| נשלח ב-30/3/2008 18:20 |
|
| |
אני מציע לך לקחת ביד אחד מ30 הכרכים של אגרות הרבי, ולהתחיל לקרוא את עצותיו והוראותיו, ולהחליט אח"כ בעצמך, אם מדובר בהמון של כבשים וראש העדר, או יותר דומה למה שהבאתי לעיל.
|
| נשלח ב-30/3/2008 19:22 |
|
| |
לפי הנראה הניק "טרוקנינוס" נחסם כאן כי התגובות אינן עוברות (ובפורום אחר כן), ועל כן לאחר שלושה שבועות נחמדים אפרד מחברי הפורום היקרים, עד הסיבוב הבא (בעבר כתבתי כאן בניק "הרב_הגאון" ונסתיים באותו אופן. ואחתום שלום בצאתי מן הקודש. נ.ב. רמיזותיו של "הלבן" איני יודע מה הן אך לא טרחתי להתעמק בהן, אחר שגם בנגלותיו לא מצאתי תבונה רבה.
|
| נשלח ב-30/3/2008 22:14 |
|
| |
בעניין מניין דעות בפוסקים (ונפ"מ לעניין קים לי שי"א שצריך ב' או לעניין הלכה כרוב וכו') ידוע, ששניים שאומרים תמיד אותו הדבר נחשבים לאחד. למשל, לגבי הרא"ש והטור לדעת רבים כחד חשיבי כיוון שאין הטור נוטה לעולם מדעת אביו, ואחרים חושבים אותם לשניים רק מפני שבאיזה מקומות בודדים כן חולק, כמו בחו"מ סי' קכ"ג בעניין הרשאה, וזה מראה שבכל אופן היתה לו מחשבה עצמאית. אילו נמנו פוסקים בדורנו, נניח בעניין קו התאריך בספירת העומר, היו כל מאות רבני חב"ד חשובים כאחד. ואילו זרח "אור" החסידות לפני אלפיים שנה, לא היו היום ליהודים לא משנה ולא גמרא ולא כלום, מלבד אולי סט אג"ק. הצרה הגדולה, שזה גולש גם לליטאים!
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 31/03/2008 0:05:29
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2008 22:16 |
|
| |
הלבן,
האם יש איזה שהוא משהו שהרבי אמר אי פעם, שאינך מקבל? האם מאז שראית את האור (או כל הגדרה אחרת לשינוי/הבנה), היה איזה שהוא נושא אי פעם שלמשך תקופה (יום ומעלה) חשבת אחרת מאשר דבריו של הרבי? כשאתה קורא/שומע איזו שהיא אמירה של הרבי, האם אתה מפעיל את שיקול דעתך וחוש הביקורת שלך? האם אתה מרשה לעצמך לבדוק את נכונות טענה/אמירה של הרבי לגופה ולפי התאמתה לעובדות המציאות כפי שאתה מכיר אותם?
הייתי יכול להמשיך ולכתוב הרבה שאלות, אבל אתה כבר כתבת כאן בפירוש את צמד המילים "ביטול מוחלט" וטרם חזרת בך.
טרוקנינוס, כתבת בפורום הזה כמה הודעות. הייתי שמח לדעת מה היו מטרות הכתיבה שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2008 23:15 |
|
| |
תעיינו שניכם בסדר 30 הכרכים של אגרותיו, ותראו שהוא הי' נזהר מלתת פקודות, הוא נתן עצות לכל שואל, ומי שקיבל את דבריו קיבל.
היום רואים רבים ושלמים עד כמה הוא צדק בנושאים רבים, שאז לא קיבלו את דבריו. הי' לו מבט רחוק מאד ובהיר מאד.
אם רצינו לבוא למנין, יש לשער שטרוק צודק, שאין למנותם כשתים, וכמו אצל הטור והרא"ש.
אמנם בתחלה נתת לי אתגר, אם מצאנו שהצ"צ חולק על אדמו"ר הזקן. השבתי לך. לא הגבת, עברת לנושא אחר, בקורת בנושא אחר.
השבתי לך גם שם, והפטרת עלי: "שגם בנגלותיו לא מצאתי תבונה רבה". ועברת לנושא אחר.
אפיק שואל מהי המטרה של כתיבתך.
המענה הוא קל וברור, יש לך דחף פנימי לנזוף בכל העולם בצורה מיוחדת במינה. מה שנקרא בתלמוד "על מנת לקנטר".
ידעת גם ידעת מה כתוב על כך. אלא שאצלך הוא דחף שאין באפשרותך לשלוט עליו. ואינך מעוניין לטפל בבעיה.
טוב, אז כל זמן שאינך כותב בגסות, אני מנסה להשיב לתלונותיך.
|
| נשלח ב-31/3/2008 00:00 |
|
| |
"הלבן", מה השבת לי?! מצאת שהצ"צ חולק על אדה"ז, יפה! כבר "איש ערבות" כתב זאת, ועיקר דבריי היה הסיפא שם, שבדורנו אינו כן, וע"ז לא השבת כלום כי אין לך מה להשיב. ובנושא השני ג"כ לא השבת כלום, כי הראיתי שהפילוסופיה של הרמב"ם חודרת גם לג' פרקים שאתם לומדים, ומה השבת?! אפס. ואני דרכי כדרך הנתיה"מ ואיני משיב על ענין א' פעמיים.
בכלל אין לי אישית עניין בתשובותיך, כפי שכתבתי כבר שאת דעתי עליך ועל שכמותך גיבשתי כבר מזמן, ודבריי כאן הם עבור הקהל שיראה וישפוט!!! על הפסיכולוגיה בגרוש שכתבת, ככל שאתה מתכעס יותר אני רק נהנה יותר. ולקהל אשיב: אינני יודע אם אני "נוזף בכולם", מפני שמעט מן השרידים אשר ה' קורא עדיין נשארו, ומקצתם נתקבצו בפורום זה, ואליהם דבריי. ועל הרוב הגדול בעוו"ה אכן השתלטה כנופיית ה"גדולים", השי"ת יושיענו מידם במהרה. די לדיקטטורה של ה"גדולים"!!!
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 31/03/2008 0:08:20
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2008 00:17 |
|
| |
אני כועס? איני כועס כלל, ובמילא אין לך סיבה להנות יותר.
שאלת ובקשת להביא לך דוגמה שהצ"צ חולק, והבאתי לך כבקשתך. מה עוול מצאת בזה?
לך וראה מאות חוברות הערות התמימים, שבהם יושבים ודנים בדברי הרבי, מקשים ומתרצים ככל אחינו בני ישראל במשך כל הדורות. לפעמים מקשים ומתרצים, ולפעמים נשארים בשאלה וקושיה.
להלכה לא חולק התלמיד על הרב, בדרך כלל, כפי שהיה נהוג בכל הדורות.
ובענין לימוד הרמב"ם, כיון שהוא כולל את כל התורה כולה, וכיון שהחובה היא שכל אחד ילמוד את כל התורה כולה, כמבואר בארוכה בהל' תלמוד תורה לאדמו"ר הזקן. מה עול מצאת בזה?
האם זאת אומרת שפוסקים בהכל כמו הרמב"ם? אתה ידעת כמה פעמים חולק הראב"ד על הרמב"ם, ואף שנו"כ הרמב"ם מתרצים את קושיות הראב"ד, הרי חלק גדול ביותר ממקומות אלו פוסקים כהראב"ד. מי כמוך יודע זאת.
האם כללי הלכה אלו השתנו כאשר לומדים את הרמב"ם, כדי לקבל ידיעה כללית בכל התורה כולה!? ודאי שלא.
אז מהי תלונתך?
את היחס של הרבי לדבריו של הרמב"ם במו"נ, שכמה מהם לא נתקבלו אצל גדולי הרבנים במשך הדורות, הראית לך במה שכותב הרבי בדא"ג: דלא כמ"ש במו"נ.
מה הבעיה בזה? אסור לקבל את שיטת הרמב"ן בענין שכר ועונש לעתיד לבוא?
|
|
| נשלח ב-31/3/2008 01:04 |
|
| |
שימעו נא רבותי: אני כותב בפורום רק דרך הסלולרי ברגעי פנאי מתים ממילא, וגם כך מוחקים לי חצי מהדברים, ולא אתמכר לאינטרנט בשביל "הלבן" זה. כשאתם רוצים לשפוט ביני ובינו, אחר קריאת תשובתי חיזרו וקיראו טענתי הראשונה, ואתם תבחרו אם ענה לעניין. א' מקוטבי המו"מ האחרון: בעוד אני איני מבקש להפוך כל העולם לרמב"מיסטים, ומכיר בצורך הנפשי של חלושי אישיות לרוץ אחר אדמו"רים או אחר הרבנית קנייבסקי, הרי שאוהבי-ישראל אלו מבקשים דווקא להשתרר על הכלל. הוא מיתמם: מה הבעיה בקבלת שיטת רמב"ן החולק?! כאילו ע"ז טענתי, ולא על כך שלדבריהם ההולך בדרך הרמב"ם בדורנו הוא אפיקורס, כמאמר משה לנדא מהגה"חים שלהם. והרי פיו ענה בו שאכן כל מאות רבני חב"ד נחשבים לעניין מניין רק לא' מפני שאין להם חשיבה עצמאית כלל. וא"כ לכשיבוא משיחם וכולם ייעשו חב"דיים כפי אמונתם, לא ישאר מתורת משה שריד ופליט ח"ו. אבל תשובתו ע"ז שאני בא לקנטר, כמו בסיפורי חסידים שהכל בגלל שהמתנגד נואף.
|
| נשלח ב-31/3/2008 03:49 |
|
| |
אחזור ברשותך על מה שכתבתי בעמוד הקודם:
אני דוקא חושב, שאם הי' לך קצת ביטול לאיזשהו רב, בבחינת ועשה לך רב, אז היית בוחר בדרך הנכונה בחיים, והיית מנצל את כשרונותיך באופן טוב יותר.
אם ה"גדולים" הם בשבילך מטפחת אדומה, אזי תבחר לך איזשהו רב שאתה סומך עליו שהוא מבקש את טובתך.
בטוח אני שהוא ייעץ לך להשקיע את כשרונותיך בביאור חדש על הרמב"ם, במקום לנסות לתקן את העולם כולו. מספיק שתתחיל לתקן קודם את העולם קטן זה האדם.
|
| נשלח ב-31/3/2008 10:56 |
|
| |
הלבן:
כתבת לעיל : "ואף במקומות שבהם הוכרחו להפגש סתירות אלו במשנה תורה - הסתיר זאת הרמב"ם במכוון. וכתבתי פעם
דוגמאות בנושא, ואבי כולם הוא בקדוה"ח, שבסוף פ"י הסתפק בכתיבת "קרוב מן הדברים שנתבארו
באצטגנינות", ומיד בפי"א התחיל לבאר את חשבון האצטגנינות, וכדי לטשטש את הסתירה קבע "עיקר"
חשבון ר' אדא ושמואל ביום אחד, ו"עיקר" האצטגנינות ביום אחר. וכתבתי על כך פעם באשכול אחר
שבפורום הזה."
האם תואיל בטובך להרחיב בנושא מעניין זה, או לפחות לתת מ"מ היכן כתבת והארכת בזה ?
תוקן על ידי בר_בי_רב ב- 31/03/2008 11:00:58
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2008 13:48 |
|
| |
מוציגן, לצערי לא קיבלתי ממך התייחסות לשאלתי. מדוע לצערי? משום שעושה רושם שיש באמתחתך כמה תובנות וידיעות שכדאי לי לבדוק. הבעיה שזה פשוט נעלם ומתבטל בין הניסוחים המתפלפלים, והירידה לשולי הדברים. כמדומני הייתי יוצא נשכר מהקריאה אילו היית בוחר לכתוב בצורה ישירה אך עיניינית.
או בקיצור: תפנה אל השכל שלי, ולא אל הרגש שלי. שכן כרגע אתה צידו השני של אותו המטבע.
כל זה ללמדך שאני באופן אישי הייתי שמח אם תחליט לפתוח אשכול חדש, ותרשום בו את עיקרי טענותיך, והנימוקים להן בצורה עיניינית, קצרה וברורה.
הלבן, אני לא ביקשתי ממך לנחש מה הם המניעים שלו. לדעתי זה מעשה לא הגון. וכבר ארבעה ימים שאני מחכה, אבל אתה אינך חוזר בך מן הביטוי "ביטול מוחלט".
זה שאתה חושב שביטול מוחלט יכול להיות גם ביטול חלקי, זה מוביל למסקנה אחת: אתה טועה. (שכן סתירות לא קיימות בעולם שנברא) בנוסף זה מראה על תהליכים מנטליים שגויים. ולסיכום: השילוב בין השניים הנ"ל זה דבר שאסור לקבל על הדעת (שכן זו לא דעת, זה סתם הבל ורעות רוח)
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2008 14:33 |
|
| |
הלבן ולמי הרב אמור להתבטל? אם תאמר שגם לו יש רב, השאלה חוזרת לרבו, ואם תאמר שהוא מתבטל ישירות לרבש"ע מדוע אחרים אינם יכולים?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2008 14:42 |
|
| |
בב"ר
ניסיתי לחפש ולא מצאתי, איני יודע איך לעשות כאן חיפוש. זה היה אשכול כאן לפני כמה שנים. כמדומה שדובר באותו אשכול גם בקשר למים שלנו ע"פ חז"ל. זכורני שגם "ריב" לקחה אז חלק בדיון. אולי היא זוכרת היכן הוא אותו אשכול.
אמנם נקודת הדבר כתבתי כאן, ואם תפרט איזה פרט לא מובן, אנסה לפרט יותר.
אפיק
אנסה להסביר, דבר הפשוט גם בלי הסברתי, שיש כמה סוגים:
א) תלמיד חבר רגיל לחלוק על רבו, ואין בזה חידוש.
ב) תלמיד רגיל להקשות על רבו, אמנם בד"כ מקבל את מסקנת רבו.
ג) אם הרב הוא מורם מעם, והתלמיד הוא תלמיד פשוט, אזי הלכתא כרב באתריה, בין אם הפסק נראה לתלמיד ובין אם לאו.
ד) דיירי העיר שאינם תלמידי חכמים, הם באים לשאול שאלות אצל הרב, וכדבריו הם עושים, ואפילו אינם מנסים לשאול עליו שאלות.
השאלה שלך היא איך אצל חב"ד. על כך עניתי:
לא זו בלבד ששואלים ומקשים על דברי הרבי, אלא אף גם זאת, שבכמה ישיבות יש קובץ תורני שיוצא לאור מזמן לזמן, שנקרא בשם "הערות התמימים ואנ"ש", ועיקר מטרתו היא לדון בדברי הרבי, להקשות ולתרץ, או להשאר בקושיה ושאלה.
אין שאלה שהרבי עצמו הוא ענק הרוח, מופלא מעם, משכמו ומעלה גבוה מכל העם, הן בחב"ד והן בשאר החוגים. וכל מי שאינו מודה בזאת, אין כל טעם לנסות להוכיח לו זאת.
למרות זאת הוא תמיד דרש שלא יקבלו את דבריו כהלכה מסיני, כי אם ידונו בדבריו.
גם מה שהיו מקשים בקובץ "הערות התמימים ואנ"ש", הי' הרבי מעיין בדברים, ולפעמים הי' אומר בהתוועדות, ראיתי הקשו על דברי בקובץ, ואמנם הביאור בזה הוא כך וכך.
האם הנהגה זו שוללת מהאדם מחשבה עצמית? נדמה לי שלא, ואדרבא.
האם יש חסרון בקבלת מסקנתו של הרבי? ברור לי שלא.
|
|
| נשלח ב-31/3/2008 14:48 |
|
| |
נראה שנתבלבל מר "הלבן", ושכח שאינו נמצא באשכול זה כדי לחלק עצות לאחרים, אלא כדי לנסות לקנח מעט סורחנו וסורחן חבריו אשר נגלה בשנים האחרונות לעין כל. ואם בזה אינו מצליח, יפה שתיקתו מדיבורו, וימנע ממנו עצותיו. ולשאר החברים א"צ להשיב, כי ידוע שאיני כותב כאן באינטרנט אלא דרך אגב ואקראי ועראי, וגם מזה נמאס לי כבר לעניין פורום זה, לאור היחס הגועלי מצד ההנהלה - מוטב, אחד מחברי ההנהלה - כשרוב דבריי נמחקים ומצונזרים, ואילו להצד שכנגד מניחים לפעור פיו נגד החוקה. ומה שכתב הלה שלא להשקיע בנסיון לתקן העולם, אכן: הוא ושכמותו חיים כבר בעולם מתוקן, עולם הדמיון של הריי"צ ורפאל כהן, וממתינים למשיחם החי שיבוא לגואלם. אבל הרבה אחרים שלא ניחנו בכוח המדמה מופלג כ"כ וחיים לאסונם בעולם האמיתי השפל תחת מגפי ה"גדולים" למיניהם, מה יעשו?! ה' ישפות שלום לעמנו עני ודל אשר היה למשיסה בשיני זאבי ערב בעוו"ה, וישלח לנו בקרוב משיח האמיתי ונזכה לראותו ולקבל פניו!!
|
| נשלח ב-31/3/2008 15:33 |
|
| |
עדיין לא הבנתי מדוע איבדת שיווי משקל.
אתה רוצה לחזור לנושא השגחה פרטית, שהתחלת בו?
|
|