|
|
| נשלח ב-9/6/2004 08:56 |
|
| |
היכן הייתם ממקמים את ר' שלמה פישר שליט"א?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2004 09:44 |
|
| |
להגיד על הרב קוק - שכל כולו לא היה שייך לעולם החרדי, זו בורות עצומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2004 11:09 |
|
| |
אולי מישהו יוכל לסבר את אוזני מה הבעיה של רבותינו עם הרב שלמה פישר ומדוע נפקד שמו מרשימות כאלו (וכן מסתייגים מהשוואתו לרב גדליה נדל)?
חוצמזה,
להווי ידוע כי המציץ הוכתר על-ידי כאדמו"ר דחסידי ישורון-י-ם, ולכן, לא מדוייק שאין לנו פה אדמו"רים ברשימה. בהתחשב באשכול על משמעות תורת החסידות, דומני שיש לכרוך אותו בתוך 'חסידות פולין'.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2004 13:28 |
|
| |
ממללא,
אין מן הראוי לערוך השוואות בינאישיות האמורות להשפיל את אחד הצדדים ובפרט בפומבי. יש ללמוד מכל אדם ואדרבה הביאו נא מתורת הרב פישר ולא רק בקשת הצבתו בהיכל תהילת הנפטרים.
כפי שאמרתי לטשוטענג [chouteng] באשכול על ר"ג ז"ל הכ"מ, גם אתכם אפנה באישי לאחד מבאי פורומנו [הממעט משום מה בכתיבה לאחרונה] שתהה על קנקנו של הרש"פ וגם הכיר די מקרוב את ר"ג לשם חידוד הנקודות שבכל אחד [כשלעצמו].
תוקן על ידי - ווטו1 - 09/06/2004 14:21:42
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2004 13:58 |
|
| |
אני מבקשת להוסיף לרשימה את הרב סאלי פריסנט (האשה הראשונה שהוסמכה לרבנות ע"י מוסד רשמי - HUC), הרב נעמה קלמן (האשה הראשונה שהוסמכה לרבנות בישראל), הרב עינת רמון (האשה הישראלית הראשונה שהוסמכה לרבנות ע"י התנועה הקונסרבטיבית), ועוד נשים (רבות אך מעטות, בינתיים) שעשו פריצת דרך (או שמא פריצת גדר - במובן החיובי), ופתחו תלמים חדשים בעולם היהודי.
איני תמימה, וברור לי, שרבים מבין הרבנים הנזכרים באשכול זה, לא ישמחו לשבת בצוותא באותה רשימה עם הרבות שהזכרתי (גם לא מעבר למחיצה)- וגם בכך יש משום הדגשה של גדולתן, חשיבותן ואומץ ליבן היהודי.
תוקן על ידי - אמשלום - 09/06/2004 14:01:56
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2004 14:05 |
|
| |
אמשלום
כל הרבנים שברשימה זכו להיכנס אליה אך ורק בזכות זה שהם ישבו עם אנשים שלא היו שמחים לשבת אתם .
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2004 14:09 |
|
| |
אמשלום,
אומץ הוא ביחס לסביבה שחשובה לאמיץ, לכן אם למשל רב מחוגי הישיבות החרדיות יצא נגד ערכים שמקובלים באותה חברה זה יהיה אומץ, אולם אם אהרן ברק פוסק שכותבים כתובה לזכרים אין בכך ולו טיפת אומץ.
לכן, איני יודע מדוע את מחשיבה את אותן רבניות כבעלי אומץ. בסביבתן הקונסרבטיבית.ריפורמית אין בזה שום יציאה מהתלם.
אפילו אם מחר תקום רבנית אורתודוכסית עדיין לא יהיה בזה אומץ רב, כי הרבה יותר ישוב יהיה לה מה יאמר עליה בארגוני הפמיניסטיות מאשר בבד"ץ העדה החרדית.
תוקן על ידי - אריק123 - 09/06/2004 14:16:41
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2004 14:11 |
|
| |
יש להודות שאריק צודק . (אלא אם יש משהו מיוחד ובלתי צפוי בעליל , שלא ידוע לנו על קורות חייהן של אותן נשים)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2004 14:24 |
|
| |
אי"צ,
המיוחד והבלתי צפוי הוא היותן יושבות בתוך עמן, שברובו אינו מייחס חשיבות ואומץ למעשיהן מחד, ונוהג בהן כפורצות גדר, מאידך.
למענו של השכן, חיפשתי ומצאתי במקורות, פסוק מתאים:
"רבות בנות עשו חיל והטלית על כולנה"
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2004 14:25 |
|
| |
אמשלום,
גם אם כולם יסכימו לגישתי הבתר זרמית, תהיה בעיה לכלול באותה רשימה כאלה שהקריטריונים להסמכתם לרבנות שונים לגמרי מאשר אלה שברשימה. אני מדגיש שזה ללא קשר עם שוני הזרם אלא אך ורק מפאת הדרישות הקריטריוניות השונות גם לו היו הרבות שמנית רבנים אורתודוכסים עם הסמכה/קריטריון שונה לגמרי.
משום מה היה נאה אם כבר לכלול ברשימה את ... ו... 
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2004 14:31 |
|
| |
אריק
אני חושב שהצגתך את הדברים היא מאד פשטנית , כאילו העולם מחולק לימין ושמאל ,למי שנמצא בשמאל לא משנה כמה ישמאיל ולמי שנמצא בימין כבר לא משנה כמה יימין.
זה לא ככה . כל סביבה חברתית היא כמו מעגל סופי , מה שנמצא מחוץ למעגל הוא מחוץ למעגל וזה לא משנה באיזה צד של המעגל . גם העובדה שהמעגלים השונים מסודרים זה לצד זה בתוך מעגל גדול יותר לא אומר שהמעגל הנמצא בצד היותר שמאלי כולל בתוכו את כל מה שנמצא בצד השמאלי של המעגל הגדול.
ככל שאדם מתרחק מן המרכז של המעגל שבתוכו הוא חי זה דורש אומץ ותעוזה . לעניין זה , כלל לא משנה לאיזה כיוון הוא מתרחק .
אולי זה חדש לך , אבל היה זמן שבו גם אצל הרפורמים והקונסרבטיבים , רבנות לאשה היתה דבר נועז .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2004 14:39 |
|
| |
אני חש מבוכה למראה הרשימה
כשם שאני חש מבוכה למראה
-רשימות רבנים שתמכו בציונות
-רשימות רבנים שלמדו חוכמות חיצוניות
-רשימות רבנים ששמעו מוסיקת גאז ואכלו סושי
-רשימות רבנים שכתבו מכתבים יפים להרב קוק
(למרות שהח''מ נמנה על קטגוריות הרבנים האמורות)
פנקסנות זו משקפת לדעתי אי יכולת התרוממות מעל דוקטורינות חרדיות עבשות.
פנקסנות זו מהווה הששתתפות במשחק מכור מראש שאת כלליו נסחו הקומיסרים הפוליטים של יתד נאמן.
אני בעד לספר את ההסטוריה כהוויתה וזו מספרת על אנשים אינדיבידואלים אשר פעלו לפי הבנתם במקומם וזמנם. אי ההליכה בתלם כשלעצמו אינו מהווה מעלה או חסרון. מעלתה של דרך נתונה נקבעת על פי קריטיריונים עצמאים ולא לפי תנועת כיוונה בינות לזרמי הזמן.
ואותה אינדיבדיאוליות שהכתיבה לר' גדליה לחיות במתחם הוותיקן של לדרמן במשך מרבית חייו, היא זאת שתכתיב לתלמידיו להשתחרר ממקום זה במידה ויש בכך תועלת להתפתחותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2004 14:43 |
|
| |
מייציץ -
האם אוכל להצטרף לקהילת ישורון-י"ם, כדי להנות מאדמו"רותך?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2004 14:44 |
|
| |
טוב אולי ,
אם כך אז תכניסו גם אותי לרשימה ... (למרות שאני לא ממש מוגדר כרב ובודאי שלא כפורץ גדר .)
שאו ברכה .
|
|
|
|
|