בית פורומים עצור כאן חושבים

רשימת הרבנים שלא הלכו בתלם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/6/2004 14:46 לינק ישיר 

אי"צ,
לא לפני שתסביר מה כל כך מיוחד ובלתי צפוי בעליל בך ...

ווטו,
יש הבדל בין לפרוץ תלם לבין ללכת בתל"ם...

תוקן על ידי - אמשלום - 09/06/2004 14:51:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2004 14:49 לינק ישיר 

אממממממ,
שלא תדעי ...
ובטח שלא לעיני כל ישראל .
כל טוב.

תוקן על ידי - אישציפור - 09/06/2004 14:53:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2004 15:58 לינק ישיר 

אישציפ,

אתה בכלל ברשימה של הנביאים בני זמננו .

רבנים, רבות ושאר גדולי עולם,

אם עוד 800 שנה ילמדו את דברי הרבות הכבודות כפי שלומדים את דברי הרמב"ם, אביי ורבא או ר"ש שקופ, ותהיה לדבריהן השלכה על חייהם הדתיים של רבבות יהודים, אני מניח שדבר לא ימנע מהן מלככב ב'מזרח' של הדת היהודית.

אישציפ, אתה יכול לסדר לנו איזו תחיית המתים כפשוטה ממש, כדי שנוכל לבדוק מה נסגר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2004 16:33 לינק ישיר 

ממללא,
האם זה לא תלוי קצת גם בנו?!...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2004 22:14 לינק ישיר 

אמשלום,
האהבה מקלקלת את השורה
ואין זה תלוי בנו מה ילמדו עוד 800 שנה, שהרי גם לו ביכולתנו להשפיע, הרי אם ברצוננו להשפיע לטובת דמות מסוימת משמע שהיא בתלמנו כדמותנו. כמה מאיתנו מפרסמים דעות המנוגדות לדעותינו?

אך אם ברצונך בנשים ברשימה הנ"ל ניתן להוסיף מן הגורן ומן היקב מבית ומחוץ.

ואם ברצונך במישהי שהיא גם אישה, גם מוסמכת וגם שלא הלכה בתלם אז היתה כתבה בעיתון לאנשים חושבים על המוסמכת הראשונה לרבנות בגרמניה בשנות השלושים כמדומני. יחכימונו היודעים על כך. ובמחילה מכבודה שזכרוני אינו עומד לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2004 22:26 לינק ישיר 

אמשלום,

איני רואה עצמי כממליך מלכות ובודאי שאיני לומד מגוייס.

אני לומד מה שנראה לי מעניין ומה שנראה בעיני כבעל ערך.

אני מנסה לחשוב על יצירה נשית שכזו בתחומים תורניים, ועולה במחשבתי נחמה ליבוביץ' ע"ה (מה גם שהיא בחורה מבית טוב).

לגבי האחרות שבכתביהן נתקלתי, הרי שלענ"ד העיסוק המופרז בפמיניזם הוא להן לרועץ, כיוון, שכבר אין בי את הכוחות להקדיש את עתות הפנאי המעטות שלי לפמניזם, ועוד פעם פמניזם, ועוד פעם פמניזם. אפילו אם זה באיצטלה של מדרש יוצר על אגדת חז"ל בקצה מדרש איכה, למשל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2004 23:04 לינק ישיר 

ממללא ,
נביאים זה אשכול אחר .[\-/]

בנוגע לתחיית המתים , דיברתי עם הבעל-בית והוא אומר שנאלץ לחכות כמה זמן , יש ענינים יותר דחופים על הפרק ...

בנוגע לפמיניזם תמה אני עליך , והלא הלכה פסוקה היא שהתורה תחילתה פמיניזם שנאמר "האשה אשר נתת עימדי"
וסופה פמיניזם שנאמר : "לעיני כל ישראל" (ויש בזה רמז גדול)

צונזר לבקשת הכותב- ע"י אישציפור
מחשש לפגיעה בחלק מנשות הפורום

תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 10/06/2004 3:10:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2004 00:19 לינק ישיר 

אמשלום

אימא לכי מלתא דשוויא לתרוויכו

פגשתי פעם יהודי אמריקני ממדינות המערב התיכון (MIDWEST)
הציג את עצמו לפני שהוא רביצין (רבנית)

לתמיהתי. ענה לי שמכיוון שאשתו הראביי של הקהילה
והוא נשוי לה, אז הוא יודע שראביי נשוי לרביצין.

עוד סיפר לי שאצלם השיוויון שליט בכל. רק פעם אחת כמעט ונתקלקלו הזמרים בשיר.

היה זה בשמח"ת כשאשה אחת הרבתה במחיר וקנתה לעצמה חתן בראשית

אז התחילו הת"ח שבינהם דנין אלו עם אלו אם השם חתן נופל על לשון נקבה.

עד שהם מדיינים ביניהם קפץ הגבאי וצעק: עמדי עמדי עמדי מרת רוברטה ראזנווסר כלת בראשית ברא.

יש לך זכר רביצין
ונקבה כלת בראשית
שלא רק שלא הלכו בתלם, גם לא עמדו ולא ישבו בתלם ומסופקני אם מימיהם ידעו שיש תלם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/6/2004 00:50 לינק ישיר 

אמשלום

אשרייך שבעמידתך פה קיימת בגופך את כותרת האשכול...
אשרייך על הדרישה ואשרייך גם על הפרישה

צודק מייפל שראוי להביא כאן את סיפורה של הרבה רגינה יונס, אשת ספר למדנית ובעלת אומץ יוצא מגדר הרגיל. יונס הוסמכה בגרמניה של שנות הארבעים, נגד רצון הרבנים הממסדיים יותר (אם כי בברכתם של חלקם בדיעבד, למשל הרב ליאו בק). הרבה יונס עשתה עבודת קודש בטריזנשטאט עד שנרצחה בידי הנאצים ימ"ש.

סיפורה מופיע פה בהודעתה של חבצלת:
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=9&topic_id=599917

ממללא,

תאמין או לא, אבל אפילו אני לא תמיד רווה נחת מההתמקדות האינטנסיבית בנושאים "נשיים" או פמיניסטים בלימוד של נשים את ספרות הקודש של עם ישראל. עם זאת, אני חושבת שיש להבין את התופעה בהקשרה הקיומי המלא ואולי יש להאריך בעניין זה במקום אחר.

בכל אופן, תחושתי היא שכיום, כשבמגזרים רבים המאבק [הפוליטי] מאחורינו תודה לאל, העיסוק כבר אינו בדגש פמיניסטי כל כך מובחן, אלא נשים מבקשות להכניס זוית ראיה נשית (ולהציעה גם לגברים) בכל שדרות הלימוד ולא להתמקד רק בנושאים נשיים וגם על זה ראוי להאריך יותר.

ניתן להשוות את הדבר אולי לעניין הפוסט ציונות (לפחות בחלק מן המובנים העמוקים שלה, לאו דווקא אלה של ההיסטוריונים החדשים וכו'), זה לא שהפסקנו להיות ציונים, זה פשוט שהציונות היא כל כך חלק מן השיח שלנו, עד שאין אנו חשים צורך לצעוק אותה מכל במה ובכל עת.

מייציץ הזכיר קודם שגם בתנועה הרפורמית והקונסרבטיבית התופעה של נשים רבות לא הייתה מובנת מאליה עד לפני שנים לא רבות. השינוי הפוליטי כאמור נעשה, אבל כולנו יודעים שלעתים לוקח ללבבות יותר זמן להימשך לשינויים מאשר להחלטות הפוליטיות. וגם על זה ראוי להרחיב אולי...

[מקווה שהסברתי את עצמי מבעד ענני הצינון ונדודי השינה שלי]

תוקן על ידי - שחרית - 10/06/2004 0:57:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2004 01:49 לינק ישיר 

כשראיתי את תגובת הנשים

ישבתי וחשבתי, איזו אשה אוכל להוסיף לרשימה?

לא מצאתי אלא את דורה של דבורה הנביאה,הם לא הלכו בתלם ושמו על ראשם אשה .
אויי ווי

ולציון זאת, אוסיף את דבורה(הרי גם היא חלק מהענין)

ותמהני על נשות הפורום שלא העלו זאת,
כנראה מקום הניחו לי מהשמים להתגדר(מגדר!)בו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2004 02:16 לינק ישיר 

ומה עם מרים ?
אביגיל .
ברוריה (איך אפשר לשכוח...)
רבקה אמנו .
ועוד ועוד .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2004 02:55 לינק ישיר 

העירו לי באישי, וקבלתי בהכנעה את דעת נשות הפורום.
רשימת הנשים :
ברוריה.
יעל.
הבתולה מלודמיל.
גליקל מהמלין.
האשה הגדולה משונם.
אבישג השונמית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2004 05:10 לינק ישיר 

אוי איך פיספסתי...

מחילה וסליחה.

ר' שמואל רוזובסקי.
וידידו, הרב קופרמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2004 10:19 לינק ישיר 

שחרית,

כשאני הוגה בספרות רבנית 'קלאסית', אני מזהה בה בעיקר רצון ושאיפה לגלות את מה שנתפס ע"י החכם כ'אמת'. איני טוען שהחיפוש לא מושפע מהנחות מוצא תרבותיות של החכם, ואולם, אני משוכנע שלמצער במישור המודע - החכם מנסה לחתור לאמת.

לכאורה, הנשים הלמדניות שהתחנכו בבתי המדרש המחקריים ולא בעולם הישיבות, היו אמורות ליצור סוג חדש של חתירה לאמת, ולא היא.

כמעט תמיד אני מתרשם שהחץ הפמיניסטי נעוץ בקיר, והלימוד והלמדנות הם בסה"כ ניסיון לצייר סביבו עיגול. למצוא איזו ברוריה ולפלפל בה. אגב, אני חושב שהתופעה בולטת גם בכתיבה לא-אורתודוכסית גברית.

לשם השוואה, יכול לבוא אחד מבחירי העכ"חניקים הי"ו ולהסיק מהלימוד מסקנות מפליגות ביותר, אולם תמיד נותרת בעיני הקורא תחושה שהמסיק משוכנע שמסקנותיו נובעות מלימוד התורה שבה הוא שקוע. אני לא מרגיש את זה אצל אחרים.

יכול להיות שאני 'משוחד' באופן שלילי. קרוב לודאי שכך הוא. ואולם, הרושם הזה לא קיים רק אצלי ושמעתי אותו גם מאנשים לא משוחדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2004 10:31 לינק ישיר 

ממללא,
להערכתי, חצים תמיד היו נעוצים בקיר לפני שסומנו סביבם עיגולי המטרה (במחקר, בלימוד התורני ואפילו בעכ"ח). מה שהוסיפו פמיניסטים ופמיניסטיות הוא חצים חדשים ומטרות חדשות.

אשכול זה עסק ברבנים שפעלו כנגד הזרם ואשר בדבריהם ובאורח חייהם פרצו תלמים בעולם היהודי. הגדרה כזו חלה גם על אנשים ונשים שמחרשתם שונה משלי ובשדות אותם עיבדו לא דרכה כף רגלי מעולם.
אני לא בטוחה שהדיון הספציפי בו פתחת שייך לאשכול הזה, ואם אתה מעוניין בכך (קשה לי להאמין), אתה מוזמן לפתוח אשכול בנושא ההרחבות/התוספות של הפמיניזם לעולם הלימוד (היהודי ובכלל).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רשימת הרבנים שלא הלכו בתלם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext