|
|
| נשלח ב-25/12/2008 08:08 |
|
| |
[משום מה לכולם נדמה שיש כאן החמרה. לי נראה שזו דוקא קולא גדולה. החמרה היתה לומר לגברים לא לצאת מן הבית ולהלך במקומות שיש בהם חשש. ברגע ש"מנקים" את הכל מקלים מאוד על אותם גברים ומתירים להם - באופן גורף - להלך בכל מקום.]
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 08:17 |
|
| |
נער אכתוב רק ברמז. מה אתה יודע על חוף בוגרשוב בתל אביב?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 08:56 |
|
| |
נער הייתי
אכן, ביום שאנשים כמוך יחילו את גדרות הצניעות החמורות על כל רחובות ישראל, וילכו בדרך העולה בית ה' הקרויה 'טאליבאן', אתכבד לי ואלך לגור בפאריס או בלונדון או בניו יורק. עם כל חסרונות המתירנות של העולם המודרני, זה עדיין עולם טוב יותר להנחיל לילדיי ונכדיי מאשר מדינה בה שולטים חוקי השריעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 10:15 |
|
| |
כל עוד לא הוכח ששמירת גדרי הצניעות מצויה יותר אצל מי שנוהג בהפרדה בין בני זוג ברחוב וכו' אין אפשרות לדון בכלל בחוצפה שמנחה את הרעיון להחיל זאת על כלל הציבור הנוהג מנהג אבותיו בקדושה ובטהרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 10:31 |
|
| |
נער,
שאלתי שאלה פשוטה:
תן לי ציור של חומרא בענייני צניעות שתראה לך מוגזמת.
האם יש כזו ??
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 10:51 |
|
| |
שנרב הואיל ואין אפוטרופוס לעריות, אין חומרה שתהיה מוגזמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 10:52 |
|
| |
אמשלום
<"החמרה היתה לומר לגברים לא לצאת מן הבית">
מתי היה זה?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 25/12/2008 10:50:32
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 11:14 |
|
| |
אני אתן לך ציור של חומרא מוגזמת שכבר קיימת בערב הסעודית, בה האיסלם הפונדמליסטי שולט - הגברים מתקוממים נגד ה'חומרא' שהנשים לקחו על עצמן כאות מחאה ונקם - הן מכוסות כך שאיש אינו יכול לראות אותן לרבות בעליהן שאפילו בשעת היחוד אינו מורשה לראות את פניה שלא לדבר על הילדים שיש כבר רבים מאוד שאינם זוכים לראות את פני אמותיהן - הליכה בדרך קיצונית לאורך זמן כאקט אסטרטגי הבא להרחיק מהאדם התמודדות ( עם היצר הרע ? שיהיה) בהכרח גוררת אחריה ומביאה לתגובה קיצונית שתוצאותיה הם הרס וחורבן -
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 11:25 |
|
| |
אמשלום
הצחקת אותי - שגברים ידירו רגליהם מן הרחובות משום שהנשים מהלכות חופשי?
הרי טבע המלחמה ביצר הרע היא לסלק את היצר ולהרחיקו מן האדם, לא לברוח ממנו.
האישה היא, כמובן, היצר הרע.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 11:41 |
|
| |
אמבר
לא כל אשה היא יצר הרע.(יצר הרע?) יש שכן- ויש שלא- ויש שבכלל לא.
בר' רבה פרשה ט
רבי נחמן בר שמואל בר נחמן בשם רב שמואל בר נחמן אמר הנה טוב מאד זה יצר טוב והנה טוב מאד זה יצר רע, וכי יצר הרע טוב מאד, אתמהא, אלא שאלולי יצר הרע לא בנה אדם בית ולא נשא אשה, ולא הוליד ולא נשא ונתן, וכן שלמה אומר (קהלת ד) כי היא קנאת איש מרעהו.
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 13:01 |
|
| |
אמבר,
כתבת: הרי טבע המלחמה ביצר הרע היא לסלק את היצר ולהרחיקו מן האדם, לא לברוח ממנו
דומני שאי אפשר לסלק את היצר הרע ולהרחיקו מהאדם - טבע המלחמה ביצר הרע היא ללמוד לחיות איתו ולהתגבר עליו - בתלמוד מופיעים לא מעט מעשיות על חכמים שניסו לסלק את היצר הרע ולהרחיקו מהם וסופם שנכשלו כשהגיעה שעת התמודדות אמיתית - ראי קידושין פא ע"ב רבי חייא בר אשי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 13:01 |
|
| |
אמבר
השארי, הלחמי
|
| נשלח ב-25/12/2008 13:32 |
|
| |
כי שרית
"... אחורי ארי ולא אחורי אשה". (ברכות דף סא עמוד א).
אך לא כשנכנסים לתוך שדה מוקשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 14:05 |
|
| |
קיסרית
בעונג רב! :)
ירוחם ונאחז בקש
חשבתי שתשימו לב לציניות כאשר הגדרתי את האישה כ'יצר הרע'. לא חשבתי שאנשים בוגרים המגדירים עצמם 'חושבים' יגררו להגדרה הפתאטית הזאת, וירוחם עוד ינחם אותנו ש"לא כל אישה מוגדרת כ'יצר הרע'"...
אז לתשומת לבכם: נשים אינן 'יצר הרע'. למעשה, הן אינן יצר או פיתוי כזה או אחר, הן לא קיימות כדי להוות הסתה או אתגר כלשהו עבור שום גבר. הן בני אדם בעלות אישיות, רצונות, שאיפות וחיים משל עצמן - וכאשר הן הולכות ברחוב או נוסעות באוטובוס הן מנסות להגיע ליעדן - שיכול להיות חנות, מקום עבודה או חברים. גבר החש דחפים כלשהן למראה אישה ומעדיף לא לחוש כך, ראוי לו לטפל אך ורק בעצמו.
חבל שבשנת 2008 משפטים כאלה עדיין צריכים להיכתב.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 14:55 |
|
| |
אמבר,
חבל שאת לא שמת לבך לכך שאני התייחסתי לפיסקה אותה ציטטתי, והיא לא קשורה בהיותה של האשה יצר הרע או לא - אני דווקא שמתי לב לציניות בהודעתך, אבל משום חשבתי להבהיר את מה שעל פניו נראה כאילו את מציגה את 'סילוק היצר' כעמדה לגיטימית המוצגת כאלטרנטיבה אפשרית שהרי את הוספת "ולא לברוח ממנו" -
כאילו יש איזה הבדל בין סילוק היצר והרחקתו לבין הבריחה ממנו -
|
|
|
|
|