בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/11/2008 11:04 לינק ישיר 

פעם העלו באוב- שמו עצם  של  מתחת לבית השכי.
היום עושים את זה עם אגרות 

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2008 12:06 לינק ישיר 

קוני
ברור שעושים בדיקת דור ישרים, מה השאלה?

ירוחם
קשה לי לסנגר על נוהג שלא מקובל עלי כלל מכמה טעמים.
אמנם הדמיון להעלה באוב הוא היפך מהלכה ברורה בשו"ע יו"ד סי' קעט סי"ד, ושם מבוארים החילוקים בינם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/11/2008 12:24 לינק ישיר 

הרב הלבן

לא הבנתי מה כאן הלכה ברורה?

שולחן ערוך יורה דעה סימן קעט

עיף ג

האומר: פתי נפלה מפי, או מקלי מידי, או בני קורא לי מאחרי, או שצבי הפסיקו בדרך, או שעבר נחש מימינו או שועל משמאלו, ולמי שאירע לו אחד מאלו עושה ממנו ניחוש שלא לצאת לדרך או שלא להתחיל במלאכה, וכן המנחשים בחולדה ובעופות ובכוכבים, וכן האומר: אל תתחיל לגבות ממני, שחרית הוא, מוצאי שבת הוא, מוצאי ר"ח הוא, וכן האומר: שחוט תרנגול שקרא כעורב ותרנגולת זו שקראה כתרנגול, אסור. הגה: י"א אם אינו אומר הטעם למה מצוה לשחוט התרנגולת, אלא אומר סתם שחטו תרנגולת זו, מותר לשחטה כשקראה כתרנגול (ב"י בשם הר"א). וכן הוא המנהג.

סעיף ד

בית, תינוק ואשה אף על פי שאין ניחוש, יש סימן. הגה: אם הצליח אחר זה ג' פעמים או לא (ב"י בשם רש"י). וכן מותר לומר לתינוק: פסוק לי פסוקיך (טור). י"א דאדם מותר לעשות לו סימן בדבר שיבוא לעתיד, כמו שעשה אליעזר עבד אברהם או יהונתן (טור והר"ד קמחי), ויש אוסרין (רמב"ם וסמ"ג). וההולך בתום ובוטח בה', חסד יסובבנו (תהילים לב, י).

האמת שרציתי להביא את הרמב"ם שהוא הרבה יותר החלטי, אבל באמת מה שחסר כאן ושם, אין איסור ממש להשתמש בספר האגרות- ובמי המקווה שטבל בו הרבי,

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2008 14:43 לינק ישיר 

ירוחם מה קרה לך, מדוע לא בדקת בסעיף שכתבתי לך, והוא סעיף יד!?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/11/2008 16:18 לינק ישיר 

שולחן ערוך יורה דעה סימן קעט

סעיף יד

להשביע את החולה לשוב אליו לאחר מיתה להגיד לו את אשר ישאל אותו, מותר. ויש מתירין אפי' לאחר מותו, אם אינו משביע גופו של מת רק רוחו (כן משמע בהגהות מיימוני בשם רא"ם דלא כבית יוסף).

ש"ך יורה דעה סימן קעט ס"ק טז

ויש מתירין כו' - עי' בד"מ שהשיג על מ"ש הב"י דהראיה שמביא רא"מ משמואל דאזל לחצר מות כו' לאו ראיה היא שהיה ע"י השבעה וז"ל זה הדיחוי אינו כלום לפי המסקנא שהביא ר' ירוחם שכתב שעל ידי השבעה נמי אסור וא"כ ע"כ צ"ל דמה דעבד שמואל היינו לרוח ולא לגוף כדברי רא"ם עכ"ל ובעט"ז כתב דמה שכתב ב"י שהחילוק בין רוח לגוף הוא מגומגם דאי דורש לגוף ממש בלא רוח אטו גוף לחודיה מידי ממשא אית ביה עכ"ל נ"ל שאינו מגומגם ע"פ חכמי קבלה ובזוהר בכמה מקומות כו' ע"ש:

ראה ראיתי אבל לפי מיטב ידיעתי לא השביעו את הרבי לפני מותו,

מה שמפריע לי באמת הרבה יותר  זה הצגת תמונתו של הרבי - במקום- שנדמה למתבונן מהצד, ולא רק נדמה. כי  סוגדים לתמונה , אם לא יותר, כך בכל אופן זה נראה.

לגילוי נאות -במשרדי מול השולחן  תלויה תמונתו של הרבי, שקבלתי במשלוח אישי ממנו,כשעוד הוא היה שליט"א באמת- ובזמן שגם אני עוד לא היתי רק, וירטואלי-

הרבה מהמבקרים במשרדי, חושדים בי בע"ז, לפעמים- כשממש אכפת לי, אני  מסביר- שלא.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2008 18:09 לינק ישיר 

הרבי שלח לך באופן אישי את תמונתו?
לשם מה?
הוא גם....?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2008 19:14 לינק ישיר 

האם זכות היא להם ליהרג - כתבתי שהמגיד הבטיח כל הזמן לבית יוסף שיזכה למות על קידוש ה', אז משמע שכן. וגם רבי עקיבא שאמר 'כל ימי הייתי מצטער מתי יבוא פסוק זה לידי ואקיימנו'. פשט פשוט, לא?

לגבי האיגרת של הרבי - טוב לקרוא אותה ולעשות את ההדרכות הכתובות שם, אם זה נפתח למישהו במקרה אתמול או לא - זה ממש לא חשוב, לא מעלה ולא מוריד. עירוב של מיסטיקה שלא כל כך מתאים לחסידות של חכמה בינה ודעת.
יש מציאות שאומרים לתינוק פסוק לי פסוקך, אבל תוכן האיגרת הרבה יותר מענין מההפתעה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2008 19:38 לינק ישיר 

רוצה להבין
 כנראה שפעלתי חומרית לטובת מוסד שהרבי חפץ ביקרו.

אלדד

אתה לומד הלכות ונוהגי יום יום מסיפורים ואגדות, רבי יוסף קארו לא מת על קידוש ה', למרות דברי המגיד. איך אתה מסביר זאת?

הגמרא בבלי היא אגדה יפה,  , בכל אופו האמירה שציטטת -כל ימי היתי מצטער- לא היה,

התלמוד הירושלמי, לכל הפחות בגלל קרבתה הגאוגרפית אמינה יותר

תלמוד ירושלמי מסכת סוטה פרק ה דף כ טור ג /ה"ה
רבי עקיבה הוה מיתדין קומי טונוסטרופוס הרשע אתת ענתה דקרית שמע שרי קרי וגחך אמר ליה סבא סבא או חרש את או מבעט בייסורין את אמ' ליה תיפח רוחיה דההוא גברא לא חרש אנא ולא מבעט בייסורין אנא אלא כל ימיי הייתי קורא את הפסוק הזה ואהבת את יי' אלהיך בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך רחמתיה בכל לבי ורחמתיה  בכל ממוני ובכל נפשי לא הוות בדיקה לי וכדון דמטת לי בכל נפשי ואתת ענתה דקרית שמע ולא אפלגית עליה בגין כן אנא קרי שמע וגחך

.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 30/11/2008 19:36:54

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2008 19:43 לינק ישיר 

אבל למה תמונה שלו,
מה זה *"*?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2008 19:57 לינק ישיר 

רוצה להבין

היה גם מכתב והיו עוד כמה דברים אחרים, קבלתי תמונה גדולה שלו,  מה היתי צריך להחזיר??

להגיד את האמת- אבל הרבה פעמים הבטתי לתוך עיניו הנבונות והשכלתי- במעשי ידי.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2008 20:24 לינק ישיר 

זה ששולחים תמונה זה בסדר,
הבעיה היא כשהמצולם עצמו שולח את התמונה,
(ואם הוא חשב על זה שתסתכל בעיניו הנבונות, מבחינתי זה עוד יותר גרוע)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2008 20:47 לינק ישיר 

לא זכור לי, שהרבי ישלח למישהו תמונה שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/11/2008 20:58 לינק ישיר 

הרב הלבן
בכדי לסיים את הסיפור הזה ולא לשבור את מה שאתה זוכר או לא  זוכר, המכתב היה חתום,  את התמונה לא ראיתי אם הוא שלח,- או עושי דברו, בלי ידיעתו אולי, ואלי לא, העובדה שהתמונה הגיע על ידי שליח אישי.
תם ונשלם. בענין הזה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2008 09:42 לינק ישיר 

קונילמל, בזמנו הרב מארלוו ע"ה (חבר הבד"ץ דשכונת קראון הייטס) שאל את הרבי מלך המשיח על דור ישרים, והרבי ענה לו (אני לא זוכר את המילים, אבל התוכן) שזו שאלה לרופאים, וצריך לעשות מה שהם אומרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2008 18:59 לינק ישיר 

הסטיפלר כתב מכתב נגד דעת התניא בעניין ג' קליפות הטמאות,
יצא ע"ז ספר שמבאר את דעת בעל התניא (אולי מוולפא)
מישהו מכיר?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 86 87 88 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.