בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/4/2008 15:13 לינק ישיר 

מוציגן
את הלויתן שלי כבר קבלתי באשכול הזה, בבחינת טועמיה חיים זכו, כאשר אחרי כל התמרונים שלי הצלחתי לעשותך לציפור המדברת כבן אדם.
ואם אזכה לראות גם, שסיימת את תקופת ההשתוללויות והשתלחויות המיניות באינטרט, ארגיש אז, שזכית בעולם הזהי גם לשור הבר ויין המשומר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/4/2008 15:43 לינק ישיר 

אל לך, "הלבן", להתפאר ולהתרברב כל כך, עד כדי היזקקות לתיאורים זואולוגיים ממעיין אהבת-ישראל שלך ושל חבריך. אם מישהו כאן עבר מהפך כלשהו, הרי שזאת קרה לך, כשלאחר איומים תינוקיים בתיבה האישית ותיאוריות משעשעות שהעלית לעיל בדבר התעללות בילדות וכו' (וכפי שסיפרתי אני שמעתי זאת בפארבריינגען לגבי הרב אליעזר שך), נאלצת, בלחץ חבריך ולנוכח הנסיבות, לעבור לדיון ענייני, ומשראיתי כך נעניתי לך אף אני, בבחינת את מכבדי אכבד ובוזי יקלו. ולא אמנע כלל מלהוסיף ולחובטך באשכול זה גם בהמשך, ועדיין לא השבת על רוב טענותי דלעיל, וגם בנושא ההשגחה לא השבת כלום בקשר לנקודה שהעליתיו, כאמור. ובאשר לסיפא של דבריך ותקוותיך לעתיד, כבר מילתי אמורה שאני מודד לכל אחד כפי רמתו, ולא הרי דיון בפורום לאינטלקטואלים ככתיבה באינטרנט עבור המון החרדים הבהמיים, שחובה לדבר אליהם בשפתם, כי בעניין אחר לא יבינו. על כן חדל לך מנסיונות "לקרבני", ומוטב השקע בחוזרים בתשובה מטורללים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2008 16:01 לינק ישיר 

<וגם בנושא ההשגחה לא השבת כלום בקשר לנקודה שהעליתיו>
כוונתך למה שהוכיח הרבי שהחסידות לא מקבלת את מסקנת רב סעדי' גאון?
כן, אתה צודק בזה.
אם יש לך עוד מה להוסיף בנושא השגח"פ - הנני מוכן ומזומן.

באשר לשאר הנושאים, כבר מילתי אמורה לעיל, בלשון אדמו"ר הזקן בתניא (ס"פ כה):
הנה אתם ראיתם פי' מאמר אחד מספרים הידועים לדוגמא ולאות כי גם כל המאמרים התמוהים יש להם פירוש וביאור היטב ליודעי חן. אך לא יקוו מעלתם אלי לבאר להם הכל במכתב כי היא מלאכה כבידה ומרובה ואי אפשר בשום אופן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/4/2008 16:50 לינק ישיר 

ובאשר לדבריו של הרב לנדא בעת התוועודות.
בודאי חלק הרמב"ם על הרס"ג בכמה פרטים בעיקרי יסודי האמונה, אבל מעולם לא כתב עליו שהוא אפיקורוס. גם הראב"ד חלק על הרמב"ם, ומעולם לא כינה אותו כן.
יחד עם זאת יודע כל ילד, שבעת נאום או התוועדות מבטאים פרט זה או אחר בצורה בולטת, להדגיש את הנושא, ואין כל סיבה לקבל הדברים בפירושם ומשמעותם הפשוט.

נזכרתי, ישבתי פעם בהתוועדות, אחר ראובן לשמעון: ישקני.
שאל שמעון: פשוטו כמשמעו? להפשיל וכו' וכו' ולנשק?
השיב ראובן: למה תדבר ניבול פה באמצע התוועדות? כל הכוונה היתה לאמר שתעזוב אותי. ותו לא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/4/2008 22:49 לינק ישיר 

מוצי,
סתם-
המושג "ג' פרקים" קיים בחב"ד רק באותם ארבעים יום של חודש אלול-יוה"כ, אם בספרון השבועי 'דבר מלכות' הופיעו בשבוע החולף ג' פרקי תהלים, זהו רק משום החלטתו המענינת של המו"ל להכניס את פרק התהלים של הרבנית חיה מושקא נ"ע שהתחלף בשבוע שעבר עקב יום הולדתה כ"ה אדר. (מנהג שיש לו סימוכין בדברי הרבי עצמו - ש"פ תשא תש"נ).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/4/2008 01:01 לינק ישיר 

הלבן,
התירוץ לדברי הרב לנדא וגם לדברי בעל הישקני הוא דחוק ביותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2008 02:51 לינק ישיר 

לידיעתך, "הלבן"- הודעתך האחרונה קראתי באוטובוס צפוף, ולמראה דבריך נתפרצתי פתאום בצחוק עז ועיני ירדה כנהר דמעות צחוק!! מה חשבו העומדים סביב איני יודע, ויהי זאת על מצפונך. ובענין הרב לנדא, אף אם נשליך מדבריו תיבת אפיקורס, עדיין היתה מגמת כל שיחתו ללמדנו שבזמננו חייבים הכל לקבל שי' החסידות. אך נניח לכך. וזאת למודעי שאותו היום י"ט כסלו היה. וכשומעי הבלי הר' לנדא בהתוועדות בביהכ"נ חב"ד מא"ש, הלכתי משם בחרי אף. ואבוא אל ביהכ"נ צ"צ בעיר העתיקה, ושם דרש הר' ח. ש. דייטש, ומי יודע מה קישקש, אך אני לא שמעתיו כלל! כי שמה היתה וודקה בשפע, ולא יצאה שעה אחת עד שנעשיתי שיכור כלוט!! איזה יופי היה שם, עלינו ורקדנו בטירוף על הספסלים, וניגנו ניגונים כה לוהטים - אשרי עין ראתה זאת!!! ולביתי לקחני אחר חצות הליל חסיד אחד משם, טוב וצדיק, ואני בשיכרותי חשבתי שזו מונית! כשסיפרתי אח"כ לליטאים, הוריקו פניהם מקנאה!! אוי, אני אוהב חב"דניקים ושונא "גדולים"!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2008 12:46 לינק ישיר 

אוי וויי, אז את הדברים השליליים של חב"ד אתה כן לוקח?
אז יש לך קצת לחלוחית של חבצקער?
וכעת בהשתללויותיך באינטרנט, עוד יאשימו את חב"ד?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/4/2008 13:13 לינק ישיר 

המוצי הלזה הוא חבדצקער.
הוא שומע את הרב לנדא, משם רץ להרב דייטש. טרינקט משקה און הולעט. מתעב את ה"גדוילים". בז לגדולי ישראל. הוא חבדצקער.
וכנראה שהלבן יודע מי הנפש הלזה.

ומדוע מנסה אתה להסוות את דמותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2008 15:12 לינק ישיר 

אולי תבאר, "הלבן", מה בדיוק שלילי בתיאור הנהדר שכתבתי מהפארבריינגען?! ובעניין פחדך שישייכו כתביי על ה"גדולים" לחב"ד, תנוח דעתך. אף שעיקר הדבר הוא אמת ויציב וידוע לכל מי שבא פעם בין חסידי חב"ד, שכל ה"גדולים" בלא יוצא מן הכלל בזויים ומאוסים שם בתכלית, מ"מ הליטאים אינם צריכים סיבה לשנוא את חב"ד, אלא שנאתם מדין הלכה בידוע שעשו שונא ליעקב, ולא משנה מה חב"ד יעשו. ועיקר הטעם לשנאה זו כמ"ש כבר כמ"פ, שלולא חב"ד היתה הדיקטטורה של שך משתלטת כבר מזמן על הציבור כולו, כי החסידים, הספרדים, החרד"לים, וכולם ממש, משועבדים ל"גדולים" הבני-ברקיים ברוחם ובנפשם כעבדים כנעניים בלא גוזמא, ורק חב"ד לא יכרעו ולא ישתחוו להם ואדרבה וכמ"ש, וזו סיבת שנאתם את חב"ד בייחוד, וממילא לא יעלה ולא יוריד כלום אם יהיה להם עוד טעם לכאורה או לא יהיה להם, כי ההלכה בידוע וכו' תתקיים בעינה לעד, עד בוא גוא"צ בב"א ומחיית העמלק של זמננו מתחת השמיים, מי יתן ועינינו תראינה זאת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2008 15:19 לינק ישיר 

ומכיוון שאינך רוצה להתווכח עוד, "הלבן", לא אשאל ממך כי אם ידיעה א', אחר שאני כבר המשכתי לעיין בדברי הר"מ שם שדיברנו מהם בפ"ב מיסוה"ת ה"י (וכאמור בדיוק עמדתי בעת העיון שם) בהמשך דבריו שם במ"ש בעניין חילוף הניקוד בתיבת חי מפתח לצירה, ומתוך זה עיינתי במחלוקת שנמשכה מזה בניקוד חי העולמים בתפילה בפתח או בצירה, וכל אחד אומר שחברו מחרף ומגדף ורובם נסמכים על הרמב"ם, ובכן הודיעני האיך הוא בסידור אדמו"ר ואם בא בזה נידון בספרות חב"ד. ואין חפצי בסודות מן הקבלה אלא בביאור ע"פ פשוטו או ע"פ כללי הדיקדוק, וגם מובן שאיני צריך למה שאוכל למצוא לבדי ע"י חיפוש בגוגל, אלא אם יש לך איזו ידיעה חדשה בזה מצד בקיאותך בספרי חב"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2008 15:45 לינק ישיר 

בחסידות (בתורה אור ולקוטי תורה) מבואר בכמה מקומות, אודות החילוק בין ברוך שאמר לבין ישתבח לענין יחיד (יחיד חי העולמים מלך, או מלך יחיד חי העולמים).

ולענין
הניקוד כותב הרבי (אג"ק ח"ה א'שלא):
כי הנה ג' פרטים בדבר: א) לחיי - ביו"ד אחת או בשתים. ב) את"ל באחת - נקודתה בפתח או בצירה. ג) העולמים - בה"א או בלא ה"א. ונפק"מ בברכת ב"ש, ישתבח בנ"ר ופיוט האדרת והאמונה.
והנה כמה דיעות בזה: א) בחק נתן בסוף מס' תמיד כנראה השוה מדותיו - לומר בכהנ"ל חַי העולמים - גם בפיוט האדרת והאמונה. ב) בסי' ר"ע גאון נדפס בב"ש וישתבח - חי בחד יו"ד, ובבנ"ר - בשני יו"דין. ובכ [ו] לם בפתח. ג) בסי' יעבץ פוסק לומר בב"ש ישתבח ובנ"ר - חה"ע בחד יו"ד ובפתח, ובפיוט האדוה"א - לחי עולמים ובפתח. ד) בסי' רבנו הזקן (בעל השו"ע והתניא) בכהנ"ל - חה"ע בחד יו"ד ובצירה. אבל בפיוט האוה"א לחַי עולמים, וכ"כ בס' אור חדש.
המג"א סר"ז - לא גילה דעתו אלא לענין בנ"ר (שצ"ל בצירה) וצ"ע בסברתו בב"ש ישתבח ופיוט האוה"א. וכספק זה הוא ג"כ בדעת הגר"א. ועייג"כ אבודרהם, ברכ"י ושע"ת לאו"ח סר"ז. עיון תפלה בסי' אוצר התפלות בברכת ב"ש. הגהות ראל"צ במשניות סוף תמיד. ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/4/2008 22:12 לינק ישיר 

יפה, "הלבן", אני רואה שאתה באמת בקי! ברצוני לשאול, מאחר ובעבר כתבת שהאג"ק נמצאות על האינטרנט, האם הייתי מגיע לכך דרך חיפוש בגוגל? לא עברתי על כל תוצאותיהם כשחיפשתי אך נדמה לי שלא היה ציון כזה. ולגופו של ענין, מה טעם לחלק בין ב"ש וישתבח לפיוט? בדניאל יב כתוב בצירה, אלא שחכמולוג אחד הגיה בתנ"ך שהדפיס בוונציה בפתח. ודעת הרב קאפח לומר בצירה, והאריך בזה בפירושו על הר"מ במקומו שהאומר בפתח הוא מחרף ומגדף. והר' צוביירי בשו"ת שלו השיגו בחריפות. יצויין שצוביירי הנ"ל ערך בהיותו בן 18 (בעזרת רבותיו) את הספר "אמונת השם", נגד ספר מלחמות השם לר' יחיא קאפח, סבו של ר' יוסף, בגנות הקבלה. ומאז מחפש צוביירי הנ"ל להתאנות לרב קאפח בכל ענין, ובזה ג"כ דעתו לומר בפתח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2008 22:48 לינק ישיר 

א) לא, זה בHTML כ"א בDBF שא"א למצוא בגוגל, אבל יש מנוע חיפוש אצלנו באתר.
ב) הטעם לחלק לא נתבאר, אמנם נראה לענ"ד טעם החילוק:

לגבי עצמותו ומהותו הוא יחיד ואפס זולתו, והעולם בטל אליו ואינו מציאות בפני עצמו, וא"כ אין שייך לומר בזה "חֵי העולמים", אלא "חַי העולמים", כי הוא והעולם אינם שני דברים חלוקים.

אמנם כשמכנים אותו מלך, היינו מה שהוא בורא את העולמות, בזה יש כבר מציאות העולם, אלא שהוא בטל אליו ית', ובזה שייך לומר "חֵי העולמים".

ולכן כשאומרים בברוך שאמר "חי העולמים מלך", ובישתבח "מלך יחיד חי העולמים" ובבורא נפשות "מלך העולם ... חי העולמים" אומרים בציר"י,
משא"כ כשאומרים "האדרת והאמונה לחי העולמים", אזי משבחים אותו על מה שהוא יחיד ואין שני לו, ואז אומר "חַי העולמים".

כן נלענ"ד, ואם שגיתי ה' הטוב יכפר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/4/2008 02:21 לינק ישיר 

"הלבן": פירושך בלא טעם וריח. אך ראה זה פלא אשר עיינתי אני עתה ליישב דברי אדמו"ר נ"ע בעל התניא הפלא ופלא, לא יאומן כי יסופר!!! והחילוק א"ש כפשוטו בין "חי העולמים" בב"ש וישתבח בה' הידיעה, ל"חי עולמים" בפיוט בלא ה' הידיעה. ואדמו"ר נמשך אחר הכתוב, כי בדניאל ד לא: "ולחי עלמא שבחית והדרת", בלא ה' הידיעה, מנוקד בפתח, ובדניאל יב ז: "וישבע בחי העולם", עם ה' הידיעה, מנוקד בצירה!!! והרי זה ע"ד מהר"י קאפח זצוק"ל בביאורו שם על הרמב"ם, וז"ל: כי חי עלמא בלי ה' פירושן החי לעולמים, וכך תירגם רס"ג כאן "חי אלעאלם", החי לעולמים, ושם יב ז "וישבע בחי העולם" שהיא כתובה בצירה, תירגם רס"ג "חיוה' אלעאלם" חיות העולם, עכ"ל. לא יאומן כי יסופר מגודל גאונותי אשר נפל עתה בדעתי ליישב דברי אדמו"ר בענין פשוט בתכלית הפשיטות!!! ולפי דעתי זהו ראוי אכן להדפיסו ב"הערות התמימים", אך במדור אחר לגמרי ממדור הקושיות על סיפורי הריי"צ, ואף הפעם איני מוותר על הקרדיט כלל!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 73 74 75 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.