| נשלח ב-10/6/2004 07:16 |
|
| |
חכם יהודי שהתפקר או התנצר?
האם ידוע לכם מי היה חכם יהודי למהדרין שבאמצע ימיו הכיר את ה"אמת" והתפקר או התנצר?
כמו אלישע בן אבוייה
ההיפך של רוזנצווייג, בירנבוים, צייטלין או אפילו אורי זוהר, שלום סרברניק, ושאר בעלי תשובה וגרי הצדק שבימינו
בתור חסיד הייתי מונה את משה מנדלזאהן אבל אני נוטה להאמין שספרי מינות היו נושרים מחיקו בצעירותו...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2004 07:25 |
|
| |
ר' משה בנו של הבעל התניא,
יוחנן כהן גדול,
ענן .
שלמה מימון,
ישו.
צדוק,
בייסוס.
שבתאי צבי.
ירון ידען.
ועוד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2004 07:32 |
|
| |
באצ'י,
צייטלין,לא מתאים לרשימה,בצעירותו היה חסיד חב"ד לוהט ורק חזר לאחר תקופת היעדרות[לברסלב]
אם אתה מדבר רק על "התפקר",הלא הרשימה ארוכה,אשלוף שניים,למשל:שלמה מימון,יעקב קלצ'קין.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2004 07:36 |
|
| |
תודה על התגובות
להזכירכם!
הקריטריון: הכיר את ה"אמת"
ולא מסיבות פוליטיות או חיצוניות
תוקן על ידי - baachi - 10/06/2004 7:39:37
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2004 07:52 |
|
| |
.
באטשי
הקריטריון שלך קשה עד בלתי-אפשרי !
אנו איננו בוחני כליות ולב, לדעת מדוע, למשל, אפילו אחר נפק וחטא. וכי יודע אתה מדוע מי שיצא עשה זאת? מה היו סיבותיו?
נוח לנו לקבוע תמיד כי כל חוזר בתשובה עושה זאת מתוך הכרה אינטלקטואלית באמת, וכל מתפקר, הוא שטוף הורמונים המחפש היתרים לעצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2004 07:55 |
|
| |
מואדיב 
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2004 08:06 |
|
| |
" כל המשומדים ברוסיה התנצרו למען בצע כסף חוץ ממני
אני התנצרתי מתוך הכרת האמת.
באתי לידי הכרה שקל יותר לעשות פרנסה בהיותי פרופסור בפטרסבורג מאשר להיות מלמד דרדקי באיישישוק"
דניאל חוולסון, משומד מפורסם
מואדיב
למה זה קשה כל כך. אם אחר שהתפקר או התנצר השתפר מעמדו או נוחיותו אז מסתבר שהיתה לו סיבה חיצונית ולא שכלית גרידא,
וכן להיפך אם ירד בדרגה מטריאליסטית, סבור להניח שהאמת היתה נר לרגליו.
על עקרון אין מקבלים גרים בימי שלמה
לכן אלישע ב"א הוא דוגמא טובה- לא מושלמת כי היה בזמן החורבן כשרדפו את לומדי תורה.
אבל אונקלס הגר הוא דוגמה מושלמת
אולי הם לא ידועים כ"כ כי ההיסטוריה שלנו כיסתם, אבל הגויים בטח לא יתנו להשכיחם
יהוסף
אתה יכול להוריד את האצבע.
ניק מענין
השכן שלי גם כן קורא לעצמו יהוסף
אנו קורים לו בשמו המלא
יהוסף דעת יהוסף מכאוב
תוקן על ידי - baachi - 10/06/2004 8:09:51
תוקן על ידי - baachi - 10/06/2004 8:35:13
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2004 08:11 |
|
| |
ישנו סוג נוסף - כאלו שכמעט התנצרו
ברוך שפינוזה
הרמן כהן ועוד
אגב, בבר אילן ישנו ספר ישן על הרבה מומרים
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2004 08:29 |
|
| |
[עכשיו שנודע שר"ג מצטט מא"ע]עיין שם בערך "שמד" ובביב' שבסופו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2004 08:54 |
|
| |
אנרי ברגסון הפך לקתולי בטענה שדת צריכה לאפשר לכל אחד ליטול בה חלק.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2004 08:54 |
|
| |
לב העמק
הרמן יחזקאל כהן לא התנצר. הוא גילה את יהדותו, וכתב עליה ספר פילוסופיה ועוד כמה מאמרים. זו סינתזה מעניינת בין הנאו-קנטיניות לבין היהדות.
אחד הרעיונות המעניינים שלו הוא שהאלקים אינו ניתן להכרה, והוא מהווה קורלאט של התודעה, ונדמה לי גם שהאלקים מתגלה בצו המוסרי. הרעיון הזה יהפוך לאבן יסוד בפילוסופיה של לוינס, שגם הוזכר בפורום בהקשר אחר.
באאצ'י
נדמה לי שהניק של יהוסף דווקא מבוסס על תהלים פא ו. כיון שלא כולם יודעים בעל פה, אזכיר: עדות ביהוסף שמו...
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2004 09:00 |
|
| |
מיימוני
שייכתי את הרמן כהן לקטגוריה של אלו שכמעט התנצרו
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2004 10:07 |
|
| |
אם כבר, דומני שפרנץ רוזנצוייג היה על סף התנצרות בטרם גילה את יהדותו כשנקלע לבית כנסת ביום כיפור (מי אמר שלברלינאים אין 'מעשיות חכמים'?).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2004 10:37 |
|
| |
.
באטשי:
ניסחת כעת תבחין מעניין, לפיו על שם סופו, נדע לגבי תחילתו.
כלומר, נתבונן לאחור, ונראה אם המומר שיפר את מצבו האישי אם לאו, ומכאן נסיק האם המיר דתו לצורך רווח אישי או לא.
התבחין שניסחת בעייתי משהו, אך בטרם אסביר מדוע לדעתי כך הוא, אשאל:
האם הקריטריון שלך סימטרי? כלומר, האם ניתן לבחון באותה הדרך את מצבו של חוזר בתשובה, או גר, למשל?
לדבריך, אם נמצא חוזר בתשובה, מתחזק או גר, שמצבם הכלכלי השתפר לאחר השינוי, נסיק כי לא לשם שמים נעשו הדברים, אלא לשם הכיס. הנחה זו מחמירה מאד עם אותם בעלי תשובה ששפר עליהם מזלם, או כשרונם, או חריצותם, והעשירו למרות התחזקותם.
מעניין איך תשפוט את הסיבה להתחזקותו של הרב עדין אבן-ישראל (שטיינזלץ). דומני כי אין ספק שעשה חיל...
על אב"א דובר כאן הרבה (לינקזעצער ? ), ונראה לי כי אם הגמרא עצמה אינה קובעת מדוע התפקר, מדוע נעשה כך אנו?! והלוא לפי חלק מהגרסאות, כלל לא ידו היתה במעל, אלא טעותו של אביו שלא לשם שמים כיוון, או נקמתו של מטאטרון, וע"ש.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2004 10:46 |
|
| |
הרב הראשי של ספרד בעת הגירוש.
חיים כהן.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2004 11:15 |
|
| |
מואדיב
רציני מחייך העלה באשכול אחר את הרעיון שביחס למנהגי העכו"ם בזמנם להקריב בנים , היהדות הוא שיפור עצום מבחינת הנוחות האישית .
לפי ההגיון של באטשי יוצא שמי שזנח דת שבו מקריבים ילדים לטובת היהדות בודאי עשה זאת משיקולים של נוחות ומי שזנח את היהדות לטובת דת שבו מקריבים ילדים עשה זאת מתוך הכרת האמת .
|
|
|
|
|