|
|
| נשלח ב-2/7/2010 11:57 |
|
| |
נקודה נוספת שלא תיאמן היא,
שראובן ז"ל פיזר כ"כ הרבה כסף לצדקה, שכולם חשבו שבטח הוא בעל ממון לא קטן,
וכיום מתברר שפשוט מה שלא היה נצרך לפרנסתו המיידית פיזר לצדקה,
זה ממש לא יאומן, וכ"ש אדם שעמל לפרנסתו,
אותי זה פשוט מוציא מ.....
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 12:21 |
|
| |
העלתי זאת כחומר למחשבה (לחושבים כאן שאינם עסוקים בתערובת ר' גדליה והגיגי שילת) על סמך מה קבעו שההרעלה לא נגרמה בעקבות התערבות חיצונית? האם מצאו שם תרכובת של התערובת הקטלנית? מהיכן ידוע מה הוא עשה שם בדיוק, איזה ממציא יספר מה הוא הולך לעשות? ואם הוא הציע זאת בפני בעלי מקצוע איך לא הזהירו אותו מכך?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 12:27 |
|
| |
נמחק כפולות
תוקן על ידי קרבורטור ב- 02/07/2010 12:28:24
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 13:18 |
|
| |
לקרבוטור יש לו פועל במפעל,שיודע בדיוק הכל,והוא סיפר לי,שראובן דיבר איתו על התכנית החדשה שלו,ולא רק זה, ראובן בלילה לפני כן התקשר אליו,שהוא יעשה את זה,אבל בגלל שזה היה שעה מאוחרת,לא רצה לעשות את זה,בפרט שפעם ראובן אמר לו שדברים חדשים יעשה רק עם עוד מישהו, ובלילה לא בדיוק יכל להשיג מישהו אחר, אז הוא לא עשה את זה,ובכך בעצם הוא ניצל ממות,וגם ראובן ניצל מחיים מלאי יסורים שגרם למישהו אחר למות. זה רק מראה עד כמה הוא לא חשש בכלל שיש כאן סיכון כלשהוא,עד שהוא הציע למישהו אחר לעשות את זה, זאת על אף שהוא היה מומחה גדול בענינים האלו והוא היה גם זהיר מאוד. רואים כאן איך ה' מסבב הכל,וכשהגיע זמן מותו אבדה חכמת חכמיו ולא שת לבו לסכנה,ומי שנגזר עליו שיחיה בסוף לא עשה את זה, אלא מישהו אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 14:13 |
|
| |
מנין לנו שזה אכן מה שראובן עצמו עשה למחרת? בדקו את התערובת שהכין?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 16:03 |
|
| |
כנראה שבדקו,המשטרה הגיע לשם לחקור את נסיבות האירוע,גם חקרו את אותו פועל שראה ראשון את ראובן כשהוא שוכב,אז אני מתאר לעצמי שכשחקרו,דבר ראשון בדקו מה היה בדלי שלעדו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 00:05 |
|
| |
| קעלעמר כתב: |  | | בתקופת ר"מיותו בויז'ניץ נשאל ע"י הבחורים. נו, את בקיאותך ב"נגלה" אנו יודעים. ומה עם חסידות?
ענה להם,תבחרו איזה ספר שתרצו, ואני ירצה לכם עליו עכשיו ,מהזיכרון. חשבו מהו הספר הכי קשה, ונמנו וגמרו על ה"תניא". במקום קרא להם מתוך התניא והרצה להם על כך. |
|
הזכרת לי סיפור משובח, שנוגע לכמה מחברי הפורום:
אחד מראשי הישיבות אמר לתלמידיו שבקיא בכל ספר התניא. פתחו התלמידים את הספר באקראיות, קראו קטע, והמשיך להם, קראו קטע נוסף, והשיב להם וחוזר חלילה. כשפתחו בפרק כ"ח (המדבר על נפילת מח"ז בתפילה) שם כותב בעל התניא 'וגם אל יהי שוטה לעסוק בהעלאת המח"ז', ציטטו התלמידים 'ואל יהי שוטה' אמר להם הרב: 'או, זה כתוב בכל התניא'...
תוקן על ידי המלךבשדה ב- 26/08/2010 00:07:12
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 17:07 |
|
| |
אתה צודק חמוד, לך נא לקבר של מרן ר' ליב בעל היסורים (יש לך מושג מי זה?) וכן לקבר רבי מאיר בעל הבניאס (כנ"ל).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2011 12:17 |
|
| |
מזל טוב. לראובן ז"ל נולד הבוקר בן זכר, 8 חודשים אחר פטירתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2011 17:04 |
|
| |
יותר פרטים בכל זאת דבר לא רגיל בכלל: אירוע ראשון:בתאריך 21/06/2010 התקבל דיווח במודיעין עילית (קריית ספר), על אדם מחוסר הכרה בתוך משרד.
מתנדבי איחוד הצלה וצוות ניידת טיפול נמרץ, שהגיעו למקום, מצאו את ר' ראובן נדל (35) כשהוא מחוסר הכרה, ומיד החלו בפעולות החייאה, אך לאחר זמן ממושך, רופא נאלץ לקבוע את מותו. כוחות הרפואה פונו לבית החולים, לאחר שהרגישו צריבות, ובהמשך כולם שוחררו. בחקירה שנעשה התברר, כי נדל סופר סת"ם במקצועו, נהרג לאחר ששאף אדי חומצה, וכתוצאה מזה איבד את הכרתו, עד שנפטר. כעת לאחר 8 חודשים, מגיע השמחה לבית משפחת נדל, כשנולד בן. אירוע שני: בתאריך: 18/06/2010 התקבל דיווח על מאדם, שהוא עצמו חש ברע, והוא בתוך מקווה בחצור. כוחות רפואה שהגיעו למקום מצאו את ר' צבי אלימלך פינגרהוט (37) אב ל-10 ילדים, כשהוא מחוסר הכרה, הכוחות התחילו מייד בפעולות החייאה, אך רופא נאלץ לקבוע את מותו. כעת לאחר 8 חודשים, מגיע השמחה לבית משפחת פינגרהוט, כשנולד בן. אירוע שלישי: בתאריך 29/12/2010 התקבל דיווח על אדם מחוסר הכרה בתוך מקווה. מתנדבי איחוד הצלה, הצלה גוש דן, וצוות טיפול נמרץ שהגיעו למקום, מצאו את ר' דניאל כליפה (43), מחוסר הכרה, ומיד החלו בפעולות החייאה, אך רופא נאלץ לקבוע את מותו. כעת לאחר חודש, מגיע השמחה לבית משפחת כליפה, כשנולד בן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2011 17:47 |
|
| |
כי אצלנו נשים בגיל זה הינן בהריון חלק משמעותי מהתקופה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2011 16:40 |
|
| |
"הוא סיפר לי, כי מי שהגדיר את הרב שך טוב בכולם, הוא ר' גדליה נדל. ר"ג כידוע, היה ידיד קרוב של הרב שך. הוא מאוד העריך את הלמדנות והכנות החביבה של הרב שך. בזמנים הטובים הוא היה נוהג לבקר אותו בביתו אחת לשבוע. פעם שאלו לץ אחד: "מה לך ר' גדליה הפילוסוף ולרב שך"? "כלום יש לכם שפה משותפת"? השיב לו ר"ג: "אני אוהב לראות אמונה תמימה של יהודי פשוט".
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2893326&whichpage=19&forum_id=771
(דף 19)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2011 20:27 |
|
| |
בספר זכרון לר' דוד פרנקל, ר' גדליה כתב עליו כמה מילים, ובתוכם הזכיר שהיה מקורב לגדולי ישראל, כמו החזו"א הגרי"ז והרב שך. תמיד צרם לי המשפט הזה מפיו של ר' גדליה, ואחרי הסיפור הזה עוד יותר. כמובן שסיפורים אמינותם מועטת, אבל זה נראה לי משום מה משקף נכון את העובדות. אבל למה בכלל אכפת לנו מה חשב ר' גדליה על הרב שך? לכאורה זה עיסוק בגופו של אדם [הרב שך] ללא כל נושא מהותי. אבל כנראה שבכל זאת יש מה ללמוד מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2012 16:37 |
|
| |
"לפני למעלה מחמישים שנה, שעה שהרב מבריסק שכב על ערש דווי נסעו גדולי תלמידיו להעתיר לרפואתו על ציון הרשב"י. בתפילה השתתפו: הגראמ"מ שך, הסטייפלער, הגר"ד פוברסקי, הגר"ג נדל, ויבלחט"א הגראי"ל שטיינמן והגר"ח גריינימן"
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=38252
|
|
|
|
|