|
|
| נשלח ב-1/8/2004 18:33 |
|
| |
כמה הבדלים, עורבא. אסתפק באחד, מהותי. הגר"א היה קורבן להטעיה מצד קבוצה אינטרסנטית, נגועה בשנאה. תנועת החסידות הייתה אז בעריסתה, הזינו אותו בנתונים כוזבים, והוא באמת ובתמים האמין שהוא מנהל מלחמת קודש כנגד קבוצה מופקרת.
הר"ש, לעומת זאת, היה בעצמו מקור להתחדשות המחלוקת וליבוי השנאה. לא הזינו אותו בנתונים כוזבים, כי אם הוא עצמו המציא נגד הרבי דברים שלא היו ולא נבראו.
חוץ מזה, להגיד שהרבי נחשד בידי רבבות ככופר ח"ו, נשמע לי לגמרי מוגזם.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2004 18:49 |
|
| |
הלבן
אכן,קראתי בעבר,ושוב רפרפתי בו עתה ולא מצאתי בו התיחסות לנושא זה[מלבד מה שניסיתי להעלותו באשכול נפרד אשר סונף אליו לאחר סגירתו כך שלא זכה למענה]
הכוכב
לדעתי ישנם חילוקים והפרשים בין הנושאים [לא בהכרח מה שהעלת]אך מפאת חשיבות העינין איני מוצא נכון להסיטו לכך
כמדומה שדברי אדמוה"ז עדיין עומדים במקומם
כמו"כ איני חושב שנכון לטמון הראש בחול רבבות אברכים מהם יראים ושלמים מחזיקים בביתם ובליבם את ספר מכתבים ומאמרים .שם מובאת דעת הרב שך כי ספרות חב"ד יש בה כפירה
מלבד מה שהתבטא בפומביות בנושא
הלבן
אודה לך אם תוכל לפקוח עיני בנושאים אלו
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2004 19:00 |
|
| |
עורבא
הכלל הוא, שזכותך לכתוב בלשון קטרנית, וזכותי לא להתייחס לשאלות שעל מנת לקנטר, וכך היתה שיטת הרבי מאז ומתמיד, לא להתייחס לשאלות קנטרניות, כי אם להוסיף ברבוי אור, והחושך מעצמו יפוג.
ובודאי תשיב לי: אין כוונתי לקנטר.
ואף אני אשיב על אותו משקל: עורבא פרח.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2004 19:53 |
|
| |
עורבא
קראתי מה שכתבת לי בפרטי, ואם כוונתך לומר שהרב שך התכוין לביקורת ענינית, ולא למלחמת שנאה והשמצות,
אזי המענה שלי הוא: עורבא פרח.
ואם יש לך ביקורת ענינית, אז כשאשמע מה הם, אשתדל להשיב בעזהי"ת.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2004 20:02 |
|
| |
הלבן תודה על המענה
האם זו היתה גם דעת הרבי על ההתקפות של הרב שך
שאינם אלא להרבות שנאה?האם התבטא כך בגלוי?
או שמא זו השארתך האישית.או הדעה הרווחת בחב"ד
ודעת הרבי אפשר היתה אחרת, אך סירב להתבטא מטעמים שלא רצה לחושפם?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2004 20:11 |
|
| |
למיטב זכרוני הרבי התייחס רק לפרטים עניינים שהעלה בענין החזרת שטחים ועוד. לא זכור לי שהרבי יתייחס ברבים אליו אישית, או בקשר להשמצות שלו האישיות. הרבי לא היה נוהג להתייחס לאלו ולכיוצא בהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2004 20:38 |
|
| |
בוגי,
עדיין קשה לי להבין, למאי נפק"מ? האם אתה שופט את האדם דרך לבושיו? אתה הרי בוז לכל מאפיינים חיצוניים? ממה נפשך אם כולם הולכים כך, הרי זה כתלבושת החסידים שאין לו טעם, ואם לא הולכים כל רק מיעוט הרי מדובר במרדנים שאינם משקפים מאומה. נבצר ממני לדעת מדוע זה בוער לך. (אתה כותב ספר על הלבוש החרדי?)
(לגופו של ענין, יש טעם מסויים לדבר (דלא כדברי הלבן) שהרי יש הטוענים בחב"ד שלפי שיטת בעל התניא שלא לקפל הטלית קטן זה טוב יותר שאין זה במכנסיים וכו' וכו')
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2004 23:26 |
|
| |
אינך יודע אם הרבי ראה בזה השמצות גרידא או ביקורת עינינית רק שסירב לתיחס מטעמים הכמוסים עימו
אינך יודע-כי הרבי לא התיחס לכך מעולם בפירוש- כדבריך
ואעפ"כ כותב אתה בברור כי הרב שך התכוון למלחמת שנאה והשמצות ולכאלו וכיוצ"ב הרבי לא התיחס
זאת מנין לך?הווה אומר כי לדעתך הרב שהיה נאמן ביתם של הרב מבריסק והרב גרודז'ינסקי היה לא יותר ממחרחר ריב ומדנים כל זאת ע"ד עצמך![כשהרבי לא התבטא כלום!]
לדעתי זה לא יפה ,הגיוני .ומכובד לחשוב כךץ ועוד וותר להתבטא כך
אמרתי להעזר בך לפתור את החידה התמוהה הזו ונתבדיתי
אלכה ואשובה אל מקומי הראשון כי טוב לי אז מעתה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2004 23:44 |
|
| |
עורבא פרח
ודאי בחרת שם זה, כי במשמעות הגמרא האומר עורבא פרח הוא זה שאינו מדבר לענין.
בכל אופן, כבר מילתי אמורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2004 23:45 |
|
| |
עורבא,
מפליא אותי שאתה טוען שבאשכול ההוא לא נענו שאלתיך. קודם תענה שם על השאלות על רדיפות הר"ש נגד בריסק/ פינשטיין/ וגריינמן. הבא ללמוד על דרכו, ואח"כ נמשיך לדון
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2004 00:13 |
|
| |
מסתברא
זו הטעות איני "דן"שאלתי שאלה פשוטה
מה הגיב הרבי לשמע ההתקפות הפומביות עליו
לא התכוונתי לפתח דיון איך אתה, אני,או הלבן היינו נוהגים תחתיו
איני חושב ששאלה ליגיטמית זו מתירה לפגוע בי וביקר וקדוש לי ,ע"ס תחושות אישיות!
אם יודע אתה תשובה לשאלתי אשמח אם תענני
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2004 13:20 |
|
| |
מסתברא
בוערת לי החולצה פחות מאשר לך כי כנראה כן הבנת את הנקודה. הלבן כותב שאצל הבחורים זה נהיה סמל ללבוש חסידי. אבל בדיוק על זה תמהתי שהלא 'חולצה בחוץ' זו לא צורה חסידית 'להיות מצויינים בלבושם', אלא צורה שמבטאת הזנחה ורישול שקרובה יותר לביטוי הפקרות מסוימת וקשה להאמין שאם זה היה קורה בחסידות אחרת שלא היה האדמו"ר ובאי כוחו מונעים את התופעה.
הלבן
תודה על דבריך הענייניים.
בענין התפילין כתבת 'והרבי הסביר שתפילין כשרות ומזוזה כשרה פועלת על חיי האדם ופעולותיו. הרבי הביא לזה במשך הזמן הוכחות מש"ס ופוסקים.' אתה יכול בבקשה להביא את ההוכחה החזקה ביותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2004 15:54 |
|
| |
אוי בוגי יקירי
דבר גדול ביותר שאלת ממני, לנסות לשכנע אותך שהתפילין פועלים על חיי האדם.
והרי כבר הבאתי מחז"ל ויראו ממך אלו תפילין שבראש.
אמנם אסתפק במ"ש בשלחן ערוך של בעל התניא (סי' כה סי"א):
יכוין בהנחת התפילין שצונו הקב"ה לכתוב ד' פרשיות אלו שיש בהם יחוד שמו ויציאת מצרים ולהניחן על הזרוע כנגד הלב ועל הראש כנגד המוח כדי שנזכור נסים ונפלאות שעשה עמנו שהם מורים על יחודו ואשר לו הכח והממשלה לעשות בעליונים ובתחתונים כרצונו וישעבד להקב"ה הנשמה שהיא במוח וגם תאות ומחשבות לבו לעבודתו יתברך וע"י הנחת תפילין יזכור את הבורא יתברך וימעיט הנאותיו.
תנסה פעם להניח תפילין בכוונה זו, ותודיע אח"כ אם זה פעל על חיי האדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2004 17:22 |
|
| |
שמעתי שהיום חוגגים בחב"ד את יום ההילולא של אביו של הרבי.
תוכל לספר לנו קצת עליו?
|
|
|
|
|