בית פורומים עצור כאן חושבים

פרידה ממורנו ורבנו זצ"ל, הרב גדליה נדל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/7/2004 08:33 לינק ישיר 

קל"מ,

ממה ששמעתי אכן נראה שכך טען, אך כמובן שישנן טענות הבאות בדרך לימוד הסוגיא שבתחילה מנסים להצדיק מה שיותר את הדברים ולא רק את נצחיות הרעיון אלא גם את נצחיות הפרטים, אך כשזה בא הלכה למעשה לכפית נשים וכו' הדיון שונה.

לכן הבאתי מ"היתר הבשר" שלא לשלול מר"ג את ההתחשבות בשיפור מוסרי מעבר למה ש"דיברה תורה כנגד ...".

תוקן על ידי - עצכח - 15/07/2004 9:40:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2004 07:59 לינק ישיר 

ווטו, אולי תסביר את עצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2004 15:35 לינק ישיר 

מדוע לא נישא בשני'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2004 19:47 לינק ישיר 

דוד,

כשלומדים סוגיא ביראה הקודמת לחכמה מנסים למצוא כל אפשרות המצדקת את המסורת ומפתחים תיזה שהביטוי הדיני שהיה בשעת מתן תורה תקף גם היום ואולי כן גם לגיטימיות מכירת בת לאמה וכו' וכך מצביעים שהתורה מוסרית.

אך כאשר נכנסים לעובי הקורה וחושבים לגבי העתקת אותם הביטויים למוסר השייך גם לזמננו, ניתן להבין שישנן מצוות אותן נתנה התורה כהגבלת ההיתר לפי הנורמות שהיו קיימות ושלא ניתן היה לבטלן כאחת - "כנגד יצר הרע". לכן הבאתי דוגמא שכך אמר ר"ג לגבי אכילת בשר [ובדומה להרמב"ם לגבי המקדש כהיתר להמחשה].

לגבי הימנעו מנישואים שניים נאמר למעלה שהיה קשור לאשתו אך י"א שלפי רמתו ועצמאותו לא היה "איש נשואים" מעבר לאשת נעורים עמה ילד את בניו [ואולי "אלו ואלו"].

תוקן על ידי - עצכח - 15/07/2004 9:43:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2004 02:02 לינק ישיר 

היתה לו דיעה מקורית על השואה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2004 13:51 לינק ישיר 

באשכול שכן מספר שוטטינג ש"פעם שאלתי את ר' גדליה, וואס האלט איר פון דער לובאביטשער רבי. והוא ענה, סאיז נישט דא פון וואס צו האלטען."
מסתברא, בלהט החסידי, משיב לו ש"האט ר' גדלי' גזאגט. וברור שהרבה סבורים כך על ר' גדלי' בעצמו כפשוט".
לכאורה, אישיותו של הרג"נ יש בה דמיון ללובביצר יותר מלרב שך. ואישיותו המשתקפת באשכול זה, היא של מי שאינו ירא לומר את דעתו גם אם היא שונה מן הקונצנזוס.
וכאן אני תמה. האם התבטאותו משום שכך אמנם סבר (נדמה לי שקראתי פה ושם שלא סבר כך), או שבענין זה גברה היראה מהרב שך והמיין סטרים הבני ברקי על ההגיון הנאדלי ובאה לביטוי באימרה האומללה זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2004 16:21 לינק ישיר 

ממולח,

לא קלעת, כי לו שמעת את הביטויים שאמר על הרב שך ודעימיה ואף על קודמים לו בהיכל התהילה הליטאי, הרי הביטוי שהוזכר על חב"ד הוא מחמאה גדולה יחסית. [מישהו העיר שמרוב ביטויים פיקאנטיים שהיו לו, ניתן לעשות משחק מרתק של התאם ביטוי זה לאישיות זו.] אך אין עניין להביא כאן ביטויים מהסוג הזה וחבל שהביאו מביטוי כזה אסמכתא, כי ידוע שבביטויו אהב לנפץ הילות הנוצרות על ידי ההמונים. [כן חבל שהסגנון הזה של "האט ער גיזאגט" שאינו מתאים גם לא ל"עצור כאן ילדים חושבים" שורבב לפורום כאשר השומרים הסובבים לא השגיחו.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2004 16:34 לינק ישיר 

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=166264&whichpage=5
בהודעות וולוזין וקעלעמר

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1026971

אחרי מות - כיבוס תדמיתו של ר'ג נדל
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=985603

הלכה ו'לדרמן', קדושית על כתפי הרב נדל
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=984281

הסבר סוגיא ע"פ דרכו של רג"נ ז"ל
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=973624

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2004 19:37 לינק ישיר 

לרבים השואלים מי היה האיש:

ראה את התורה ומוסד החכמים כמסגרת המחנכת ומקדמת את האדם, ובהתאם ניסה לקרב הדברים ללב ולשכל עד קצה היכולת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2004 00:33 לינק ישיר 

יהוסף, דבריך הקצרים מלאים קושיות כרימון:

איך הוא הי' יכול לחשוב כך, בניגוד לעובדות. וכי זו הדרך להגיע לתכלית המוסר האנושי. שנית, מה הקשר לקירוב ללב ולשכל.

אני לא רוצה להישמע ממורמר, אבל אם אלה פני הדברים מדובר סך הכל בבעל דמיון מופלג הרחוק מן המציאות הריאלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2004 00:47 לינק ישיר 

מר ברר באשי

בניגוד לעובדות??

איני נמנה על אלה כאן שמדברים על הרב נדל ז"ל מתוך הכירות, אבל את דרכו אני רואה אצל חלק מהכותבים בפורום. אלה חווים וחוזים אינטואיטיבית את הערך הרציונלי של התורה ומצוותיה ובעיניהם דוקא מי שחושב כמוך נראה כ'בעל דמיון מופלג הרחוק מן המציאות הריאלית'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2004 08:10 לינק ישיר 

בוגי ושאר הכותבים,
עדיין חסרות כאן דוגמאות מפורטת. כידוע לכולנו יש מספיק קושיות על הגישה הנ"ל ומעניין לדעת כיצד הרב הסבירם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2004 08:21 לינק ישיר 

אריק

דברי הרב יקרים מכדי להוות דוגמא לאישיותו, אם תרצה על נושא ספציפי נעשה זאת באישי. חימום הלב איפשר שפיכה ספונטנית מחוויות הקשורות לרבינו, אך עתה כבר אין זה מן הראוי ולו אך כדי להכיר דמותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2004 11:12 לינק ישיר 

123

אני לא הכתובת, כאמור. אבל אם עיינת היטב באשכול הזה יש לך דוגמאות למכביר.

אני חושב שדרישתך המסתמכת על 'מספיק קושיות' בלי לפרט גם לא אחת מהן, אינה הוגנת! תקשה ואז בטוח שיהוסף, וטו וכל הקהל הקדוש שהביא מדבריו ונימק, יגיבו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2004 12:35 לינק ישיר 

לדוגמא,
מישהו יכול להסביר לי את ההרגש על אי אכילת בשר שלא היה נוכח בשחיטתו. האם זה מחייב, מהיכן המקור? האם זה רציונלי וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פרידה ממורנו ורבנו זצ"ל, הרב גדליה נדל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 23 24 25 ... 40 41 42 לדף הבא סך הכל 42 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.