|
|
| נשלח ב-23/12/2008 17:10 |
|
| |
נער הייתי תלחץ, תלחץ ובסוף הכל יתפוצץ לך בפרצוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2008 18:52 |
|
| |
בעל בעמיו.
לדאבונינו כיום לא מדרך הטבע לחנך את צאצאינו על דרך הנכונה והישרה. אבל עלינו לעשות כל השתדלות כדי לחנכם. פותחים קצת וסוגרים קצת, פותחים סוגרים, וכן הלאה.
|
| נשלח ב-23/12/2008 19:53 |
|
| |
נער אני לא חושב שהחינוך שאתה מציע הוא החינוך שעל דרך הטבע. אדרבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2008 21:01 |
|
| |
בעל
הויכוח עתיק
שבת דף קנג : רבי אליעזר אומר: בו ביום גדשו סאה. רבי יהושע אומר: בו ביום מחקו סאה. תניא, משל דרבי אליעזר, למה הדבר דומה - לקופה מלאה קישואין ודילועין, אדם נותן לתוכה חרדל - והיא מחזקת. משל דרבי יהושע, למה הדבר דומה - לעריבה מלאה דבש, נותן לתוכה רימונים ואגוזים - והיא מקיאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2008 22:11 |
|
| |
בעל. לא הייתי מחנך ולא יהיה מחנך. אך כל בר דעת שמוחו בקודקודו מבין שליכא דרכא אחרינא. אם ברצונך לגדל ילדים שילכו על דרך התורה והעבודה לדורי דורות, זה הפתרון.
|
| נשלח ב-23/12/2008 23:11 |
|
| |
מה פתרון. לשנן להם כל היום: אל תחשבו על ברווזים? נראה לך רציני לומר שמי שמקפיד על הפרדה ברחוב ומנסה לכפות זאת על מי שחונך ללכת עם אשתו ברחוב כמנהג ישראל סבא. אותו מפריד אשתו מתלבשת יותר בצניעות? מה, אתה חי על הירח
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2008 23:22 |
|
| |
וכבר אמר שלמה- מים גנובים ימתקו, כמה שהגדר גבוה יותר, החשק והרצון לעבור אותה חזק יותר,
היצר הרע הוא הנהנה העיקרי מהגזמות הללו- ולכן הוא יוזם אותם, כשאדם נורמלי מתגרה מאשה ערומה או חצי לבושה,
האנשים מאחורי הגדרים, מתגרים- משמלה התלויה על הקולב? ולכן- לילותיהם הרטובים, רבים יותר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2008 00:04 |
|
| |
אכן אין אנו חיים על הירח ולכן אף אחד לא הכריח אותנו ללכת דווקא על רחובות מהדרין.
מדובר בסה"כ במקומות מסוימים שהדבר חייב תיקון (דוגמת רח' עקיבא פ. הרב שך בב"ב כאשר ביהמ"ד שוכן בסמוך ) ולמי שהיוזמה לא מוצא חן בעיניו שידיר רגליו מהמקום הזה וילך בדרך אחרת.
ולך ירוחם לדבריך יש לפרץ את כל המנהגים וכל הגדרים בכל הנושאים שנצטוו משנים קדמוניות.
במקרה לענינינו סומך אני על גמרא מפורשת במסכת 'בבא מציעא' "אם איכא דרכא אחרינא רשע הוא"
|
| נשלח ב-24/12/2008 00:37 |
|
| |
נער
יש גם דעות אחרות
עבודה זרה דף יז עמוד ב ׳א"ל אידך: ניזיל אפיתחא דבי זונות ונכפייה ליצרין, ונקבל אגרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2008 05:45 |
|
| |
נער הייתי
<"לא הייתי מחנך ולא יהיה מחנך">
התחלת לדבר בשם אלוקים?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2008 07:46 |
|
| |
אם נער היית ולא כך נשארת הינך הרי יודע שביהכנ"ס איצקוביץ קיים עוד מימי הרצל ונשים יש בעולם מימי אדה"ר ומעולם לא עלה על הדעת היהודית לעשות רחובות מהדרין ואוטובוסים שיסעו בהם רק פרודים.
תאמר שהשוליים התרחבו ובד בבד הבעיה התרחבה , אך זכור תזכור שהשורש לשוליים הוא רצון לרבד את מרכז הדרך בחומרים אשר אדם רגיל מועד בהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2008 08:28 |
|
| |
חבורת אנשים גדולים שאין לנו השגה בגדלותם וממילא ביצר הרע שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2008 08:49 |
|
| |
נער_הייתי
אז אני מבינה שאם יציעו לך טיול לפאריס או טיול לקאבול, אתה תעדיף את קאבול?
יתכן - אני אעדיף את פאריס, אתה יודע למה? כי שם מותר לי לצאת מהבית. בקאבול התנאי הוא לבישת בורקה שחורה מהראש עד הרגליים, וליווי גבר בן משפחתי. אחרת אאלץ להישאר בבית.
כמו שאמרתי, משלחת רבנים צריכה לצאת לאפגניסטאן בהקדם, כי יש להם עוד הרבה לאן להתקדם מבחינת קדושת המחנה ושמירת העיניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2008 10:45 |
|
| |
אמבר
יהודי חרדי הסתובב בפאריז באזור פיגאל, והטלית מתחת לזרועו, שאלו אותו-
מה אתה עושה פה? השיב- כמו כל אחד באתי לראות ואולי, מי יודע?
אז מה עושה הטלית אצלך?-- אם זה ימצא חן בעייני אשאר כאן לשבת!
דז'יגן אמר- יום שלא צוחקים בו כמה פעמים הוא יום אבוד. - אז עוד אחד באותו ענין
בטיול מאורגן היה גם יהודי חרדי, כל המטיילים הלכו בערב למועדון לילה בפאריז, כשהתחילה ההופעה- עם כל "הגועל נפש"
התחיל החרדי לצעוק- אני לא יכול לראות את זה, אני לא יכול לראות את זה!! אמרו לו, אם אתה לא יכול לראות אז צא החוצה.
לא צעק החרדי -אלו שיושבים לפני מסתירים לי- ואני לא יכול לראות!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2008 11:41 |
|
| |
נישטאיק. כתבתי דברים ביותר שכל בר דעת יודע ומבחין בהם, רק מה יש כאלו של רוצים להבחין בהם. קלויזמן, אף אחד לא דיבר על שוליים, לפעמים אין אפשרות לצאת לרחוב, אנשים ונשים נדחפים ברחובות באופן מחריד.
ולך אמבר, שכחת להוסיף מה עוד מותר לך בפאריז.
ולגופו של ענין. אני חושב שהגזמת קצת, ישראל זה אפגניסטאן ואפגניסטאן זה לא ישראל, וכמו"כ אף אחד לא מעוניין להפוך את בני ברק לקאבול, אך לפעמים צריכים לשים גדרים מסוימים במקומות מסוימים כדי לשמור על גדרי הקדושה
|
|