בית פורומים עצור כאן חושבים

שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/12/2008 20:02 לינק ישיר 

בני ציפר (הארץ) על בתי חב"ד.
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=1043787&bl=2&contrassID=2

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2008 20:20 לינק ישיר 

הלבן , ישר כחך.

כתבת:

"השליחות התחילה ע"י כ"ק אדמו"ר מוהרש"ב נ"ע, בתחלת ימי מלחמת העולם השניה".

אני מבין שיש ט"ס בדבריך, וצ"ל "מלחמת העולם הראשונה" ?

תוקן על ידי בר_בי_רב ב- 07/12/2008 20:17:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2008 20:41 לינק ישיר 

בר בי רב
צודק.

רוצה להבין
עד תש"כ לא היה שם מיוחד למרכזי חב"ד שהרבי יסד ברחבי תבל.
את השם "בית ליובאוויטש" הורה הרבי לכנות את מרכז חב"ד בלונדון (ראה אג"ק חי"ז אגרת ו'תצד. חי"ח ו'תשעה. ו'תתלו ועוד).
השם בית חב"ד הראשון ניתן למרכז חב"ד בלאס אנג'לס, בשנת תשכ"ט.
במשך השנים נעשה הדבר לקבוע, שמרכזי חב"ד מכונים בשם "בית חב"ד". הרבי עודד זאת מאד בשיחת נר ה' דחנוכה תשמ"ה (ראה לקוטי שיחות חכ"ה ע' 400).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/12/2008 23:10 לינק ישיר 

בהמשך לדברי שנרב_נ פה:

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=88&topic_id=965071&forum_id=1364

הנה עוד וידיאו

http://hamercaz.com/hamercaz/site/mfile.php?id=3815

בו אומר הרב קונין שהרבי מנהיג את העולם, והנה הרב קונין לשיטתיה כל חד כדאית ליה. חד אמר דהרב קונין ס"ל דהרבש"ע הוא הרבי והרבי הוא הרבש"ע, וחד אמר שאין זה אלא פליטת פה שנאמרה לפני כמה שנים וחשוד מאד וכנראה זיוף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2008 00:02 לינק ישיר 

אל כבוד הלבן החשוב.
סליחה. לא קראתי כל ה91 עמודים של האשכול, אבל רוצה להגיב.
אם אני זוכר בטוב נושא הקישור אל הרבי היה מאז חשוב יותר אצל שארי החסידיות מאשר בחב"ד. בעיקרון המושג של החסידות בחסידיות האחרות היתה הקישור אל הרבי כדי שהרבי יעלה אותם, לא כמו בחב"ד שמסר הרבי את הערכים העקרוניים בידי החסידים, ללמדם להבינם ולעבוד בהם בעצמם. זה מאושר מעצם העובדא שהרבי הראשון עשה ספר מיוחד כדי שלא יצטרכו להציע ספיקותיהם אצל הרבי כפי שכתב בהקדמתו. כמדומה שפירשו בזה קמאי דקמאי עצם החילוק בין חסידות חב"ד, לשאר החסידיות (אגב יש מזה מובן על ענין של "נשתכח דרך הבעש"ט" של הרבי מסטמר ז"ל). וגם הסיבה של מאסר הרבי הראשון על שמסר את חומר המחשבה לפשוטי עם שאינם מסוגלים כ"כ לזה, כמו שאמר לו הבעש"ט הק, כשהתגלה עצמו אליו שם.

מתי נהפך הדבר לאמונה קשורה כ"כ עד להשגות משיחיות?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/12/2008 00:03 לינק ישיר 

אל כבוד הלבן החשוב.
אם אני זוכר בטוב נושא הקישור אל הרבי היה מאז חשוב יותר אצל שארי החסידיות מאשר בחב"ד. בעיקרון המושג של החסידות בחסידיות האחרות היתה הקישור אל הרבי כדי שהרבי יעלה אותם, לא כמו בחב"ד שמסר הרבי את הערכים העקרוניים בידי החסידים, ללמדם להבינם ולעבוד בהם בעצמם. זה מאושר מעצם העובדא שהרבי הראשון עשה ספר מיוחד כדי שלא יצטרכו להציע ספיקותיהם אצל הרבי כפי שכתב בהקדמתו. כמדומה שפירשו בזה קמאי דקמאי עצם החילוק בין חסידות חב"ד, לשאר החסידיות (אגב יש מזה מובן על ענין של "נשתכח דרך הבעש"ט" של הרבי מסטמר ז"ל). וגם הסיבה של מאסר הרבי הראשון על שמסר את חומר המחשבה לפשוטי עם שאינם מסוגלים כ"כ לזה, כמו שאמר לו הבעש"ט הק, כשהתגלה עצמו אליו שם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/12/2008 00:04 לינק ישיר 

אל כבוד הלבן החשוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/12/2008 02:18 לינק ישיר 

שוטונג
מסתמא כוונתך על מה שאמר, שהרבי מנהל את העולם, ולא אלו שמנגדים לו, וגם הם יכירו זאת, ואשר הרבי יוציאנו מהגלות הזה.

חקירה
אינני האיש המתאים לנסות להסביר את שיטת הקבוצה הנקראת אצלנו "המשיחיסטים".
עצם התקוה של החסידים שהאדמו"ר יהיה המשיח, היה תמיד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/12/2008 10:06 לינק ישיר 

קיבלתי הבוקר

לכבוד הרב שמעון רוזנברג

שלום
.

אני כותבת אליך את המכתב הזה בתמצית לבי השבור.

שמי הגר. בת עשרים ותשע. תושבת שכונת בבלי בצפון תל אביב. גם אני עקבתי כמו כולם אחר המתקפה הנוראה בהודו, בה נרצחו בתך וחתנך.

ראיתי את הכאב, את הצער, את היגון הרב שכמעט ושיבש עלי את דעתי. את נחלי הדם שלא יבש עדיין. אך בין כולם בלטה לי דמותך.

כן - דמותך.

עומד מול פני האומה, כואב אך גאה. מיוסר אך שלם, שבור ומאמין.

ואני, ילדת קיבוץ בעברי, שגדלה וחונכה על האמונה הקומוניסטית שדת היא שורש הרע לכל תחלואי העולם שהיהדות היא סממן מטריד שמונע מאיתנו לחבור אל הקהילייה הבינלאומית שאמונה היא סכנה קיומית למדע. סכנה קיומית לאדם החושב.

הורי ניצולי שואה, ואני בת יחידה נולדתי להם לעת זקנתם. המחשבה כי יום אחד יקום היטלר חדש ויהרגני רק משום שאני נצר לעם היהודי, גרמה להם לנהוג בי בי בקשיחות, ולמנוע ממני כל קשר לדת היהודית.

"יידישקייט היה בפולין" נהג אבי לומר "ונשאר שם. את לא צריכה את זה, תאמיני לי"
אבל אני לא האמנתי. התמרדתי.

כעסתי, התפייסתי, התייסרתי. אך הורי קיבלו זאת כ 'משבר של גיל הנעורים' והזמינו לביתי פעילה מארגון הל"ל כדי שתשכנע אותי לחדול.

לחדול מעצמי.

כבר כמה שנים, הרב רוזנברג, אני מנסה לחדול, אך משהו פנימה מושך אותי לדעת. מושך אותי להרגיש.

כבר כמעט וויתרתי, ואולם מישהו למעלה דאג שאראה אותך בכל מהדורות החדשות.
שאראה את דמעותיך שקופות וצלולות אך בטוחות כי 'ה' נתן ולקח ויהי שמו מבורך' (תסלח לי הרב על הציטוט החלקי).

באותו רגע ידעתי כי זהו הסימן לו חיכיתי שנים. זוהי האות לכניסתי פנימה אל העולם היהודי. אם כך אבלים ביהדות, אז אני רוצה להיות יהודייה.

ואם כך בוכים ומספידים בתנועת חב"ד, אז היום, יותר מכל שעה ודקה אחרת בזמני הריק, אני רוצה להיות שייכת למעצמה שלך, הרב.

שייכת לחב"ד.

רק תאמר לי דבר אחד, הרב רוזנברג היקר, איך עולים למעלה??

איך עולים אל האור הבהיר, הטהור הזה , מתוך עומק הבאר בו אני שרויה כעת??
מי יציל אותי מעצמי? מהקריירה המדומה שלי? מהמעמד הטיפשי שיש לי בעולם העסקים הרווי אגוצנטריות, משחקי כבוד ומלחמה??

ואני מרגישה מוכתמת כל כך מעצמי. ממעשיי עד כה. מהשקיעה בחומר הדביק שעוטף אותי בעולם שלי, ומהניסיון הכמעט בלתי אפשרי להיטהר ממנו.

אני הגר. כמו הגר המקראית מגורשת אל המדבר ונפשי שרועה על החול הלוהט, משוועת למעט מים, לבל אמות בצימאוני. בצמאוני הגדול לרוח טהורה.

אבל. יודעת אני בבטחה, רב יקר, כי שוב אשוב לביתו של אברהם הצדיק. שוב אדדה רגלי בעולם הצחיח בו אני פוסעת כבר שלושה עשורים, ונחמה גדולה חבויה באמתחתי.

נחמת האבלים על המתים מחד והקמים מן האופל- מאידך.
תודה לך, הרב שמעון רוזנברג היקר, שאפשרת לי להיות יהודייה מבלי לפחד. מבלי לסגת. מבלי לחפש תירוצים.

השבוע מתחילה הגר של אברהם לחזור בתשובה.
מסור את ניחומיי לשאר משפחתך, ואת חיבוקי האמיץ למוישה הקטן.
בזכותכם נעשיתי יהודייה.

הגר

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2008 10:12 לינק ישיר 

ירוחםשמ:

חזקה על מכתבים מסוג זה שהם מזוייפים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2008 10:29 לינק ישיר 

שוטונג,

אני לא חושבת שהמכתב מזוייף. אני יכולה להבין ולהרגיש לעומק כל מילה בו.

האידאליזציה של בעלי תשובה מתחילים את העולם הדתי תביא את אותה בחורה לעבר פי פחת בעוד כמה שנים. אפילו בעוד כמה הרבה שנים. התעופה בשמיים הרוחניים מזמינה נחיתה כואבת מאוד. חבל. כואב הלב עליה. לא בגלל שהתעוררה והרגישה רגש ורצון לחזור בתשובה, אלא על העוורון שלה. היא חיה בעולם חילוני ריקני. והדת נראית בעיניה כמשהו מרגש ורוחני. לא רק הדת, דתיים נראים בעיניה כמשהו מרגש ורוחני טהור. כל שקר קדוש שרק תרצה תוכל להאכיל לה אותו בלי מלח.... אצל בעל תשובה, זה כמו אצל ילד, הכל הופך להיות שחור או לבן. אין אפור ואין מה לדבר על צבעי הקשת.  אנשים שגדלו בבית דתי לא יכולים באמת להבין את זה, הם יכולים אולי להסתכל מהצד ולהרים גבה, זה הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2008 10:36 לינק ישיר 

שוטונג
יש להניח שאתה צודק, אבל שימשתי כדוור, וכדוור הדבר המענין  אותי , שכל אחד יחליט  בדבר, וכאן אנשים נבונים וחכמים- עובדה- תגובתך. 

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2008 11:55 לינק ישיר 

להלבן, סלח לי אם אני חוזר על שאלות שכבר ענית עליהן אבל יידרש הרבה זמן לבדוק באשכול המעניין הזה ועד שאמצא אני עלול לשכוח את השאלות ובכל אופן עדיין יחסרו התשובות.

1. האם דברי התניא המקטלג את בני האדם כבינוניים סותר את דברי הרמב"ם שכל אחד יכול להיות כמשה רבינו או שמא הוא מדבר ממה שקורה למעשה ולא ממה שחייב לקרות?

2. האם ידועה המטרה/ות של הרבי בחלוקת הדולרים (זאת אומרת למה תור, חלוקה, דולר)?

תוקן על ידי מוריץשליק ב- 11/12/2008 11:52:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2008 12:35 לינק ישיר 

1. כל התניא הוא לומר שכל אחד יכול להיות כמשה רבינו, כיון שהוא בינוני, שאינו עובר אף פעם על רצון השי"ת. אמנם את הרגש האלקי שהיה למשה רבינו, זה לא תלוי באדם עצמו, ולכן אין הוא יכול בעצמו להגיע לדרגת משה רבינו.

2. עד הגיעו לגיל 75, הי' מקבל אנשים ליחידות, 3 פעמים בשבוע, כל פעם - במשך שעות רבות. אח"כ התרבו מאד השוחרים לפתחו, עד לבלתי אפשרי לקבל את כולם ליחידות. מאז ואילך התחיל הנוהג של חלוקת דולרים, כאשר אלו שרבו לומר כמה מילים בלבד, יכלו לעשות זאת, והרבי היה עונה בקצרה. וזאת יחד עם נתינת דולר לצדקה, שהרבי נתן לכל אדם לתת לצדקה בשליחותו. בתחלה היה מדובר באלו שנמצאים בתפלה ב770, שאחרי התפלה הרבי היה נותן דרכם דולר לצדקה. ואח"כ התחילו לבוא אלפים, ונתהוה תור ארוך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/12/2008 19:39 לינק ישיר 

הלבן
הגבת על השורה האחרונה ודילגת על כל המאמר. האם אין לך מה לומר על יסודן של דברים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שו"ת בנושאים הקשורים לחב"ד [להלבן]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 88 89 90 ... 94 95 96 לדף הבא סך הכל 96 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.