| נשלח ב-4/6/2004 15:52 |
|
| |
ברוכים הבאים!
ברוכים הבאים לפורום ספרי קדש!
הפורום יעסוק אי"ה בכל התחומים הקשורים לספרי הקודש: ספרים חדשים שיצאו לאור; ספרים ישנים, נדירים ועתיקים; מהדורות שונות; ביקורת ספרים; אודות סופרים; ביבליוגרפיה; ספרנות עברית וכו'.
הפורום שואף לעסוק בכל תחומי היצירה התורנית על גווניו השונים, ולכן אין לתקוף בשום צורה שהיא ספר או סופר שאינו תואם את השקפת עולמו של הכותב, ובלבד שהספר או הסופר שייכים לשלומי אמוני ישראל. במקרה גבולי ניתן להעיר את תשומת הלב לבעייתיות אפשרית, אך רק בלשון זהירה מאוד.
הפורום, אף שמיועד בעיקר לציבור הדתי-חרדי פתוח לכלל הציבור.
תקנון זמני:
א) הפורום פתוח לכלל הציבור.
ב) נא לא לפרסם מספרי טלפון באתר.
ג) אשכולות שלא בנושאי הפורום, הודעות לא-צנועות, הודעות התרסה נגד תורת ישראל וכדו' יימחקו.
ד) בשלב זה פעילות עסקית (הצעת ספרים למכירה וכדו') אסורה, עד לבירור עם המערכת לגבי האפשרויות הקיימות.
ה) אין לתקוף או להביע זלזול בגדולי ישראל מכל מגזר שהוא. כמו כן אין לפגוע בכותבים האחרים ויש להתייחס עניינית בלבד להודעותיהם, וכמובן שאין לחשוף פרטים אישיים עליהם. פגיעות כאלו יגררו סנקציות נגד הכותב.
הפורום שלכם ובשבילכם.
אתם מוזמנים לשלוח הערות והצעות שונות, וכן להציע שינויים ושיפורים בתקנון.
DGtal
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2004 22:14 |
|
| |
מה יש בכרך החדש של האנצילופדיה התלמודית? מישהו יכול לכתוב ביקורת?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2004 08:40 |
|
| |
ברוך שפינוזה היה יהודי וחיבר ספרים.
וכך גם פראנץ קאפקא .
אז לדעתך מותר לפרסם את ספריהם? היכן הגבול והטעם?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2004 09:45 |
|
| |
הגבול הוא אם הכותב שומר תורה ומצוות לפי הכללים המקובלים, והספר אינו ספר כפירה. אין הגבלה לפי דעות בתוך הציבור המאמין.
במקרה גבולי אפשר לפתוח אשכול בירור על הנושא, עדיף לפי כותרת בסגנון: בירור - [שם ספר/שם כותב].
ההגבלה היחידה על אשכול כזה הוא שכיוון שמדובר ע"פ רוב בנושא טעון יש להזהר ביותר משימוש בביטויים חריפים וגרוע מכך. יש לתת את הדעה במידת האובייקטיביות המקסימלית ולהמנע מהתלמהות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2004 09:17 |
|
| |
ברוך שפינוזה הוחרם על ידי הרבנים בזמנו. אולם כל מי שענייני אמונה נגעו ללבבו, היה קורא בספריו, ולו רק כדי לדעת מה להשיב. ברור לי שבעל התניא (שמתייחס לטענותיו בספרו) קרא בהם וכן אחרים.
אני לא רואה שום מניעה אם כן לעסוק בספריו. אף אחד לא יתקלקל מכך, אולי רק יחכים קצת.
פראנץ קפקא כתב ספרות יפה, שאינה נוגעת לעניין, ממש כמו מארק טוויין. כך גם היהודי (המומר) היינריך היינה ואחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2004 20:32 |
|
| |
מאירקה, במידה מסוימת אתה צודק. יש נימוקים, גם הלכתיים, להתיר במקרים מסוימים קריאת ספרים שנמצאים תחת הכותרת הרחבה "ספרי מינות", אבל כאן זה לא המקום.
אני מבקש לא לפתוח פה דיון על מתי, למי ולמה מותר לקרוא ספרים כאלה. וזאת מהטעם הפשוט שלא בשביל זה הוקם הפורום. אם תרצה אני יכול לתת לך (במסרישי) רשימה של מקומות לדון בצורה מסודרת בנושא הזה. אבל לא פה. בפורום זה, מצידי תקראו לו "בועה" אתם מתבקשים לדון אך ורק בספרי קודש, וגם במקרים הגבוליים, לפי הכללים המתאימים.
אני מקווה שהנושא הובהר היטב.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2004 11:56 |
|
| |
עדכון לגבי קנייה ומכירה:
ניתן בעקרון להציע לקנייה או למכירה ספרים בפורום, ובתנאי שזה לא נעשה למטרות מסחריות.
נא לשמור על הכללים הבאים:
1) נא לכלול כמה שיותר מידע על הספר: שם מדויק של הספר, שם מחבר (יש הרבה ספרים עם אותו כותר אך מחבר שונה), שנת הוצאה, מו"ל, המצב הפיסי של הספר, דפוס צילום (אם רלוונטי) וכו'.
2) נא לציין בכותרת בצורה ברורה את הנושא
3) נא לא לפרסם מספרי טלפון או אי-מייל, ע"מ למנוע אי-נעימויות.
קישור למעוניינים בפעילות עסקית בתחום:
http://www.findabook.co.il/main/forums/All.asp?Fnumber=7
פורום "ארון הספרים היהודי" בפיינדאבוק
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2004 13:09 |
|
| |
אי"ה ה' בקרוב יפורס תקנון קבוע לפורום. הוא יבוסס על התקנון הקיים. אשמח לשמוע הערות הארות והצעות לתקנון.
אני חושב להוסיף 2 סעיפים:
סעיף שמבקש להימנע מכתיבת בשבתות וחגים, והמתחבר מחו"ל לציין שאצלו עדיין/כבר יום חול.
סעיף שמבקש לא לתת כותרות סתמיות אלא כותרות שברור מהם מה תוכן ההודעה.
תודה
|
|
|
|
|