בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/11/2007 18:28 לינק ישיר 
המצוה הראשונה חובה לקרב

תשורה שחולקה בחתונת הרה"ת שלום דובער הכהן אהרונוב ספר הפצת היהדות .
והנה שם בפרק א המצווה הראשונה בתורה היא פרו ורבו ואינה רק בבחינה גשמית כי אם גם בבחינה רוחנית ישנו פתגם של חסידי אדמו"ר הזקן ולפי נוסח שני של האדמו"ר הזקן עצמו שתוכנו הוא הסדר של התורה אף הוא תורה והיסוד הראשון בחיי איש ישראל הוא "יהודי צריך ליצור יהודי נוסף"
עפ"י לקו"ש כרך א עמ' 144
וצריך ביאור הרי פרו ורבו של האדם הראשון היא לכל באי עולם אמנם תורה מלשון הוראה שהיא מצווה אך מסדר התורה שם היא ברכה לבאי העולם כולו ולאו דווקא לאיש ישראל.
שבוע טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2007 18:44 לינק ישיר 

זאת באמת נקודה מעניינת שקיימת בכלל ביהדות, בכל דבר מתחשבים באחר, בציבור, בהשלכות החברתיות שיהיו לפעולה\מחשבה,
ואני מדגיש, מתחשבים, לא בהכרח שנלך עד הסוף עם זה, כמו בסוגיא בשבת על רדיית פת על מנת שהשני לא יכשל במלאכת אופה,

לכאורא בהחלט הגיוני היה לומר שאין כל אחריות שמוטלת עלי לגבי ההשלכות שיהיו למה שאעשה, וכי זו בעיה שלי שהאחרים ייכשלו בגללי?! שיבחרו אחרת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2007 14:46 לינק ישיר 

הלבן

ידוע כי הרבי היה אומר למי שיש לו איזו צרה, שיבדוק את המזוזות. האם האמין הרבי שכשרות המזוזה משפיעה על החיים ויתירה מזו שאות או מילה פסולה משפיעה באותו תחום בחיים בו יש משמעות למילה, כמו פסול במילה ואכלת בכוחה להשפיע בתחום האכילה, במילה בניך בתחום הבנים וכו'? או שמא הרבי רק מצא דרך לדרבן לקיום מצות מזוזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2007 18:56 לינק ישיר 

ברור שכשרות המזוזה משפיעה על החיים.
הדבר קיבל הדים רחבים בפיגוע במעלות, שמספר הילדים שנהרגו תאם את מספר המזוזות שנמצאו אח"כ פסולות בביה"ס שלהם. והרבי הדגיש זאת ביותר בשיחות ומכתבים אז, ואז קיבל מבצע מזוזה תנופה גדולה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/12/2007 21:18 לינק ישיר 

וכיון שכבר עוררת על נושא מבצע מזוזה, מועתק בזה מהמבוא לאגרות קודש חלק כט (שכולל את האגרות שכתב הרבי במשך שנת תשל"ד):

בחדש אייר אירע פיגוע חבלני במעלות, שבו נהרגו ילדים רבים שבאו מבית ספר בצפת.

בתחלה נתפרסם שנהרגו י"ז תלמידים. וכשבדקו את המזוזות בביה"ס שלהם בצפת מצאו י"ז מזוזות פסולות.

אחרי האירוע כתב הרבי אל החסיד ר' יוסף שי' וויינבערג (אגרת יא'קסח): "יברר אצל הרחמ"א [חדקוב, המזכיר] שי', כמדומה שטלפנו מצפת (שהתלמידים הם תלמידי ביה"ס דצפת), שבביה"ס שלהם בדקו תיכף המזוזות והיו כולן פסולות, ומספרם י"ז".

אחר כך נודע שנהרגו בס"ה 20 תלמידים. אז הורה הרבי לבדוק שוב, ומצאו עוד ד' מזוזות, ב' מהם פסולות, וב' בספק.

על כל האמור לעיל סיפר הרבי, ברוב כאב, בשיחת בהו"ב תשל"ד (שיחות קודש תשל"ד ח"ב ע' 126). ועוד מוסיף הרבי באותה שיחה: "עסקתי בלהט בענין מבצע מזוזה, דחפו אותי ולא נתנו לי מרגוע מלתבוע ולדבר על מזוזה, אני בעצמי לא יודע למה כו' ועכשיו ראו איך שכל מאורע הזה הי' קשור במצות מזוזה".

אז הורה הרבי אל צעירי אגודת חב"ד לפתוח "מבצע מזוזה" בממדים רחבים. כאשר כתבו לרבי, כי הם נאספו מיד לאסיפה לדון בנושא, והחליטו שבעוד כמה ימים יפגשו שוב כדי לגבש תוכניות מפורטות, השיב להם הרבי (אגרת יא'קסט): "מצו"ב השתתפות (ל)מבצע מזוזה ... הרי עד אז יכולת ואפשר להמבַצעים שליט"א לכבוש נ.י. וסביבותי' ובדרכי נועם ושלום".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/12/2007 23:04 לינק ישיר 

הרושם שלי הוא שהרבי היה אדם חכם. אבל גם בלי זה אין כאן הוכחה לאמונה שלו בקשר בין מזוזות לחיי הילדים המסכנים האלה (וגם לדבריך המספר בסוף לא תאם במדויק) אלא שהרבי תפס את המאורע ואת ההקבלה המספרית למזוזות כפי שחשבו בהתחלה, כדי לעורר ע"י כך את חיילי המבצעים שלו לפעולה בדומה למה שחז"ל עשו במאמרים שלהם לגבי מקרים כאלה.

שאלה אגב, אם אמחק במזוזה שלי מ'והאדמה לא תתן את יבולה' את המילה 'לא', אבטיח לעצמי הצלחה כלכלית או שהמערכת פועלת רק בכיוון השלילי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2007 23:17 לינק ישיר 

המערכת לא פועלת בכיוון השלילי כלל, כי אם בכיוון החיובי, שהיא שומרת על הבית ועל יושביה, כאשר המזוזה כשרה. ואפילו אם יש פיגוע, הרי שזכותה גדולה להציל חיים.

כן, הרבי היה חכם מאד, ואיך אמרה פעם גאולה כהן: ישבתי אצלו כמה שעות וראיתי, שלצד גודל פיקחותו הוא מאמין בדיוק כמו סבתא שלי, עם כל הרצינות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/12/2007 23:59 לינק ישיר 

בוגי,

דומני שגם ברמה הצינית שאלתך אינה רצינית. ההשפעה המיוחסת לטעות במזוזה ענינה עונש על ביטול מ"ע, שמאמיני אותה השפעה סבורים כי בענין זה האלוקים מגלה לברואיו על מה הם נענשים. איש לא העלה בדעתו תלות בין האדם למזוזתו, וודאי שמזוזה פסולה לא תביאך ברכה.

רודולף 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2007 03:13 לינק ישיר 

בוגי, גם הרמב"ם כשדיבר על כך שצרות צריכות לעורר את העם בתשובה לאו דוקא היה סבור שהחטאים הם שגרמו לצרות, אלא שהדרך הראויה להתמודד עם צרות היא תשובה.

לאו מר בריה דרבינא חתים עלייהו (יבמות כב.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2007 00:08 לינק ישיר 

דו שיח קצר ודמיוני שהתנהל בין כותלי בית הדין לגיור לפני שבועות מספר:

- הבא בתור יכנס... שמך בבקשה...

- ולדימיר אוצ'ובסקי... התמים ולדימיר אוצ'ובסקי...

- אנחנו רואים שאתה כבר לומד בישיבה ומבקש להתגייר...

- אכן כן! זהו גיור לחומרא בלבד... סבירות גבוהה יש במשפחתנו שסבתי מצד אמי יהודייה...

- אם אתה לומד בישיבה בוודאי שהנך יודע ומכיר את כל ההלכות הנחוצות...

- אכן כן ! ואני מקבל על עצמי עול מלכות שמים. שולחן ערוך נר לרגליי לא אסור ממנו ימין ושמאל...

- ניכר ממראך לבושך ומהתנהגותך כי אתה בקי ורגיל וכבר קיבלנו דיווחים על כך, בוא ספר לנו תחת זאת מה למדת היום בישיבה, או כפי הביטוי הידוע 'פסוק את פסוקך'...

- למדתי היום מסכת סוטה!

- מסכת סוטה?

- כן !

- איזה דף?

- י"ג ע"ב ממש למטה בסוף העמוד...

- אתה ממש כבר לומד גמרא?

- לא! אני לומד בעיקר עין יעקב ומדרשים כי קשה לי. את הקטע הזה למדתי בעין יעקב...

- ומה נאמר שם?

- "לא מת משה... מה להלן עומד ומשמש אף כאן עומד ומשמש"...

- טוב אתה יודע שזה לא כפשוטו...

- מה הכוונה?

- משה לא ממש חי בגופו כעת בעולם הזה. זוהי איזושהי מדרגה רוחנית בנשמתו שעדיין פועלת בעולם.

-  מעניין, כי לא כך הבנתי מפירוש העיון יעקב שם, אבל אם אתם אומרים, זו גם פרשנות...

- [מתלחשים ביניהם - יש לנו עין יעקב בספריית בית הדין? ומשנמנו וגמרו שאין] עזוב את הנושא הזה כעת, מה עוד למדת?...

- למדתי קצת מדרשים

- ואיזה מדרש למדת ?

- מדרש רבה על שמות, פרק ב' סעיף ד'

- ומה נאמר שם?

- "משה הוא גואל ראשון הוא גואל אחרון"...

- משה רבנו גם  חי בגופו הגשמי כעת בעולם הזה, וגם עתיד לגאול את ישראל?

- אכן כך אני מבין...

- אתה יודע שזה מריח לא טוב...

- למה?

- זה מזכיר משהו לא נעים בתולדות העם היהודי...

- למה אתם מתכוונים?

- נו... לאותו האיש ודתו... ! עוכר ישראל אתה!... אין אתה ראוי להמנות על בני עמנו!... צא בחוץ!... הבא בתור...

- מי אתה?...

- אני אלחנדרוס סלוודור משבט המנשה מבקש גיור לחומרא...

- התקבלת...

http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/675/999.html

הרכב דיינים סרב לגייר בחור ישיבה חב"דניק משיחיסט, בגין הבעת דעתו כי הרבי עודנו חי והוא הוא משיח בן דוד...
[הפרט שנזכר בכתבה כי דווקא הדיינים החרדים לא הביעו התנגדות לעומת הדיינים בעלי הרקע הציוני דתי, ראוי לבירור ועיון ולכל הפחות להרמת גבה ולהסבר, אך אין זו נקודת העניין לעיל]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2007 16:19 לינק ישיר 

ההתגלות
http://www.hageula.com/770/

תוקן על ידי 365_248 ב- 31/12/2007 16:33:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2007 19:55 לינק ישיר 

במקום בו הרגשתי הרגשנו את העלוי הכי גדול עשרה טפחים ולמעלה במקום בו עבר הרגש על המילים על דעת קדושת המקום וכ"ק הרבי. במקום הזה אני צופה עכשיו במעשי ליצנות שלא ח"ו גרוע מיזה ומעשי בריונות כקינת הנביא אייך תתגלגלנה אבני קודש בראש חוצות. ונשאלת השאלה או יותר נכון פורצת בזעקה עד מתי
בשורות טובות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2008 18:58 לינק ישיר 

דברו פה הרבה על מזוזה, ולא מזמן הובא באשכול סמוך, מעיתון כפר חב"ד,
על חשיפת מזוזה ונרתיקה שנתן האדמו"ר בעל התניא לרמ"מ מויטעבסק,
ושלבסוף נמסרה לרבי.
האם המזוזה נמצאת עכשיו בספריית חב"ד?
האם הנרתיק ועליו הכתובת כמסופר נמצא בספרייה?
ואם כן האם יש סיכוי לראות צילום מהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2008 19:20 לינק ישיר 

לא זכור לי כזה דבר בספריה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/2/2008 19:38 לינק ישיר 

חלמישצור:

למה אתה לא מבין שאם מטפסים כל כך גבוה, עתידים ליפול כה עמוק?!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 59 60 61 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.