בית פורומים עצור כאן חושבים

פרידה ממורנו ורבנו זצ"ל, הרב גדליה נדל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/6/2004 18:18 לינק ישיר 

פעם סיפר ר' גדליה ז"ל האיך שהחזו"א שח עמו אודות מה שכתוב במדרש על אסתר כשאמרה "איש צר ואויב" שביקשה להראות על אחשורש אבל בא מלאך ודחפה והראתה על המן,
החזו"א הסביר שאין הכוונה למלאך בעל כנפיים אלא שברגע האחרון דחפה המצפון שלה (השכל השליט על הרצון?) ושינתה את ידה.
באמצע דיבורו בא ה"סטייפלער" להחדר, החזו"א הפסיק והחריש. סיים ר' גדליהו: החזו"א ידע שלא הכל יכולים לומר לכולם.
חבירי הנאמן שמע המעשה [מזמן] מאחד ששמעו מר' גדליה, ועכשיו ביררו עוד פעם.

הערתי:
א- מעשה זו הוא אצלי ממש נורא, החזו"א הסתיר דברים אפי' מה"סטייפלער" ודוקא לר' גדליהו גילהו. האם זה מראה לנו על אופי נסתרת של החזו"א?
ב- באמת דבר זה כבר מבארו הרמב"ם במו"נ בענין מעשה דיהודה ותמר על המדרש שבא מלאך ודחפו ליהודה לעשות המעשה. ופירש הרמב"ם שהכוונה לכח התאוה שנתעורר אצלו עיי"ש.
וא"כ הפלא הריהו יותר גדול, החזו"א ראה נחיצות להסתיר מלומר דבר קצת נועז אע"פ שכבר אמרו הרמב"ם.
מי יודע מה עוד הסתיר החזו"א?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2004 18:18 לינק ישיר 

שוטנג.
המשך, המשך !

יודע אתה את המלינים ואינך יודע כמה רבים הנהנים, השותים בצמא.

האם גם ר' גדליה היה מפסיק, לנוכח תגובות שקיבל ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2004 18:23 לינק ישיר 

אפ"מ,

נו כמובן המלאך שכליאל! [לך תסביר ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2004 18:34 לינק ישיר 

האזרח, כתבת:

יודע אתה את המלינים ואינך יודע כמה רבים הנהנים, השותים בצמא.

האם גם ר' גדליה היה מפסיק, לנוכח תגובות שקיבל ?

אם לא אכתוב, לא יקרה כלום. אבל תראה מה שקרה עם הסיפור על אמיתת סיפורי תורה. ר' גדליה אמר לי שסיפורי התורה הם אמת. והנה באים אלו, ומתעקשים לפרש דבריו להיפך מכוונתו. והרי מי אשם עכשיו שיפרסמו שר' גדליה לא האמין באמיתת סיפורי התורה, האם לא אני? ויודע אני שדברי הרמב"ם בהקדמתו למו"נ עומדים לנגדי, ומ"מ איני מרגיש בנוח לספר סיפורים שיכולים לטעות בהבנתו.

ור' גדליה עצמו ודאי שלא היה מספר לכל אחד. עיני ראו ולא זר איך שהבריח אלו שבאו ללמוד אצלו בגלל שאחז שאינם ראויים להבין דבריו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2004 18:40 לינק ישיר 

כאשר בני נ"י היה קטן
ואני היתי צעיר סבתא ז"ל
שלחה אותו לרבי גדליה לקנות ביצים
ואני זה מקרוב בא לבני ברק.
הסיתקרנתי לראות מי זה הרב שמוכר ביצים.
פניתי כה וכה ואז אמרו שהוא זצ"ל לא בהסכמה הכללית.
אוי אוי! כמה אני מיצטער היום כנגד כל ההחמצות שהחמצתי
בגלל ה"ההסכמה הכללית".
נכתב כחיזוק לרב מיומוני עקב דברי כמה באשכול האוטינג.בפורום שכן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2004 18:40 לינק ישיר 

שוטונג,

כבר היו דברים מעולם: "הכי אמר רב והכי אמר רב" ובפרט שלא הכחשתי את דבריך אלא הוספתי ו"לא שמעתי אינה ראיה" אלא אם ברור ששמעו רק אדם אחד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2004 18:56 לינק ישיר 

איפכא

הסיפור שלך מגיע קצת ב"טלפון שבור", אבל הוא הולם, לדעתי, את ההוויה הבני ברקית.

הסטייפלער, ככל שהיה תלמיד חכם, היה "בתלם". כרוב תלמידי החכמים של בני ברק, אפשר שהיה מתקשה להשלים עם פירוש רציונליסטי מעין זה לגמרא, גם אם הוא בשיטת האסכולה המיימוניסטית, הרמב"ם והמאירי. ואם כך לגביו, קל וחומר להמון.

והרי זה אם כן בבחינת "בל תאמרו".

יש לי עוד להוסיף בזה, אבל עוד מעט שבת אצלנו.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2004 18:59 לינק ישיר 

ערב כניסת שבת מלכתא..הצצתי שוב כאןולשאלה החוזרת על עצמה כאן מה היתה פריצת הדרך שלוץץאענה כי לענ"ד הענייה פריצת הדרך היתה ששום דבר אינו טריוויאלי..שום דבר אינו עובר את הפריזמה המקובלת של"אייך מייען" כלומר..הרי זה ברור מה לך כי תשאל..אלא הכל ממש הכל עבר במבחן השכל האנושי תוך מתן נפח ברור לחולשה האנושית של האדם באשר הוא.. הכל חייב מאמץ שכלי לא משחקי מילים של הברקות לוגיות מתמטיות..אלא מאמץ כן להביןאת הנאמר בתורתינו הקדושה..בהגיון צרוף.. ואכמ"ל..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2004 19:00 לינק ישיר 

הכותב ה'אחר'.

אני מתנצל אם הבנת את דבריי שלא כראוי, חלילה וחלילה שלא כיוונתי לפגוע בך...איני מכירך לא מהיום ולא מעולם. הכוונה היתה שים לב מה שמעת מרבינו.....

והנה, הוכחת לכולם, שהבנת את הדברים כמו שרצית להבין....אני לא אפרש כלום...הדברים כפי שאתה הצגת..תן לקהל השומעים לפרש איך שהם רוצים...לדידי ולדכוותי הדברים ברורים ומחוורים..

לא תשמע משום אדם בעולם ביטוי כזה...ומיש שיעז, דינו בד' מיתות בי"ד, וכד ליכא בי"ד, דינו בלינץ'.

אין כאן מטרה להתנגח, כל אחד יפרש איך שרוצה, אדרבה, וייסט וואס? זה ר"ג, שכל אחד יכול לפרש אותו לפי איך שירצה .

היום קצר מאוד...ואין הזמן עמדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2004 19:03 לינק ישיר 

הכי אמר רב והכי אמר רב, רק אפשרי אפה ששתיהם שמעו. אבל אתה לא שמעת מר' גדליה בכלל. (האם בכלל בחייך שמעת מר' גדליה ד"ת?) ועל כן מהיכא תיתי שיש למאן דהו הזכות להגיד דעה בדברי ר' גדליה, בעת שאני צועק חי וקיים שהוא טועה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2004 19:05 לינק ישיר 

הרב מאוצ'טונג

כנראה שהרב נדל החשיב אותך כמו את הסטייפלר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2004 19:11 לינק ישיר 

בורג קטן:
אני שאלתי את ר' גדליה אם סיפורי התורה אמת או לאו. דהיינו האם היו עובדות היסטוריות? התשובה שלו היתה כן. האם עדיין אתה מתעקש להגיד שהוא אמר לא?
איך שהגיע לתשובה הזאת היא דרך שונה מאצל אחרים. אבל הוא סבר שסיפורי התורה אכן קרו בהיסטוריה.
מ"מ אין לי עוד מה להגיד בנושא זה. אני מצטער שספרתי אותו מלכתחילה, ובלי נדר לא אטעה שוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2004 20:02 לינק ישיר 

Chouteng,
Look the point is that he entertained the notion that maybe the stories were just that, stories.
His point about the truth being the best way to educate the masses is interesting yet questionable. Hashem is Omnipotent and He will manage to make the facts tally with what He deems as a better educating tool, right?
But doesn't the Posuk say that Hashem didn't take the Jewish people thru Plishtim "for maybe the nation will see war and turn back"? How about Hashem just manipulating some factors on the ground so to avoid this problem? Obviously that is not the way Hashem works the same goes to R' Gedalya's point.
By the way, the point i'm making is stolen from the Rambam in Mamar Techiath Hamesim he explains there why the Hashem didn't tell the people about Techiat Hamesim. He says that the people wouldn't have accepted it and maybe would have started having second thoughts about the whole of Yiddishkeit. His proof that Hashem works with the facts on the ground and doesn't just change them easily is from the above Posuk about not taking the direct route to Israel.
Hashem was willing to forgo telling the Jewish people such and integral part of Judaism, Techiat Hamesim, so as not to manipulate artificially the facts on the ground.

תוקן על ידי - אפכאמסתברא - 11/06/2004 20:14:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2004 21:39 לינק ישיר 

ipche mistabre
the staipler can't hear, do you know?????????????????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2004 22:39 לינק ישיר 

M4M4M4M4M4M4, (sorry don't know when to stop, )

You write:
the staipler can't hear, do you know?????????????????

Do you mean he can't hear now? Yeah I would have to agree to you on that one.
Or maybe your talking about many years ago when he was much younger and your saying that when he would sit down to converse with two other people they could easily have a conversation without him knowing what they are talking about? Now with this I'm not so sure

]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פרידה ממורנו ורבנו זצ"ל, הרב גדליה נדל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 ... 40 41 42 לדף הבא סך הכל 42 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.