|
|
| נשלח ב-2/3/2006 00:30 |
|
| |
צ'וטנג הסיפור שלך מעניין, כי הוא בקר את הרמח"ל בפרהסיה.
שלמה אמת שכך כותב הרמח"ל בהקדמתו, אבל אל לך לשכוח מה כתוב בתורה.
"ועתה ישראל מה ה' אלוהיך שאל מעמך, כי אם ליראה את ה' אלוהיך ללכת בכל דרכיו, ולאהבה אתו ולעבד את ה' אלוהיך, בכל לבבך ובכל נפשך לשמר את מצוות ה' ואת חוקותיו" כמה עומק יש ביראת ה', יעידו כל הנבואות והספרים שנכתבו על כך. |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2006 00:35 |
|
| |
נסו לקרוא ספר בשפה זרה, (ולא ב"שפת אם") ואחרי שתבינו, נסו לקרוא ולתרגם לעצמכם בקול לשפת א' שלכם. תרגישו את ההבדל בהבנה.
שפת אם, בה מובן ביותר טקסט שקוראים. (ו נדמה, שמסבה זו התירו להתפלל בשפה זרה. שבה כוונת מלים מובנת יותר ובולטת. ונזכרת. )
ואגב, ש'א' ניתן לתפוס בשני מקרים- א. נותנים למישהו לספור (כסף, נניח) לרוב, סופרים בשפה שבה חושבים.( בספירה קולית) ב. שואלים מישהו על מחשבותיו באיזו שפה. או מבקשים ממנו לתרגל תרגיל ארוך או רב מספרים, ושואלים אותו באיזו שפה חישב.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2006 20:25 |
|
| |
ויוזכר מתנגד חריך נוסף של הרמח"ל מן המאה האחרונה - בעל ה"לשם", הרב שלמה עליאשוו.
עיקר התנגדותו הייתה לטענתו של רמח"ל שהקבלה היא משלים להנהגה האלוקית, ואילו ה"לשם" טען שהיא
מדברת על מציאויות ממש.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2006 19:23 |
|
| |
הרב האדמו"ר יהוסף חיים שיינפלד מקרית הרצוג ב"ב, בבית הכנסת שלו נוהגים לומר בשבת שני פרקי תהילים להצלחת חיילי צה"ל. לצערנו, זה נחשב ללכת שלא בתלם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2011 09:50 |
|
| |
| לב_העמק כתב: |  | |
לאור פטירתו של אחד מהגדולים שבהם בדורות האחרונים - ר' גדליה נדל
אולי הגיע הזמן להרכיב רשימה היסטורית מימי הרמב"ם ואולי אף מעבר לכך, של כל הרבנים שנודעו בזמנם ונחשבו על ידי בני דורם לרבנים מקוריים עצמאיים ולא הלכו בזרם המקובל אצל בני דורם
נתחיל עם רשימה מהמפורסמים שבהם
התנא ר' אליעזר הגדול
תנא - סומכוס
רבנו משה בן מיימון
ר' יהודא בן האברבנאל
ר' מנשה מאיליא
ר' גדליה נדל
יבלח"א ר' ליב מינצברג ?
אני משאיר לפעם אחרת ולחברים אחרים את תיאור שיטותיהם ודעותיהם
|
|
האם היהדות היתה נראית יותר טוב אילו הם היו התלם הראשי?
האם היינו רוצים להיות שמותים? האם היינו רוצים עולם שבו ברור שלרוב הצבור אין ערך אלא ארק כמשרתי החכמים המעטים? ועוד כמה נקודות שאין לפורטם מפני הכבוד.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 11/03/2011 09:51:34
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2011 10:26 |
|
| |
. "ועוד כמה נקודות שאין לפורטם מפני הכבוד "
ואם לא תפרט כאן האם לא נוכל למצוא אותן שם???
לאור השקיפות של הדור שלנו שבו הנאייעס מוקלדים ורצים בפלאפונים הכשרים ובאינטרנט הלא כשר אי אפשר יותר להאכיל לוקשען ציבור גדול לאורך זמן.
ומכאן נובעת הבעייתיות של "יפתח בדורו כשמואל בדורו"-אנחנו מכירים היטב את גדולינו ואי אפשר להמציא דברים ואי אפשר להסתיר.
ובעקבות כך העיקר המרכזי שעליו מושתת היהדות:"והיו עיניך רואות את מוריך"מקבל משמעות חדשה ומאד מסוכנת מבחינת היהדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2011 00:07 |
|
| |
האם הגרי"ש זילברמן ובניו, מהזילברמים נמצאים ברשימה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2011 09:16 |
|
| |
אולי נקבע קריטריון לרבנים שלא הלכו בתלם?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2011 09:20 |
|
| |
אתם לא יודעים הכל, אם תוסיפו את האדמו"ר שלי יהיה זעזוע גדול ואני יודע שהוא קורא ספרים שאדמורים אחרים היו שורפים בברכת על ביעור חמץ,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2011 09:34 |
|
| |
וכל אני לא אזדעזע, לכל היותר זה יוסיף לו קרדיט.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2011 18:46 |
|
| |
מניין לך שאין עוד אדמורים רבים הנוהגים אחד בגלוי ואחד בסתר?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2011 19:22 |
|
| |
| וכלמאמינים כתב: |  | | אתם לא יודעים הכל,אם תוסיפו את האדמו"ר שלי יהיה זעזוע גדול ואני יודע שהוא קורא ספרים שאדמורים אחרים היו שורפים בברכת על ביעור חמץ, |
|
אם זה מהווה קריטריון אזי יש להוסיף את הדברי חיים שקרא במורה נבוכים ואף מצטטו רבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2011 23:32 |
|
| |
אולי יפתח כאן רשימת אדמורי"ם שלא הולכים בתלם, רק צריך להוסיף נימוק במה הם לא בתלם.
מי מתחיל?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 06:48 |
|
| |
| וכלמאמינים כתב: |  |
אתם לא יודעים הכל,
אם תוסיפו את האדמו"ר שלי יהיה זעזוע גדול ואני יודע שהוא קורא ספרים שאדמורים אחרים היו שורפים בברכת על ביעור חמץ,
|
|
[לזה שאתה יודע משהו שהוא עושה בחדרי חדרים, אפשר להאמין או לא וזה כשלעצמו הוא "הליכה" בתלם" חרוש מקדמת דנא (כלומר - לספר שהאדמו"ר יודע בע"פ את כל ספרי המשכילים, בבחינת "דע את האויב" וכו'). כשישים את הספרים האלה בגלוי היכן שחסידיו יכולים לראותם, או לחילופין ילמדם בקול צח ובהיר מדוע חשוב ונכון לקרוא בהם - זו תהיה יציאה אמיתית מן התלם.]
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 09:16 |
|
| |
אמשלום
כנראה שאת לא מכירה את העולם החסידי אפילו אדמורים חברמנים שאוהבים טיולים בעולם ועוד כל מיני טשיקווע-זאכן בנושא של אמונה הם מתנהגים בתמימות במאה אחוז אין להם בעיה אם דע מה שתשיב כי זה לא מעניין אותם מה שהאפיקורסים אומרים, אם יש אדמור שהוא קורא ספרים כאלו זה כבר לא הליכה בתלם,
|
|
|
|
|