בית פורומים עצור כאן חושבים

פרידה ממורנו ורבנו זצ"ל, הרב גדליה נדל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/6/2010 18:23 לינק ישיר 

האנליטי

הגדרתך להרשע הידוע הח"ב לאחריני נכונה ואמיתית. וכמה פעמים שמעתי ממנו שאיננו מאמין כלל בתורה משמים, כי הוא דבר שאי אפשר להגיע אליו במסקנה הגיונית. ומצוות האמונה היא שלא לקחת את הסיכון.. ולכן אחרי שהוא מעשר פעם עשירית, הוא רץ ומחפש טרף לנעוץ בו את טלפיו הטמאות. אללה יקח מידו דמי הנקיים אשר שפך.

צענע

אין אומרים למי שלא ראה את החדש צא והעד. ההספדים לא עושים עוול לאיש, אלא נותנים לבני החבורה להוציא את רגשותיהם, ראובן באמת שנא את עושי העוול. להבדיל מכל שאר האנשים שמחניפים להם, ומבקשים מחילה מהאל בסתר. הוא לא החניף להם, אלא תיעב אותם.

מה הרבותא בלאהוב את האמת? כל אדמו"ר אוהב את ה"אמת" שקרא בספרי חסידות, שקיבל מרבו זצקללה"ה, שנח לו. לא שנלחם עם עצמו ועם כולם כדי להגיע אליה. ולא שעולה לו במאמצים כנים ואמיתיים, שלא מול המצלמות ושלא כפי הפוליטיקל קורקט.

שאלת, איפה אהבת ישראל? אני מדבר אתך על אדם שחילק חומש מממונו (והיה הרבה מהסוג הזה) בכל חודש, אלפים אלפים עברו תחת ידי (ותחת עוד ידיים) ממנו לחלק למי שצריך, גם כאשר הלוקחים היו אברכים מן הסוג שנחשבו בעיניו טפילי. זו אהבת ישראל. את עושי העוול תיעב, כי זו מדת האמת הנוקבת. יש מבינינו שבתוקף תפקידם צריכים לעסוק עם אנשים, והעיסוק עם אנשים תמיד כרוך בחנופה. בכבוד למי שלא מגיע לו כבוד – כי הוא מקבל החלטות, כי הוא תורם כסף, כי הוא בעל משרה. כל כך התרגלנו עד שאנחנו לא שמים לב מה אנחנו עושים. היה רק אדם אחד, שלידו הכל היה אמיתי, ששום חנופה ושום דרישת כבוד לא החזיקו מעמד לידו, כי הוא היה כמו סיכה שננעצת בבלון. וזה היה ראובן.

מקסמן

לא היתה לו הבנה מיוחדת באבן עזרא, אלא הוא היה בעל שאר רוח מספיק כדי ליהנות מכל היציאות של האבן עזרא. (אם בעיניך 'אבי עזר' נקרא "פירוש" לאבן עזרא, בעינינו לא כך הוא. האבי עזר אינו אלא מבלבל ומעקש ומנסה להטות את כוונת האבן עזרא ללא הצלחה לפי הראש המצומצם שלו).

ואיני חושב שיש טעם לפתוח דיון על משנתו של ראובן, כי זה לא חשוב. באמת לא חשוב כל כך מה חשב על דא ועל הא, כאן נפגשו חברים, רעים אהובים, שנפשם היתה קשורה בנפשו, כי הוא היה איש ענק, ענק רוח וענק כח, ובלבו היה מנוע של 100,000 כחות סוס לדחוף כל מה שצריך לדחוף. לעזור ולקרב את מה שרצה לקרב, ולבטל את מה שרצה לבטל. למרות שמעולם לא פגע באיש, וכל התייחסותו המבטלת לחלק כה גדול ממה שמתרחש היום סביבינו, נשארה בתוך החבורה. והאבדה גדולה וכואבת, וכל הוורטים אינם אלא מזכרת פעוטה לכל הרוח התוססת הזו שנגדעה מאיתנו באיבה במיתה משונה.

מהדברים האמורים כאן באמת קשה להבין מה בדיוק הוא היה בשבילינו. אם אכתוב כאן כי בכל פעם שהגענו לפלגינן דיבורא, הוא חזר על השאלה של "מה הדין באומר פלוני הרגני" האם מאמינים לו שהרג אבל לא הרג אותו (כפי הדין בפלוני רבעני). זה לא אומר כלום, באיזה שהוא מקום השאלה היא טפשית, שהרי קל ליישב אותה מבחינת כללי פלגי"ד. אבל באיזה שהוא מקום אחר, מי שמבין מאיזה מקום היא באה, יבין שהוא פשוט לא סבל את קטנות המוחין, את האנשים הבאים בתמימות ומפלפלים על פלגינן דיבורא מבלי שהם מבינים בכלל על מה הם מדברים, רק חוזרים על הנוסחאות, מבלי שיש להם מושג איך נראים הדברים בחיי המעשה, כי מעולם לא היו בחיי המעשה. אע"פ שלבסוף הודה לי שפלגינן דיבורא יכול להיות מנוסח היטב בסגנון המשפטי המקובל בזמננו, עדיין, כל זמן שאנשים חיים להם בעולם וירטואלי, ודבר אין להם עם חיי המעשה, וכפי שהוסיף: הולכים בראש כפוף, משום שמרגישים שבכל רגע הקב"ה הולך לתת להם מכה על העורף, הרי שאין תחליף לאנשי אמת שידעו באיזה עולם הם חיים, והיו חלק בלתי נפרד מהעולם. וכפי שאמר אחד מבני החבורה, על פי המוזכר בחגיגה ה. שלפעמים מלאך המוות התבלבל, אין ספק שכאן מלאך המוות התבלבל, ולקח אדם שמקומו כאן בעולם הזה.

צענע, אם את באמת מבקשת ש"ניתן לו את הכבוד הראוי לו", לא יהיה זה אם נעתיק לכאן מחידושי תורתו, אלא אם נציב זכר ללוייתן הגדול שהיה בינינו, זכר לשילוב הנדיר של דרישת אמת בלתי מתפשרת תוך נכונות לויתור על הכל, יחד עם יראת שמים ורגשות דתיים נעלים.

"נַפְשׁוֹ גֶּחָלִים תְּלַהֵט וְלַהַב מִפִּיו יֵצֵא

בְּצַוָּארוֹ יָלִין עֹז וּלְפָנָיו תָּדוּץ דְּאָבָה

מַפְּלֵי בְשָׂרוֹ דָבֵקוּ יָצוּק עָלָיו בַּל יִמּוֹט

לִבּוֹ יָצוּק כְּמוֹ אָבֶן וְיָצוּק כְּפֶלַח תַּחְתִּית

מִשֵּׂתוֹ יָגוּרוּ אֵלִים מִשְּׁבָרִים יִתְחַטָּאוּ

מַשִּׂיגֵהוּ חֶרֶב בְּלִי תָקוּם חֲנִית מַסָּע וְשִׁרְיָה

יַחְשֹׁב לְתֶבֶן בַּרְזֶל לְעֵץ רִקָּבוֹן נְחוּשָׁה

לֹא יַבְרִיחֶנּוּ בֶן קָשֶׁת לְקַשׁ נֶהְפְּכוּ לוֹ אַבְנֵי קָלַע

כְּקַשׁ נֶחְשְׁבוּ תוֹתָח וְיִשְׂחַק לְרַעַשׁ כִּידוֹן

תַּחְתָּיו חַדּוּדֵי חָרֶשׂ יִרְפַּד חָרוּץ עֲלֵי טִיט

יַרְתִּיחַ כַּסִּיר מְצוּלָה יָם יָשִׂים כַּמֶּרְקָחָה

אַחֲרָיו יָאִיר נָתִיב יַחְשֹׁב תְּהוֹם לְשֵׂיבָה

אֵין עַל עָפָר מָשְׁלוֹ הֶעָשׂוּ לִבְלִי חָת

אֵת כָּל גָּבֹהַּ יִרְאֶה הוּא מֶלֶךְ עַל כָּל בְּנֵי שָׁחַץ"

מה שיקר בעיני, הוא לא הדעות שלו, שלא לכולן הייתי שותף, אלא המניעים שלו. המנוע שדחף אותו בתעצומות בכל שלבי החיים. מנוע שנקטע באחת, מבלי לקרטע, מבלי להראות סימני עייפות, כרע נפל שדוד, כשהוא עסוק בחביונות יצירתו.

ולכן, למרות הרצון של מקסמן היקר והחביב, לדון בנושאים רציניים, ולעזוב את הפוליטיקה. אין לו אלא לקבל את המציאות שכאן פורום ד'ל, ולקבל את הנושאים המעניינים את בני המקום. רצה הגורל ונפגשו כאן כמה חברים של ראובן, ומצאו כאן את הבמה לפרסם את הרהוריהם, (שלא כל כך מתאימים לבמות אחרות. זכר לעצכח בזמן שהיה פורום חרדי).

בחודש זה איבדנו עוד אחד מבני החבורה, פרשת בלק, אלא שהוא פירש מחיי עולם הבא. וראובן פירש מחיי עולם הזה. ללמדך מה ההבדל בין מי שמחפש באמת את האמת, לשם שמים, ובין מי שמחפש מדוע האמת לא מחייבת כלום, לשם הארץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 18:43 לינק ישיר 

אתה כותב שאם נרצה לתת לו את הכבוד הראוי לו,לא יהיה זה אם נעתיק מחידושי תורתו,למה אתה חושב ככה?
אני מסכים שיש בתיאור דמותו גם מהכבוד הראוי לו,אבל ודאי שגם בחידושי תורתו יש בכך משום הושבת ישיבה על קברו.
למה התכוונת בראשית דבריך על רשע וכו',וגם בסוף דבריך,כתבת שבחודש זה איבדנו עוד אחד מבני החבורה,את מי איבדתם?.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 18:49 לינק ישיר 

להעלות לכאן תמונות שלו ליד מעשה בראשית ברגעי הפוגה מלפני י"ז שנה,
זו תהיה עוולה לדמותו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 19:45 לינק ישיר 

דינו: אתה ענק,

למה אני מתעקש בעניין,
אני טוען בכל הזדמנות כאן בפורום שיש מספיק חרדים שהולכים בדרך של הראשונים ופתוחים לקבל ומקבלים את המדע והמחקר בלי פחד, (בזמן האחרון קיבלנו הסכמה לעניין ממקום לא לגמרי צפוי בספרו החדש\ישן של הרב קוק זצ"ל "לנבוכי הדור" בפרקים הראשונים בספר)
ומה התשובה שאני מקבל בדרך כלל, היא שאנו כאן לא חרדים וכו' וכו'
והנה בין ההספדים שלכם אנו שומעים שעוד אברך היה שלא היה מוכן לקבל דברים נגד השכל הישר ושמו ר' ראובן (וחבל שהוא נכד של ר' גדליה שזה קצת מפריע, בצחוק,,,) ובכל זאת היה מקובל בחברה,
נכון שאתה רוצה להדגיש את היותו אדם אמתי, אבל יכול להיות אדם אמיתי באמונתו גם בלי להעפיל את שכלו, ואין בזה באמת רע אבל זה כלפי האדם רגיל ורגוע שלא רוצה את מכאוב הדעת,
אבל כאן בפורום יש הרבה חרדים שכואב להם את כאב הדעת, וכן משתוקקים לדעת, וכל כעסם כלפי החברה היא לא באמת כעס מתוך שנאה או מה, כאבם היא למה ולמה אין גדולים וחכמים שידונו בדברים האלה,
אז ב"ה יש את הפורום כאן,
ולא פלא שאנו כולנו קופצים על המציאה של ר' ראובן ומתים לשמוע את דעתו בעניינים שאנו מקשקשים כאן כל הזמן,

לגבי פירוש האבי עזרי: אני כל הזמן טוען שזה פירוש השקפתית, ולכן היה לי חשוב לשמוע את דעתו בעניין, ותודה על התשובה, הוא כנראה חשב כמוני בעניין

תוקן על ידי maxmen ב- 27/06/2010 19:46:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 23:21 לינק ישיר 

כמה סימבולי הוא שהדברים לזכרו של ראובן נכתבים כהמשך לפרידה מסבו ר"ג. אכן הוא היה מעין בבואה שלו, תכונות אופי דומות להפליא. ראובן היה ישר וחד כתער. עמד והתמסר למה ובמה שהאמין, בכל העוז גם כשהיה קשה מאוד, גם אנשים שהכירו אותו אך במעט עמדו מייד על אופיו זה של חיפוש האמת ועמידה על עקרונותיו. אפשר לומר שהיה ירא שמים אמיתי ולא מזוייף, יראתו נבעה מהכרה והרגשה פנימית עזה. חרוץ ומסור לכל סביבתו, עזר וסייע בכל מה שיכל בלב רחב ונפש חפצה, ולא בשביל להיות "בעל חסד" אלא בצורה טבעית. היה אבא ובעל מיוחד בצורה יוצאת מן הכלל, והתמסר לכך מאוד, [גם לפני מותו אמרו וציינו על כך כי "קדושים היו".] אפשר להאריך הרבה אך אינני יודע אם כאן מקומו. תנחומיי למשפחה הנכבדה שלא ידעו כל צער!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 00:20 לינק ישיר 

הלזאת יקרא הספד???

טיפשים הזהרו בדבריכם!!!

מתוך דברים שנכתבו אודותיך, ניתן אולי להבין כי היית אדם תוקפני, אלים, וגס רוח, וכל זה בשם הצדק והיושר. ואת זה אינני מוכן לקבל. כתבו על הצדקות שלך, על הלימוד, על החסד, והטוב לב, כנראה שגם נתת הרגשה טובה לטיפשים שהסתובבו סביבך, אחרת איך יתכן שאנשים שכאלו יכתבו עליך דברי הספד כל כך נוגעים ללב. הגיע הזמן שתפנימו כבוד לזולת מהו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 07:53 לינק ישיר 

מעשה באדם ה'תוקפני' וה'אלים' שהיה משווק בשר, יום אחד הגיע עם משלוח בשר (שבד"כ עלה כמה מאות שקלים) למשפחה  מסויימת. ולמזלו טעה בכתובת, ולא הגיע למשפחה שהזמינה ממנו. בעל הבית פתח את הדלת, ובראותו משלוח בשר שמח מאד שכבר נענית בקשתו וקיבל תמיכה מקופת מתן בסתר, והודה חטופות בבושת פנים.
אותו אדם 'תוקפני ואלים' הבין מיד את אשר נעשה, ובו במקום מחל על כל המשלוח, והשאיר אותו למקבל בתוספת ברכות. ומי שיודע מה היה בשביל ראובן אנשים הנתמכים משום שאינם רוצים לעבוד ונוח להם לחיות משל אחרים, יבין שראובן השתמש כאן באהבת האדם גם כאשר בעיניך הוא בזוי.
אז גור, של נעליך, אם אין בך את היכולת להבין מורכבות, וקל לך להעריץ בובות מאשר בני אדם, אל נא באפך. במקום גדולים אל תעמוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 07:59 לינק ישיר 

שאלה צדדית
תואר כאן עד כמה נכדו של רג"נ היה דומה לסבו, האם זו גנטיקה או חינוך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 11:00 לינק ישיר 

ואולי שילוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 11:56 לינק ישיר 

דינוזוארוס,אני רואה שרק ע"י התקפה אפשר להוציא ממך סיפורים על ראובן.
בעל אני חושב שהכשרונות זה קשור לגנטיקה,אבל ההכונה מה לעשות עם הכשרונות,צורת החשיבה ועוד, זה ע"י חינוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 13:15 לינק ישיר 

דינו,

ר' ירוחם אומר שאם יש שיכור אי שם בעולם [שבקושי מבין מורכבות של יין וטיפה מרה]
 שלא מכיר בגדולת השם, זה מורה על חיסרון ביכולת שלנו "לשווק" את הקידוש השם,
בבחינת הצדק צריך להיראות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 13:17 לינק ישיר 

שמעתי שהיה אתמול איזה הספד בכולל שלו,האם למישהו יש פרטים על זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 15:55 לינק ישיר 

לפני כחצי שנה נערכה שבת חיזוק לפרויקט 'ערבים', בבית כנסת קטן ונידח בקרית ספר, דרשות רבות ומחידות הושמעו לקהל המתפללים ואברכים רבים אכן נלחצו וחתמו במרץ על הטופס המחבר אותם למשפחת ביטוח החיים של גדולי הדור.

בין האברכים שחתמו היה האברך ר' ראובן שעסק לפרנסתו משך הזמן בעיבוד קלף לס"ת וסת"ם, לאחר מספר חודשים פונה ר' ראובן לגבאי בית הכנסת שארגן בזמנו את החגיגה ונאם בפני הציבור, אומר לו, צמ'ע משום מה לא גבו ממני עדיין ולו שקל ה'ערבים' הללו, ושמעתי מידידי שגבו כבר.

הגבאי ניער אותו מעליו במנוד ראש משועמם, וכי אני אחראי , בסך הכל אני הגבאי אז הביאו לי את הטפסים, אין לי מושג בזה בכלל. האברך הלך לחפש בתמיהה מישהו אחר שיענה על תמיהתו, עד כה וכה חיכה שיתעדכן לבד שם במערכת הקופה הטופס שלו.

חודש וחצי חלפו מהשיחה הנ"ל, ובעיצומה של עבודה על עיבוד קלף, ערבב האברך בטעות שני חומצות שונות, באותו רגע עלו אדים לא ברורים מהתרכובת הכימית שיצר, האדים ערפלו את ראשו, עברו עוד שניות אחדות שהם צרבו את ראותיו, האברך ניסה לקום ממקומו לפתוח את החלון, אבל אז...

פרץ מחודש של אדים רעילים עלו בחדר וחדרו למוחו, ביתקו שם כמה וורידים רגישים, תחושה נוראה ואיומה של שריפת גוף ונשמה ביחד אפפו את כולו, הוא נפל מלא קומתו ארצה ונפטר מן העולם במיתה משונה כזאת של חנק מענה.

אנשי ההצלה שחשו באיחור לחדר המורעל באדי המוות, נפגעו אף הם למחצה, אך מותו נקבע במקום.

בני המשפחה ליוו אותו באנחות קורעות לב, 9 יתומים צעירים ביכו את אביהם שנטשם בפתע פתאום, אביהם שהיה סעד ותומך בהם בכל צעד ושעל, והנה אבד מן העולם בכזאת צורה טראגית, אך דאגת נישואי הילדים לכל הפחות לא הציקה להם, שהרי אביהם שינן להם יש 'ערבים' ב"ה.

טרם כלו להם רגעי ה'שבעה' הראשוניים ומקופת העיר נמסר למשפחה ההמומה כי לוקתה בכפלים, אביכם לא חתם ערבים מעולם, בני המשפחה זעקו בהלם, הוא הרי סח לכולם שחתם ואיך יתכן שלא, אבינו הלא היה איש אמת ולא יתכן ששינה ואמר סתם להרגיעינו.

הגבאי שבא אך במקרה בא לנחם בעת שעסקו בענין, קפץ ממקומו בהלם ואמר, הלא זוכרני היטיב מעשה שהיה, הוא חתם ואף בא לשאול, אלא שככל הנראה הטופס שלו נתקע אי שם ברחבי המערכת.

סערה גדולה פרצה. קופת העיר נתבעו לדין תורה בתוך ימי השבעה, אלה בכה ואלה בכה.

שפרינצלס כנציג קופת העיר טען בתוקף, כי ישנו סעיף מפורש בטופס החתימה הקובע, כי החבירות שבמועדון 'ערבים' הינו אך ורק לאחר שמאשרים את החתימה שלך ומאשרים לך להצטרף, ואילו כאן בסופו של יום עדיין לא אושרה החתימה, ודעת רבני הארגון לא היתה לאשרו.

המשפחה הכאובה אמרה שהרי לא יתכן שבגלל בעיה פקידותית של קופת העיר לא תאושר להם מלגת הסיוע המינמלית כאחד שהכניס עצמו מצידו בעול השותפות, הבכיות היו עד לב השמים שהרי בחצי מליון דולר עסקינן..

הגבאי המסכן, עבר אצל הרבנים תשאול ותחקור שאינו נופל ברמתו מכל חקירה משטרתית ממוצעת, שמא הוא סתם מרחם על המשפחה היתומה, אך ניכרו דברי אמת.

לאחר מחשבה ממושכת קבעו הרבנים פה אחד, כי באם זה היה קורה עוד שנה, הרי שהיה עליו מוטל לברר למה עדיין לא גבו ויותר לטרוח, אולם כיון שלא עבר הרבה זמן, ובהתחשב בעוד אי אלו שיקולים קטנים שאכמ"ל, הם קבעו כי..

היות שהכל על דעת רבני הארגון, אזי דעת רבני הארגון כאן, כי יש לצרפו למפרע ואפילו שלא אישרו עדיין את הטופס.

קופת העיר יצאו ששים ושמחים כנתינתם מסיני לעשות רצון רבותיהם ומתפארים בסוד לכולם שהם נותנים סתם כסף, (כאילו שזה מקופתם, זה הרי ישר מהאנשים.) ואילו יש מההמון שבכוללים שמגדפם על שרירות ליבם מלכתחילה.

מי הצודק, איני יודע אבל זה הסיפור שמרעיש כעת את היכלי הכוללים.

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2803807&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 16:30 לינק ישיר 

שוב ושוב אני נאלץ בעל כרחי להמשיך את ה'דיון' כאן.
הודעתו האחרונה של "מהבכירים" עוברת כל גבול, רצופה שקרים וטעויות מלבד העובדה שהיא כתובה בלשון דוחה המעוררת סלידה. ואין ספק שהיא לקוחה מ"היכלי" דודי הקפה המהבילים שלפעמים מצויים בצד הכוללים, עולם של אנשים ריקים, הטפל לעולם של אנשי תורה.
כה לחי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 16:33 לינק ישיר 

מהבכירים,
לדבריך יש סתירה מההספדים עליו שלגלג על קופת העיר, וא"כ היאך הצטרף אליהם ובסופו של דבר ל"ע נזקק להם?
ואולי יש לומר דתכנית ערבים שאני שאדם משלם על ביטוח. ואינו כקבלת צדקה.

אגב, פגשתיהו במסגרת עבודתי, קניתי ממנו קלף, ללא תנאי ועבודת יד, ומעבר לזה הקלף היה משובח במיוחד ונוח לכתיבה. זכרה לו אלוהים זאת, שקיים זה אלי ואנוהו במצוה חשובה זו.
אני מקווה שיהיה המשך למפעל הזה (עם הזהירות הנדרשת).
הפרוש

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פרידה ממורנו ורבנו זצ"ל, הרב גדליה נדל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 33 34 35 ... 40 41 42 לדף הבא סך הכל 42 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.