|
|
| נשלח ב-10/6/2004 17:49 |
|
| |
ממללא
מה שהעלת בסעיף השלישי מאוד מעסיק אותי בשנה האחרונה
יש לך עוד שמות של אנשים שמתעסקים בדרך הזו
הנה כמה מהשמות של מי שאני מכיר בתחום הזה, חלקם ממש מתעסקים בזה וחלקם רק מאמינים שזה ישנו אבלאני לא יודע כמה הם מתעסקים בזה
הרב שג"ר - ישיבת שיח
ר' יעקב גנק - ישיבת עותניאל
הרב י. ברנדס - בית מורשה
הרב דב זינגר - ישיבת מקור חיים ?
אידך גיסא - ישיבת עכ"ח
הרב יוני - ישיבת עכ"ח 
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2004 18:23 |
|
| |
עוד ספרים (מתחום חקר התלמוד וספרות חז"ל, ובלי אף מילה על פמיניזם):
* דוד לוין, תעניות הציבור ודרשות החכמים - ניתוח הלכות וסיפורים ממסכת תענית, במשנה ובתלמודים; השוואות בין בבלי וירושלמי בעיקר לגבי מעמדם של חכמים בתוך החברה; מבוא מתודולוגי מעולה על שיטות הלימוד ההיסטוריות בספרות חז"ל.
* ישראל יובל, שני גויים בבטנך - על ההשפעות ההדדיות בין יהדות ונצרות, כפי שמשתקפות בספרות חז"ל ובספרות הרבנית בימי הביניים. מרתק, ולעיתים מפתיע.
* משה הלברטל, מהפכות פרשניות בהתהוותן - על השפעתן של תפיסות עולם ערכיות חוץ-הלכתיות, על הדיונים ההלכתיים בספרות חז"ל (בן סורר ומורה, אשה סוטה ועוד).
* ישראל בן שלום, בית שמאי - ניסיון לגבש עמדה היסטורית לגבי המקום החברתי והפוליטי של חכמים, שהשתייכו לבית שמאי. מעניין ומעורר מחלוקת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2004 01:26 |
|
| |
בשבוע האחרון עברתי על ספרו של אברהם 'שתי עגלות וכדור פורח'.
הוא בנוי כולו על מודל דיכוטומי בין מחשבה סינטתית לאנליטית. כל העולם נכנס תחת קטגוריות אלה:
ימין, דת ומודרנה - סינתטי.
שמאל, חילוניות ופוסטמודרניזם - אנליטי.
ההיסטוריה כולה היא סיפור המעבר מן הסינתטי לאנליטי. חובתנו כיהודים היא לעצור את גלגלי הפוסטמודרניזם.
הספר הוא מסע ארוך להסברת המושגים, הכשלים שבכל דרך, וחותם בהצעת פשרה ברוח 'דרך שלישית' של 'סינתטי-אפריורי' קאנטיאני במשמעות חדשה.
הספר מלא וגדוש בידיעות על הפילוסופיה האנליטית, ב'הארות' (שכל אחת מהן פרק על נושא מעניין על-הדרך).
למרות שהוא ספר מרתק, מטיבם של ספרי הגות סובייקטיביים כאלה, שצריך להיזהר מהם. גם מן המידע המדעי והפילוסופי האובייקטיבי לכאורה המוגש בהם.
נדמה לי שכבר היה אשכול בנושא, וסיפרנו כאן על האיש ועל שיחו.
|
|
|
|
|