוג בהעדר מנהיג.
אין הכוח להיכנס לוויכוח הנדוש הזה, רק להבהיר, שמה יש אומרים ש,הרבי אמר" - טעון בדיקה מעמיקה. פשוט אל תסמכו על מי שאומר לך דבר בשם הרבי, תבדוק זאת בעצמך, לא את הציטוט כאלא תלמד את כל הטקסט, כי הרבי בדרך כלל לא דיבר בפתגמים, אלא מערכות מעמיקות שלמות, וקריאת טע שלא במכלול זה כמו לקרוא קטע קטנטן בספר של דקארט ולהסיק מסקנות בקשר לפילוסופיה הכללית שלו.
ומצד האהבה והכבוד שאני רוחש לאדוני מורי ורבי, הענק בענקים, נזר ישראל וגאונו הרבי מליובאוויטש זצ"ל אני מביע פה את המחאה שלי והכאב שלי על אחיי ורעי, שבטיפשותם ובמעשה שטן שלהם אומרים שטויות ולא שמים לב לחומר השטויות, ועוד לאחר מכן מטילים את הרפש הזה על הרבי תחת כל עץ רענן.
הייתי מציע לחברים הנכבדים באמת ללמוד שיחה אחת שלימה של הרבי במקור, כדי להבין על איזו רמה מדובר ועד כמה השטויות הללו שמדביקים בו חסרי שחר.
ואני מצטרף לצמח, שאילו היו נוהגים בכבוד בעדת חסידי חב"ד המקורית וברבינו הגדול נשיא ישראל זצ"ל, רבים וטובים מקרב חב"ד היו מצטרפים להוקעתם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2007 14:26 |
|
| |
יינן.
ישר כח .
ויה"ר שיהפכו הימים הללו לששון ולשימחה בכול המובנים. כולל השימחה הכי עיקרית גלוי משיח בפועל ממש. ואז גם לא נצטרך לענינים המצערים שעלו כאן.
ערב שבת שלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2007 17:28 |
|
| |
ירוחםשמ
מענג אותי לראות שאני נמצא אצלך באותו
רמה של יהודים מאמינים בקבלה, כמדומני שגם עליהם אמרת שצריך לנדות אותם וזה עבודה
זרה, כבוד הוא לי, חבל שצמחיוסיפון ויינן וחלמיש צור נסחפו אחרך.
צמחיוסיפון
אנשים יכולים לחשוב שאתה מתכוון ברצינות
J , ואתה
לא מדבר עם כל הבני דודים שלך והדודים שלך, אני רוצה לאומר לכל הקוראים, לא היה
ולא נברא צמח יוסיפון אני מכיר אותו והוא יושב עם חסידים מאמינים ומדבר איתם
כמשפחה אחת.
יינן
תחילה אודה לכם שלא כתבתם נגד משיחיותו
של הרבי, כי גם אתם מאמינים בזה, הכי קל לכם לתקוף את נצחיות חייו, נו שמעתי אבל
לא שמעתי שום הסבר חוץ מססמאות.
אם לדעתך אני מצטט "צר לי שאני כותב כך, אבל לומר עוד ש"הרבי
אמר את זה", זה
לא רק טימטום בפני עצמו, אלא רשעות
להכני לבן אדם גדול לפה שטויות והבלים
כאלה." תן לאנשים פה בפורום לשפוט הם מספיק נבונים, אם יש לך מה לאומר ולהסביר על
השאלות ששאלתי תענו אני מחכה לפחות לאחד עם תשובה לעניין.
בנוגע לחשבונו של עולם לא מוזר לך שאדם
כ"כ אחראי כמו הרבי עם תורה ומורשת ענקית לא משאיר בצוואה שום הזכרה לממשיך,
לפחות לא כמהו אבל איך שהו ממשיך, כולם שם מונו באחריות על כספים ולא יותר מזה.
ציטוט "אין הכוח
להיכנס לוויכוח הנדוש הזה, רק להבהיר, שמה יש אומרים ש,הרבי אמר"
- טעון בדיקה מעמיקה. פשוט אל תסמכו על מי שאומר לך דבר בשם הרבי, תבדוק
זאת בעצמך, לא את הציטוט כאלא תלמד את כל הטקסט, כי הרבי בדרך כלל לא
דיבר בפתגמים, אלא מערכות מעמיקות שלמות, וקריאת טע שלא במכלול זה כמו
לקרוא קטע קטנטן בספר של דקארט ולהסיק מסקנות בקשר לפילוסופיה הכללית
שלוסוף ציטוט".
דבר ראשון זה נשמע כמו "תסמכו עלי
אל תסמכו על אף אחד".
הרוצה לשקר ירחיק עדותו, תענה טיפה על
השאלות ששאלתי.
חלמישצור
בבקשה תהיה ענייני.
תוקן על ידי בן_של ב- 13/07/2007 17:27:51
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2007 17:50 |
|
| |
הרבי זי"ע לא כתב על מישהו שימשיך כי פשוט אין מישהו שיהיה מקובל על הכלל. אבל הוא דיבר באריכות ברבים שלאחרי אריכות ימיו ושנותיו שכל אחד ילך וישאל אצל רבני הקהילות. הוא כתב צוואה, בנוכחות עו"ד ובחתימת מזכיריו, הוא ניסה לערוך עוד צוואה נוספת ורשימת דברים. ברור שהרבי זי"ע לא ראה בעצמו שאין בן תמותה ר"ל, מי שרואה בעצמו משיח שלא ימות לעולם לא כותב צוואה על חלוקת נכסיו ודואג שכל מזכיריו יחתמו על זה.
הרבי זי"ע אינו מלך המשיח ולא היה המלך המשיח. ותודה לא-ל שבמשפחתי כמעט ולא פגע הנגע הנוכרי הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2007 23:45 |
|
| |
א) איני יכול לקבל קביעה שהרבי הוא מלך המשיח, אבל הבנתי והאמנתי שהוא "המשיח שבדור", ושהיה בו הפוטנציאל להתגלות כמשיח אילו הדור היה זכאי. איני יודע העתיד להיות, אך כפי הנראה עתה לא זכינו שיהיה המלך המשיח. רק האמת האגיד, שאילו הקב"ה היה שואל אצלי, הייתי ממליץ לו על הרבי. אבל כמובן הקב"ה אינו מתייעץ עימי....
ב) אני לא חושב שצריך להוכיח שהרבי זצ"ל, שנפטר ונקבר, וראינו לדאבון ליבנו, ועדיין כואבות העניינים שראו כאב חודר, איך חלה, ואיך מזמן לזמן קרב אל מותו יותר ויותר בעוונותינו הרבים - הוא חי עכשיו. ולדידך הוא הבריא בג' תמוז?
ג) לא ידוע לי שהרבי זצ"ל זיע"א הבטיח שהוא יחיה. להיפך, ראיתי שעשה צוואה, וראיתי שדיבר דיבורים על אחרי מאה ועשרים.
ד) הראיות שאתה מביא משיחות שהרבי מסביר שנשיא דור צריך להיות חי בגוף גשמי אולי מוכיחות שיש נשיא דור אחר, אם הן מוכיחות משהו. ולדידי אינן מוכיחות מאומה, כי אם לדין יש תשובה. הלוא אין מדובר בעניינים חדים כתער, בהירים כשמש בצוהרים, אלא באזור הדמדומים של ענייני חסידות וקבלה עמוקים וטמירין שמתפרשין להכא ולהתם.
ה) מראש אמרתי שכל אחד יכול לפרש דברי רבינו, ודברי כל התורה כולה, כרצונו. וניתי ספר וניחזי. גם את התורה מפרשים זה בכה וזה בכה, ועד כדי כך שיש המסלפים דברי התורה עד שיסמרו השערות.
ו) הנחה פשוטה שהרבי אינו אומר שטויות במיץ תפוחים, והמוציא מחבירו עליו הראיה, שמי שאומר שהוא אמר שטויות - צריך הוא להוכיח זאת. באופן ישר. לא במילי רמיזין, אלא דבר דבור על אופניו.
ז) דעותיך ושכמותך ידועות לי עד דוק, ואיני נדרש להם אלא מפאת כבודו של אדמו"ר זצ"ל זי"ע שאני אוהבו בכל ליבי, הוא חיי, ותורתו משיבת נפשי. ולכן הפוגעים בו ומבזים אותו, בכזו צורה של ביזוי, להשים בפיו דברי שטות ולמטה משטות ועד לדברים הנראים ח"ו כעוקרי גדר יהדות, ובעיקר כשזה מתוכנו פנימה רח"ל בגלל מעשה שטן, אין אלא להביע כאבי הגדול, נתחי בשר כאילו נקרעים, ואני מביע מחאתי ואת עמדתי הברורה כי רבים אנו - ב"ה וב"ה - אשר שמנו ה' מובדלים מן הטועים והתועים, והוראה לנו דרך בתורת רבינו להתקרב אל ה' ולעבדו בכל לבב ובכל מאוד מתוך התמסרות ואהבת ישראל עצומה.
והלוואי וכבר יהיה גילוי משיח ותחיית המתים, וסוף סוף נתראה עם הצדיקים הקדושים כולם, ועם הרבי זצ"ל. זכותו יגן עלינו - וכלל עדת החסידים - להנצל מכל מרעין בישין. אכי"ר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 09:06 |
|
| |
צמחיוסיפון
האם זה נראה לך מרוב אחריות למורשת
ולתורה, (השאלה שהתחילה את הנושא) הרבי לא ציווה לפחות לאדם שלא מקובל על כולם (ולתת
לו את הכוחות וכו') להמשיך לאומר דברי תורה ולהמשיך את התוכן, האם נראה לך שרבנים
פוסקי הלכה ממשיכים שאת הרעיון המורשת והתורה של הרבי???
כל הצוואות שישנם מדברים רק על ניהול
וארגון כספי, באם לא הצוואות האלו ממשלת אמריקה שאינה מאמינה בדברי הרבי, (אולי
בגלל שינם גם חסידים כאלו) הייתה מעקלת את כל השייך לרבי, ואתה גם אומר את זה
שהרבי לא פרסם את זה לחסידים אלא כתב את זה בנוכחות עו"ד...
מאיפה ברור לך דברים שהרבי אומר אחרת? למשל
שיחת פרשת בא תשנ"ב (יום ד' פ' בא, וש"פ בא, ו' שבט התשנ"ב), או אפילו
ספר התניא פרק מב (. . ועוד זאת יתר על כן בכל דור ודור יורדין ניצוצין מנשמת
משרע"ה ומתלבשין בגוף ונפש של חכמי הדור עיני העדה ללמד דעת את העם ולידע
גדולת ה' . . הערת
כ"ק אדמו"ר שליט"א: "ועוד יותר בזה - שמדייק הסדר "בגוף ונפש" - שלא נאמר שההתלבשות
בגוף היא לא באופן ישר, כ"א ע"י שמתלבשת מקודם בנפש החכמים, אלא - בלא
ממוצע דנפשם, וע"ד ודוגמת שהי' במשה, ניצוץ מרע"ה מלובש ישר בגוף החכם [ובזה יומתק דקרי לי' משה - גם
מצד הגוף]".) שבת
פרשת שופטים תשנ"א, ועוד ועוד, אם צריך אני יביא כאן את כל הציטוטים, ואנשים
יקראו וינסו להסביר את זה לא כפשוטו ונראה.
אפילו
ר' יואל כהן כיום אומר שהרבי חי בגופו בשמים, (לא זה לא כל כך מובן, אבל הוא
בדילמה להסביר את השיחות האלו של הרבי).
צמחיוסיפון במקרה אני מכיר אותך ואת כל
משפחתך המצומצמת והמורכבת, ורובם (גם מאביך אתה זאב בודד במשפחה שלך...) שמעתי מהם
ממש שהם מאמינים ברבי כמלך המשיח - היחידי שהיה בדור שלנו הווה ויהיה זה שנראה
אותו בגלוי גואל את כל עם ישראל. אם צריך שמות אני יכול להזכיר לך...
יינן
א) יפה התחמקות יפה
לפחות אתה לא אומר כמו צמחיוסיפון, ככה כל החסידים לפני שהרבי נתן אישור לפרסם
זהותו של משיח היו מתחמקים, מאיפה לקחת את זה שהדור שלנו צריך להיות זכאי? ראית את
זה בשיחות של הרבי? הרבי אומר שאנחנו דור הגאולה ושנשיא הדור הוא המשיח בנבואה,
האים זה ניתן לשינוי בדור שאינו זכאי? ראה רבמ"ם הלכות יסודי התורה בדין נביא
שאמר נבואה טובה.
ב) אתה לא צריך להוכיח
שהרבי חי אתה צריך להוכיח אם לדעתך זה אחרת, הרי בכל נושא של נשיא הדור ומשה רבינו
וכו', לא ידענו את זה לולי ההסברים בתורת החסידות, ולבד אתה לא יכול להסביר מה
צריך להיות משה ומה לא צריך, אין לנו בחירה במשה אלוקים מחליט את מי הוא בוחר ובאיזה
גוף הוא בוחר, ומה מצבו של הגוף של משה זה רק הוא יחליט, כי צדיקים שהם מרכבה
לאלוקות, הם שולטים בגופם כל ימיהם כל חייהם (תניא) ורק הם מחליטים מה קורה עם
גופם.
ג) אם לא ידוע לך אני
אספר לך אם צריך אני יכול להביא לפה צילומים של השיחות, ואיפה בכלל ראית שעשה
צוואה האם הרבי פרסם את זה פעם??? והדיבורים על מאה ועשרים הרבי עצמו אמר שזה יבא
לחיים נצחיים ראה את השיחה עצמה.
ד) הרוצה לשקר ירחיק
עדותו, תחליט אם צריך נשיא דור וזה ברור (אני יכול להביא ריבוי עצום של שיחות
בנושא), אז מי נשיא הדור שלך היום??? העניינים האלו לא עמוקים וטמירין (הם גם) אבל
הרבי כתב אותם הגיה ופרסם בעיתונים שכל אחד יכול לקרא אותם, ואינם מתפרשים לצדדין,
אולי אתה מוכן לשתף את הקוראים בהסברים לצדדים?
ה) התורה נתנה לחכמים עם
סדר מסודר של לימוד וכו', השיחות של הרבי נתנו לכל יהודי ופרסמו בעיתונות הכללית,
ללא שום חשש שילמדו אחרת.
ו) יש עוד דברים היהדות
החרדית רואה בדברים של הרבי "שטוית במיץ תפוחים" האם גם בהם אתה מתחבא?
כמו שינה מחוץ לסוכה אי אכילת סעודה שלישית ועוד ועוד...
ז) "טוב שמוע מזבח" מוזר לי ההתבטאויות שלך
של אהבה וחיבה גלויים, מאיפה לקחת דיבורים כאלו שמעת פעם אצל חסידים צורת התבטאות
כזאת?? אם אתה כ"כ אוהב את הרבי תן לקוראים לשפוט את זה, (אל תספר לנו על
עצמך יותר מדאי, אנחנו נדאג לזה אחרי שתלך) הראה לנו דרך בתורת רבינו להתקרב אל
השם ולעובדו וכו' וכו' איך הגעת למסכנה כזאת אולי ניתן להסביר את זה אחרת? ישנם שהבינו
בדברי הרבי שצריך להחזיר שטחים ועוד ועוד, אולי אתה לא מבין נכון את התורה של
הרבי, הרי יכול להיות שהדברים לא כפשוטם? ואולי גם שהרבי ברך אותך ואת ההורים שלך
ועוד עלה על דעתך שיכול להיות לזה הסברים לכאן ולכאן, ובכלל זה יכול להיות ברחניות?
ח) יינן אפילו שמשפחתי
בחב"ד מאז תקופת האדמוה"ז אבל אני לא מרגיש שאני מחליט מי חב"דניק
ומי לא, ואני לא מתכנן לנדות אף אחד חב"ד זה לא אני זה הרבי והוא יעשה הטוב
בעיניו.
תוקן על ידי בן_של ב- 15/07/2007 9:08:02
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 10:12 |
|
| |
אפילו אם משפחתך היתה בחב"ד מאז אדמו"ר הזקן, אתה עזבת את היהדות. אני מצטער, אבל אמונה במשיח כזה היא אמונה נוצרית. נוסף על גילויי השבתאות (ביטול מצוות) והפרנקיזם (גילויי עריות ומשתאות) וסתם העמדת פנים והמצאת מצוות חדשות, שיוצאים חדשים לבקרים מתוך המחנה המשומד שלכם, ולא אאריך פה בדבר - ואתה יודע יפה יפה כי אני מדייק בדברי.
כואבת לי העובדה שאתה מגלה פנים בתורת רבך זי"ע שלא כהלכה. כואב לי שאתה גורם שיאמרו שהרבי זי"ע לא נזהר בדיבורו, ושבגללו (ר"ל) אתה חב חובת גלות, ותלמיד שגלה מגלין רבו עמו - ואתה גורם שבמקום שיתגלה שמו וזכרו של הרבי זי"ע אתה גורם שיגלה שמו. כואבת לי העובדה שאתה מנסה לגרור גם את האדמו"ר הזקן לעברי פי פחת הכפירה והנאץ בהלכה ובהשקפה היהודית מדור דור.
ולסילופיך:
הרבי זי"ע דרש ברבים את צוואתו בדבר מה שיעשו החסידים אחרי אריכות ימיו ואיך ימשיכו את חייהם. הדברים מצויים ומוקלטים - כל הרוצה יכול לשמוע ולקרוא אותם (שיחת מוצש"ק פ' תרומה, ב' אדר תשמ"ח).
הרבי זי"ע רצה לכתוב צוואה בדבר המשך הנהלת המוסדות, היא נערכה בהכוונתו כמה פעמים עם תיקונים, אבל לא נמצאה הצוואה החתומה (ייתכן שהיא הועלמה על ידי גורמים אינטרסנטיים).
הרבי זי"ע כתב עוד צוואה בדבר נכסיו הפרטיים, כתבי ידו וכו', הצוואה הזו נחתמה ופורסמה.
הרבי זי"ע התכונן ליומו האחרון, בערוב ימיו הוא ניקה את חדרו וזרק משם שקים מלאים מכתבים פרטיים ודברים אישיים שלא רצה שייפלו לידים לא אחראיות אחרי מותו. הוא גם נתן הוראות בעל פה למזכיריו בדבר מה לעשות אחרי פטירתו.
הדברים כולם פורסמו מפי מזכיריו ומקורביו ובגיבוי מסמכים בספר (שאינני זוכר את שמו).
הלוואי ולרבי זי"ע היה בן ממשיך או לפחות מישהו אחר שהיה יכול להתקבל כרבי אחרי פטירתו, הוא כבר היה מוצא את התירוץ לענות לבן_ש[אינו יודע לשאו]ל. כשם שהרבי עצמו תירץ את אמרותיו הזהות של האדמו"ר הקודם נ"ע באותו נושא ובאותו סגנון. אבל לא זכינו.
תוקן על ידי צמחיוסיפון ב- 15/07/2007 10:35:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 10:58 |
|
| |
בן_של:
הויכוח מתחיל לחזור על עצמו. אני מציע בכדי לקדם את הנושא שתביא ציטוטים כולל מקור משיחות שנאמרו לפני שנת תשנ"א שתומכים בדיעה שלך.
לכל המעוניינים, את כל כרכי ליקוטי שיחות אפשר לראות אונליין ב http://www.otzar770.com/
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 11:17 |
|
| |
העמדות של שני הצדדים ברורות, ועלינו לשבת שבעה שמקרב חסידי חב"ד דואגים ומשתדלים בכל מיני טצדקי לשהפיל כבוד הרבי עד עפר.
הציטוט מדברי בן של מעיד כמדומני על כותבו יותר מכל: "(אל תספר לנו על עצמך יותר מדאי, אנחנו נדאג לזה אחרי שתלך)" -?!
זה מה יש. חבל.
ואני מביע שוב כאבי ומחאתי, כהדין שצריך להיות כאשר פוגעים ברבו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 12:46 |
|
| |
Chouteng
תודה רבה שהורדת אותי לקרקע חבל להתעסק בשנאה זה לא שייך פה לפורום.
נתחיל עם אמירת הרבי על עצמו שהוא המשיח: (ליל שמחת תורה תשמ"ו התוועדויות ח"א סעיף י' עמ' 342) "נשיא הדור הוא – "משיח", החל מהפירוש הפשוט ד"משיח" ("משיח ה'") – מלשון משוח, שנמשח ונבחר להיות נשיא ורועה ישראל: ולא תהי' שום תערומת ("איך וועל ניט האבן קיין פאראיבל") אם יפרשו "משיח" כפשוטו, משיח צדקנו, מכיון שכן הוא האמת - שנשיא הדור הוא משיח שבדור. (השיחה לא הוגהה ע"י הרבי)
עוד (שיחת ש"פ נשא תש"כ השיחה לא הוגהה ע"י הרבי) מתוך הנחה על הכתב של החוזרים: בשעת דער רבי האט ארויס געלאזן די קול-קורא'ס בנוגע לאתר לתשובה לאלתר לגאולה, האבן חסידים יעמולט פארשפרייט די קול-קורא'ס און מוסיף געווען אז דאס איז הוא הוא... [תרגום ללה"ק כשהרבי (הקודם) פרסם את הקול-קורא בנוגע לאלתר לתשובה לאלתר לגאולה, החסידים פרסמו את הקול-קורא והוסיפו שהוא זה הוא...
קונטרס בית רבנו שבבבל את השיחות הרבי אמר בש"פ נח תשמ"ז, וש"פ פינחס וכ"ח סיון תשנ"א, ועוד בשנת תשנ"ב ערכו את השיחה מתוך כל השיחות האלו והרבי הגיה את זה אני אתן כמה ציטוטים מהשיחה: ""נשיא הדור, הוא גם המשיח (גואלן של ישראל) שבדור". כמו משה רבינו (הנשיא הראשון), "גואל ראשון הוא גואל אחרון", כידוע שבכל דור ישנו "א' הראוי מצדקתו להיות גואל, ולכשיגיע הזמן יגלה אליו השי"ת וישלחו כו'", ומסתבר לומר שהוא נשיא הדור, כמפורש בגמרא בנוגע לרבי יהודה הנשיא: "אמר רב אי מן חייא הוא כגון רבינו הקדוש", "אם משיח מאותן שחיין עכשיו ודאי היינו רבינו הקדוש", הנשיא שבדור." (סעיף ה')
(שם בהערה 58) "וראה שדי חמד שם: " בדרך הזה הי' משוער אצלם בכל דור מי הוא . . רבינו הקדוש . . כדורו אמרו וידעו שהוא המוכן . . וכן הוא בכל דור ודור צ"ל אחד מוכשר שמא יזכו, ועפ"ז כתבו ג"כ תלמידי האר"י ז"ל שבימיו הי' האר"י ז"ל, ומסיים "וכ"ז הוא פשוט"."
באותה שיחה " "בית (רבינו)" - מספרו 770, וע"ש מספר זה נקבע שמו אשר יקראו ל"בית רבינו" בפי כל ישראל, "770", שמספר זה הוא בגימטריא ד"פרצת" . . ודרשו חז"ל "זה משיח, שנאמר עלה הפורץ לפניהם". " (סעיף ז')
(ובהערה 92) "ולהעיר, ש"בית משיח" בגימטריא "פרצת" (770). ודו"ק."
כרגע אני אסתפק בזה ישנם עוד המון המון מקומות נתחיל באלו.
בנוגע לנצחיות חייו של נשיא הדור אני מצטט בתור התחלה (אם צריך אני הביא עוד מקורות בדברי הרבי).
הייתה תקופה שבה היו שיעורי תניא ברדיו שמסר אותם הרב ווינברג, הוא לקח את כל השיעורים שלו ושלח אותם לרבי להגהה, וכך יצא שהרבי הוסיף הערות שוליים שלו על התניא שלא היו ללא זה, וזה הערת שוליים של הרבי.
תניא פרק מב' ". . ועוד זאת יתר על כן בכל דור ודור יורדין ניצוצין מנשמת משרע"ה ומתלבשין בגוף ונפש של חכמי הדור עיני העדה ללמד דעת את העם ולידע גדולת ה' . ."
הערת שוליים " הערת כ"ק אדמו"ר שליט"א: "ועוד יותר בזה - שמדייק הסדר "בגוף ונפש" - שלא נאמר שההתלבשות בגוף היא לא באופן ישר, כ"א ע"י שמתלבשת מקודם בנפש החכמים, אלא - בלא ממוצע דנפשם, וע"ד ודוגמת שהי' במשה, ניצוץ מרע"ה מלובש ישר בגוף החכם [ובזה יומתק דקרי לי' משה - גם מצד הגוף]".
עוד מליקוטי שיחות חלק כ"ו שיחה לפרשת שמות עמוד 7, זה תרגום מאידיש " משא"כ לגבי משה אומרים "לא מת": מכיון שמדתו של משה היא מדת האמת, אזי החיים שלו גם כפי שהיו קשורים עם גשמיות העולם, לא יכול להיות בזה מיתה והפסק, זה נשאר ענין נצחי גם בגשמיות העוה"ז.
וחז"ל אומרים "אתפשטותא דמשה בכל דרא ודרא" – שנשמת משה מתלבשת ב"חכמי הדור עיני העדה" שבכל דור ודור, ובמיוחד בנשיא הדור ש"אין דור שאין בו כמשה" (מוכרח להיות "משה" בכל דור ודור שבו מלובשת נשמת משה).
[ואע"פ שזהו לא גופו של משה – אבל מכיון ש"חיי הצדיק אינם חיים בשריים כי אם חיים רוחניים", הרי חיי משה אינם החיים בשריים של גופו, אלא החיים רוחניים של נשמתו, והחיים הרוחניים שלו נשארים נצחיים בעוה"ז הגשמי עי"ז שהם מתלבשים בגוף של נשיא הדור שבכל דור ודור].
(לקו"ש חכ"ו פר' שמות עמ' 7 משיחת פורים תשי"ט וליל ז' אדר וש"פ תצווה תשמ"ה).
כאן בשיחה הרבי הסביר את כל עניינו של משה שמעשה ידיו נצחיים זה בא בגלל נצחיותו עצמו, כמו שכתוב "משה לא מת" מסכת סוטה, וההסבר שלא מת כי משה זה חיי הנשמה והיא לא מתה כי היא תמיד בגוף של המשה של הדור שאחרי ההסתלקות, ובסוף השיחה הרבי מסביר כך גם את "יעקב אבינו לא מת" שנשיא ר"ת ניצוץ של יעקב אבינו.
עוד מתוך מאמר דא"ח של הרבי ספר המאמרים תשמ"א עמ' 155 " גילוי בחינת האמונה וחיזוקה הוא ע"י משה ומבואר בהמאמר, דאתפשטותא דמשה בכל דרא ודרא, ומבאר שבזמן גזירת המן היה מרדכי בחינת משה שבדורו. ועי"ז פסק הדין על עצמו, שבדורנו הרי הוא הוא משה רבינו שבדורנו כ"ק מו"ח אדמו"ר נשיא דורנו, והוא הזן ומפרנס את ישראל בענין האמונה.
אמנם גילוי בחינה זו בישראל בהיותם נשמות בגופים, הוא ע"י שציווי זה יבוא ג"כ ממשה רבינו כפי שהוא נשמה בגוף. וי"ל בדרך אפשר, דלכן נאמר ואתה תצוה סתם לא בשם ה' כי הציווי צריך לבוא ממשה רבינו כפי שהוא נשמה בגוף. (זה הנחה על הכתב שלא הוגהה ע"י הרבי)
ואחרון להפעם שיחה מפרשת שיחה שהוגהה ע"י הרבי בשנת תשנ"ב פרשת בא, כאן הרבי מזכיר שאנחנו דור תשיעי לבעל שם טוב, והרבי הקודם הוא דור שמיני לבעל שם טוב. " מזה מובן החידוש דדורנו – הדור התשיעי לגבי כל הדורות שלפני זה, עד לדור שלפנ"ז (דור השמיני): מכיון שהגאולה לא באה אז בפועל, ה"בא אל פרעה" (הגילוי ד"אתפריעו כל נהורין" למטה) לא היה בתכלית השלימות כנשמה בגוף בריא (היתה הסתלקות הנשמה מן הגוף וגם הנשמה בגוף היתה במצב ש"הדיבור הוא בגלות" וכו'), משא"כ בדורנו זה – הדור האחרון לגלות ודור ראשון לגאולה – נעשה תומ"י "נתלו המאורות", שלא זו בלבד שלא חסר ח"ו במאורות הגדולים דגילוי תושב"כ ותושבע"פ, אלא אדרבה – מתווספת שלימות נעלית יותר [לא באופן ד"כבד פה מאורייתא שבע"פ וכבד לשון מאורייתא שבכתב, בהיותו למעלה מזה], באופן שכשנשמות בגופים מקבלים בפנימיות "אתפריעו כל נהורין" ש"נתלו" עתה, עי"ז שמשיח צדקנו בא מיד,
"שלח נא ביד תשלח" וילמד תורה את כל העם כולו, עד "תורה חדשה מאיתי תצא"." (ספר השיחות תשנ"ב ח"א עמ' 294 פה זה תרגום מאידיש).
 |
|
|
|
|
|