מוישי בשבוע הספר התורני...
אבא שלי כתב ספר!!!!
לא ידעתם את זה ,אז אני מספר לכם.
אבא שלי כתב ספר שקוראים לו "דרכים וכיוונים" בספר הזה אבא שלי כותב איך צריכים להתנהג בכל מני מקומות ולמה זה חשוב.
יו,כמה ששמחתי .
בכלל לא ידעתי שאבא שלי ככה מתאמץ לכתוב ספר .כי אבא שלי עובד קשה וגם לומד בכולל שלו .עטרה הסבירה לי שאבא שלנו עשה מאמץ גדול כדי לסיים את הספר שלו בזמן .
הוא רצה לתת אותו לחבר שלו ,נחומק'ה כדי שידפיס לו אותו בהנחה .אבל נחומק'ה אמר לו שזה יקח קצת זמן כי יש עכשיו לחץ נוראי .
אז הוא הלך לבן דוד של שייעה ,השכן שלנו מהקומה למטה,הוא גם מדפיס ספרים וגם עושה להם הגהה.הגהה זה שבודקים טוב טוב אם אין טעויות ,ככה עטרה הסבירה לי.
הבן דוד של שייעה הסכים לקחת את הספר של אבא ואמר לו שזה ספר חשוב.
במוצאי שבת ליוינו את אבא שלנו למונית .
אבא שלנו לקח את ערמת הספרים ושרוליק נסע איתו ל"מרכז החרדי לטוהר הספרים " שם ערכו את התערוכה של הספרים.
אבא ושרוליק היגיעו לשם ופרקו את הספרים מחוץ לדלתות.
הם חיכו ששתי אימהות יגמרו לשוחח כדי שהם יכולו לעבור ולשים את הספרים על השולחנות .
אבא שם את הספרים שלו בדוכן ואיש אחד לקח ספר.הוא פתח בעמוד שהיה כתוב שם שלא כדאי להשמיע מוסיקה רועשת בארועים תורניים ,האיש שאל כמה הספר עולה ואבא לא הספיק לענות לו ,כי בדיוק הדליקו את הרמקולים ושרו את השיר "חסידי השם קולם בהשקט"
האיש נתן לאבא כסף ואבא עטף לו את הספר.
שרוליק מכר עוד כמה ספרים ,וקצת התעייף.הוא לקח ספר של אבא וקרא בו קצת בצד.היה כתוב שם שלא נאה לאכול בשוק,ושצריך להקפיד לאכול אוכל פשוט ובריא .
אימא אחת עם פיצה גדולה ביד וכוס קולה שאלה את שרוליק כמה הספר עולה .
היא גמרה לילעוס ושאלה אם אפשר לעשות הנחה כי היא רוצה שני ספרים.
בינתיים החליפו את השיר ל "פת במלח תאכל ".
אבא שלי התיישב קצת לנוח בצד ונישען על השלט שהיה מאחורי הדלפק שלנו.היה כתוב שם "פאה בהכשר וחצאית רחבה בהתר-שמחה לכל ישראל".
הגיע לשם אמא אחת שביקשה משרוליק ספר ,בדיוק התינוק שלה זרק את המוצץ בטעות מהפה והיא ביקשה משרוליק להרים לה את המוצץ כי קשה לה כבר ללכת מדוכן לדוכן והיא עייפה.הבת שלה שאלה אותה "ממי -גם לי תיקני עקבים כאלה שאני אהיה גדולה, אז איך אוכל ללכת לטייל הרבה זמן אם זה מעייף?"
ואז התחילו לשיר את השיר "בת ישראל מי פילל ומי פילל ,רחבה החצאית והפאה כל כך תיקנית ." שיר חדש שכתבו לפני שבועיים .
השכן של אבא לדוכן מכר סרטי מחשב מצונזרים .עטרה אמרה לי שמצונזרים זה שיושב איש ובודק את הסרטים שלא יהיו שם דברים לא צנועים ,וגם שלא תהיה שם אלימות .שאלתי את עטרה אם אלימות זה כמו שדוידי נתן לי מכה בברך לפני שבוע והיא אמרה לי שזה בדיוק ככה.אמא שלי לא מרשה לי ללכת לדוידי כי יש להם וידיו של סרטים .
אני רוצה לגלות לכם משהו.
ראית את הסרט "חבורת החסדים -מגלה את הפושעים"
אני כל כך מקנא בהם.איך תמיד הם מוצאים את הפושעים ,ויש להם מכשירי קשר כאלה,וגם הם מכינים תמיד שיעורים אפילו שיש להם משימות חשובות לעשות,וגם הם מנומסים כל כך להורים שלהם, וגם תמיד מצליחים בבחינות ,וגם עוזרים לאחות הקטנה שלהם לחצות את הכביש.
אני ממש מקנא בהם.
שרוליק כבר התעייף מאוד ביריד הספרים
והוא נורא רצה שאבא יקנה לו פיצה אבל אבא לא הסכים.
הוא נתן לשרוליק 4 שקלים כדי לקנות בפלה.
היה שם רק בפלה של "ישרי השם"ואנחנו אוכלים רק את "ישרי הדרך".
שוב החליפו שיר ושרו עכשיו את "כולנו ביחד ,ביחד תמיד"
בשעה 11 אבא החליט שכבר מאוחר וצריך לחזור הביתה .
שרוליק ואבא אספו את הכל והלכו לקחת מונית .
היו שם מלא מוניות של "סמי ודני -דרכים ישרות "
לאן אתה צריך אדון?שאלו את אבא שלי .
לשיכון המאמינים -ענה אבא .
50 שקל טוב לך ?שאל הנהג.
אבא קצת היסס.
זה קצת יקר לא?
הוא שאל.
היום הכל יקר .ענה הנהג.
תשים לי מונה בבקשה ,אמר אבא .
אין לי מונה .מקולקל .
 |
|