בית פורומים עצור כאן חושבים

משמעות בתורת החסידות ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/2/2011 00:42 לינק ישיר 

מעניין אגב, שכל החכמים פה מתקשים נורא ו/או משתעממים מספר התניא,  בעוד שכל מקורב בבית חב"ד זוכה להבין מהתניא עצמו (ונזקק רק לקצת ביאור הארמית וכדומה) פרק או שניים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 02:21 לינק ישיר 

דברי בעיקר מתייחסים למענות אפריםלב וגם על דברי מציץ שכתב שיש משמעות לימוד התניא כפי שיש משמעות ההיקש הלוגי כמו:

1) 
X הוא Y
  2) 
Y הוא Z

ולכן: 3) 
X הוא Z

לכך אני הגיב: כי זה לא משמעותי אם אנו רק הסקנו
מסיקים מהנחות יסוד, שכן ההנחות כבר מכילים את המסקנה  הזה.

זהו אכן אחד הטיעונים נגד הרעיון כי ידע סינתטי אפריורי אפשרי.

אנחנו רק לנתח את ההנחה אך לא 
מסיקים שום דבר חדש.

במובן זה, שיטה זו של לימוד ספר התניא בכל צורה טהורה הגיוני, הוא לא משמעותי יותר מאשר בניתוח ההימור-א-ב או ביצוע צירופים ותמורות איזוטרים מתוך האותיות של ספר התניא, שהוא בעל משמעות זהה.

במילים אחרות, מסיבות שאין אנו מפרשים כל דבר חדש בדבריו של ספר התניא, אך רק regurgitation מכני של דברי התניא, אינה משמעות ייחודית של לימוד.

"ייחודיות" היא המילה החשובה כאן.

אנחנו תמיד יכולים לכפות ההבנה שלנו ואת המשמעות שלנו ולהחיל אותו על התניא. ואכן זהו מה שאנשים רבים נוטים לעשות ללא הגבלה.

בעיה נוספת עם שיטת אנליטית-לוגית זה הוא המחלף של סמלים בדברי התניא.

מה שאני מתכוון היא, בהקשר של סילוגיזם לוגי, הבעל התניא פעמים מחליף את 
X עם A  או החלפת Y עם B, שמבלבל אפילו ניתוח לוגי פשוט של הטיעונים שלו.

ועוד בעיה נוספת עם המהלך ההגיונית, ואת זה ניסיתי להסביר בפוסט הקודם שלי, הלוגיקה שבה הוא משתמש ועם זה מסיק מסקנות או מציע מיצג של מושגים מופשטים, היא לעתים קרובות בלבול בין המשל לנמשל. זהו כמעט בדיוק כמו: שימוש 
A במקום X (ו-B במקום Y), ולאחר מכן לטעון את המסקנה 3 לעיל ש:

3) A הוא B

זה הגיוני רק אם B הוא בדיוק  הפרט של  Y.  אחרת המסקנה לא היגיוני.

זוהי הנקודה שלי בקיצור, זה יכול להשתמש הרחבות ודוגמאות, זה אני מקווה להביא בעתיד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 06:18 לינק ישיר 

yakovkov כתב:
קעלמער כתב:
כאילו יש צינור מהמוח לאבר התולדה
לידיעתך, תחילת היווצרות תאי הזרע היא במוח

כיצד בדיוק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 10:46 לינק ישיר 

בעל
זו היא עובדה, גם אותי לימדו את השטות הזו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2011 09:13 לינק ישיר 

בתניא מובא משלים רבים ומגוונים כדי להסביר מושגים רוחניים או אלוהית. 

וכבר בפרק שני אנחנו לומדים על משלים כגון הנשימה, ועל הבן שנמשך מטיפת מוח האב.

אבל, אני חושב, כי המשלים החשובים ביותר בנוגע לדיון מהי בעל משמעות ומה לא הם המשלים ביחס לשתי הנפשות.

שתי הנפשות הן בעצם וביסודה ענין אחד עם שני הדינמיקים הפסיכולוגית:

הנפש הבהמית היא שם נרדף לנטיות מטריאליסטית, כמו
הוללות ולצנות וכדומה, וכמו גם הנטיות המוחשית וטבעית.
ואילו הנפש האלוקית היא שם נרדף להתבוננות ומחשבה אלוהית, וכמו גם המעשים שנובע מהרהורים האלוהי האלו.

עכשיו, כל עוד שאנחנו עדיין בתחום הפיזי והמעשי, וכל עוד שאנחנו מבינים שהנפשות הם רק שם נרדף למטאפורה שלהם, אנו עדיין מודע למשהוא בעל משמעות.

אמנם, ברגע שאנחנו עוזבים עולם המשלי שלנו, אז השאלה עולה:

באיזו מידה אנחנו יכולים לדבר על שתי נפשות שבתוכנו? והתשובה היא שבאמת אנו לא יכולים.

למרות שהתניא מתיימרת לדבר על נפש אלוקית כמופשט מפעילות גופנית ומודע כדלעיל, זה עדיין לא נותנת לנו שום דבר בעל משמעות, וזהו משום שהבעל התניא כבר משנה הכוונה של הנפש ללא קשר לפעולות המשמעות המדובר לעיל.

אז, כשהוא מזכיר, לדוגמא ,כי הנפש האלוהית היא היורדת דרגות שונות עד שנכנסת בתוך האדם המודעית, תיאור זו חסרת משמעות. מאחר שאז הנפש האלוהית היא כבר לא מובנת כמו נפש על-מודע..

וגם, כאשר התניא מדבר על "נפש האלוהית" שהיא, כאילו, ב"מלחמה" עם ה"נפש בהמית" אנו שוב נמצאים במבוכה באשר לטבעו של "המלחמה" הזו.

(אכן, אם נחזור לרעיון שמאחורי התפיסה כולה של השתי הנפשות אין אנו מודעים להמלחמה כלל.

למעשה שתי פעולות הם בהרמוניה כמו כל שני מרכיבים נפרדים של הגוף:

הנשמה האלוהית הוגה מבחינה רציונאלית טהורה, ונפש בהמית היא אינסטינקטיבית, או טבעי.

כל אחד בממלכה שלה.)

במילים אחרות:

רק כשאנו מנתקים את המשמעות מאחורי שני מושגים אלה מן המושגים עצמם, אנו מקבלים תחושה מוטעית כי הנפש הבהמית היא ישות לעצמה ללא קשר לאופי האינסטינקטיבית שלה, ורק אז היא יכולה איכשהו להיות בסתירה וב"מלחמה" עם הנפש האלוהית.

אולם, כאשר אנו עוסקים בהקשר המשמעותית של אינסטינקט ושכל, יש לנו להתבונן האם האינסטינקט אכן יכולה לנצח על השכל או להיפך?

האם אז לא יותר סביר שדוקא האינסטינקט מסייע לשכל הטהורה וגם עובדת עתו, וכמו גם השכל איתה?

ולכן, רק ביחס להמקור של המושג של הנפשות אנו יכולים להבין את הקשר בין שני הכוחות האלה, בהעדרה נשארים אם מילים חסרי משמעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2011 09:31 לינק ישיר 

מציץ_ונפגע כתב:
משפט חסרי משמעות יכולים להיות סתם ג'יבריש והם יכולים להיות גם משפטים הבנויים היטב מבחינה תחבירית . אתן דוגמה משירו המפורסם של לואיס קרול jabberwalky the בתרגומה לעברית של רנה ליטוין. מדובר בשיר המורכב ממלים ומשפטים חסרי משמעות אבל במבנה תחבירי הבנוי היטב . אביא את הבית הראשון : הבריל כבר , זחלצים קליחים חגוו ועגו בשבילל , מסים היו הסמרלחים וחזרוני צרלל  .

כיצד ניתן לתרגם שיר כזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2011 11:12 לינק ישיר 

הקשר בין המוח להיווצרות הזרע

http://www.hidabroot.org/CommunityDetail.asp?FaqID=64173

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2011 11:48 לינק ישיר 

צענע
ממתי הדברות היא מקור?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2011 13:50 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2011 13:54 לינק ישיר 

צענע
אני לא רוצה להשמע גס אבל באותה מידה המוח מייצר גם הפרשות נוספות של הגוף שכדוע תלויות במצבו הרגשי של האדם.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 09/02/2011 13:55:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2011 15:49 לינק ישיר 

הנה משמעות:

http://www.jidaily.com/EFVZn/e

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/2/2011 00:00 לינק ישיר 

וכי זה לא, שוב, אחד מאותם מושגים אשר הם עמוקים מכדי לתפוס אותו?  בבחינת "חידה עטופה במסתורין בתוך תעלומה". במילותיו של צורציל על סטאלין

המשמעות של "מקור" נמצא בסיכון כאן.

ואין טעם להתווכח על ההגדרה הזו.

כמובן, זה תלוי למה אתה מתכוון "במקור". כרגיל יש שינוי של משמעות: מתוך תהליך מכני בפועל של הזרע למושג מעורפל של "מקור" כפי האופייניים של המוח, העצבים, הפקודה החשמלית, וכן הלאה.

אבל אנחנו יכולים ללכת רחוק יותר, בבחינת רדקציה אד אבסורדם, כי אולי המקור של הזרע הוא הגירוי פיזי של חוץ.  או אולי האוכל, כי האוכל הוא חיוני עבור האדם. ואז אנו יכולים להוסיף את חלבון מן החי, בשרא דתורא, וויטמינים של הצמחים, וכן הלאה במעגל קסמים אד אינפונייטים. כי גם כל זה  משפיע על האופי של הילד, אם בצורה עקיפה.

האם אנו, איפוא, נובעים מן הבהמה?

אני לא חושב שמישהו האוהב חסידות יטענו ככה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2011 03:56 לינק ישיר 

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?cat_id=24&topic_id=895284&whichpage=27&forum_id=1364

זולת, באשכול הזה סגנונך ברור יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/3/2011 23:39 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2011 09:23 לינק ישיר 

אני הבנתי שהזרע גם של הגבר וגם של האשה קשור למח כי הרבה הורמונים חשובים הם מבלוטות המח אבל הבעיה שיש גם הורמונים מבלוטות במקומות אחרים בגוף, אולי אלו של המח חשובים יותר, אבל לא נראה לי שלזה הם התכוונו וגם לא למה שדר הלפרין מסביר, כי לא נראה לי שבמחקרים של פעם ידעו משהו מזה,
פעם קראתי שאחד פמרסי נובל לכימיה נתנו על גילוי ההרמונים של ההפריה,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משמעות בתורת החסידות ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.