בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/9/2008 10:13 לינק ישיר 

צענע

לא זה מה ששמעתי ומה ששמעו דוברי אנגלית בסרט, אבל לו יהי. אני אמנם תוהה על ענייני המשיחיזם ולועג להם מדי פעם, אבל ממש אין לי שום תאווה  להאמין בדברים כגון דא.

האם יש מישהו שיכול להעמיד דברים על דיוקם? מישהו שיכול לומר עד כמה סגנון הדיבור הזה (אם בכלל, כפי שהעיר צענע) נפוץ או לא ומה בעצם הטענה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2008 01:08 לינק ישיר 

מה אומר ומה אדבר, את האיש הזה אני מכיר ומוקיר זה 44 שנים, ביחד פעלנו מאות פעמים, ביחד שוחחנו אלפי פעמים, ומעולם לא שמעתי ממנו שום כלום מהסגנון הזה והדומה לו.
כן, יש לו הנהגות מוקצנות, בכמה שטחים, אבל פליטת פה כזו? מעולם לא כזה ולא כיוצא בזה.

*
בלי קשר, ניסיתי לבדוק זאת במקור, ונודע לי שלא מדובר בטלטון של השנה הזאת, ולא זו של אשתקד, כי אם שלפני כמה שנים. שכנראה מישהו העתיק כדי לעשות מזה משהו, וזה מאד חשוד אצלי, אם אין כאן זיוף קטן.
כי זה לא הסגנון שלו, וגם לא בתור פליטת פה.

תוקן על ידי הלבן ב- 23/09/2008 1:25:15

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/9/2008 12:41 לינק ישיר 

אחד האבסורדים המגוחכים של חב"ד ניתן לראות בימי הסליחות אלו: הם מתחילים לומר סליחות במוצ"ש כמנהג האשכנזים, אבל גומרים בער"ה, ובעשי"ת אין אומרים כלום (חוץ מבצום גדליה אחר התפילה מדין תענית). וכשנשאלים ע"ז אומרים איזה חידוד מא' מ"נשיאיהם" שאחר ר"ה העבודה בלב. ודבר זה ממש כמו בכל שאר ענייניהם בבחי' את אשר אסרת התרתי את אשר התרת אסרתי אשר טימאת טיהרתי אשר טיהרת טימאתי וכו', שהרי הרמב"ם (פ"ב מתשובה) בהיפך, אינו מזכיר עניין סליחות אלא בעשי"ת, וכתב שם שזהו מנהג "כל ישראל", כל ישראל חוץ מחב"ד (וכיוצא בזה בסוכה מחמירים בטפל כשתיית מים ומבטלים העיקר שהוא שינה, וכן בכל דרכיהם). ואעפ"כ אודה על האמת, שבעניין זה החלטתי להישאר חב"דצקער. מאחר והסליחות הללו מערבבות את כל סדר היום (ובפרט לאיש אשר כמוני שלקום בבוקר אינו מסוגל ואומר בלילה), מצידי שאלוהים יסתפק במה שאומרים עד ר"ה. ואם לא יסתפק בזה, ג"כ לא צריך. ומכאן עצה למתאוננים באשכול הסמוך על אריכות הסליחות: בואו היעשו חב"דצקערס לשבוע, וכבר נפטרתם מחמישים אחוז מהמלל המייגע. שלא לדבר על אם אתם ספרדים, שאז אתם באמת מסכנים גדולים. סליחות של האשכנזי, אפילו בשבוע שהוא כן אומר, אורכות חצי שעה לכל היותר, ואילו הספרדים במקרה הטוב מסיימים בכפליים מזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2008 14:33 לינק ישיר 

הלבן,
תודה לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2008 00:50 לינק ישיר 
לעצכח

לגבי הסרט.

יכול להיות שהדובר אמר

ה' , הרבי, אתם מקשיבים. ככה שהוא מחלק בין הרבי לה'

ויכול להיות שהוא אמר

אוי ה' ,  הרבי , אתה מקשיב. והמילה G-D באה בתור מילת התרגשות , בדומה לגעוואלד של סבתי שתחיה.
אבל אז אני אולי מאשים אותו באמירת שם שמיים לבטלה.

ויכול להיות שהוא עשה תשובה מאז.

אבל תאמת, לי יותר מפריע שכשאני מתפלל בשטיבל בבית מנחם בכפר חבד כתוב על הפרוכות
כ"ק אדמור שליטא מלך המשיח כפי שניתן לראות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2008 00:12 לינק ישיר 

וילי,
נראה שכל הזמן מנסים להציג את המשיחיסטים כמיעוט הזוי, אך הם כובשים כמעט כל מעוז חב"די שאני מכיר. הייתי לא מזמן בישיבת חב"ד ברחובות, וגם שם על הקיר יש את הכיתוב "יחי אדוננינו.." אפילו לא מנסים לתת מקום לאלו שאינם משיחיסטים (אם אמנם יש כאלו...)

למה לי קרא, סברא הוא

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/10/2008 11:16 לינק ישיר 

אשתפכם בחוויה אישית מספר ימים אחרי ג' תמוז היתי בציון מצד אחד רגש של רוממות המקום אך גם של צער גדול מאוד . חזרתי בכדי להיתפלל מינחה ב770 אך מיד יצאתי קשה היה עלי להיות במקום שהרבי התפלל וכ"ו כפשוטו נשמה בגוף וכעת הוא לא כאן זו הרגשה מכבידה וקשה .
הבעיההיא עם אשר יכונו משיחיסטים בין שאר התמיהות על דרכיהם והוא העיקר שאין הם חשים שהרבי חסר שחסרה התפילה חסרה ההתועדות חסר הכוס של ברכה חסר הלעקח חסר האתרוג
 חסר התקיעת שופר חסר הדולרים חסרה השיחה שאחרי מעריב .
חסר הרבי עבורם הרגש הזה לא קיים כי הרי..........
אייך אפשר לבקש כאשר לא מרגישים את החיסרון והכול מהשפה ולחוץ רוצים משיח רוצים תחית המיתים צריך קודם כל להרגיש שזה חסר .
תשע אזכרות בתפילת מוסף של ר"ה הם כנגד תשע אזכרות של תפילת חנה כי חנה הרגישה הרגשה אמיתית ושלמה שחסר לה.........
בשורות טובות.
גמח"ט.
ערב שבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 19:22 לינק ישיר 

אוי חלמיש, חלמיש,

הרבי חסר?! השכל הישר חסר!
בכמה סעודות שלישיות הייתי ובכמה התוועדויות . כמו שהליטווקים מפלפלים בגמרא עד לזרא, כך חב"ד מתפלפלים בחסידות. ושוכחים הנחות יסוד בסיסיות. מסוגלים לעמוד מול קבר פתוח ועדיין לדון האם הרבי מת באמת או רק "בעיני בשר". לקחת את פשט הלכות מלכים ולהעמידן על ראשן עבור הרבי המת.

למה לי קרא, סברא הוא

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/11/2008 21:01 לינק ישיר 

הלבן

איך אמור להתפרש המאמר: 'שלוחי מצוה אינם ניזוקים' לנוכח האסון בבית חב"ד בבומביי?

1. מי שעושה את השליחות לפרנסתו אינו נחשב שליח מצוה
2. מי שעושה את השליחות לקביעות אינו נחשב שליח
3. הטפה דתית גם אם במסוה ובאמצעות הארחה וכו' אינה מצוה
4. 'אינם ניזוקים' אינה קביעה מוחלטת אלא הבעת האמור להיות
5. הזוג הנרצח לא מת (וגם לא ניזוק)
6. 'אינם ניזוקים' מקבל מקלט ומוסב גם לעולם הבא (כמו שפירשו על הילד שעשה שילוח הקן וכיבוד אב ביחד)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2008 21:31 לינק ישיר 

השלוחים לא עושים לפרנסתם - הם מצליחים (לא תמיד) להתפרנס למרות השליחות.
זו בכלל לא שאלה, יהודים נרצחו בכל הדורות, כשעשו מצוה וכשעשו עבירה, וכשלא עשו כלום. רבנים ותלמידיהם בכל הדורות שלא לדבר על השואה וכל הישיבות שניספו בה. והתורה לא מגנה ומצילה?

המצוה של בית חבד היא קודם כל החסד הגשמי שעושים שזה עיקר 'ואהבת לרעך', ולהחזיר יהודים בתשובה זו מצוה גדולה יותר לא רק על פי חב"ד גם ערכים ורבני הליטאים פועלים כך.

מעבר לזה, למות על קידוש ה' זו זכות אליבא דהמגיד של הבית יוסף שהבטיח לו כל הזמן לזכות לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2008 21:36 לינק ישיר 

לא הבנתי את סוף דבריך- זה שהם נהרגו -זכות היא להם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2008 23:43 לינק ישיר 

אני מראש לא יכול לקבל כל מיני הבטחות מעורפלות שכאלה, פשוט משום שאני מקבל את זה שיש לבני אדם יכולת בחירה.
מי שביצע את הבחירה במיקרה הזה זה אותם מוסלמים ברברים פרימיטיביים ונחותים שמקבלים מיסטיקה כמדד לבחון את המציאות, שרואים את המוות כערך, שמעוניינים לשלוט על אחרים (ולכן האמריקאים כל כך מפחידים אותם) ושרואים את האדם כחיית קורבן.

הסיכסוך הזה יכול להסתיים רק על ידי נטישה רצונית של הברברים את אמונותיהם הרצחניות.
השאלה היחידה היא האם זה יתרחש כשלשני הצדדים יהיו פצצות אטום או רק לצד אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2008 02:24 לינק ישיר 

בוגי
שאלה זו שואלת הגמרא, ומובאת בפוסקים, ואעתיק כאן מכפי שהובא בשו"ע אדמו"ר הזקן (סי' תלג סל"ב):
חמץ שנפלה עליו מפולת ... אם יש חשש סכנה לפקח בגל בידים כגון שהוא מקום שמצוים שם עקרבים ... שאף אם יש עדיין בתוך הגל אינו חייב להוציאו משם ולבערו מן התורה אלא מדברי סופרים לא הטריחוהו חכמים להוציאו משם ע"י מרא וקרדום כיון שאפשר שאין שם חמץ כלל וגם לא הצריכוהו לבדוק ולחפש בגל בידים ולבטוח על הקב"ה שלא יזיקנו עקרב ששלוחי מצוה אינן ניזוקין (והא דחיישינן לסכנה גבי חור שבין ישראל לנכרי התם שכיחא היזקא והיכא דשכיחא הזיקא לא סמכינן אניסא אפילו כשעוסק במצות המקום שנאמר ויאמר שמואל איך אלך ושמע שאול והרגני ויאמר ה' עגלת בקר תקח וגו' אבל הכא לא שכיחא הזיקא שמא אין כאן עקרב כלל בגל ואם תמצא לומר יש בו שמא לא יגע בו בידיו כשיבדוק ויחפש בגל ואם תמצא לומר יגע בו שמא לא יזיקנו כי לא יוכל מחמת שהוא מוטמן בגל ואין כאן אלא חששא בעלמא ולא חיישינן לה אלא לאחר שהשלים המצוה כמו שיתבאר) לפי שחשו חכמים שמא תאבד לו מחט בגל זה קודם בדיקה זו (שבשעת הבדיקה בודאי לא יאבד ממנו כלום ע"י טרדתו בבדיקה ששלוחי מצוה אינן ניזוקין לא בגופם ולא בממונם) ולא ירצה לחפש אחריה קודם בדיקה זו לפי שיתיירא מעקרבים המצויין שם רק בשעת בדיקה שאז הוא עוסק במצוה יחפש גם אחר המחט ויש לחוש שמא גם אחר גמר הבדיקה יחפש גם כן אחר המחט ואז אין עוסק במצוה כלל ויוכל לבא לידי סכנה.

[אבל בשעת הבדיקה אפילו מחפש גם אחר המחט הוי ליה עוסק במצוה כמו האומר הרי סלע זו לצדקה בשביל שיחיה בני או שאהיה בן עולם הבא דהוי צדיק גמור במצוה אף שמתכוין גם להנאתו ולא אמרינן שלא לשמה הוא עושה אלא קיים מצות בוראו שצוהו לעשות צדקה ומתכוין בה אף להנאת עצמו שיחיה בנו או שיהיה בן עולם הבא].

בוגי
מיותר לי להעיר, שהביאורים שכתבת, אינם מקובלים עלי, וגם לא עליך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/11/2008 03:59 לינק ישיר 

האגרת מהרבי רמזה על הטבח בבית חב"ד
האם רמז הרבי מלובביץ' לחסידיו על האסון העתיד להתרחש בבית חב"ד במומבאי? [חסיד המקורב למשפחתה של רבקה הולצברג מאזין לחדשות הרעות עם צאת השבת לאחר ההבדלה בביתו בכפר חב"ד / צילום: AP]
המחבל שנלכד: הפיגוע בבית חב"ד תוכנן מראש
משה ריינפלד
הטרוריסט סיפר לחוקריו שהתוכנית הייתה לתפוס בני ערובה בבית חב"ד ובשני המלונות * הוא וחבריו למדו להתמצא במומבאי בעזרת Google Earth
לרשימה המלאה

קשיים בזיהוי של שלוש גופות

מאז הלך לעולמו הרבי מלובביץ', רבה של חסידות חב"ד, מאמינים החסידים כי בהכנסת פתק לספר מסדרת "אגרות קודש" אותו כתב, נתקבל המענה המבוקש.

אתר האינטרנט חב"ד אינפו דיווח כי כבר בשעות הבוקר של יום חמישי, כאשר בישראל התפרסמו הידיעות הקשות מהעיר מומבאי, התיישב אחד השליחים הוותיקים בארץ, וכתב בקשת ברכה לרבי.

מהתשובה שהתקבלה [כרך י', עמודים רל-רלא] עלתה תשובה ברורה. היו אלו מכתבים בהם התייחס הרבי לרצח שאירע בכפר חב"ד בשנת תשט"ו כאשר בפרדס ליד כפר חב"ד נמצאה גופתו של אחד החסידים שנרצח על-ידי חוליית מחבלים. להלן המכתבים:

"...מאשר הנני קבלת מכתבו...בו כותב אודות הענין של האברך ישראל הי"ד [השם יקום דמו], ותנוח דעתו כשם שהניח את דעתי במה שכתב שלא היו ניתוחים וחניטה כו', ומהראוי הי'[ה] אשר התלמידים דהכתות הגדולות [של כיתות הבוגרים] יתענו חצי יום שיבחרו כפי ראות עיניהם יותר מתאים ואפשר ער"ח הבע"ל [ערב ראש חודש הבא עלינו]. ובדיוק הנני כותב חצי יום ע"פ פסק תוה"ק [תורתנו הקדושה] אשר צורבא מרבנן [תלמיד חכם] שמתענה כו', ובפרט שלא זו היא דרך הבעש"ט [הבעל שם טוב] ונשיאינו רבותינו הק' [אדמורי חב"ד] בתעניתים [בתעניות] וסיגופים.

"וכוונתי בעיקר, שיתעוררו אז לחיזוק בלימוד תורתנו ובפרט בפנימיות התורה אילנא דחיי [עץ חיים] הממשיכה ומשפיעה חיי מחיי החיים א"ס ב"ה [אין סוף ברוך הוא, כינוי לקב"ה] לכל אלו המחזיקים בה. מובן ג"כ שאין הכוונה לדרשה והטפת מוסר או התעוררות בו ביום אלא להמשכת מהתעוררות זו בלימוד לשנה הבע"ל.

"ושומר ישראל אשר לא ינום ולא יישן ישמור את כאו"א [כל אחד ואחד] מבני ישראל בכל מקום שהם ויאמר לצרות די, עד שמתוך מנוחת הנפש ובהעדר דאגות גשמיות יוכלו לעסוק בתורה ומצות מתוך הרחבת הדעת בפנימיות ובשמחה.
בברכה".

"...בקבלת הידיעה ע"ד הרצח של האברך ישראל הי"ד, כתבתי תיכף למר שז"ר שי' [נשיא המדינה דאז] שמהנכון להראות איזה סימן של עידוד לתושבי הכפר מצד המשרדים המתאימים... [בקשה לחיזוק ממשלתי]".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2008 10:14 לינק ישיר 

מסתבר שלפי מספר ה'שואלים' באגרות אין זה פלא סטטיסטי שמישהו ינחת על אגרת כזו ואם היו ניצולים גם היה נמצא מי שישלוף אגרת שמדברת על הצלה מפיגוע וכו'.

שאלה להלבן ו/או לכל היודע

האם בחב"ד נוהגים לעשות בדיקת 'דור ישרים' לפני שמשתדכים או מקפידים שלא לעשות?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 85 86 87 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.