בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/4/2008 12:36 לינק ישיר 

יפה.
אדרבא, תכתוב הערה בצורה מסודרת, ואחר שתביא את סיכומו של הרבי בנוסח אדמו"ר הזקן, תכתוב הביאור שכתבת. תשלח לי בפרטי, ואמסור להם לגליון הבע"ל היוצא לאור לקראת חג הפסח.

בשולי היריעה:
את ההוספה שכתבת: "לא יאומן כי יסופר מגודל גאונותי", אתה יכול להשמיט, כי סגנון זה לא מקובל שם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/4/2008 15:25 לינק ישיר 

מוצי,
סלח לי שאני מקלקל את החגיגה
אבל אני לא רואה בהברקה זו אפילו שמץ של גאונות
בסך הכל קראת הסבר של הרב קאפח
בקשת מהלבן אינפורמציה מה דעת חב"ד
וראית שזה מתאים עם קאפח.

איפה כאן הגאונות?
אולי אתה תחת השפעת עוד איזה פבריינגען קטלני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 01:53 לינק ישיר 

, בר נגר, אל תקשקש! על ביצת קולומבוס שמעת? ובנ"ד זה לא היה כלל כתיאורך. אני סתם שאלתי את "הלבן" כדי לתת לו הרגשה טובה אחר שהתקוטטנו, איך הוא בסידור חב"ד (וכי איני יכול לעיין שם בעצמי, לו זה באמת עניין אותי?) וכשענה המשכתי לשאול מה"ת לחלק, ג"כ סתם כך כדי לכבדו, והוא ענה שטויות, וכלל לא הייתי ממשיך לדון בזה, אלא שפתאום הבריק אצלי בלילה מדברי הרב קאפח, והרב קאפח כלל אינו מזכיר את הפיוט האדרת והאמונה, והוצרכתי לפתוח סידור כדי לוודא שאין זכרוני מטעני ובאמת אין בפיוט ה' הידיעה וכו' - בקיצור, אין לך שום השגה בגאונות, ומסופקני אם עברת פעם חוויה של הארה פתאומית כזו. "הלבן": לא התכוונתי ברצינות שתפרסם ההערה, ואף חששתי מלכותבה שמא יפרסמנה אח"כ אחר בשמו, אלא שלא התאפקתי מרוב התפעלות מגאונותי!!! ואני מעולם לא פירסמתי ולא אפרסם בשום קובץ עם ארחי-פרחי אחרים, כי תורתי אין לה שום ערך עם הזבל המתפרסם היום, ואם אפרסם אפרסם רק בפני עצמי בלי זר איתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 02:18 לינק ישיר 

אני מתרשם שהבעיה שלך עם ה"גדולים" היא,בעיקר מאבק על הכרה....אתה הגאון האמיתי ואילו הם חטפו לך את החסידים...

יש שם מוציגן מבורך מעתה ועד עולם...!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 06:01 לינק ישיר 

בלבי

שאל אותי למעלה: 'במה עוסקים אלו שיש להם תפיסת אלקים גדולה?'

הם עסוקים בגילוי רצונו ומתברר להם ששונה מאד מרצונו כשהיה עדיין קטן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 09:27 לינק ישיר 

אני מקווה שיש להם תפיסה גדולה ולא שהם מדמים שיש להם תפיסה גדולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 10:55 לינק ישיר 

הבעיה אינה בתפיסה (רוב הגולשים כאן מוכשרים לה) אלא בהפחדה הנטועה מקטנות מלחשוב אחרת ממה שחונכו והורגלו לחשוב בתחום הדתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 11:44 לינק ישיר 

מנין לך שאתה לא חי בדמיון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 12:16 לינק ישיר 

מוציגן

א) וא"כ מתאים גם מה שאנו אומרים בפיוט אתה הוא אלקינו (בימים נוראים): חַי עולמים, טהור עינים.

ב) אתה באמת עובד על ספר של ביאור חדש על יסוה"ת להרמב"ם? אל תשכח לשלוח את הספרים שלך לספריה.

בוגי
והקשר בין הדיון הזה לחב"ד?

תוקן על ידי הלבן ב- 11/04/2008 12:17:01

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2008 12:30 לינק ישיר 

נכון מאד, "הלבן", אני עכשיו עוד במיטה וכבר רציתי להוסיף שלפי המהלך שלי א"ש ג"כ שבברכת בורא נפשות חי בצירה ובפיוט אתה הוא אלהינו וכו' חי בפתח, וברכת בורא נפשות נזכרה בדברי הרבי בר"ת "בנ"ר" ולכן לא שמתי לזה לב מקודם, ופיוט אתה הוא אלהינו וגו' אישתמיט גם להרבי. והרב קאפח לא מזכיר כלום מהסתירות בתפילה אלא מדבר רק מפסוקי דניאל. בסידור שלי נוסח ספרד ג"כ הניקוד כפי מהלכי, אלא שידוע שמסידור זה אין שום ראיה שאינו נוסח ספרד אלא נוסח המדפיסים, משא"כ סידור אדמו"ר שדיקדק בעצמו בכל תג. בודאי שאם אדפיס איזה ספר אשלחנו לספריה, וכבר הזכרתי לעיל משבחה ומעלתה של הספריה, שבעצמי נהניתי ממנה בלא כסף! והספר אינו רק על יסוה"ת אלא על כמה הלכות מס' המדע, כתוב רצוף בלא שום הבדל בהתייחסות בין פרקי הלכה של הרמב"ם לפרקי פילוסופיה שלו, כי דרכי כדרך הרמב"ם עצמו, ולא כה"גדולים" והנו"כ המעוותים אותו!!! וכבר שנה שאני עובד ע"ז ובינתיים בקושי גמרתי שליש מהתכנית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 13:34 לינק ישיר 

א) הסיבה שהרבי לא הזכיר את "חַי עולמים" שבפיוט, כי הפיוטים אינם בסדור שיסד אדמו"ר הזקן. ואני כתבתי על פי מחזור השלם כפי הנהוג בחב"ד.

ב) א"א שלא להזכיר כאן גם את מרז"ל "מנוחה לחיי העולמים"; אלא שזה לא שייך לעניינינו כלל, כי לא מדובר בו בקב"ה כי אם בחיים הנצחיים של ישראל לע"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2008 13:39 לינק ישיר 

ולאותו שכתב לעיל שה"גדולים" לקחו את החסידים וכו', תשובתי: אכן, בדורנו דור שפל וירוד בעוו"ה אשר לא היה כמותו מעולם, זמן עקבתא דמשיחא כאשר החושך יכסה ארץ ופני הדור כפני הכלב ממש פשוטו כמשמעו, מה יש להפליא ע"ז?! ונזכיר עובדא א' מ"גדולים" העמלקים הללו רק מהשבוע!! בחוצות ירושלים פורסם מכתב בכת"י המרן מ. לפקוביץ וחתימות חבריו המרנים קנייבסקי ונ. קרליץ, לאב אחד חרדי ומג"ש בישיבה, לשפוך דמו ברבים על שבנו נישא לבתו של מליונר אחד מלונדון שלא ברצון אביה, ומפני שהמליונר שילם כסף לשלישיית ה"גדולים" הנ"ל או לאחד מבניהם/שמשיהם, הם מתערבים בסיכסוך המשפחתי הזה ומשמיעים דעת תורא לשפוך דם האב, החתן וכל המשפחה, לרומסם ולדורסם לעיני כל!!! ומה היה צריך האב האומלל הזה לעשות?! להרוס במו ידיו את חיי בנו, עצמו ובשרו, רק כדי שלפקוביץ לא יפסיד את הכסף שהמיליונר מלונדון הבטיח לו?! שומו שמיים!!! בזמננו עדיף להיות חילוני מלהימנות על מאמיני ה"גדולים" השטניים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 17:21 לינק ישיר 

"הלבן", דחוף: אם הפיוטים אינם מנוסח אדמו"ר, מי האחראי על הניקוד שם ומנ"ל שבר סמכא הוא? ומה מתוך תפילות הימים הנוראים הוא כן מסידור אדמו"ר? אבקשך לציין מקורות מדוייקים לתשובתך. ובעצם הדבר לגבי הפיוט אתה הוא אלוהינו וכו', נראה שכל ישראל אומרים בפיוט זה חי בפתח ובזה אין מחלוקת. ומה שכתבת בטעם השמטת הרבי, איני מכיר כל ההקשר של האיגרת שם, אבל אם מזכיר מס' חוק נתן ומהגר"א, למה שלא יזכיר מנוסח הפיוט שאפי' חב"ד אומרים, ואפי' אינו מאדה"ז. ואפי' נניח שמלכתחילה נשאל על נוסח אדה"ז דווקא, שלא משמע כן כלל, כיוון שמזכיר לכל האחרונים הנ"ל למה לא יביא גם מהפיוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 18:24 לינק ישיר 

הסידור של אדמו"ר הזקן כפי שהוא הכין והדפיס כולל את תפלות ר"ה ויוהכ"פ, ועוד איזה קטעים אחדים.
הפיוטים לא נדפסו בסדור שלו, רק לראשונה נדפסו בתרע"ג, ובשער שלו נדפס "כפי הנהוג אצל החסידים המתפללים בסדור האריז"ל ... ".

הסדור כפי שיצא מידי אדמו"ר הזקן נדפס כמה פעמים בשם "סדור תורה אור".

איני יודע למה פתאום זה כ"כ דחוף, אבל הנה יש לך את דף השער של סדור תורה אור של רבנו הזקן:

והנה יש לך את דף השער של המחזור:

כנראה שגם בשאר הסידורים שדן בהם הרבי שם לא נדפסו הפיוטים (בסדור היעב"ץ לא בדקתי).

תוקן על ידי הלבן ב- 11/04/2008 19:11:41

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2008 19:38 לינק ישיר 

לסיום השבוע האינטנסיבי, תרשה לי לסכם:

אתה עורך כעת "ביאור חדש" על ספר המדע של הרמב"ם, נתקעת בהל' יסודי התורה פ"ב ה"ט-י, ופנית למורה נבוכים ח"ג פי"ז, והסתבכת שם עם שיטת הבעש"ט ואדמו"רי חב"ד בהשגחה פרטית. זה הביא אותך לאשכול הזה, אלא שכדרכך התקפת בסגנון לא מקובל. אחרי שנרגעת, התחלתי להבהיר לך כמה פרטים בשיטת הבעש"ט ואדמו"רי חב"ד בהשגח"פ, ובשיטת הרמב"ם בידיעה ובהשגח"פ, ובעוד כמה פרטים בביאור דברי הרמב"ם בהל' יסודי התורה פ"ב ה"ט-י. הסגנון שלך נרגע מעט, וכל מה שנשאר הוא: תודה על העזרה, ונעבור להלכות הבאות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 74 75 76 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.