בית פורומים עצור כאן חושבים

חומר על הרב משה שפירא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/6/2010 10:20 לינק ישיר 

הבנשק, לא התכוונתי להצביע על בעיה בר' דב רוזנבלום
רק התכוונתי להדגים את דברי קודמי שיש הבדל בין תלמיד לתלמיד של הרמ"ש, ונכון שלא הרי זה כהרי זה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 11:15 לינק ישיר 

ואמאי ובנש"ק,

אני לא מכיר אישית את שני השמות שעליהם אתם מדברים. לכן עזבו כעת את השמות. אנא, שרטטו כאן פרופיל תאורטי של שני סוגי התלמידים של ר' משה שפירא, למען יוכלו אלו שאינם מכירים את נריה ורוזנבלום להבין את השאלה העקרונית.

תוקן על ידי צבוני ב- 08/06/2010 11:18:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 13:15 לינק ישיר 

לא מדובר על איזה דמויות מפתח בעלות שיטה יחודית ביהדות וכדו'
הכוונה שיש כאלו שמתלהבים מהרמ"ש סתם כך מתוך התלהבות והתפעלות של קישורים הרעיונות, אבל הם הרבה יותר גרועים ממנו. ויש שלהיפך, שנהנים מהדרישה לעמקות ואי הסתפקות בשטחיות, אבל לא חוזרים על שיטתו כתוכי, אלא מנסים להעמיק בנושאים אחרים ובכיוונים אחרים.
מנסיון שלי רוזנבלום הוא איש מעניין הרבה יותר מרבו הרמ"ש, ואעפ"כ הוא שבוי בתיאוריות שלכל דבר צריך להיות משמעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 13:26 לינק ישיר 

אגב, אני כלל לא מתפלא שבני לוי התלהב ממנו:

אצל הקונטיננטאליים - למן היידגר ואילך מחד ולמן פרוייד ואילך מאידך -  שעשועי לשון כאלה מאד מקובלים.

נו טוב, הרי פרוייד היה יהודי והיידגר היה תלמיד של יהודי. האחרון אף הואשם בקריפטו-יהדות חרף היותו נאצי ( בציטוט שהבאתי פה http://www.hydepark.co.il/topic.asp?topic_id=2788221&forum_id=1364).

כך שלא פלא הוא שווארטים לא היו מתחת לכבודם.

הצטיין בזה יותר מכולם לאקאן

[עליו תוכלו לקרוא כאן http://www.e-mago.co.il/Editor/philosophy-78.htm אם בא לכם קצת להשתעשע - זה באמת מצחיק].

למשל, אצל לאקאן, יש קשר מהותי אדוק בין המספר 6 לבין מין - וזאת משום שזה נשמע דומה בשפות הלאטיניות.

כמעט כל משפט שהוא מוצא מפיו מכיל איזה משחק מילים כזה.

למשל, אצל כל מיני מבקרות פמיניסטיות מקובל להגיד שהיסטוריה היא "הסיפור שלו" (של הגבר דהיינו) כי זה נשמע כמו his-story באנגלית. לכן, כאלטרנטיבה, הן מציעות את herstory.

כך שעם כל הכבוד לבני לוי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 13:32 לינק ישיר 

האם זו לא הייתה עסקת חילופין, ר' משה שפירא קיבל כשרות פילוסופית (ולו בעיני עצמו) ובני לוי כשרות חרדית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 13:33 לינק ישיר 

משהו כזה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 13:33 לינק ישיר 

אלא שאני לא סומך על ההכשר של בני לוי.

:-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 13:49 לינק ישיר 

ועל ההכשר של ר' משה שפירא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 14:15 לינק ישיר 

תלוי באיזה תחום. אוכל כן. פילוסופיה לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2010 08:57 לינק ישיר 

מכיון שעסקו כאן ברמ"ש אצטט מדבריו שנאמרו לפני מספר שנים בכנס סגור למחנכים:

"התאספנו כאן כדי לבכות יחד.. קיימים פרצות בבתי המקדש שלנו... העובדה היא שרוב הבחורים שנמצאים היום בישיבות אינם מודעים מי אנחנו ומה פירוש להיות יהודי. הם לא יודעים מה חידש אברהם אבינו בעולם, מה מסר ליצחק, ומה מסר יצחק ליעקב ויעקב לשבטים עד שנתן לנו ה' תורה, ומה זה אומר.. כשרואים את הישיבות את המצב הפנימי שם זה דבר שאין בו חיות אין את היהדות הפשוטה, את השמחה והאושר בלהיות יהודי להיות שייך להגדרה המופלאה של ישראל מקדשי שמך.. אצל המחונכים לא רואים שהרעיון הזה חי בקרבם.. לא רואים שלהיות מקדשי שמך יש לזה משמעות אצלם... יש כאן כאב נורא ואיום אשר זועק לשמים..  ..צריך להתחיל בשינוי גדול ואמיתי, וזה מוכרח להתחיל מאיתנו המחנכים, דברים אלו צריכים להעסיק אותנו עצמנו.."

והרי דברים אלו בבחינת "חומר על הרמ"ש"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2010 09:08 לינק ישיר 

ואמאי
נמק, פרט והסבר. מה המשמעות של להיות יהודי? מה באמת מסר אברהם ליצחק? איזו חיות חסרה בישבות ומדוע, ואיך מחזירים אותה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2010 09:14 לינק ישיר 

"ומה אקבל עלי, ללמוד יותר, כמדומני שמה שאפשר לי שלא ללכת בטל אינני הולך בטל. להתרחק מן התאות , אם אין יצרי מרמה אותי, ב"ה אינני משועבד כ"כ לתאוה גופנית ח"ו. ומה חסר לי, פשוט להיות יהודי, חסר לי. דומה אני בעיני כצורת אדם מצוירת, שהכל בה, הגוונים הצורה וכו' רק אחת חסירה, הנשמה חסרה...פשוט רוצה אני מעתה להתגייר , ולהיות מעתה, יהודי"  (רבי קלונמוס קלמיש מפיאסעצנא הי"ד, "צו וזרוז")

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2010 09:18 לינק ישיר 

בע"ב,

עיין בספר הנפלא "בני תנה לבך לי" המוקדש כולו לנושא. למחברו, החפץ בעילום שמו, אמרתי שהוא כ"חובת התלמידים" (להפיאסצנער הנ"ל) של דורינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2010 09:20 לינק ישיר 

לספרן:

הא בהא תליא.

אם הוא חסר תאוות וכל הזמן לומד תורה, מה הוא מתפלא אחרי כן שחסרה לו נשמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2010 09:25 לינק ישיר 

ספרן
היכן משיגים את הספר?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חומר על הרב משה שפירא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.