בית פורומים עצור כאן חושבים

פרידה ממורנו ורבנו זצ"ל, הרב גדליה נדל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/3/2010 08:48 לינק ישיר 

לינקזעצער: תודה אשכול מעניין,

תוקן על ידי maxmen ב- 26/03/2010 08:56:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2010 22:41 לינק ישיר 

מו"ר זצוק"ל היה משיירי כנסת הגדולה של דורנו.
איי, אילו זכינו.. מי יתן לנו תמורתו.
זיע"א.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/4/2010 04:06 לינק ישיר 

לאחר קריאה ממושכת בת כמה שבועות בכל האשכול ותוכנו המרתק על קישוריו המרובים.
1] ב"ה שמחתי לראות שישנם עוד מעט בעלי מחשבה אשר זכו להידבק ולהנות מאורו הטהור.
2] נצטערתי לראות שישנם רבים אשר לא השכילו לרדת על סוף עומק דעתו, ומן הסתם אם היה יודע את הבנתם והשגתם הדלה בדבריו היה מגרשם כפי שגירש בזמנו את הרשלר, שהיה כמדומה היחיד בהסטוריה שר"ג ממש גירש כיון שאחז שמתקלקל אצלו.
3] רק זאת אוסיף כפי ששמעתי פעם אישית מפיו של הגר"ח קניבסקי שהתבטא פעם:
" כל דבריו של ר' גדליה הינם אמת לאמיתה, אבל לא תמיד בצורה שהוא [ר"ג] אמר אותם.
לענ"ד אין צורך להוסיף ולו אות אחת אחר הדברים הנ"ל.
4] לו חכמו תשכילו זאת, כי בסופו של יום, לא השאיר ר"ג עצמו כל מסורת אמיתית בעולם כיון שאין אחד שידע אל נכון לנתח ולהבין בדיוק את דרכו, שהרי וודאי שלא דגל כפשוטו ב'תורה ועבודה' כפי שלא דגל ב'אי דיוקים בתורה' כפי שראיתי שמישהו כתב כאן.
5] בין היתר, קשה מאד להגדיר את השינו שאחז בו אחר פטירת אשתו כמשבר, או התפקחות או שינוי בדעות, איני רוצה להרחיב את היריעה בענין אולם מתוך הכירות עם האיש ודרכו, אולי מעט אמת יהיה בלומר שהיו דברים שהוא החל לומר בקול יותר אחר פטירת אשתו, וזה שהיה צריך לדאוג פתע לאוכל לפי הטף ולצרכיו האישים אחר שאשתו עזבה אותו, גרם לו ע"כ לשינוי טכני בהנהגותיו אך וודאי שלא בדעותיו.
מן הסתם גם בניו ונכדיו ממש לא הולכים במתווה מסוים שניתן להגדירו כדרכו הפוליטית או הרוחנית של ר"ג זצ"ל.
יהי זכרו ברוך. 
אם מישהו כאן חולק במשהו על דברי הנ"ל אשמח לשמוע. וביודעין ומכירים קאמינא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2010 04:30 לינק ישיר 

אני אישית גם שמעתי עליו כאן וקיבלתי מחכמי הפורום את תורתו של ר' גדליה,

האמת אני מסכים עם דעותיו,

אבל ברגיל לפי דת ההשקפה עוד לא קם כופר גדול יותר ממנו, ועוד בהסכמה כביכול של גדולי התורה וגדולי ההשקפה,

ולפי התזה שלך באשכול שפתחתה, (שנטפל בשואה בדור הבא) נחכה דור אחד ודת ההשקפה תטפל בו חזק מאוד כמו שיפנוזה ועוד כופרים לשיטתם 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2010 05:03 לינק ישיר 

maxmen כתב:
אני אישית גם שמעתי עליו כאן וקיבלתי מחכמי הפורום את תורתו של ר' גדליה,

האמת אני מסכים עם דעותיו,

אבל ברגיל לפי דת ההשקפה עוד לא קם כופר גדול יותר ממנו, ועוד בהסכמה כביכול של גדולי התורה וגדולי ההשקפה,
תשובה:
למה לא קראת את מה שכתבתי בשם הגר"ח קניבסקי, הכל נכון אולם לא בצורה שהוא אמר אותה, גדולי ההשקפה שהינך מציין עוד איכשהו הבינוהו, אבל קטני השקפה שונים כדוגמת אי אלו ניקים פה ממש, אבל ממש לא הבינו דבריו אל נכון ונשבשו.

ולפי התזה שלך באשכול שפתחתה, (שנטפל בשואה בדור הבא) נחכה דור אחד ודת ההשקפה תטפל בו חזק מאוד כמו שיפנוזה ועוד כופרים לשיטתם 
תשובה:
שוב לא מספיק ירדת לדברי, תיכף ארחיב בהנ"ל, אולם לא בדור הבא יטופל הנושא, אלא כשיהיו נביאים שידעו לענות או לבאר,שיפנוזה ממש אינו מן הענין כאן ואכמ"ל בענין ההשוואה הדוחה.

תוקן על ידי מהבכירים ב- 18/04/2010 05:10:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2010 09:13 לינק ישיר 

הבכירים

האם תוכל לתת דוגמא של משהו שאמר הר"ג ע"ה והוא "נכון אבל לא בצורה שהוא אמר אותה", ולהדגים כיצד היה כן צריך לומר זאת?

אחרת, יש רבים שעלולים לחשוש שזו פשוט דרך לבטל את מה שאמר בלי לפגוע בכבודו...

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2010 09:38 לינק ישיר 

מיימוני
בהודעה זו אתיחס גם למי שהתלונן על סתימת פיות.
ידוע שהיו לי לא מעט השגות על שיטתו של רג"נ. כתבתי את דברי בפומבי, אני מקווה שבצורה הנאותה ואיש לא חסם אותי.

ולגבי הודעתך האחרונה, זהו טריק ידוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2010 09:48 לינק ישיר 

בעל בעמיו

תודה על התמיכה.

לגבי "טריק ידוע", האם כוונתך לתגובה המיוחסת לרח"ק? או לגבי מה שביקשתי דוגמא ולא להסתפק באמירה כוללנית? (כי זה "טריק ידוע" אצלי כדי לאלץ מי שמנסה לדעתי להשתמט לעמוד ולבדוק את דבריו).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2010 10:35 לינק ישיר 

מיימוני
אולי צריך לפרט יותר אבל קשה לי לפרט כעת. קיימות מספר גישות לנטרול אמירות, האחת היא לומר שאין דברים כפשוטם, השניה שתלמידים שלא שמשו כל צרכם אמרו את דבריו, שלישית שהניסוח אינו מתאים להשגה הנמוכה של בני דורנו ועו' וככו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2010 14:59 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
מיימוני
בהודעה זו אתיחס גם למי שהתלונן על סתימת פיות.
ידוע שהיו לי לא מעט השגות על שיטתו של רג"נ. כתבתי את דברי בפומבי, אני מקווה שבצורה הנאותה ואיש לא חסם אותי.

ולגבי הודעתך האחרונה, זהו טריק ידוע.

מה פתאום טריק? חלילה וחס, הבאתי דברים בשם אומרם, ואומרם מידיעה אישית הוא מגדולי ומראשי המאמינים ומעריצים את דבריו של ר"ג ז"ל.
בשונה ממך שהיה לך השגות עליו, להגר"ח קניבסקי. אין כל השגה עליו והוא מצטט את דבריו בחיה לעיתים קרובות, הבנותיו ומשפטיו הפכו ליסוד ואבן מושתת במשפחתו של הרב.
רק מה, באו אי אלו אנשים טועים אשר החלו לקשר בינו לבין שפינוזה ושאר כופרים, עפ"ל. וע"כ הבאתי את הציטטה הנ"ל ממנו.
לא אכחד שאני אישית שמעתי ממנו דברים אשר היתי בטוח שתצילנה אזנים ובואו כל גדולי הארץ לקום עליו נפש, והיו הדברים תמוהים, אוי לאזנים שכך שמעו, ורק לאחר שהרהרתי בהם שוב ושוב והבאתי הדברים לפני מבוגרים ממני, התחדדה אצלי הבנת תוכן דבריו ואמיתות כוונתו, אולם ברור שצורת הגשת הדברים כפי שאמרם היתה לעיתים זרה ומנוכרת לאדם הפשוט שלא הסכין לסגנון או אשר ראשו היה מצומצם וכבר נס לו טרם כילה לדבר.
בעז"ה משך הזמן אביא פה מס' דוגמאות, כיון שאין בכוחי עכשיו לפרט דוגמאות כיון שכל מה שעתה עלה בדעתי הינו ארוך מנשוא וקשה להסברה גם בע"פ וכ"ש בכתב.
וכבר אמר מי שאמר, כמדומה הסטיפלער, כשלון בהסברה כישלון בהבנה, אך כאן זה ממש לא אקטואלי אלא בל"נ יעברו יום או יומים ואשיב דבר למחרפי.
זה חובה עלי לציין, שמס' מכובד כאן של ניקים לאורך האשכול חטאו על האמת ומדבריהם נתכער שמו של הרב עד בחילה , ועל דא ועל הא קבכינא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2010 22:50 לינק ישיר 

תודה על האשכול הנפלא
באמתחתי כמה סיפורים ששמעתי ממקורות ראשונים\ונדמה לי שלא הובאו כאן
1.סיפר לי נכד של ר בנימין זילבר שסבו ז"ל ישב פעם בבר מצווה באותו שולחן עם ר גדליה,שאותו לא הכיר עד אז,ונדהם לשמוע כל מיני "דברים מוזרים" כלשונו של הנכד(שבעצמו לא זכה לאורו של רג"נ),מכל נסיונותי להוציא ממנו מה הוא שמע,נסיונות שלא צלחו בעקבות צדיקותו של המספר שלא רצה "ללכלך"את שמו של רג"נ,הצלתי מפיו רק משהוא על קדושת התפילין שהם לא קדושים בעצם אלא זה סוג של יחס שלנו אליהם.ר בנימין (המכונה בפי כל "בנימין הצדיק")המזועזע הלך אל הסטייפלר ואמר לו:מה היית אומר על תלמיד חכם שאומר כך וכך(וכאן ציטט לו את אחד מפניני רג"נ)? הסטייפלר הגיב בחומרה:הוא לא תלמיד חכם!. ומה תאמר על זה? המשיך הלה ומנה עוד אמירה של רג"נ, הוא כופר גמור! ענה הסטייפלר,וכך הלכו והוחמרו הציטוטים וכנגדם הביטויים. בסוף אמר לו הנ"ל במי מדובר.הסטייפלר שינה באחת את ארשת פניו,תפס בידו,והתחיל ללכת לכיוון הדלת תוך כדי שהוא אומר:לדבר על ר גדליה? לא אצלי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 02:25 לינק ישיר 

לסובייקט - הסאבטקסט לסיפורך...
סיפור יפה (אם היה, כמובן) ע"מ להמחיש שוב כיצד המערכת פועלת:
כל עוד יש לך אשראי מכובד בחברה (כי החזו"א סמך את ר' גדליה / כי הוא דקדק בחומרות או למד הרבה) אפשר לך להיות הבלתי אפשרי.. וככה ממשיכה לה לשרוד התזה המוטעית שאולי יש עוד מקום ואפשרות ריאלית לישרי אינטלקטואל חרדים בעולם החרדי להתמזג,  ואוהבים להביא לכך את הראיה  - ר' גדליה...
הרי מסיפורים אלה - שוב - אי אפשר "להכשיר" את המסרים של ר' גדליה ,
אל נא תקחו את ר' גדליה כמופת לכך שאפשר להיות אינטלקטואל רציונלי חרדי כשר (בעיני הציבור)
בוננו וראו את מזלו (החד פעמי ! חד בדרא ממש) איך נוצר הרושם
 הרצוי  מלכתחילה אצל החזו"א שהקנה לו שטר, ואחר כך אפשרות להמשיך לגור / לנאום (תלוי מה גודל האשראי שקבלת) בב"ב או ברשב"ם (שוב , תלוי בגודל האשראי) גם כשנעשית פחות קונבנציונלי. מי שלא קבל קרדיט התחלתי  בסדר גודל דומה, (לי לא ידוע בכל אופן) ורוצה להסתובב ולהביע את דעותיו / מה ששמע מרוח ר' גדליה (לא מהקונטרס המצונזר) בכוילל ,  מוטב שיבחר לו כולל תהלים מתוגבר לזמן שהמחשבות דוחקות,  וכן כך הלאה במקום לגלוש בעצכ"ח.
עד ש... עד  שיהיה לעילוי מופלא ובעל מעלה  איזשהו רעיון / מזל ויסתובב הגלגל שוב (להתקבל אצל ה"גדול האמיתי" / גיחזיים ?!) עם קלף מיקוח חזק ביותר - לימוד / פסיקה, באופן שלא יצאו נגדו כשיאמר מה שיאמר ממחשבותיו בעתיד, ויהיו כל צמאי גאולת היושר האינטלקטואלי תולים בו שוב עיניהם ואומרים "אכן כן , הנה דוגמא לכך שישנה אפשרות שהכל יכול לדור בכפיפה אחת,לביטוי אמיתי וגלוי... עינינו הרואות..."
אבל בל ישכחו אז ישרי האינטלקטואל שהתקבל בגלל שההשקופעס היו בטלות / בלתי נגלות / בלתי מפותחות כדבעי בהתחלה.ושזוכה למעמד מיוחד ומשונה. (כן, משונה ועל טבעי )
ויפסיקו להתהדר שבכך ההכרה והלגיטימיות הציבורית האפשרית לדרך הרציונלית יותר. אבל עזבו, מזל כזה לא יחזור על עצמו שוב. ולו רק כי בדורנו אנו - הגיחזיים המשופשפים (למודי נסיון ?) הם מן הסתם ראשונים להתריע בעניינים חשודים אלו. ויואשם פורום עצכ"ח בכך שמואיל לפרט להם את כל מה שלא יודעים להבין מדעתם.
(נ.ב. להסיר ספק -  כמובן שלא כיוונתי לכך  שר' גדליה פעל אי פעם להתקבל אצל מישהו....)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 03:22 לינק ישיר 

הקפצה לרגל היארצאיט שלו שחל בשבת.
אוי מי יתן לנו תמורותו, כעבור 6 שנים קשות של יתמות אמיתית,
עתה אנו יודעים מחדש להתחיל להעריך את גדולתו של רבינו על פני כל המשטינים וההבלים הכתובים לאורכו של שרשור ארוך ומיגע זה.
תהי נשמתו צרורה בצרור החיים.
וינוח על מקומו בגן עדן יחד עם שאר צדיקי עולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 03:35 לינק ישיר 

בפרט שקדם לו הרב קוק זצ"ל בספרו "לנבוכי הדור" שרק עכשיו התפרסם,
אז אם יש לנו עוד ענק שהסכים עם ר' גדליה, אז אנו צריכים להודות לאלוקים ע"ז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 09:59 לינק ישיר 

מתוך ויקיפדיה:"במלחמת העצמאות התגייס הרב נדל לצה"ל,לאחר התלבטות, אך עזב לאחר מספר שעות, מאחר שבאותו יום אירעה פרשת אלטלנה,שהביאה אותו למסקנה שאי אפשר לסמוך על דעתם של ראשי הצבא. גם במלחמת ששת הימים ניסה להתגייס אך נשלח לביתו מפאת גילו"
שאלות:
א. מה היתה ההתלבטות?
ב. אם ההכרעה היתה שההליכה לצבא היא מצוה (אחרת קשה להניח שהוא עזב את הלימוד) אז איך בדיוק דעתו על כישוריהם של מפקדי הצבא, דעה שהתגבשה במשך מספר שעות, מספיקה כדי לפטור אותו מן המצוה?
ג. ומה קרה בששת הימים? ראשי הצבא (רבין למשל) תפקדו טוב יותר?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פרידה ממורנו ורבנו זצ"ל, הרב גדליה נדל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 27 28 29 ... 40 41 42 לדף הבא סך הכל 42 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.