| נשלח ב-13/6/2004 16:16 |
|
| |
מי אחראי להפרדת החסידים מהליטאים?
מי עומד מאחורי מסע הפרסום האחרון שמקורו ב"א. ק." הזכור.. ממערכת הבחירות הקודמת, כשחרחר ריב בשליחותם של כמה גורמים אינטרסטיים.
ועכשיו....
החסידים על הפרק, מישהוא שולח את ידיו לערב את תבשיל החסידים, בשביל אינטרסיים אישיים שלו.
האם ידועים פרטיים נוספים, או השערות.....
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2004 16:27 |
|
| |
אין לי מושג לגבי התוכן , אבל לגבי השאלה שבכותרת -
נראה לי שהיה זה הגר"א
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2004 19:24 |
|
| |
כל הקשור לאמונה תורה ותפילה, ושאר מחלוקות...
תשאיר את זה בבית או בפורומים המתאימים.
פשוט ענית כאן לא לענין!!!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2004 19:25 |
|
| |
המעוררים לא ממש מבינים הומור , הא ?
חבל
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2004 19:29 |
|
| |
חוש הומור תמיד בריא, אבל רק כשהוא מוצלח, במקרה זה אולי רצית!!! אבל לא הצלחת!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2004 20:35 |
|
| |
לדעתי קקון (בן חיים) משבוע טוב אלעד.
בשליחותו של צוריאל קריספל.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2004 20:39 |
|
| |
אסור לשכוח אף לרגע את אשר עושים לנו החסידים באוטבוסים
הם מנסים להפריד אותנו מנשותינו
הם מנסים להרוס לנו את העיר
ברור שצריך להפריד אותם באלעד!!! צריך להפריד אותם מהעיר
האיש הכי מעיק בעיר
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2004 21:02 |
|
| |
מעיק,
החסידים מבחינתם, דואגים לאינטרסים שלהם עפ"י ראות עיניהם והשקפת עולמם וזו בהחלט זכותם.
השאלה היא מדוע רבני הציבור הליטאי, שמייצגים ציבור גדול יותר, נכנעים ללא קרב לגחמות הציבור החסידי בעיר?.?.?
זה בהחלט מעיק...
אך אי אפשר "להפיל" הכל על הציבור החסידי!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2004 21:14 |
|
| |
מרנן,
יש לי הרגשה שלרבנים הליטאים לא ממש מפריע כל העניין שהחסידים עושים באוטובוסים.
אחרי הכל גם הם בעד הפרדה בין נשים לגברים ...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2004 15:11 |
|
| |
"גחמות"... כשתקנות חז"ל לא נראות לי, הן "גחמות"... מעיק! מה מעיק לך! לידיעתך הסדרי המהדרין, מבוססים היטב על דברי חז"ל פשוטים וברורים, ואבקש שכעת אל תשאל אותי כמו בור: איפה חז"ל דיברו על הפרדה באוטובוסים...
מכל מקום, אצלנו בקרי"ס, דווקא הרבנים הליטאיים, הם אלה שמוסיפים, חדשות לבקרים "תיקון גדול". לי באופן אישי לא-תמיד נוח עם התקנות האלו. לפעמים כן. אבל גם כשלא נוח לי, בשום פנים ואופן, לא אגדיר אותן גחמות, גם כשיש לי הזדמנות אנונימית לעשות זאת.
לגופו של ענין: אם החסידים מפרידים אותך מאשתך באוטובוס, אזי התנאים הק' הפרידו אותך מאשתך בבית הכנסת, והתורה הקדושה הפרידה אותך ממנה לתקופות מסויימות, אז אולי, לשיטתך, תיפרד מהתנאים ומהתורה?!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2004 17:32 |
|
| |
"גחמה", היא הגדרה עדינה לסטיה שטמונה בנסיון האלים להפריד אדם מאשתו וילדיו בנסיעת אוטובוס תמימה.
אם החסידים, מטיפי המוסר הצדקנים, נהנים להתחכך בחבריהם עבי הבשר במושבי האוטובוס הצפופים, להעיף מבט בלשני לכל עבר (הרי הם צריכים להשגיח ולהבחין, מה מגעיל ומה מגדיל...) ובו בזמן, לשלוח את נשיהם על טפם המצווחים ל"ספסלים האחוריים",
זה עניינם!
הרי זו דרכם!
במוצאי פסח, במקום לעזור לאשה בהשבת הכלים לבוידעם, הם יושבים ב"טיש" החסידי עד חצות ושבים לאחר תום המלאכה, רגועים ושלווים, כשחבילת פיתות תחת בית שחיים...
אז, מה אתה מקשקש לי על כביכול תקנות, שחזלנ"ו מעולם לא העלו על דעתם.
מדובר כאן בתופעה קיצונית שאין הדעת סובלתה, של נסיון לכפות התנהגות חריגה ובלתי מוסרית, על ציבור שלם, שחפץ, בסה"כ, לחיות את חייו המשפחתיים בשקט, מבלי שבריונים בעלי חזות חסידית יתחבו את אפם ויעירו בגסות לנשים צנועות ועדינות שכל רצונן הנו לשבת בניחותא לצד בעליהן וילדיהן.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2004 11:59 |
|
| |
מרנן! דומני, כי גבלס, וגם ממשיך דרכו בימינו (שלא "שנה" אך פירש) היו מאד נהנים לקרוא את התגובה שלך. בעיקר את הקטע השני ואת הקטע השלישי.
אפשר לחלוק על החסידים ותקנותיהם בצורה שתכבד את הכותב, ולא בצורה שתכפיש ותשפיל, את כל אלו שניצבים בעמדה החולקת עליהם.
חשוב רגע, על הנזק שעשית !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2004 13:11 |
|
| |
ידידי,
זה בדיוק ההבדל ביני לבינם.
אני חלוק עליהם!
אך איני מנסה לכפות את דעתי עליהם, לא בדרכי נועם, ודאי שלא באלימות...
אך הם, חסידי הדור, מנסים לכפות עלי ועל שכמותי ובעצם על רוב תושבי העיר אשר סולדים מאורח חייהם המעוות, תכתיבים הנוגעים לאורח החיים האישי של כל פרט ופרט.
אם נפרוט זאת לפרוטות:
הבריונים הנ"ל, קיצוני הקיצונים, שלדעתם אין משקל אפי' בחוגי בני ברק הפנאטית, פשוט מנסים לתחוב את אפם המרחרח לתוך מערכת היחסים המורכבת שבין אדם לזוגתו והכל במסווה של "הידור מצווה", עלאק.
במצב שכזה, האמת, גם אם היא לא נעימה, חייבת להאמר בריש גלי, ללא כחל וסרק.
מעשיהם נובעים מצביעות ומפרזיטיות שמנחה אותם לכל אורך מערכת יחסיהם עם בנות זוגם.
(ראה ערך הדוגמאות שציינתי).
כשלעצמם, שיתנהגו איך שהם רוצים.
אומנם, אני מסתכל מהצד ובז להם, אך חלילה לי מלהתערב באורח חייהם.
אך באיזו זכות, הם, המיעוט מעיזים לכפות עלי את אורח חייהם החולני?.?.?
רבים מהם, פשוט סוטים, שמשתמשים במהדרין, כקרדום לחפור בה... והמבט "המפשיט" שהם נותנים בנשים המסכנות שמעיזות להתיישב במושבי האוטובוס הקידמיים, אומר הכל...
הגיע הזמן לעשות סוף לסיפור המגעיל והדוחה הזה.
ויפה שעה אחת קודם!!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2004 14:45 |
|
| |
רגע לפני שאנחנו דנים באותם חסידים שבאמת מגזימים לפעמים ע"י תחיבת אפם למקומות לא להם, נא לא להסיט את הדיון.
איני חסיד איני גם ליטאי תגדירו אותי חרדי קלאסי שאינו שייך לשום מסגרת או יותר נכון אינו רוצה להיות שייך לשום מסגרת.
ובכל זאת איני מבין מה אתם רוצים מאותם חסידים המהדרין.
שנים על גבי שנים לא החשיבו באגד את הגידול של הציבור החרדי, עד שבאו המהדרין והתחילו לעשות להם בעיות, או אז התחילו באגד להזכר לעשות אוטובוסים, לבני ברק, לבית שמש, למירון צפת, ולכל מקום אחר אפי' לחיפא.
אני נהנה לשבת ליד אשתי בנסיעות, זה הזמן שאני יכול להעביר איתה בדיבור בלי שיפריעו לנו. אבל יש סדר מסוים בעולם ואני מכבד אותו, הם דאגו לנו לאוטובוסים (אפי' שזה לא של אגד), הם האנשים שנלחמים בחזית עבורנו, הם גם קבעו את הכללים.
ב402 המצב עוד יותר גרוע, באו המהדרין ואמרו אל תבטלו את 400 תעשו גם קו מהדרין כדי שמי שמעוניין דווקא לשבת ליד אשתו יוכל לנסוע ב400, אבל לא..... אחרי שהחסידים ה"פאנאטיים" נלחמו והצליחו להוציא מה שאין במקום אחר, איסוף בעיר, תגבור שאין בשום קו אחר, אחר כל זה מגיעים זוגות נהנים משתי העולמות.
חוצפים דאבל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2004 15:22 |
|
| |
קולומבוס,
אינך יודע מה אתה שח!
היחיד כאן בעיר שעבד ללא לאות, יומם וליל, והרים מהקרשים את נושא התחבורה הציבורית, הוא שמואל גרוסמן יו"ר ועד התחבורה.
החסידים כאן בעיר, לא נקפו אצבע למען העניין.
ובכלל, מבחינתם האוטובוס מאלעד מהווה קו ישיר מקריית החסידים ויז'ניץ אלעד לשיכון ויז'ניץ בבני ברק...
כל שאר התחנות שבדרך הנם מטרד של ליטאים/מיזרחיסטים/ספרדים טפילים, שמשבשים להם את הנסיעה המהירה לשיכון...
אגב,
מידיעה, כך הם פני הדברים כמעט בכל המחוזות החרדיים בארץ.
הפראיירים הליטאים נאבקים ודואגים לתחבורה מסודרת,
בו בזמן שהחסידים, נעלמים!
הם הרי עסוקים בענייני המקווה והטיש הבוערים...
רק אחר כך, כשהעסק מסודר, הם נזכרים "לצאת מהמקווה", לתחוב את אפם המרחרח, להעיר בגסות לנשים, לשלוח את נשותיהם המטופלות בפעוטות לירכתי האוטובוס תוך כדי שהם מטרידים נשים במבטים הגובלים בסטיה...
בחוצפתם כי רבה, הם עוד דורשים מאיתנו השפויים, להתעלל כך בנשותינו...
והכל כמובן, בשם החסידות הטהורה...
אבל, לא נורא...
הכלבים נובחים (ויסלחו לי הכלבים...)
ןהשיירה עוברת...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2004 15:42 |
|
| |
רדזימינסקי, מיכה, ברייטשטיין - אינם תומכים במהדרין, זוהי סתם שמועה?
תוקן על ידי - קרני_ראם - 15/06/2004 15:45:13
|
|
|
|
|