|
|
| נשלח ב-5/3/2005 22:06 |
|
| |
הרב החכם קעלעמר
בשו"ע סימן א הבאר היטב והשע"ת מביאים את הזוהר ועל זה כתב החזו"א במ"ב שלו והוא וכו'
הספריה של החזו"א היה אצל הרב חש"ק שהיה תמים גדול והחליף עם סוחרי יודאיקה אלטע ספרים בשביל נייע
אמנם בן זקוניו של הרב חש"ק השכיל לשמור על הש"ס של החזו"א שהוא מלא הגהות בכתב ידו ועדיין הש"ס תחת ידו.
ולגופו של ענין
החזו"א בהחלט היה מסוגל לכתוב ככה, הנה עוד דוגמה:
מובא בשם הגר"א ז"ל במעשה רב שכתב שאין לאכול ענבים בראש השנה והטעם על פי סוד
וכתב על זה הרב חיים קניבסקי
שמעתי שאמר (החזו"א) בבדיחותא שהסוד של הגר"א הוא שלא היה לו ענבים באותה התקופה" (ספר אעלה בתמר)
(ודרך אגב הנה עוד דוגמה שר' חיים פארשטייט)_
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2005 02:21 |
|
| |
וולוזין, 
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2005 02:54 |
|
| |
כבוד מו"ר הגאון המפורסם לניק ותהילה, בנש"ק, חכימא דיהודאי הרה"ח ולוזין
היה שווה לחכות זמן רב כדי לקבל את המידע הזה.
השאלה, מה זה אומר? האם פסל את הזוהר \ קבלה לגמרי?(כפי ששמעתי שיש מרננים כך) או שהיתה זו הערה נקודתית.
יחכימנו רבנו בזה.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2005 04:19 |
|
| |
איפה כתב כך ר' חיים?
האם הגהותיו על השס נדפסו?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2005 04:32 |
|
| |
בס"ד ידוע שהבבא סאלי היה אצל החזו"א ואמר עליו שהוא גדול הדור.ואם החזו"א לא היה מקובל הבבא סאלי לא היה אומר את זה.כי המקובלים לא מחזיקים ממי שלא מקובל.והסיפור על הענבים זה שקר מוחלט.
הצ'' שי בוארון
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2005 04:42 |
|
| |
מהיכן זה "ידוע" מה שאמר הבאבא סאלי על החזו"א? יש עדים כשרים המעידים על כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2005 04:44 |
|
| |
בס"ד
רציתי לדעת למה אף אחד חוץ מחברי הפורום הזה. לא יודע
שמרן בעל החזו"א לא האמין בקבלה לטענתיכם, במיוחד מיימוני
הוא מתיימר להגיד שהוא מבין את בעל החזו"א ,אם כן למה
כל הרבנים הגדולים בבני ברק מאמינים בחכמת האמת=הקבלה
אם בעל החזו"א לטענתיכם לא האמין בחכמת האמת .
הצ'' שי בוארון
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2005 04:47 |
|
| |
בס"ד
יש מכתב מפורש מהבבא סאלי זת"ל שהוא כותב עליו שהוא
גדול הדור .זה לא מספיק עדות .
הצ'' שי בוארון
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2005 04:50 |
|
| |
בס"ד
עוד ידוע שהבבא סאלי אמר זאת למקורביו,וככה גם אמר הרב המקובל האלקי רבנו מרדכי שרעבי על בעל החזו"א.שהוא גדול הדור בנגלה ובנסתר.
הצ'' שי בוארון
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2005 09:26 |
|
| |
קלעמער
הרב שטיינמן אמר "שמעתי שהחזו"א למד תורת הקבלה אצל הבעקער (אופה) של העיירה דקוסובה" (מקום הולדתו) (ספר אעלה בתמר)
שהרב שטיינמן חושב שהחזו"א האמין אני בטוח אבל אני הקטן תוהה האם הסיפור על הבעקער לא נאמר בסרקסטיות ונקטו לשון בעקער כדאמרי אינשי געבאקטע מעשיות
מ"מ החזו"א האמין בר"י החסיד ובצפורניים[(לפי הרב שטיינמן) שאלתי את הג"ן והוא לא נתן לי אפילו לגמור את השאלה
ועדיין אני לא בטוח שהוא לא הקפיד אע"פ שלא האמין כי סו"ס זה מופיע בשו"ע]
ובעוד דברים שמעידים שלחזו"א לא היה בעיה עם הזוהר במישור המיסטי ועכ"פ לא שמעתי.
מסתברא,
ההגהות כפי שידוע לי לא נדפסו.
הנ"ל מובא בספר אעלה בתמר שזה עובדות והנהגות מהחזו"א לפי עדותו של הרב שטיינמן ('תמר' ע"ה אשת הרב שטיינמן)
עם הגהות של ר' חיים קניבסקי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2005 09:38 |
|
| |
ועוד למסתברא
כבודו ודאי מסכים שגם חז"ל נקטו לפעמים לשון חריפה כדי להמחיש את גודל הענין
ומענין שבמ"ב שמביא את הזוהר על נט"י אננו נוקב בעונש של 'חייב מיתה' אלא אומר עון גדול
אף החזו"א יכול להגיד והוא שהרג את הנפש, להוציא מליבם של בניברקים שהכל כפשוטו ממש.
(הנה יש צו"ל אחד בלדרמן שבשום אופן לא יצחק
פעם ניסיתי להצחיק אותו והוא שם את ידו בכוח על פיו לא לצחוק וגער בי "הלא הלכה ערוכה היא שאסור לו לאדם למלא פיו שחוק בעוה"ז")
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2005 00:21 |
|
| |
כמדומה לי שמופיע בפאר הדור שהחזו"א התכתב עםמישהו בשם מרגליות בעניני קבלה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2005 00:56 |
|
| |
איך נדע.
לא זכור לי הסיפור מהספר. אבל אם ההוכחה היא מהתכתבות עם ר' אשר זליג מרגליות, כנראה שידיעותיו של החזו"א בקבלה היו קלושות מאד. ואכמ"ל
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2005 06:19 |
|
| |
נכון, החז"א התכתב עם "מרגליות" ה"ה ר' אשר זליג ז"ל. אך לא היה הנושא בעניני קבליים "עמוקים", רק שחז"א כתב לו שאין לנו להשביע כוחות חיצוניים וכו'. והאגרת נדפסה בקובץ אגרות לחז"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2005 09:54 |
|
| |
לשי.
<"כי המקובלים לא מחזיקים ממי שלא מקובל">
כך הם בטוחים שיש להם מי שמחזיק מהם.
"מעיר רי"ש: פעם אחת באתי לביתו לפנות בוקר, לפני נץ החמה, והיה מונח על השלחן ספר "עץ חיים" פתוח...". (מעשה איש ח"ד עמוד עט).
"שאלתיו (עדות על עדותו של הרב ווזנר) ג"כ אודות לימוד בזוהר הקדוש למי שלא הגיע לחכמה זו, והשיב: למען הלימוד אסור, אבל למען יראת אלוקים מותר ומצווה גדולה היא, כי אין לך מאמרי חז"ל שמלהיבים כ"כ, כמו מאמרי חז"ל הזוהר הק'...". (מעשה אידש ח"ד עמוד צ"ד).
|
|
|
|
|