|
|
| נשלח ב-2/12/2008 20:43 |
|
| |
ירוחם,
המגיד הבטיח לבית יוסף, והוא לא זכה, זו ההגדרה משמע זו זכות. יש הסברים למה הוא לא זכה, בגלל מעשה שהיה, או כי השו"ע זו זכות יותר גדולה. וכו' בכל אופן זה מוגדר כזכות למות על קידוש ה'.
גם מהירושלמי משמע שרבי עקיבא ראה זאת כך. לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2008 21:39 |
|
| |
רוצה, שם הספר: המותר בפיך, מהרב וולפא.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2008 23:08 |
|
| |
אלדד
אין כל זכות בלמות, הזכות היא לחיות, המחשבה הזו והרעיון הזה, לקוחים מהאיסלם והנצרות, היא לא מחשבה יהודית. מקורית
אדם נאלץ למות על קידוש ה'. אדם לא מתכנן למות על קידוש ה'. המחשבה על זכות למות זו מחשבה מעוותת!!!
התורה אומרת בפרוש- ראה אני נותן לפניך את החיים ואת הטוב--- ואת המות ואת הרע, למות זה רע,
המת לא יכול יותר לקיים מצוות. המת טמא ,מכיון שאין בו כל תועלת ותוחלת.,
המתים אינם יודעים מאומה, אמר נעים זמירות ישראל, והמת הוא מת בכל צורה של מות,
תקרא שוב את הירושלמי- ר"ע קרא את השמע מכיון שהגיע זמן קריאת שמע, ולא מכיון שכך היה האידיאל שלו.
|
|
| נשלח ב-3/12/2008 09:58 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | פעם העלו באוב- שמו עצם של מתחת לבית השכי.
היום עושים את זה עם אגרות |
|
ירוחם,
באם אתה חושב שהשוואה כזו נכונה, הרי לך "אוב" קדום מעט יותר בעולם היהודי תורני - גורל הגר"א... ומה לך כי תלין על הפותחים באגרות.
לענין ה"סגידה לתמונתו של הרבי", זכורני בעת היותי בבתי כמה מחבריי, מסנגדים, ראיתי שם תמונות כמה מגדוליהם, כשעל חלקם ישנו אפילו הכיתוב "והיו עיניך רואות את מוריך" (העוסק בקב"ה! לא מזמן יצא לאור פוסטר גדול עם תמונת ר' י"ש אלישיב, ותחתי' הכיתוב הנ"ל - לדבריך זו כבר לא סתם סגידה, אלא ע"ז במיטבה?!). גם אצל אחינו בנ"י הספרדים לא פסחו עד"ז, וניתן לראות - בבתיהם, פלאפליהם, ואף בתלמודי התורה - שמתפללים בהם - תמונות גדוליהם,
- ולא זכיתי להבין במה גדלה הסגידה לתמונתו של הרבי, מתמונות אחרים:
אם מפני כמות התמונות - נתת דברך לשיעורין, וגם - זה בבחי' מחוסר זמן (חב"ד התחילו קודם...).
ואם מפני הפצתם - זו דרך חב"ד בכל עניניהם, ואין בזה סגידה יתרה.
ואם מפני יחס הכבוד לתמונות וכה"ג - כך נאה ויאה לתמונתו של הליובאוויטשער רבי. ב"ה שישנו "גאון יעקב".
אם חששת, לא, לא משתחווים לתמונות...
בענין רעיון הזכות שבמס"נ:
א) כנראה הי' בין בכותבים מין "טלפון שבור", או "דו שיח של חרשים ואלמים", אינני מאמין שמישהו כאן התכוון שיש זכות להיות מת, הזכות היא לקיים את המצוה למסור את הנפש, וכמובן זהו אינו דבר שבא במודע – להתכונן לכך, וברצון – חס ושלום! אמרה תורה "וחי בהם". אך כאשר אדם נהרג עקה"ש (או שעליו למסור את הנפש לקדש שם שמים) – הרי בודאי שזו זכות גדולה, הזכות לקיים מצות קידוש ה'.
ב) ושוב לירוחם גופי':
1) לא ענית על עצם הענין, הבית יוסף הי' אמור לזכות למות על קדה"ש, כמפורש במגיד מישרים ריש פ' בראשית סד"ה הלא לך למנדע, ובכ"מ שם, וכמ"ש שם בספר – שבגלל סיבה מסוימת נענש ולא זכה למס"נ.
2) "אדם נאלץ למות על קידוש ה'" – מחובתי להבהיר את דבריך, בודאי כוונתך "נאלץ" – מתוקף הנסיבות, כי לעצם ענין המוות על קידוש ה' הרי לאו דוקא שזה בעל כורחו של האדם, כי הרי לשיטת התוס' ע"ז כז, ב ד"ה יכול, ועוד ראשונים רבים (משא"כ להרמב"ם הל' יסודי התורה פ"ה ה"ד) – ששאר המצות שנאמר בהם "יעבור ואל יהרג", הרי "הרשות בידו" לעבור, אך בודאי שמקדש שם שמים כאשר נהרג ע"ז (בבחירתו) . ויתירה מזו - כבר פסק הבית יוסף (טושו"ע יו"ד ר"ס קנז) שגם לדעת הרמב"ם שכל מי שנאמר בו יעבור ואל יהרג פי' שאסור ליהרג כדי שלא יעבור, הנה "אם הוא אדם גדול וחסיד ירא שמים ורואה שהדור פרוץ בכך רשאי לקדש את השם ולמסור עצמו אפילו על מצוה קלה כדי שיראו העם ולמדו כו'" .
3) "התורה אומרת בפרוש- ראה אני נותן לפניך את החיים ואת הטוב--- ואת המות ואת הרע, למות זה רע" – פשט לשון הפס' הוא "ואם תעשה רע הרי לך המות" – המות כגמול על הרע, כן פירש רש"י. האם יש לך מקור לעיוות משמעות הפסוק?!
|
|
| נשלח ב-3/12/2008 10:42 |
|
| |
אין ענבים בגפן ואין תאנה בתאנה.
איני ליטאי- ולכן הסיפורים עליהם ועל אורחם וריבם, לא מעלות ולא מורידות מחומרת מעשה, יש שעוברים על חוקי התורה, ככורח השעה. כגון אליהו בהר הכרמל, אבל הוא לא הפך את זה לדרך חיים, יבעם בן נבט הפך את העבירה לדרך חיים,
הניחוש והאונן וכיב' שזכמה שתפלפל בו הדבר אסור, והשימוש במי המקווה של הרבי זו כבר ע"ז ממש,
בענין התמונות-לזכותם של הליטאים יאמר , הם כותבים על התמונה- והיו עיניך... ולא אדוננו מורנו ורבנו מלך המשיח ולא מעמידים את התמונות בבתי כנסת ומקומות תפילה,
להגיד ולהכריז בטכסים ולא בטכסים, יחי אדוננו... כשהאדון מת, זו היא עבודה זרמ טהורה, מימי סוף בית שני, אלו המכונים נוצרים,
להלביש כיפות לידי ת"ת עם ההכרזה הזו, זו ע"ז, חוטאים ומחטאים,
זה שבחורי פונוביץ האמינו בסגולות של בנית סוכתו של הרב שך, ושל אחרים, זה רק מחזק את דעתי -על התפשתות הע"ז בעולם.
המות הוא רע בכל צורה, ובכל מצב, כל מה שציטטת וכתבת הן השפעות נוצריות ואסלמיות,
הציטוט מרש"י נכון- המות הוא גמול על רע, להפוך את המות למשהו חיובי ונכסף הוא עיוות!!
|
|
| נשלח ב-3/12/2008 18:56 |
|
| |
לינקי, הובא כבר (ממקור אחר, כולל תגובות) בדף הקודם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2008 15:29 |
|
| |
ארבעשתיםשש: ציונים חיברו לנטורי לא לקחת כסף מהמדינה 14/6/2004
http://my.ynet.co.il/pic/docs/140604/page1.htm
גם_וגם:
ומי אמר שמדובר בציוני? אם אינני טועה, הרב החתום הוא חב"דניק. סימן בדוק, אגב, להבחין בין ציונים לבלתי ציונים הוא השימוש בשמה של מדינת ישראל. מי שמדבר על תושבי המדינה כ-"תושבי ארץ הקודש" בלבד, בדרך כלל מעיד על עצמו שאינו מכיר במדינה.
ממללא:
דומני שפסק הלכה זה ראוי לדון בו במסגרת הדיון בחב"ד.
נקודת המוצא בפסק ההלכה היא שפינוי יהודים מגוש קטיף אסור בגלל 'פיקוח נפש'. הקביעה שכל פינוי של יהודי מביתו הוא פיקוח נפש אינה קביעה שנמדדת במציאות או מבוססת עליה אלא דעת הרבי מחב"ד שקודשה ע"י חסידיו.
עד עתה נעשה בה שימוש בהתנגדויות לפינוי ישובים במהלכים מדיניים.
אגב, שמעתי פעם שהרבי טען שכל כפיפות של יהודי בפני הגוי אסורה משום פקו"נ, גם בחו"ל (כך לפחות דווח בשמו בזמן המהומות בקראון הייטס).
אולי מי מחברינו יוכל לבאר את העניין?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2008 00:17 |
|
| |
יש מסכימים עם דברי הרבי ויש שלא מסכימים אתו, אם גם המתנגדים לדבריו מודים שהיתה לו הבנה יסודית והיה מעודכן ומעורה מאד בכל טכסיסי המלחמות והיחסים בינינו לבין הערבים, כך שכל העומדים בראשי מערכת המדינה, הן בצבא והן בממשל והן בשגרירות, כולם היו באים (בעצמם או ע"י שלוחם) להתייעץ עם הרבי בפרטים ובפרטי פרטים.
מאז ומתמיד טען בכל תוקף ובכל הזדמנות, שההסטוריה מלמד אותנו, שכל פשרה וכניעה לדרישות שכננו הערבים, הביאה לחיזוק הטרור שלהם. נקודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2008 11:52 |
|
| |
קיבלתי במייל חשבתי שאולי יענין את החברים
יום שישי, שמונה בערב שעון הודו. אני יודעת כי השעון שלי בארץ עדיין מכוון על השעה הזו. קשה להתנתק.
לפני חודש בדיוק סעדתי ארוחת שבת בבית חב"ד במומביי עם גבי, רבקי, מויישיק ועוד אורחים מישראל, ארצות הברית, אנגליה והודו.
כמה שעות לפני זה, צעדתי ברחובות שכונת קולאבה מותשת, חולה, מדוכאת ומתלבטת. איבדתי את הדרכון שלי והיה חג- פסטיבל הדיוואלי. בשל כך נאלצתי להפסיד את הטיסה שלי חזרה לארץ ולחכות עד שהמינהלות יסתדרו. הייתי בכזה פוקוס על חזרה הביתה ופיספוס הטיסה ממש דיכדך אותי. מאוד התלבטתי אם ללכת לארוחת השישי בבית חב"ד. מה לי, חילונית תל-אביבית בת 30 + ולבית הדתי הזה, על כל התרמילאים הצעירים שבו? אבל הגעגועים לאוכל ביתי ולנחמה בעברית עשו את שלהם ובשש בערב הייתי שם, קצת חשדנית וקצת נבוכה מהרעיון של להיות אורחת בבית של מישהו, לאכול ולא לשלם.
הייתה ארוחה נפלאה. ריבקי הכינה חלות וסעודה לתפארת. גבי דיבר על פרשת השבוע- פרשת נח ומשמעות הצוהר שנדרש בתיבה ואחר כך ביקש לערוך את הסבב המסורתי שלהם בשישי, שבו כל אורח מספר על עצמו ועל משהו חיובי שעשה\ יעשה (גבי קרה לזה "מצווה").
מויישיק, שהיה עצבני קצת בתחילת הערב, קרן מאושר על הכיסא הגבוה ליד אבא, בראש השולחן.
לאחר קינוח האננס היה כבר מאוד מאוחר אבל אני כבר ממש לא רציתי לעזוב. הייתה הכנסת אורחים כל כך חמה. הרגשתי ממש רצויה ובת משפחה. ריבקי ישבה איתנו, הבנות, וגלגלנו שיחה עד שבחצות יצאנו חזרה למלון שלנו.
בימים הבאים הבנתי לאט לאט את משמעות המושג "בית פתוח". זה כל כך לא אינטואיטיבי בשבילי להכנס ככה לתוך חיים של משפחה ועוד משפחה כל כך שונה ממני. רבקי עזרה לי מאוד עם כל מינהלות הדרכון שלי (סיבוכים שכמעט גרמו לי לפספס טיסה נוספת הביתה). במשך שישה ימים באתי יום יום לבית, בדקתי באינטרנט את מצבי וקבלתי המון תמיכה נפשית מהזוג היקר הזה.
שניהם, רבקי וגבי, אנשים צנועים ונעימים מאוד. מה שהפתיע אותי הוא חוסר השיפוטיות שלהם כלפי האורחים שלהם ונכונותם לעזור שלא על מנת לקבל שכר, כלומר, מבלי בכלל לנסות להחזיר בתשובה.
ריבקי, כמו שראיתי שכבר כתבו עליה בעיתון, עם חיוך תמידי על הפנים. בחורה שנראית כמעט ילדה, מלאה באופטימיות ובמרץ (לא יכולה לשבת לרגע, כדבריה).
כשהסתדרו ענייני הגעתי להגיד שלום. זה היה ביום רביעי בערב, ה 5.11.08. ריבקי הצטערה שלא אשאר לאכול איתם ארוחת ערב, אבל אני רציתי למצות עוד קצת את העיר לפני השיבה הביתה.
בלב, הבטחתי לעצמי שעוד אחזור אליהם. בפעם הבאה בהודו (ותהיה פעם באה) אבוא להגיד שלום, נראה איך מויישיק גדל, נגיד שלום לסנדרה ולשאר העובדים ונקשקש.
עכשיו אני מרגישה שאולי זה כבר לא יקרה. עוד אין חדשות חד משמעיות אך זה לא נראה טוב.
אני המומה מאיך קשרתי קשר עם אנשים, עם מדינה, עם עיר ועכשיו עוד לפני חלוף חודש, הכל בלהבות. הבית שהיה ביתי השני במשך שבוע תמים, נפער בו חור, חלונותיו נופצו (ואיך עשו את כל זה בסמטה הצרה שביוב זורם בה ועיזים מלחכות זבל במרכזה?) והאנשים שנפשי נקשרה בנפשם, עוברים טרגדיה שכזו.
הצוהר בתיבת נוח, נדרש בכדי לראות מתי יורדים המים ושלום שוכן בעולם, כך פירש גבי לאחר דיון ארוך ואני אומרת שכל השבוע הזה פתח לי צוהר לבית חב"ד ולפעילות שלהם ושהתפיסה שלי שלהם עד אז, הייתה רחוקה מאוד מהמציאות. צוהר נוסף נפתח לי ע"י הזוג הצעיר והמקסים הזה, שבמהותו והתנהגותו הראה לי שיש לי הרבה על מה לדבר עם חרדים וחסידים, למרות כל השוני. אני כבר מאוד מתגעגעת.

|
17:52 28/11/08
|
|
מאת: דבי אדלאר
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2008 14:31 |
|
| |
נושא ה"שליחים" בחב"ד קיבל כעת מיקוד עצום, חבל שהנסיבות הן כ"כ מצערות.
אני מבקש לשאול: מתי החל בחב"ד נושא השליחים, האם זו המצאה של הרבי האחרון זי"ע ? או שזה כבר היה נהוג ומקובל בדורות הקודמים ?
ואת"ל שזה כבר דבר קדום, האם הרבי זי"ע חידש ושינה את המתכונת, כך שמתכונת השליחות הידועה כיום, היא רעיון שלו, או שזו הייתה המתכונת מימים ימימה ?
ואת"ל שהמתכונת היא חדשה, כיצד נראתה השליחות בדורות עברו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2008 16:42 |
|
| |
השליחות התחילה ע"י כ"ק אדמו"ר מוהרש"ב נ"ע, בתחלת ימי מלחמת העולם השניה, כאשר מאות אלפי פלטים מעיירות רבות ברוסיה ופולין, הגיעו לעיירות רבות, שהיה אסור ליהודי לגור שם עד אז.
כך גם שלח אז מספר שלוחים לכמה עיירות בגרוזיה.
אח"כ הרחיב את מערכת השליחות, כ"ק אדמו"ר מוהריי"צ נ"ע, כשהתחילו הגזירות ברוסיה הקומוניסטית, הרבי יסד אז מערכת שלוחים, גלויים ונסתרים, אשר פיקחו וניהלו מערכת בלתי חוקית, של חדרים וישיבות, בתי כנסת ולהבדיל מקוואות.
אחרי שניצל מהנאצים ימ"ש והגיע לארה"ב, שלח שלוחים רבים ליסד חדרים ובתי ספר יהודיים בעיירות רבות בארה"ב.
אמנם הרבי, אחרי שקיבל עליו את עול הנשיאות, הרחיב ביותר את המערכת הזאת, בשלחו המון שלוחים במדינות רבות, לנהל בהם את החיים היהודיים. והוא עצמו פיקח על פעולותיהם.
מספר בתי חב"ד בעולם הלך וגדל, עד אשר כיום יש בעולם קרוב ל4000 בתי חב"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2008 19:55 |
|
| |
ממתי השלוחים התחילו להקים "בתי חב"ד" ולא בתי כנסת או מקוואות?
|
|
|
|
|