|
|
| נשלח ב-29/6/2010 02:05 |
|
| |
ואם בכל זאת התכוונת כפשוטו. אז היחס שלנו לבריאה חדשה "ליש חדש "במרחב הזמן האינסופי, שיש לו סיבה ומסובב, כלשון הפילוסופים.
תוקן על ידי האנליטי ב- 29/06/2010 02:08:27
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 07:57 |
|
| |
| האנליטי כתב: |  | למקסמן
בקשת לדעת איך הוא קרא את אבן עזרא, יחסו לדת ומדע.
אז עיין אבן עזרא שמות כג פסוק יט כמה שורות אחרונות ראובן ז"ל התלבט האם כשכתב "יתן משכורתם שלמה"
זה אבן עזרא לשיטתו שמסוגל להתבטאות גם בצורה לא מעודנת כלפי חז"ל וכוונתו "ישיב להם כגמולם"
או שזה אבן עזרא לשיטתו שמאד מאד מעריך את חז"ל."ויתן משכורתם" כפשוטו
נראה לי שראובן נטה יותר כפרוש הראשון.
יחסו לדת ומדע: הוא התבטא בפני פעם שהמאמינים חכמי הדת והדינוזארים היו צריכים לשוש על תאוריית האבולוציה כמוצאי שלל רב. שהרי זה מוכיח שהעולם הוא נברא ולא קדמון. |
|
תודה צדיק: אני שמח לשמוע
1, בעניין האבולוציה זה באמת נכון וכך כותב הרב קוק בספרו החדש\ישן "לנבוכי הדור"
"צריך עיון" אתה צריך באמת עיון, למדע לא מעניינת מה היה לפני המפץ כי זה לא רלוונטי להם כי ברגע שיש לפני ? מבחינתם יש חוקי טבע שם, אז המפץ לא ההתחלה, אבל האמונה כן יכול להכניס את האלוקים בלפני כי האמונה טוענת שלא חל עליו חוקי טבע כמובן, והבן, (היה לי דין ודברים עם "רדף" היקר בעניין באשכול אחר)
2, לגבי האבן עזרא: בודאי האבן עזרא התכוון כפשוטו כי הוא הבין את עומק דעתם של חז"ל, כלומר דעתם ההשקפתית להאמון מה שאין כן כלפי אחרים ביקר בחריפות כי טענתם היגיעו מתוך זלזול בחז"ל ובלי לחשוב צעד קדימה וכו'
האבן עזרא סבל שקר כביכול אם זה לתועלת להאמון (רואים את זה בכל ספריו ומרמז שיש כאן שקר כביכול)
אבל הוא לא סבל אנשים שזועקים אמת בקול רם בזמן שזה מזיק,
במילים אחרות: הוא אהב אנשים אמיתיים שכוונתם אמיתיים אפי' שהם אמרים שקר לתועלת,
ושנא אנשים שקרנים ורעים ומזיקים לאנשות אפי' שכביכול טענתם אמת,
בתכלס: האבן עזרא מאוד אהב את חז"ל זה ברור מאוד מכל ספריו, אבל את האמת אהב מכל ולכן הוא מתווכח אתם הרבה אבל בכבוד, מה שאין כלפי אחרים שהוא פשוט מזלזל בהם אפי' שדבריהם אמת עניינית, ולמה ? כי כונתם לא עניינית רק להזיק,
תוקן על ידי maxmen ב- 29/06/2010 08:35:22
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 16:53 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 17:47 |
|
| |
במקרה נכנסתי לאשכול (לא תיארתי לי שבאשכול על ר"ג יספידו את נכדו) וראיתי את ההספדים על האיש. את ראובן פגשתי פעמיים או שלוש.פעם אחת לקחתיו מבית שמש לבני ברק והייתה לנו שיחה מעט יותר ארוכה ולמדתי קצת להכירו.קודם כל האיש היה ישר כפלס בעסקיו.סוחרים שלא היו חבריו אלא רק עבדו איתו סמכו עליו לגמרי מבלי אפילו לנהל רישום נוסף וזו מעלה גדולה לפחות כמו היחס לחז"ל או לחרדיות.. הוא עשה רושם של איש עצמאי במחשבתו גם כשזה נגע בדעות סבו.הוא לא היסס לבקר את סבו במקום שחשב לנכון.בעצם לפי תיאורו מי שגרם לכך הוא הסבא עצמו שהתעמר בו בילדותו בתואנה שככה ילמד לחשוב ולבקר וגם,על הדרך, מעט ענווה.אישית לא אהבתי את הסיפור כי אצלי סבא זה סמל לרחמים ואהבה אבל לא עשה רושם שהוא הצטער על כך יתר על המידה.
כל אדם הוא עולם מלא וצער גדול יש במותו אך טבע האדם שמצטער על מי שהוא מוצא איתו שיחה משותפת יותר על מי שרחוק מהוויתו כרחוק מזרח ממערב.ברור שראובן היה רחוק מהוויתי מאד הן חברתית והן השקפתית אך לפחות יכולתי למצוא איתו שיחה משותפת באופן נינוח.ובעיקר להתרשם שמה שעומד במרכז עולמו והוויתו זו האמת בה מאמין ואיתה הוא הולך למרות הקשיים הרבים שאמת זו זימנה לו מבית ומחוץ.
יהי זכרו ברוך
תוקן על ידי - קעלעמר - 29/06/2010 17:54:31
|
|
| נשלח ב-30/6/2010 09:17 |
|
| |
מה ראובן היה אומר אם היה יודע שאלו מספידיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2010 12:59 |
|
| |
בלילה לפני פטירתו,בתו היתה צריכה לשטוף כלים,ובסוף לא שטפה,וכבר הלכה לשכב במיטה,נגש אליה ואמר לה "אני יודע שקשה לך לשטוף כלים,אבל בגלל שאני אוהב אותך אני רוצה שתשטפי את הכלים". העובד במפעל שלו,שהיה מאוד קרוב אליו, מספר,כי תמיד כשהיה נמצא במפעל והולך,היה אומר לו שהולך ותו לא,בלילה האחרון שהיה במפעל איתו,אמר לו שהוא הולך,והלך,וכשיצא ממש מהמקלט,הכניס את ראשו וקרא לו עוד פעם בשמו ואמר לו אני הולך שלום ועשה לו בידו תנועה כזו של שלום, דבר שהיה כל כך לא אופייני לו,ובזה נפרד ממנו. כנראה יש מושג של איהו לא חזי מזלא חזי. עוד סיפר שממש כמה ימים לפני כן דבר על זה שבסוף כולם שבים אל העפר. הוזכר כאן שנפטר על מזבח היצירה וכו',יש להוסיף גם שנפפטר על מזבח החסד, כי תמיד היה רגיל לעשות ולערבב שילוב של שלוש חומרים, ועכשיו עשה נסיון של שילוב שני חומרים, וכל הסיבה של השינוי היה חסד למישהו שהיה צריך שיעבירו לו, ועם החומר השלישי זה היה יוצא מדי כבד, אבל לו עצמו לא היתה מזה טובת הנאה מהנסוי הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2010 13:32 |
|
| |
היתה לו דעה מאד מקורית על ת"ת לבני אברכים בלבד,
הוא אמר: אני לא אשלח לת"ת שבו המלמד שעובד לפרנסתו מוצג כדמות לא ראויה...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2010 13:39 |
|
| |
האנילטי הברקה יפה. יש כזה דבר ת"ת לבני נאברכים בלבד? בד"כ זה יותר מבטא את סוג המשפחות,ולא משנה בדיוק עיסוקו של האבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2010 13:57 |
|
| |
אתה לא מעודכן, הציבור התקדם , כיום לא משנה סוג המשפחות, משנה סוג העיסוק, וכמובן גם הצבע.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2010 14:00 |
|
| |
הוא לפחות הבין שכל הגחמאות האלו, הם רק לתחושה טובה. ולהרגשה שאני חכם מכולם.
או שהוא בתמימות צעירה (מחוסרת עיסוק ציבורי) חשב שאפשר כך להמשיך בבנית הציבור.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 23:32 |
|
| |
אני חושב שצריכים להחזיר את האשכול על ר' גדליה ותורתו,
אחרי שקיבלנו את ספרו החדש\ישן של הרב קוק "לנבוכי הדור" אנו רואים שבעצם החידוש של ר' גדליה לקבל את תורת האבולוציה ושזה לא סותר את התורה לדעתו, קדם לו הרב קוק בספרו,
ההבדל ביניהם היא, שהרב קוק מאוד נזהר ואומר על דרך אם התיאוריה נכונה אפשר לפרש וכו'
מה שאין כן ר' גדליה טוען שהאבולוציה היא תיאוריה אמיתי ואנו חייבים לקבל אותה כמו מדע הרפואה וכדומה,
שניהם מסתמכים על הרמב"ם במורה, ומצטטים אותו להצדיק את הפרשנות המחודשת למעשה בראשית,
ברצוני לתת לכם ציטוט מר' גדליה והגה של הרב שילת שלדעתי מיותר לגמרי והוא לא ירד לסוף דעתו של ר' גדליה,
ר' גדליה אומר:
"זה ספר תולדות אדם" מכאן מתחילה התולדה האנושית, ההיסטוריה המתוארכת, "ויחי אדם שלושים ומאת שנה ויולד בדמותו כצלמו ויקרא את שמו שת" מאה ושלושים שנה לפני הולדת שת זוהי התחלת מנין השנים המקובל בידינו, כאן התחילה התורה למנות שנים, ומאז יש בידינו מנין רצוף של חמשת אלפים שבע מאות חמישים ושש שנה, מה שהיה לפני מאה ושלושים השנים שקדמו להולדת שת בחמשת הימים הראשונים שלפני היות אדם, ומבריאת מין האדם עד לאדם אבי שת - זוהי פרהיסטוריה, והתורה אינה מציינת אז שום מנין שנים, רואים אנו כי בסדרה הראשונה של צאצאי קין, לא מצאה התורה לנכון למנות את שני חייהם, ולציין על פיהם את סדר הדורות ההיסטורי (אף אם הם עצמם אולי כבר מנו שנים) כי לא היו חושבים ועיקריים כאנשי הסדרה השניה, צאצאי שת, אשר מהם מתחיל המנין,
הרב שילת מגיה:
בענין מה שאמר הרב שאדם אבי שת אינו אבי קין והבל, בהרי עברו בינתיים שבעה דורות, ומה שנתקשה שלא התחיל המנין מהדורות ההם - לענ"ד הסדרה הראשונה, של צאצאי קין, היתה מקבילה בזמנה לסדרה השניה, של צאצאי שת, ו'אדם' אבי שת הוא אבי קין והבל, כמו שמורה פשט הכתוב, וכו' וכו'
כאן מחילה מהרב שילת: טעית בגדול בכוונת הרב
הרב רוצה ליישב את הסתירה של מנין שנים אחרות שיש בעמים עתיקים והם ארוכות מהמנין שלנו,
ולכן הדגשתי את דבריו של הרב בצהוב, הנה (אף אם הם עצמם אולי כבר מנו שנים)
ואתם באים לומר ששני המנינים היו מקבילים ????
מי מחכמי הפורום שמכיר את הרב שילת ויכול לומר לו, יעשה חסד עם תורתו של ר' גדליה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 10:02 |
|
| |
בכל הנוגע לנסיבות פטירתו הטראגית של ר' ראובן ז"ל, האם נשללו נסיבות חבלה ע"י גורם עוין, או שעצם המצאות גזים רעילים בתוספת השמועות על רצונו לערוך ניסוי חדש היו מספיקות כדי לקבוע שזה היה הגורם?
תוקן על ידי קרבורטור ב- 02/07/2010 10:07:20
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 10:11 |
|
| |
לאיזה גורמים עויינים אתה מתכוון,
מק"ס או מב"ב...
אולי דווקא האירנים שראו בו גם איום על האיסלאם.
ואולי האירופיים שראו בו סיכוי לעליית הדת היהודית מחדש, בצורה הגיונית ומשכנעת. וכיבושה מחדש של אירופה ע"י היהודי הבולשביק והקפליסט, הבורגני והתלמודי, המוסרי ומרעיל האומות...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 10:28 |
|
| |
ראשית כל,אין סיבה להניח שהיה זה על ידי גורם עוין,מי יכול להיות? בעלי מפעלי קלף שפחדו מזה שהוא יצליח,בד"כ בעלי מפעלי הקלף הם אנשים חרדים ואין חשש שיעשו כן. חוץ מזה,שיודעים בדיוק מה הוא עשה שמה,ויודעים שכשעושים מה שהוא עשה אז קורה מה שקרה,ממילא אין כל צורך לחפש סיבה אחרת,בקיצור,אין בזה כל ספק בענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 10:36 |
|
| |
אחד הדברים שבהם אדם נמדד זה איך הוא מתנהג בביתו עם אשתו והילדים, שמה אין לאדם ענין להציג. ובזה הצטיין ראובן ביחסו המיוחד לילדים שלו, בהשקעתו בחינוכם,במסירות המופלאה לאשתו, עזר לה בלי גבול, יש הרבה אנשים שהיו מסתפקים בזה שהם מביאים הביתה כסף, ובזכותם הבית מתפרנס בכבוד, אבל הוא לא הסתפק בזה, אלא עזר הרבה מאוד לאשתו, מתי שהיתה מתקשרת אליו, לא היה כזה מצב שהוא לא מרים לה, גם אם היה באמצע עבודה, ואם היתה צריכה שיבוא הביתה לא היה אומר עוד 5 דקות, מיד היה בא הביתה, ממש אפשר לומר שהיא היתה כמלכה. ודוקא בגלל היחס המיוחד הזה, כה גדלה האבדה לאלמנתו ולבניו. המקום ינחם אותם באבלם הכבד,ולא יוסיפו לדאבה עוד.
|
|
|
|
|