בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2007 21:06 לינק ישיר 

האין
תקרא שוב את מה שכתבתי, ותראה שמה שאין "בוחרים" רבי חדש, אינו קשור למה שאנו בדור השביעי, ואינו קשור למה שחב"ד מפולגת.
ומה שאין בוחרים ארגון גג ומנכ"ל אחד כללי, לא קשור לגדלותו של הרבי, אלא מחמת שחב"ד מפולגת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/7/2007 21:22 לינק ישיר 

הלבן,
לא הבהרתי את עצמי כראוי.
הקשר לנשיא השביעי היה תגובה להודעתך שהרבי החמישי הוא נקרא הרבי השביעי. והרי מהמאמר באתי לגני משמע שהדור של הרמ"מ הוא הדור השביעי. ועל זה באה הערה זו. והאם אין עניין שהנשיא השביעי הוא מביא הגאולה? או לחילופין או הדור השביעי הוא דור הגאולה?

ובמחילה, לא הבנתי את תשובתך לחלמישצור, האם הרבי היה חריג כ"כ עד שא"א למצוא לו מחליף? למשה היה אפשר, לבעש"ט היה אפשר, לאדמוה"ז היה אפשר, ורק לרמ"מ א"א? מה 'לא מציאותי' בזה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2007 22:06 לינק ישיר 

המאמר של הרבי היה, שכמו בדור השביעי של משה רבינו נתקבלה התורה, כך בדור השביעי מאדה"ז תהיה הגאולה.
וזאת היתה תקוה ובטחון גמור.
ואני כתבתי לך, שבתקופת האדמו"ר החמישי היתה התקוה והבטחון הגמור, שהוא הדור השביעי לבעש"ט, ובדורו נזכה לגאולה.

משאלתך השניה נראה אחד מהשנים, או שאתה כותב כדי לקנתר (וכך נראה מבין השורות), או שאינך מסוגל להבין בזה כלל.
ואסתפק בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/7/2007 23:24 לינק ישיר 

הלבן,

אני חייב לציין שצר לי עד מאוד שזו התרשמותך.
אני מוקיר ומכבד עד מאוד את תורת חב"ד בכלל ואת הרבי האחרון בפרט. ואף נהנה לעיתים מלימוד מועט של דבריהם המעמיקים של אדמור"י חב"ד.
לכן קריאתך בין השורות לא מדוייקת כלל ועיקר. וכנראה ששאלתי נובעת מחוסר הבנה. וח"ו לא מקינתור על חסידות חב"ד ועל הרמ"מ, שכן אין לי עניין לקנתר על גדול עולם כמו הרבי.
אם כן, שאלתי נובעת אך ורק מרצון להבין את העניין. ואני אשמח אם תוכל להבהיר לי, ולו במעט, מה ההבדל בין הרמ"מ לשאר האדמורים לדורותיהם שמצאו להם מחליף? האם דמותו הנדירה בגדולתה? מחסור ביורש ראוי? שילוב שניהם?
ושוב, חשוב לי עד מאוד להדגיש, שאין בשאלתי ולו מעט קנתור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2007 00:25 לינק ישיר 

בשביל אלו שמשווים אותו לשאר גדולי ישראל שבדורנו (אלא שהוא גדול יותר), אין לי מענה ואיני יודע איך להסביר.
אמנם לאלו שכל פסיעה בחייהם היתה לפי הדרכתו ועצתו, ונהנו ממנו עצה ותושיה, הם יודעים שאין לו תחליף. ואין שום צורך בהסברה. הם יכולים לומר רק "זה לא מציאותי". ואני הקטן הנני אחד מבינם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/7/2007 06:42 לינק ישיר 

Chouteng

אחרי מה שכתבת לי בפרטי הבנתי שאתה לא מוכן לקבל את הדברים, ולנסות להבין אותם (אפילו אם לא להסכים אבל לפחות לנסות להבין), ויש לך דעות קדומות בנושא, וזה שאתה רוצה שאני יענה לצמחיוסיפון וללבן זה בשביל לתקוף אותם או לחזק את הדעות הקדומות שלך על כלל חסידי חב"ד.

לכן החלטתי לא לענות לך.

אראלסגל, חלמישצור, והאין, אם תשימו לב יש כמה דברים שהחב"דניקים שעונים לכם פה מתחמקים מלומר לכם את דעתם האישית בכמה נושאים, לדעתם אתם לא אמורים לדעת דברים ואמונה פנים חב"דית, כמו שאכן כך נהגו חסידים בהוראת הרבי שנים רבות, לא לפרסם את אמונתנו שהרבי הוא המשיח, שאמונה זו קיימת בחב"ד מהרבי הראשון.

וגם למה הם לא רוצים רבי חדש ח"ו כי הם מאמינים שהרבי ממשיך להיות רבי, ולכן הם כותבים עליו נשיא דורנו.

אבל בגלל שראיתי שהאשכול לא רציני אם תרצו תשובה שלא נשמעת בפורומים בדרך כלל, אני מוכן להתכתב בפרטי.

סליחה שנגררתי לבלגן של Chouteng הלבן נישטאיך צמחיוסיפון אפריםליב ויינן הם כולם אחים שלי, "חסידים איין משפחה" חסידים הם משפחה אחת אפילו שאנחנו בדעות חלוקות וסליחה מכם שנגררתי לבלגן של Chouteng

יש לי הסבר לכל מה שנכתב בפרום ללא התחמקויות וכפי שחסידים מסבירים את זה בינם לבין עצמם, אם אתם רוצים להכנס לעולמה של חסידות חב"ד כמו שאנחנו בעצמנו, אתם מוזמנים לכתוב לי בפרטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2007 07:43 לינק ישיר 

הלבן,

אמנם אני עדיין לא מבין, אך הבנתי מעט, לפחות שאיני מבין.
יכול להיות באמת ששאלתי נובעת מחוסר הכרות עם דמותו של הרמ"מ.
אמנם עדיין לא הבנתי נקודות אחדות בנושא, אך לעת הזו אתספק בתשובתך.
ושוב, אני מקווה שהובן ששאלותי לא נבעו מקינתור ח"ו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2007 08:47 לינק ישיר 

האין,

לא שהאדמו"רים לדורותיהם היו פחות גדולים, אלא שממלאי מקומם היו אף הם גדולים כמותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2007 13:51 לינק ישיר 

האין
תרשה לי להוסיף עוד איזה פרט, שאולי יובן לך קצת יותר:
שליטתו של הרבי [למה זו כתיבתך: הרמ"מ, ולמה לא פשוט: הרבי] על תנועת חב"ד אינה נובעת מהמשרה שלו, כי אם ברוחו, שכל חסיד וכל אוהד, חי כל ימיו על פי הדרכותיו ועצותיו והוראותיו, שהם הם נר לרגליו כל ימיו הן בלימוד התורה ודרכי ה', והן בקביעת דירה ועסקים ושידוכים וכיו"ב.
כך שאין כל צורך במשרה הזאת, כדי שהחסיד והאוהד יהיו ממושמעים אליו בכל פרט, אלא טבעי הוא הדבר.

ומה אתה אומר כעת, שעדת חסידי חב"ד ימנו עליהם איזה איש עליהם, ופתאום כל עדת החסידים והשלוחים והאוהדים יתחילו לנהוג לפי הדרכותיו, בכל חייהם היומיים!?
האינך מבין שאתה מדבר על אבסורד?

אלא אם כן אתה מדבר על מינוי איזה איש לנהל את המוסדות, על זה עניתי לך בנושא מנכ"ל.
או שאתה מדבר על איזה איש שיתן ברכות, ואולי אפילו לחלק שיריים וכיו"ב. זה לא מה שמדבר כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/7/2007 17:45 לינק ישיר 

הלבן
במחילה מהתשובות שלך עולה כביכול  ותוך זהירות נידרשת שחב"ד בע"ב על הרבי
הרבי היה רבי של כלל ישראל ורבים קיבלו ממנו עצה ותושיה גם לא רק חסידי חב"ד.
ואותם רבים זקוקים היום לרבי בפועל ממש.
לענ"ד ושוב מתוך רגש של כבוד יש אפעס חסרון באמונה האם הקב"ה ימנע טוב ולא יהיה עם מי שיכתירהו כרבי כמו שהיה עם הנשיאים נ"ע. היד ה' תיקצר ח"ו.
הרי אמונת חסידים בסיסית היא שהקב"ה ממשיך את ההמשכות על רבי שהחסידים הכתירו אותו לרבי.
והרי בפשטות שענין ה"ממוצע" הוא ברגע כמימרא קודם הוא אצל נשיא זה וזרח השמש אצל נשיא הבא אחריו שהחסידים היתקשרו עליו.
ושוב אני מבקש שלא יתרעם ח"ו על השאלות וכ"ו אין זה כי אם הדור "יתום" וחיסרונו של מנהיג מורגש ועוד בזמן הזה שהחושך מכסה ארץ וידוע הסיפור שהרבי נהג לספר על מדליק המנורות.
שצריך מנהיג שיהיה נר להאיר וכ"ו וכ"ו
בשורות טובות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2007 17:57 לינק ישיר 

שלום ל"הלבן",

ראשית ישר כח על התשובות,
שנית איניני רוצה להסיט את נושא הדיון, ולכן אם אכן שאלתי מפריעה לרצף הדיון אפתח ברשותך אשכול חדש על שאלות בספר התניא.

וכעת לשאלתי:
בלמדי את ספר התניא לא זכיתי להבין האם יש לכל יהודי נפש רוח ונשמה בו עצמו, דהיינו כל יהודי באיזיה דרגא שיהיה,
או שלכל יהודי יש דרגא אחרת, יש יהודים בדרגת נפש יהודים בדרגת רוח וכו',
תודה על התשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2007 18:00 לינק ישיר 

אצלנו יש ביטוי: אז דער אויבערשטער וויל שיסט א בעזים (כשהקב"ה רוצה גם המטאטא יורה).
אמנם כשתצא למלחמה לא תקח אתך מטאטא לירות.
ואם תרצה, אז לכל היותר נדבר על מה שמכונה אצלנו "משפיע רוחני" ולא על "רבי".

למעשה הרבי הורה כמה פעמים שכל אחד ימנה לעצמו "רב" [משפיע], שאתו יתייעץ ולו יקשיב.
וגם אמר בשיחה הידועה, שהוא מוסר זאת לידי הרבנים, שמי שיש לו שאלה שישאל אצל הרב שלו.
אז אם יש לך אדם, שאתה רואה בו מורם מעם, תמנה אותו לרב שלך ולמשפיע שלך, תתייעץ אתו בכל ענייניך, ותעשה כהוראותיו,
ואם תרצה, אזי תפנה במכתב כללי לכל אנ"ש, שגם הם ישמעו לקולו. ואולי יקבל עי"ז כחות נעלים.
למעשה כל חסיד יש לו "רב", "משפיע" או "ידיד", שאתו מתייעץ בענייניו. אין כיום אדם שימנו אותו לענות לשאלת עצה של כל המון עדת חב"ד. כלומר שאין כיום "משפיע" כללי לכל עדת חב"ד.

ואת שאלתו של מעמיק חקר לא הבנתי, שהרי ברור שלכל אחד יש נפש רוח ונשמה חי' יחידה, אלא שיש אלו שהנשמה מאירה בהם, ויש אלו שרק הנפש מאירה בהם בגילוי.

תוקן על ידי הלבן ב- 18/07/2007 18:06:51

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/7/2007 18:24 לינק ישיר 

בכל מקרה אין מקום לאשכול שאלות בתניא.או כאן או באשכול המשאלות*.עדיף כאן בטריטוריה של הלבן.

*
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2159756

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2007 18:24 לינק ישיר 

הלבן,

ישנה נקודה בדבריך שלא הבנתי, ואשמח אם תבהיר אותה מעט.
כתבת :
"ומה אתה אומר כעת, שעדת חסידי חב"ד ימנו עליהם איזה איש עליהם, ופתאום כל עדת החסידים והשלוחים והאוהדים יתחילו לנהוג לפי הדרכותיו, בכל חייהם היומיים!?
האינך מבין שאתה מדבר על אבסורד? "

האם לא כך היה מאז ומתמיד? שאדמו"ר החליף אדמו"ר כל העדה התחילה לנהוג לפי הנהגותיו וכו'?

ודבר נוסף, שאולי קשור לאותה הנקודה. 
האם אתה אומר שהרבי גם כיום מנהיג, לא במובן שהוא עוד חי כפי שאומרים המשיחסטים, אלא שדמותו הרוחנית עדיין מרחפת מעל כל מקום ומקום בחב"ד, ולכן אין צורך במנהיג בפועל במקומו?
הבנתי זאת, מדבריך הראשונים על 'שליטתו של הרבי וכו'.

אני מקווה ששאלותי בהירות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2007 20:14 לינק ישיר 

ודאי שהרבי מנהיג גם כעת, כמבואר בתניא אגה"ק פכ"ז, ובשיחות ומכתבים רבים של הרבי בשנים שאחרי תש"י.
וברור שעדיין צריך מנהיג בפועל, שידריך את החסידים.
ומלבד זאת, ניסיתי להסביר את עצמי כמיטב יכלתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 57 58 59 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.