|
|
| נשלח ב-21/6/2010 23:49 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 01:18 |
|
| |
הכאב עמוק עד מאוד ומי יכילנו. יש אנשים שאי אפשר להאמין שזה קרה להם,הם כל כך אנשים חיים,מחוברים לחיים,שזה לא נתפס שהם פשוט נעלמו. "כי לא ידע האדם את עתו", קם לו אדם בבוקר בריא ושלם,היום כולו לפניו,כל החיים לפניו,מי יכול להאמין שלא עוברים הרבה שעות,והוא כבר טמון בקרקע. המקום ינחם את המשפחה האבלה,ואת כל הידידים והמכרים השבורים עד לעמקי הנפש. ונזכה בקרוב לראותו בתחיית המתים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 05:04 |
|
| |

הר"ר ראובן נדל ז"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 09:48 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 09:49 |
|
| |
חברי ביהמ"ד דכאן יודעים שכאשר רציתי לומר ביקורת ידעתי לעשות זאת בעברית ובצורה מכובדת, וללא נאצות וחרפות חסרות תועלת].
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 16:04 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | |
|
דינוזאורוס, ריגשת אותי...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 17:15 |
|
| |
דינו, קשור?
| טירוזאורוס כתב: |  | מסתבר שכולם רוצים לזכור את ר' גדליה ולהיתלות בו, חוץ ממי שבאמת קשור אליו.
אתמול פגשתי נכד של ר"ג, אחד הנכדים ה'כבדים', שירש את הציניות ישר מהסבא. שאלתי אותו "הבאת תיקון?", והוא לא הבין על מה אני מדבר, כנראה שגם אנשים עצמאיים צריכים להרגיש שיש להם רב לעצמאות. הנכדים כבר לא צריכים להרגיש כך, נו נו.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 18:20 |
|
| |
קשור, קשור...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 18:21 |
|
| |
תמונה יותר טובה
תהיה מחר ביתד
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 18:22 |
|
| |
גם אני מצטרף לדברי וישי,וגם אותי הדברים ריגשו. אני חושב שהיה צריך להזמין את דינוזוארוס שיספיד בלוויה. משום מה ההספד שאנחנו מוצאים מכל מיני גאונים מתקופות קדומות יותר וגם בימינו,בנויים ברובם על דרושים וביאורים בפסוקים ומאמרי חז"ל,ומקשרים את זה לנפטר. אני חושב שמה שאנשים אוהבים לשמוע,ומה שבאמת מעורר את האנשים,זה לשמוע על הנפטר,ולא דברים מסביב,ורק לקשר את זה לענין דידן. אולי בימי קדם האנשים היו מתעוררים יותר אם היו משלבים דברי תורה,אבל היום זה לא כך,ומאחר שמטרת ההספד "דלויא",להתעורר,צריכים לחשוב מה מעורר את הציבור .
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 18:23 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2010 08:15 |
|
| |
דינוזאורוס
הדברים מרגשים וכואבים.
ומעוררים שאלות.
למשל, לא הבנתי:
"לא היה מוכן ללמוד סוגית וסת החודש". מדוע? לא ניחא לו בהסבר האחרונים? בהתאמה בין דעותיהם למציאות? במה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2010 08:55 |
|
| |
ראיתי שהיום היה עליו ביתד,כתבה מיוחדת,עם תמונה שלו,כנראה שבאו לתקן בזה את העוול שעשו לו כמו שנזכר כאן. אולי מישהו יוכל לסרוק לכאן את המאמר ביתד?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2010 09:10 |
|
| |
דינזאורוס היקר
שמעתי שב"עצור כאן חושבים" כתבו מאוד יפה על ראובן, עשיתי מאמץ והצלחתי למצוא את מקום מפגשכם הוירטואלי, אך מה רבה היה כאבי וצערי לקרוא את אשר כתבת.
אינני ח"ו מצדיק את רודפיו או את הסבורים כי אפיקורוס היה האיש, ברור שלא כל טיפש שחווה חינוך קלוקל ראוי בכלל לאזכור, גם כאשר מעשיו רעשניים קולניים ומזיקים. וגם איני מתיימר לחשוב שיודע אני האיך ישפוט הא-ל את מחוסרי ההשכלה שלפי ראות עיניהם הדלה לא היו מסוגלים לראות ולשפוט את העומד בפניהם, ואכן לא עליהם באתי כאן בדברים, אלא על אלו המתיימרים להיות שייכים לעולם נשגב יותר של אליטות העוצרים וחושבים.
אין ספק, כי כאשר החי פוגש במת הדבר גורם לו לעצור לחשוב להרהר וכו' מותו של ראובן יקירנו פגע בכולנו קשות. בסך הכל גלשתי לכאן בכדי לקרוא עליו כמה מילות של נחמה וזכרון, שיוכלו קצת לרענן את העצב. הרגעים הבודדים שבו אנו מתעלים בהם משטויות הם ביום כיפור ובזמני אסון שכאלו, כאב לי שבחדא מחתא הינך מזכיר את הכאב את האובדן ואת הפוליטיקה. כתבת מאוד יפה ומרשים, ואני הקטן רק מעיז בחוצפתי להביע את הרגשתי שהינו בגדר "מי שהרגשתו מרובה ממעשיו". גדול הראשונים הרמב"ן זי"ע, שעל דבריו בסוגיות התלמוד והתורה אנו עמלים, ואין אנו מדלגים על שיטתו באף סוגיא כותב באגרתו המפורסמת וז"ל על כן אפרש לך איך תתנהג במדת הענוה ללכת בה תמיד, כל דבריך יהיו בנחת וראשך כפוף וכו' וכל אדם יהיה גדול ממך בעיניך, וכו' (ואם רש הוא, ואתה עשיר) או חכם ממנו, חשוב בלבך כי אתה חייב ממנו והוא זכאי ממך, שאם הוא חוטא הוא שוגג ואתה מזיד. עכ"ל הטהור. והלא דברים ק"ו ומה בגמ' ובהלכה אנו זהירים כל כך בדברי הרמב"ן ז"ל בדברים שנאמר עליהם שקודמים הם לתורה על אחת כמה וכמה, ובפרט שלא מצאנו מי מהראשונים שחולק על דברי הרמב"ן. יודע אני כי איני ראוי כלל למה שכתבתי לעיל, ומתוך הדברים אולי יכול להישמע כי מתחסד אני, ובסך הכל קפצה עלי שובבות נעורים שאף פעם אינו מרפה ממני, אך מפני הצורך לעלות דברים לעילוי נשמתו של ראובן היקר לנו, ומפני הצורך להתחזק מהטרגדיה (דבר שלא עשיתי אפילו לשנייה). לכן כתבתי את אשר כתבתי, ואם יש מי שאולי מרגיש שלא בנוח עם מה שכתבתי, מתחנן אני לסליחתו ולמחילתו, שהרי בסך הכל אמת הם הדברים שכתבתי, שככל שאדם נעלה יותר הרי הוא סלחני ורגיש יותר לזולתו על אף ידיעת האמת הברורה. והלוואי שדברים אלו ישפיעו במקצת ויהיו לע"נ הטהורה של ר' ראובן ז"ל, וזכויותיו יעמדו לנו בעת הזאת להיות מליצי יושר בעדנו שנשארנו כאן יתומים עזובים ועלובים, אך עם יכולת לתקן לרומם להדר ולקלס.
תוקן על ידי מכל_מלמדי ב- 23/06/2010 09:40:50
תוקן על ידי מכל_מלמדי ב- 23/06/2010 09:44:26
תוקן על ידי מכל_מלמדי ב- 23/06/2010 09:49:22
תוקן על ידי מכל_מלמדי ב- 23/06/2010 09:52:39
תוקן על ידי מכל_מלמדי ב- 23/06/2010 09:53:58
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2010 09:22 |
|
| |
מיימוני,
[כמדומני שהוזכרה חוסר מנוחת הנפש הדרושה ולא ח"ו ששמועה זו איננה נאה מאיזה היבט פרשני שלה]
|
|
|
|
|