| נשלח ב-19/3/2008 11:07 |
|
| |
כשמדברים על דעת תורה, האם יש עוד משקל למומחיות?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2008 12:03 |
|
| |
טרוק
האם סגנון ותוכן כתיבתך בבקורת אישים, בהוספת תיאורים שאין להם קשר למציאות, האם הם מורים שמדובר בסוטה מין חולני עם ראש ברזל?
לשם שינוי אבקש מענה עניני.
|
| נשלח ב-19/3/2008 16:45 |
|
| |
ישראלזון,
מה אכפת לך אם טרוק חולה או בריא? אתה רוצה לעזור לו?
בינינו, עם יד על הלב אני שואל אותך: נהנית מאותם פוסטים או לא? אם לא אתה יכול פשוט לא לקרוא אותם.
אני נהניתי מאד גם מהתוכן וגם מהכשרון הספרותי למרות שאני בחיים לא הייתי מדבר בשפה כזו.
תוקן על ידי בר_נגר ב- 19/03/2008 16:46:03
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2008 16:54 |
|
| |
טערק.
ראה ביאורו הנפלא של הרבי מליובאוויטש ברמב"ם הל' מזוזה הנ"ל -בלקו"ש חי"ט ע' 121 ואילך, עיי"ש בארוכה ותרווה נחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 02:43 |
|
| |
ואתה שייך לרמב"ם כמו שמוחמד שייך לרמב"ם, ראה מה כותב הרמב"ם במו"נ ובשאר ספריו אודות מעלת לשון הקדש ועל שמירת הלשון, ותראה את כתיבתך הגסה והמכוערת, שלא לדבר על שאר סטיותיך, מה לך ולרמב"ם?
|
| נשלח ב-20/3/2008 11:55 |
|
| |
הסבר מפורט מהי מטאפורה. ועכשיו לתשובתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 13:38 |
|
| |
זה היה קודם, או לאחר משקה ? :)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 13:43 |
|
| |
ספרן,
מה זה משנה לתוכן הדברים? קודם הוא סוטה ועכשיו הוא שתיין?
|
| נשלח ב-20/3/2008 13:45 |
|
| |
מי דיבר עליו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 13:53 |
|
| |
מרב דבורים עליו, נסחפתי, סליחה.
|
| נשלח ב-20/3/2008 14:13 |
|
| |
טרוק - אל תעש עולמך צר כעולמה של בני ברק...
גדוליהם אינם מסכנים את היהדות, ואף בחב"ד לא עוסקים בהם באובססיביות כפי שאתה מצייר.
תיאורך תואם אולי תקופה מאוד מסויימת בילדותך, ואני מעריך שהיא הייתה במחוזות מאוד מסויימים בהם החיכוך היה גבוה. בשאר המקומות וכיום בכלל, היחס נע בין חוסר עניין מוחלט לזלזול מה אני מודה וחבל.
לא ראיתי את המכתב של הרבי עליו אתה מדבר, אבל אינני מבין מה כל כך קשה לקבל אדם המחנך את תלמידיו ומושפעיו להעריך אדם שעסק בשני תחומים מרכזיים, את ההלכה לקבל ומהחקירה להסתייג?
מה כל כך קשה להבין בכך שאדם המחנך את מושפעיו כי 'רזא דקורבנא עולה עד רזא דאין סוף', לא יכול לקבל את הקורבנות ואת בית המקדש כמכון גמילה לשמאנים מעבודה זרה?...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 14:20 |
|
| |
ידעתי שמצאת נחת משורה וחצי של דברי הרמב"ם אודות טעם איסור הרכבת האילן, כי הרי בכל מקום הנך מחפש את התיאורים המיניים, דבר שמראה על סטייתך הידועה, ובמקום לנסות להגמל מזה אתה עוד מצדיק את הנהגתך החולנית, לא לפלא שכתיבתך ודבורך הם גסים, שכן שמירת הברית ושמירת הלשון קשורים זה בזה, ומי שלוקה בזה לוקה גם בזה.
מה לך כי תלין על דברי קבלה וחסידות, בעוד אבוהון דכולהון זה שיר השירים, שעליו נאמר שהוא קדש קדשים, ובטח ידעת איך הזהירו גדולי חכמי ישראל שאין לקחת את שיר השירים כפשוטו.
לסיום אומר, שאצל אנשים כמוך התורה אצלם היא בחי' "סם המות", ועליהם נאמר "ולרשע אמר אלקים מה לך לספר חוקי". ואין לי אלא לרחם על נשמתך. ויה"ר שיערה ה' את רוחו עליך ותחזירך למוטב ותגמל מכל סטיותיך.
|
|