בית פורומים עצור כאן חושבים

האם מצוה להפיץ 'אמת' גם במחיר כבד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/6/2004 19:24 לינק ישיר 

איש"צ,

מבחינת כוונת פותח האשכול, נראה שטעית.

מדובר ב"אמת" ש"התגלותה" לחברה אכן קריטית להתקדמותה וזה שצריך לשלם "מחיר" כבד על גילויה אינו מוכיח דבר על האמיתות אלא על ה"שקר" האכזרי הסובב אותה.

סילוק ה"שלא לשמה" הפוגע באנושיותה של היהדות התורנית הוא דבר קריטי למהותה של היהדות ובכל זאת המחיר לגילוי האמיתות בנידון יכול להיות כבד בעומדו מול האכזריות הקדושה.

מה שכן ניתן לומר ואולי לזה כיוונת בעומק, שלו היתה האמת הזו ברורה לכל שומע ברגע שהיא מבוטאת, אז בוודאי שהיה שוה כל מחיר כדי לגלותה. אך מאחר ולגילוי דרושים הקדמות רבות ושינוי הרגלי חשיבה הקשים מלימוד כל הש"ס וכו', ממילא מובן שהשאלה בעינה עומדת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2004 15:21 לינק ישיר 

"אמת מארץ תצמח וצדק משמים נשקף"

ווטו ,
לדעתי מה שאתה אומר , נובע מבלבול במושגים .

אם כי למעשה , אין ביננו כ"כ מחלוקת .

אמת לא יכולה להיות תאורטית-מופשטת (להבנתי BY DEFINITION) אם היא כזו היא לא אמת (היא סוג של צדק )
בכל מקרה , לא ניכנס למחלוקות בטרמינולוגיה ....

למעשה אני מניח שמוסכם שכדי להחדיר אמת למציאות , צריך
קונספציה שלימה , שתעסוק במשמעותה של האמת , ומקומה בתוך המציאות .( מזכיר לי שהוזכר פה בעבר [דומני ע"י ר' מיימוני] שחלק מהגדרת האמת הוא התאמה [לא מתחייב על ניסוח ו/או הבנה נכונה , ולכן דברים שצריך להאבק עליהם , היות ואינם מתאימים לחברה/אוכלוסיה מסוימת , ממילא אינם אמת ביחס לאותה אוכלוסיה )

אמממממ , יש להודות אני חותר כאן להבחנה בין "אמת אובייקטיבית" (=~ מוחלטת) ואמת סובייקטיבית יותר (=~יחסית).
מקוה שהרעיון הכללי ברור ,
בברכה , ושבת שלום .
נ.ב. למותר לציין שאין בדברי כדי לגנות איש מהרבנים הגדולים שהוזכרו בהקשר הזה חלילה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם מצוה להפיץ 'אמת' גם במחיר כבד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.