|
|
| נשלח ב-21/12/2008 06:10 |
|
| |
רוצה_להבין
באמת שקשה לי להבין מדוע על שאלה תמימה ללבן אתה מגיב בצורה כל כך צינית מה מפריע לך בשאלה?
בשורות טובות.
שבוע טוב וחנוכה שמח.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2008 14:35 |
|
| |
לעיל בעמוד הקודם, הוסיף לינקזעצער:
על ברכת הדלקת נר חנוכה של חב"ד בראש חוצות -
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=244059&whichpage=3#R_6
כשעיינתי שם, בשעתו, וראיתי שהיא הערת קליקלס, ראיתי שודאי לא אוכל לו, להתמודד אתו בסגנונו העסיסי המיוחד במינו, ונאלמתי דומיה.
אמנם כעת, שפנתה אלי ההנהלה, בהבטחה שזה לא יקרה, אנסה להגיב בקצרה, והוא:
על הטעם שמברכים בביהכ"נ, הבאת מהב"י, שהוא בשביל האורחים שביהכ"נ הוא בית דירתם, וכתבת שזה לא שייך ברחובה של עיר.
עיין בשדי חמד (מערכת חנוכה סכ"ד) שכותב: ומה שפקפק בטעם מרן הבית יוסף ... ועיקר הטעם הוא להוציא את מי שאינו זריז במצוה זו ולא יחוש להדליק נר בביתו לזה תקנו שתהיה הדלקה בבית הכנסת ויצאו בה אותם שאין זריזים במצות.
בודאי תודה לי, שלפי ביאור זה, הרי בזמנינו, הוא שייך הרבה יותר ברחובה של עיר - מאשר בבית הכנסת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2008 20:06 |
|
| |
התשובה האמיתית לשאלה למה בחב"ד מדליקים דווקא בחנוכיה בעלת קנים משולשים, וכן למה מדליקים ברחוב, היא, כיון שמנורה בחזית היא סמל ל'בית כנסת' שהוא שייך ל'יהדות' ולא ל'חב"ד', לכן 'חב"ד' הייתה צריכה לסמל חדש, קנים משולשים, שיסמן את העובדה שהם משתייכים לאמונה החדשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2008 21:14 |
|
| |
הלבן רירפתי ולא מצאתי תשובה לשאלה שמטרידה זה מכבר
1-האם ישנו פלג אמיתי בחב"ד שסובר שהרבי זצל?
2-כייצד מסבירים אלו את עידודו (בשעתו) לקריאת יחי אדוננו?
3כייצד הם מסבירים את השיחה בה הוא אמר שיש בעל בחירה שמצד ערכו וכו,שיחה בה הוא אומר שישנו נביא וכו.
4- יצא לי לקרוא את העלון של הרב וולפא א"י שלנו , נראה משם שתפיסת חבד היא בדיוק כמו תפיסת ארץ ישראל השלמה- האם יש נפקא מינה בין השיטות(השלכה מעשית )?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2008 23:12 |
|
| |
את הלבן צריך לשאול, האם יש פלג שמאמין שהוא אינו זצ"ל, כל מי שמתעסק בתקשורת מקרב חסידי חב"ד יאמר לך שהמשיחיסטים הם מיעוט זניח בקרב חסידי חב"ד. (כפי הוראת הרבי שאין להכריז שהוא משיח, כיון שזה מעכב את הפצת המעיינות) חסידי חב"ד מוכנים להתייחס רק לתקופה מלפני שעבר את האירוע, שאח"כ כבר היה שברי לוחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2008 01:32 |
|
| |
רוצה להבין, ומה היתה מטרת חב"ד בציירם את הלוחות מרובעות דוקא ולא עגולות?
קורצק, שאלות מעין אלו לא ניתן לדון בהם בפורום זה כי הדברים אינם פשוטים, ואם באמת הנך רוצה להבין לעומק את כל הרקע של התקופה ההיא, כדאי שתעיין בספר "חשבונו של עולם".
ובקשר לארץ ישראל השלימה, הבדל גדול יש בין שיטת הרבי לבין נאמני ארץ ישראל השלימה, שכן מלבד איסור לא תחנם שבמסירת שטחי ארץ ישראל (שזהו רק לאו), הרבי דן בדבר בעיקר בגלל פיקוח נפשות הנוצר כתוצאה ממסירת שטחים, וע"פ המבואר בשו"ע או"ח סי' שכט.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2008 07:36 |
|
| |
או לחילופין לעיין ביתבררו ויתלבנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2008 14:24 |
|
| |
מאחרישבת ורוצה להבין על איפה אפשר להשיג את הספרים האלה ומיהו מחברם?
ועוד שאלה אם הענין של הרבי בא"י הוא מפני לא תחנם פיקוח נפשות דוחה, ואם הענין הוא ביטחוני נראה לי שהתישבויות מסויימות גם הם לא תמיד ביטחוניות (ואני לא מדבר על כל ההיתישבויות באיו"ש) וגם לא תמיד נוצרות ממניעים ביטחוניים-האם היו מקומות בהם הרבי זצ"ל אמר שמסוכן לגור בהם? קשה לטעון שבכל ההיתיישבויות ישנו ענין ביטחוני ואף לא שעל וכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2008 14:33 |
|
| |
את חשבונו של עולם יש באוצר החכמה, (כיום ניתן לקרוא 40 דף הראשונים) לקנייה תחפש בגוגל, (חשבונו של עולם, בנימין ליפקין. יתבררו ויתלבנו, יחזקאל סופר)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2008 19:21 |
|
| |
ב"ה.
הלבן:
"אין מנהג בחב"ד להדליק דוקא בקנים בצורה משולשת.
אבל יש מהדרים בזה, כדי להדגיש בזה את שיטת הרבי בקשר לנרות בית המקדש."
אמנם אין זה מנהג, אך לכאורה אין זה רק 'יש מהדרים בזה', כי אם המלצה של הרבי ("כדאי"). לקו"ש חלק כ"א עמ' 169 הערה 44.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2008 21:06 |
|
| |
לא נאמר שם "כדאי" כי אם "ועפ"ז מקום לומר שגם . . כדאי".
דומני, שגם אחרי הדפסת הערה זו (לפני קרוב לשלושים שנה), רוב החנוכיות בבתים הפרטיים של אנ"ש אינם דוקא בצורה זו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2008 21:57 |
|
| |
ב"ה.
הלבן,
"לא נאמר שם "כדאי" כי אם "ועפ"ז מקום לומר שגם . . כדאי"."
לא הבנתי הדיוק. הרבי מציין בהערה, שע"פ המבואר בגוף השיחה, יש מקום לומר שכדאי לנהוג כך גם בעניין החנוכיות. זה נקרא המלצה.
"דומני, שגם אחרי הדפסת הערה זו (לפני קרוב לשלושים שנה), רוב החנוכיות בבתים הפרטיים של אנ"ש אינם דוקא בצורה זו."
א. אנשים לא זורקים את המנורות הקיימות. אבל, מסתבר להניח שעם הזמן נרכשות יותר ויותר מנורות עם קנים אלכסוניים.
ב. בכל אופן, אלה שכן עושים כך, אליהם התייחס חלמיש_צור בשאלתו, עושים זאת, מן הסתם, לפי ההערה הנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2008 22:22 |
|
| |
לכאורה כוונת ההערה שם היא שבמקרה שמדליקים בחנוכיה עם קנים, מוטב שהקנים יהיו אלכסוניים ולא עגולים.
ואכן, כמדומני שמאז אין בין אנ"ש מי שרוכש חנוכייה בעלת קנים עגולים. אבל רבים מעדיפים עדיין להשתמש בחנוכיות בעלות גב ונטולות קנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2009 22:27 |
|
| |
יש כאלה "שפיצים" שקונים רק חנוכיות גב כי כך החנוכי' של הרבי.. ואני הייתי א' מהם תקופות מסוימות.
תוקן על ידי חוקרחבד ב- 09/05/2009 22:24:47
חב"ד מאנט פנימיות!
|
|
|
|
|